Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να αναφέρει το παραμικρό στις σημειώσεις έκδοσης ή στο αρχείο καταγραφής αλλαγών στη νέα έκδοση των drivers της, η Intel Graphics επιδιόρθωσε αθόρυβα το ζήτημα της ασυνήθιστα υψηλής κατανάλωσης ενέργειας των GPUs της Arc A-series σε multi-monitor setups.

Με την παλαιότερη έκδοση των drivers της εταιρείας 101.4091, είχε παρατηρηθεί μία τυπική κατανάλωση 11W όταν η κάρτα γραφικών βρισκόταν σε κατάσταση αδράνειας σε ένα σύστημα με μία οθόνη (single monitor), ωστόσο σε συστήματα πολλαπλών οθονών, αυτή η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 40W σε κατάσταση αδράνειας. Η ιστοσελίδα TechPowerUp, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της νέας κάρτας γραφικών Arc A770, κατέγραψε κατανάλωση 44W με τη χρήση πολλαπλών οθονών.

Intel-Arc-A770.jpg

Η Intel ισχυρίζεται τώρα, ότι η κατανάλωση της κάρτας γραφικών όταν βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και συνδεδεμένη σε ένα σύστημα πολλαπλών οθονών, με τους τελευταίους drivers 101.4146 που κυκλοφόρησε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα έχει μειωθεί σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση είναι από 8W έως 9W στην περίπτωση ενός συστήματος multi-monitor και από 7W έως 8W με single-monitor.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Thresh είπε

Και στην AMD/Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν....

Περνα απο το σπιτι μου να δεις πως τριβουν.....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συγκεκριμένη κάρτα δείχνει να είναι πολύ καλή,με τους τελευταίους driver να φτιάχνουν όλα τα θέματα συμβατότητας με dx9 και με dx11,μακάρι να βγάλουν και πιο δυνατές κάρτες και να δούμε σοβαρό ανταγωνισμό γιατί με τους άλλους 2 η θα έχεις χάλια drivers η θα πρέπει να κάνεις τριφασική εγκατάσταση να μη σου ρίχνει η κάρτα γραφικών το ρελέ.

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Η συγκεκριμένη κάρτα δείχνει να είναι πολύ καλή,με τους τελευταίους driver να φτιάχνουν όλα τα θέματα συμβατότητας με dx9 και με dx11,μακάρι να βγάλουν και ποιο δυνατές κάρτες και να δούμε σοβαρό ανταγωνισμό γιατί με τους άλλους 2 η θα έχεις χάλια drivers η θα πρέπει να κάνεις τριφασική εγκατάσταση να μη σου ρίχνει η κάρτα γραφικών το ρελέ.

*πιο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εύχομαι η Intel να παει καλά και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Αλλα προς το παρόν δεν θα γινω beta tester..

Και η amd δυστυχώς δεν εχει την σταθερότητα της Nvidia.Απο rx580 πηγα σε rx6600 και εχω συνέχεια προβλήματα. Οχι μεγάλα αλλα υπαρκτα.

Η nvidia εχει το όνομα και καλύτερα προϊόντα οποτε χτυπάει σε τιμές. 

μακάρι η ιντελ να το αλλαξει αυτό. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Yeroplatanos είπε

Εύχομαι η Intel να παει καλά και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Αλλα προς το παρόν δεν θα γινω beta tester..

Και η amd δυστυχώς δεν εχει την σταθερότητα της Nvidia.Απο rx580 πηγα σε rx6600 και εχω συνέχεια προβλήματα. Οχι μεγάλα αλλα υπαρκτα.

Η nvidia εχει το όνομα και καλύτερα προϊόντα οποτε χτυπάει σε τιμές. 

μακάρι η ιντελ να το αλλαξει αυτό. 

Αυτό... ειδικά αν καταφέρει να φτιάξει το dual monitor max freq-clocks η amd είναι να κάνει delete τα drivers που έχει τόσα χρόνια (βέβαια αύτο πρέπει να το κάνει)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως στο desktop χωρίς τίποτα ανοιχτό με 2 monitors 45-50W τραβάει η 7900XT.

Άρα ακόμη η AMD δεν το έχει φτιάξει το θέμα.

Και τα 2 monitors είναι high refresh rate.

Πήγα στην 7900XT από την 2080 και αν και δεν το μετανιώνω σχετικά με το performance, τα drivers γενικά είναι ότι νά'ναι...

Επεξ/σία από user2163
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, user2163 είπε

Εμένα πάντως στο desktop χωρίς τίποτα ανοιχτό με 2 monitors 45-50W τραβάει η 7900XT.

Άρα ακόμη η AMD δεν το έχει φτιάξει το θέμα.

Και τα 2 monitors είναι high refresh rate.

Πήγα στην 7900XT από την 2080 και αν και δεν το μετανιώνω σχετικά με το performance, τα drivers γενικά είναι ότι νά'ναι...

για να το φτιάξεις πρέπει να παίξεις με το CRU 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γενικά ρε παιδιά είναι πολύ σπαστικό αυτό που γίνεται με τους drivers με τα ρεύματα κτλ.αντι όσο περνούν τα χρόνια η τεχνολογία να γίνεται ποιο - πιο τέλεια ούτως ώστε ο κάθε χρήστης να μην ασχοληθεί σχεδόν καθόλου γίνεται όλο και πιο - ποιο περίπλοκη για εμάς όλο το ίντερνετ είναι φορτωμένο με προβλήματα τέτοιου τύπου παλαιότερα δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό και διορθώστε με.Βεβαια υπάρχουν και αυτοί που κάτι τέτοια είναι βούτυρο στο ψωμί τους αλλά συγνώμη αυτό δεν λέγεται μικρόβιο αλλά ανωμαλία .Αν και νομίζω ότι φταίει και η ms για πολλά.

Επεξ/σία από stelanos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...