Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/3/2023 στις 4:25 ΜΜ, apostolosapok είπε

Έχω ρωτήσει ήδη δικηγόρο και μου είπε ότι αφού δεν αναγράφεται τέτοια κάλυψη στο συμβόλαιο δεν μπορώ να αποζημιωθώ.

Ti είναι αυτά τα χαζά; Και ποιός ήταν ο δικηγόρος; Η αποζημίωση που δικαιούσαι ως παθών με 100% υπαιτιότητα του άλλου προκύπτει από την αστική ευθύνη για την οποία είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένος ο άλλος που προξένησε το ατύχημα. Αλλο είναι οι αποζημιώσεις για ίδιες (δικές σου) ζημίες σε προγράμματα μεικτής ασφάλειας, κλοπής, πυρός, ταραχών κλπ. που έχουν όρια στο συμβόλαιο. 

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Πριν από αρκετά χρόνια, έκανα αναστροφή σε νησίδα που επιτρεπόταν και από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν όχημα (που δεν είδα) και προκειμένου να με αποφύγει ανέβηκε πεζοδρόμιο και έξυσε μια μάντρα από την δεξιά μεριά. Παίρνουμε αστυνομία και ασφαλιστικές, αποδέχομαι την ευθύνη κανονικά και η ασφαλιστική μου τελικά βγάζει συνυπευθυνότητα 50%. 

Επειδή είχα κάνει εγώ την βλακεία, μετά από πολλές πιέσεις και σπάσιμο νεύρων κατάφερα να φτάσω την συνυπευθυνότητα στο 80-20, το οποίο του είπα να μην αποδεχτεί και να πάει δικαστικώς για να πάρει το 100%.

Πράγμα που δεν έκανε φυσικά, προτίμησε να πληρώσει το 20% από την τσέπη του και μετά να με πρήζει για να του τσοντάρω τη διαφορά.

Long story short, είναι πάγια τακτική το 50% στην περίπτωση που δεν υπάρχει επαφή. Και πας δικαστικά για το 100% το οποίο σχεδόν σίγουρα κερδίζεις.

• Like 3
Δημοσ.

Μου έτυχε και εμένα παρόμοιο ατύχημα με το σκούτερ. Παππούς βγήκε από stop, πλακώθηκα στα φρένα, έπεσα και σταμάτησα πριν τον ακουμπήσω. Πήγαινα με 40χλμ (στη φουρκέτα στο Μαρούσι οδός Πεντέλης, στον Γρηγόρη).

Μου αποζημίωσαν πλήρως την ζημιά, καμιά 900€ και 100€ για τα παπούτσια μου.

Ίσως βοήθησε και η γνωμάτευση γιατρού για πρήξιμο σε 2 δάχτυλα του ποδιού και φωτό....

Με πλήρωσαν αμέσως και υπέγραψα χαρτί ότι δεν έχω καμία άλλη οικονομική απαίτηση

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...