bananasplit Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 αυτό δε μπορώ να το ξέρω. ξέρω πάντως τι έκανα. (και άλλες λεπτομέρειες, που δεν είναι για εδώ). 1
filipprin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Σιγουρα πάντως δεν αποτελει επιλογη για τον νηματοθετη και τελειωνει η κουβεντα εδω απο εμενα.
gakost Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Στις 10/3/2023 στις 10:53 ΜΜ, Basilhs23___ είπε 1. Πας σε μάστορα που σου βγάζει μια φουσκωμένη τιμή επισκευής. Κρατάς την απόδειξη. … Βάλτε στην θέση τους κλεφταραδες των ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν είναι λίγο ειρωνικό να λες τις ασφαλιστικές κλεφταράδες και να προτείνεις τον άνθρωπο να κανει απάτη; Λέω εγώ τώρα. Στις 10/3/2023 στις 10:49 ΜΜ, Deadlift είπε Θα ηθελα να να 'μπλέξω' αλλά χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι θα ειμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα με ζημιές στη μοσουκλέτα μου. Δεν καίγομαι να την επισυκευάσω σήμερα αλλά θα το διαπραγμευόμουν για ένα ευλογο χρονικο διάστημα π.χ. 1-2 μήνες αν ήξερα οτι θα με αποζημίωναν στο 100%. Άρα τωρα αυτοι θα μου κάνουν μια προσφορά και εγώ θα τους πω ότι δεν με καλύπτει αυτή η προσφορά. Αυτοί όμως τι λόγο έχουν να επανέλθουν αργότερα με μια καλύτερη προσφορά; Πρέπει να θέσω κάποιο επιχείρημα ώστε να γίνει αυτό; Φίλε σε καταλαβαίνω αλλά να ξέρεις αν δεν πάρει τηλέφωνο δικηγόρος να καταλάβουν ότι θα τους πας στα δικαστήρια δύσκολα θα σε πάρουν σοβαρά. Συν ότι κάθε φορά που μιλάς θα περιμένεις να δεις τι θα εγκριθεί (μπαρούφες για να καθυστερήσουν) και αποτέλεσμα δεν θα έχεις. Άποψη μου είναι να πας σε έναν δικηγόρο και το θέμα θα λυθεί χωρίς δικαστήρια γρήγορα. Να ξέρεις οι πιο τελειωμένες ασφαλιστικές που από όσο ξέρω η συνεταιριστική δεν είναι, αφήνουν την όλη διαδικασία με την αγωγή να τρέξει και λίγες μέρες πριν το δικαστήριο παίρνουν τηλέφωνο για συμβιβασμό. Εκεί προφανώς λες όχι ευχαριστώ γιατί το δικαστήριο επιδικάζει τόκους και έξοδα. Μια άλλη επιλογή είναι αν έχεις ασφαλιστή και δεν είσαι με on line να του μιλήσεις και να του ζητήσεις να σε βοηθήσει. Μπορεί να πάρει εκ μέρους σου και ξέρει πως να μιλήσει. Το πιο πιθανό είναι ότι πάλι δεν θα πάρεις 100% εφόσον επέλεξαν να σε ταλαιπωρήσουν αλλά θα σε δουν λίγο πιο σοβαρά και θα ξέρεις άμεσα σχετικά , κάνα 2 εβδομάδες 1
SoullessRider Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάποια στιγμή, σε κάποια διασταύρωση, σε δρόμο με προτεραιότητα, διπλής κατεύθυνσης, μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, αποφάσισε το απέναντι όχημα να στρίψει αριστερά του, με αποτέλεσμα να με κλείσει και για να αποφύγω την σύγκρουση πάτησα φρένα κι έπεσα κάτω. Ο/η οδηγός του άλλου οχήματος παραδέχτηκε και γραπτώς πως παραβίασε προτεραιότητα και πως είχε υπαιτιότητα. Η ασφαλιστική του/της ανακοίνωσε κάλυψη 50% λόγο μη επαφής. Εκανα χρήση νομικής κάλυψης, που με αυτήν ανέλαβε μεγάλη δικηγορική. Έλαβα το 100%, αλλά τράβηξε μήνες, αφού στην αρχή η άλλη ασφαλιστική έκανε τον Κινέζο σε δικές μου προσπάθειες επικοινωνίας, μέχρι να αποδεχτεί με τα εξώδικο της δικηγορικής να μην πάμε σε δικαστήριο και να πληρώσει. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από SoullessRider 2
karaLRS Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Απορώ αυτές οι ασφαλιστικές πως τα βάζουν πέρα με ετήσια συμβόλαια 150€. 2
@sterios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 48 λεπτά πριν, karaLRS είπε Απορώ αυτές οι ασφαλιστικές πως τα βάζουν πέρα με ετήσια συμβόλαια 150€. Λίγο πολύ αυτό συνοψίζει την κατάσταση που επικρατεί με τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα, έχουν συμπιέσει τρομερά τις τιμές των ασφαλίστρων και για να είναι κερδοφόρες προσφεύγουν στις τακτικές κόψε από εδώ κόψε από εκεί στις αποζημιώσεις. Μην έχετε ψευδαισθήσεις ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Το πρόβλημα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς είναι μεγάλο, σε συνδυασμό με τον πανάρχαιο στόλο αυτοκινήτων, το κακό οδικό δίκτυο, την τραγική οδηγική συμπεριφορά και την έλλειψη επαγγελματισμού στον κλάδο, συνθέτουν ένα μοντέλο μη βιώσιμο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην Ρουμανία, που υπάρχουν χιλιάδες παράπονα με μη αποζημιώσεις, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μετά από έρευνα των αρχών να βρεθεί ότι μια μεγάλη ασφαλιστική της χώρας δεν είχε τα απαιτούμενα αποθεματικά. Ως αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν έως και 40% στην Ρουμανία και η εταιρεία κινδυνεύει να κλείσει. Κάτι παρόμοιο μάλλον θα συμβεί και εδώ κάποια στιγμή, δηλαδή θα αποχωρήσουν εταιρείες και θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα. 2
mccrush2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δεν εχω διαβασει ολα τα posts γιατι βλεπω οτι πολα σχολια τα γραφουν χωρις να γνωριζουν γιατι απλα ετσι νομιζουν. Εγω παθων 2 φορες χωρις επαφη , εφταιγε και τις 2 ο αλλος (μια παρανομη αναστροφη και μια παραβιαση στοπ) η ασφαλεια του αλλου που εφταιγε δεν μου εδινε ολα τα χρηματα και πηγα δικαστικα. Αυτο το 50% επειδη δεν ειχες επαφη δεν υπαρχει πουθενα στα ασφαλιστιρια συμβολαια. Φταιει ο αλλος αποδεδηγμενα? Σου εχει κανει και δηλωση οτι φταιει? Τελος, πρεπει η ασφαλεια να στα πληρωσει ολα. Οταν σου λεει μα σου του η ασφαλεια, αν εχεις ορεξη πας δικαστικα. Δεν χρησιμοποιεις την νομικη καλυψη της ασφαλιστικης γιατι παλι θα τα βρουν μεταξυ τους. Πας σε εναν δικηγορο που ασχολειται με αυτα βλεπει την υποθεση και σου λεει οτι θα πληρωθει με ποσοστο απο τα κερδισμενα. Και τις 2 φορες στην περιπτωση μου το δικαστηριο εγινε μετα απο 2 χρονια αλλα αξιζε την αναμονη. Ειχα 4.500 ζημια τους ζηταγα αυτα τα χρηματα και μου δινανε 2000. Με το δικαστηριο πηρα 20.000. 1 μηνα πριν το δικαστηριο με παιρνανε να μου δωσουνε αυτα που ζηταγα στην αρχη και τους ελεγα τωρα ειναι αργα. Οποτε απο σενα εξαρταται, αν εχεις υπομονη η οχι. 3 2
StamTheMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Στις 9/3/2023 στις 8:49 ΜΜ, Deadlift είπε Και γενικά ότι γνώμη έχετε θα βοηθούσε ώστε να διαχειριστώ το θέμα Πηγαινε δικαστικώς ,θα σε πλησιάσουν οι ιδιοι πριν φτάσει η υποθεση στο δικαστηριο,τωρα απλα ψαρευουν.Μην ακους τι γράφει ο καθένας εδω μεσα,οι μισοι ( τουλάχιστον ) ειναι της θεωριας. 1
andreaspA Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Στις 10/3/2023 στις 2:51 ΜΜ, apostolosapok είπε Εξοπλισμό δεν πληρώνει καμία ασφαλιστική στην Ελλάδα. Ολες πληρωνουν οπως και οποιαδηποτε αλλη υλικη ζημια που εγινε στο ατυχημα. Κρανος, μπουφαν, παντελονια, γυαλια, τσαντακια, κινητα, λαπτοπ, φορτιστες μεχρι και δερματινο μπρελοκ Ferrari αγορασμενο απο την ferrari στην ιταλια. Στις 10/3/2023 στις 4:22 ΜΜ, apostolosapok είπε Δεν προσπαθώ κανένα να βγάλω τρελό αλλά έχω ακούσει πάρα πολλές μπαρούφες ειδικά εδώ στο insomnia , αποζημίωση για κάλυψη που δεν υπάρχει πουθενά στο συμβόλαιο πως θα λάβεις? Επίσης ποιος είναι αυτός ο νόμος που το αναφέρει έχετε link? Υπαρχει μια χαρα στο συμβολαιο. 1.300.000€ για υλικές ζημίες Υλικες ζημιες ειναι λαμαρινες, πλαστικά, αυτοκινητα, μηχανάκια, φαναρια, προφυλακτηρες, λαπτοπ, μπουφαν, κρανη, ρολογια, κινητα, μαντρες, μπαριερες δρομων, πεζοδρομια που χαλασες, δεντρα, περιφραξεις, τζαμαριες που εσπασες σε μαγαζια και οτιδηποτε αλλο υλικο χαλασες με υπαιτιοτητα δικη σου σε ατυχημα. Στις 10/3/2023 στις 4:25 ΜΜ, apostolosapok είπε Έχω ρωτήσει ήδη δικηγόρο και μου είπε ότι αφού δεν αναγράφεται τέτοια κάλυψη στο συμβόλαιο δεν μπορώ να αποζημιωθώ. Δεν εχεις ρωτησει δικηγορο. Δεν ειναι δυνατον να υπαρχει τοσο γκαγκα δικηγορος. 3 ώρες πριν, mccrush2006 είπε Δεν εχω διαβασει ολα τα posts γιατι βλεπω οτι πολα σχολια τα γραφουν χωρις να γνωριζουν γιατι απλα ετσι νομιζουν. Εγω παθων 2 φορες χωρις επαφη , εφταιγε και τις 2 ο αλλος (μια παρανομη αναστροφη και μια παραβιαση στοπ) η ασφαλεια του αλλου που εφταιγε δεν μου εδινε ολα τα χρηματα και πηγα δικαστικα. Αυτο το 50% επειδη δεν ειχες επαφη δεν υπαρχει πουθενα στα ασφαλιστιρια συμβολαια. Φταιει ο αλλος αποδεδηγμενα? Σου εχει κανει και δηλωση οτι φταιει? Τελος, πρεπει η ασφαλεια να στα πληρωσει ολα. Οταν σου λεει μα σου του η ασφαλεια, αν εχεις ορεξη πας δικαστικα. Δεν χρησιμοποιεις την νομικη καλυψη της ασφαλιστικης γιατι παλι θα τα βρουν μεταξυ τους. Πας σε εναν δικηγορο που ασχολειται με αυτα βλεπει την υποθεση και σου λεει οτι θα πληρωθει με ποσοστο απο τα κερδισμενα. Και τις 2 φορες στην περιπτωση μου το δικαστηριο εγινε μετα απο 2 χρονια αλλα αξιζε την αναμονη. Ειχα 4.500 ζημια τους ζηταγα αυτα τα χρηματα και μου δινανε 2000. Με το δικαστηριο πηρα 20.000. 1 μηνα πριν το δικαστηριο με παιρνανε να μου δωσουνε αυτα που ζηταγα στην αρχη και τους ελεγα τωρα ειναι αργα. Οποτε απο σενα εξαρταται, αν εχεις υπομονη η οχι. Πολυ βαρια κατηγορια και ποινικα κολασιμη. Υποννοεις οτι ο δικηγορος θα κανει συμφωνια εις βαρος του πελατη του για δικο του οποιοδηποτε συμφερον ? Στις 10/3/2023 στις 5:06 ΜΜ, basilis_k6 είπε αν εχεις τις αποδειξεις απο τον εξοπλισμο παιρνεις κανονικα αποζημίωση. χωρις τις αποδειξεις βγαινει ενα ποσο αρκετα χαμηλο. σε δικη μου περιπτωση πληρωσαν και ρολοι και κινητο και μποτες. Το παρακατω ειναι αποσμασμα απο email που εστειλα σε δ/ντη ζημίων το 2019. Στο κράνος όμως υπάρχει το εξής θέμα. Ο Μάνος το ανέβασε στα 280€ απο τα αρχικά 200€ , που είναι το τιμολόγιο αγοράς το οποίο το έστειλα για να αποδειχθεί η ημερομηνία αγοράς. Το κράνος έτυχε και το πέτυχε σε medium που φοράει στο helmetcity.co.uk στα 280 € και το αγόρασε 5 μήνες πριν το ατύχημα. Ο Κοκκινίδης σήμερα πρέπει να πάρει ένα καινούργιο κράνος. Σήμερα κράνος στα online shop που κοίταξα (helmetcity, luis.de) δεν υπάρχει σε medium. Το βρίσκεις στα 400€ στην Ελλάδα. ΕΓΩ! θα του έδινα 280€ χωρίς τιμολόγιο αντικατάστασης ή με τιμολόγιο αγοράς καινούργιου τα 400€ που έχει σήμερα όπου υπάρχει διαθέσιμο στο νούμερο του. Την αξία αντικατάστασης δηλαδή. Θές να μαντέψεις πόσα τελικά συμφωνήσαμε για το κράνος του Κοκκινιδη? 400€ αντι για 280€ που είχε πληρωσει για να παρει το κρανος απο το helmetcity, καθώς 400€ ειχε "σημερα" στην Ελλάδα. Και το σκεπτικο ειναι... Αν το helmetcity του το ειχε χαρισει το κρανος, αυτο θα σημαινει οτι δεν επρεπε να αποζημιωθει σημερα με ενα ιδιο ή αντιστοιχο κράνος ? 1
mccrush2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, andreaspA είπε Πολυ βαρια κατηγορια και ποινικα κολασιμη. Υποννοεις οτι ο δικηγορος θα κανει συμφωνια εις βαρος του πελατη του για δικο του οποιοδηποτε συμφερον ? Η συμψωνια που θα κανει δεν ειναι εις βαρος του πελατη του θα ειναι καλυτερη απο αυτα που του προσεφερε η ασφαλιστικη χωρις δικηγορο. Αλλα ο δικηγορος σε αυτη την περιπτωση (νομικη καλυψη) θα πληρωθει ενα στανταρ ποσο. Οποτε ψαχνει μια καλυτερη λυση για τον πελατη του και να ληξει οσο το δυνατον ποιο γρηγορα η υποθεση. Απο την αλλη ο δικηγορος που θα πληρωθει με ποσοστο θα το προσπαθησει να βγαλει οσο το δυνατον περισσοτερο κερδος για τον ιδιο και για τον πελατη και θα το τραβηξει οσο δεν παει. Και στις 2 περιπτωσεις ο δικηγορος προσπαθει για το καλυτερο του πελατη του απλα στην μια περιπτωση προσπαθει παραπανω. Δεν μπορεις να κατηγορησεις τον εναν δικηγορο ποινικα γιατι δεν προσπαθει παραπανω απο τον αλλο.
Dantε Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Το τρολ βεβαια που 3 σελιδες μας το παιζε τρελιτσα οτι δεν αποζημιωνουν κρανη, εξαφανιζολ. Γιατι αραγε.
Maurikycli Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 11/3/2023 στις 10:48 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Η θετική δήλωση δεν σημαίνει κάτι για την αποζημίωση αν δεν απαντήσει θετικά και η ασφαλιστική. Κανένα συνεργείο δεν θα φτιάξει κάτι αν δεν έχει εντολή απο την ασφαλιστική ,σιγά μην τα βάλει απο την τσέπη του ο φανοποιός κλπ αν δεν συμφωνήσει η ασφαλιστική. Επομένως δεν νομίζω ότι μπήκε σε διαδικασία ο φανοποιός να πάει δικαστικά. Προφανώς πήρε το ΟΚ από την ασφαλιστική. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2023 από Maurikycli
andreaspA Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 11 ώρες πριν, mccrush2006 είπε Η συμψωνια που θα κανει δεν ειναι εις βαρος του πελατη του θα ειναι καλυτερη απο αυτα που του προσεφερε η ασφαλιστικη χωρις δικηγορο. Αλλα ο δικηγορος σε αυτη την περιπτωση (νομικη καλυψη) θα πληρωθει ενα στανταρ ποσο. Οποτε ψαχνει μια καλυτερη λυση για τον πελατη του και να ληξει οσο το δυνατον ποιο γρηγορα η υποθεση. Απο την αλλη ο δικηγορος που θα πληρωθει με ποσοστο θα το προσπαθησει να βγαλει οσο το δυνατον περισσοτερο κερδος για τον ιδιο και για τον πελατη και θα το τραβηξει οσο δεν παει. Και στις 2 περιπτωσεις ο δικηγορος προσπαθει για το καλυτερο του πελατη του απλα στην μια περιπτωση προσπαθει παραπανω. Δεν μπορεις να κατηγορησεις τον εναν δικηγορο ποινικα γιατι δεν προσπαθει παραπανω απο τον αλλο. Δεν ισχυει τιποτα απο οτι λες για τους δικηγορους Νομικης Προστασιας. Τα παραπάνω ειναι αποκυηματα της φαντασιας σου. Δεν γνωριζεις καν ποιοι ειναι αυτοι οι δικηγοροι. Ειναι ολοι! Για την ακριβεια, τείνει να μην υπαρχουν πια ούτε καν δικηγορεί που πληρωνονται μόνο με ποσοστα με εξαιρεση κανενα σοβαρο θανατηφόρο και σιγουρη κατάληξη.
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Τρομερή ιδέα! Όταν θα χρησιμοποιώ ανέπαφα την κάρτα θα πληρώνω τα μισά 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα