Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Σου λεω οτι ο αδελφος μου αποζημιωθηκε ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για εξοπλισμο. Δηλαδη τι αποδειξη θελεις; Ετσι και αλλιως οταν σου βαζουν τοσο στη τραπεζα, δε γραφει "300Ε για κρανος".

Στρουθοκαμηλισμος level 9999.

Classic insomnia forum post δεν έχω καμία αποδείξη αλλά πίστεψέ με bro.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, apostolosapok είπε

Φερε και εσυ αποδειξη οτι δεν αποζημιωθηκες. Γιατι και εσυ πιστεψε με μπρο εισαι και λες 3 σελιδες μπαρουφες.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, apostolosapok said:

καλά σου κάναν και στα φάγανε από την ασφαλιστική. όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια :)

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Φερε και εσυ αποδειξη οτι δεν αποζημιωθηκες. Γιατι και εσυ πιστεψε με μπρο εισαι και λες 3 σελιδες μπαρουφες.

Ορίστε περιμένω και του αδερφού σου την αποζημίωση.

Screenshot_20230310_164429_Chrome.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, apostolosapok είπε

Ορίστε περιμένω και του αδερφού σου την αποζημίωση.

Screenshot_20230310_164429_Chrome.jpg

Και τι βλεπω ακριβως εδω δηλαδη;

Ουτε ποσο, ουτε οτι εμπλεκεται μηχανη, ουτε για τι αποζημιωθηκες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

καλά σου κάναν και στα φάγανε από την ασφαλιστική. όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια :)

Δεν μου έφαγαν τίποτα για την μοτοσικλέτα έχουν καλυφθεί όλα για το κράνος που γρατζουνιστηκε δεν είχα κάλυψη.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Τι ορίζει η Αστική Ευθύνη;

Πρόκειται για την περίπτωση που κάποιος προξενεί με πράξη ή παράλειψή του σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά σε τρίτο από αμέλεια, την οποία και υποχρεούται να αποκαταστήσει.

Από το Αστικό Δίκαιο πηγάζει η Αστική Ευθύνη για αποκατάσταση της ζημιάς, που προκάλεσε κάποιος σε τρίτο παράνομα και υπαίτια.

Αυτό από Allianz. Ο υπαίτιος έχει αστική ευθύνη έναντι του μη υπάιτιου, και τον αποζημιώνει. Η υλική ζημιά δεν περιορίζεται με κάποιον μαγικό τρόπο μόνο στις λαμαρίνες.

Τι κάλυψη να είχες στο κράνος; Για τη μοτοσικλέτα τι κάλυψη γράφει ότι έχεις το συμβόλαιό σου;

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Dantε είπε

Στη παρουσα φαση δε χρειαζεται να μπλεξεις με δικηγορο. 

Σου ειπα.Επικοινωνεις και λες οτι δεν αποδεχεσαι τη προσφορα. Θα επανελθουν με νεα. Συνεχιζεις μεχρι να φτασεις σε ποσο που σε ικανοποιει. Παντως μπορεις να διεκδικησεις το 100% χαλαρα, αλλα δε σε βλεπω να θες να μπλεξεις ιδιαιτερα.

Θα ηθελα να να 'μπλέξω' αλλά χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι θα ειμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα με ζημιές στη μοσουκλέτα μου. Δεν καίγομαι να την επισυκευάσω σήμερα αλλά θα το διαπραγμευόμουν για ένα ευλογο χρονικο διάστημα π.χ. 1-2 μήνες αν ήξερα οτι θα με αποζημίωναν στο 100%. 

Άρα τωρα αυτοι θα μου κάνουν μια προσφορά και εγώ θα τους πω ότι δεν με καλύπτει αυτή η προσφορά. Αυτοί όμως τι λόγο έχουν να επανέλθουν αργότερα με μια καλύτερη προσφορά; Πρέπει να θέσω κάποιο επιχείρημα ώστε να γίνει αυτό;

Δημοσ.

1. Πας σε μάστορα που σου βγάζει μια φουσκωμένη τιμή επισκευής. Κρατάς την απόδειξη. 

2. Κρατάς τίποτε αποδείξεις εξοπλισμού αν έχεις που υπέστη φθορες η βλάβες. 

3. Πας σε δικηγόρο. 

4. Αγωγή στην ασφαλιστική για το φουσκωμένο κόστος, συν τοκους, συν αμοιβή δικηγόρου και συν ότι άλλο μπορείς. 

5. Καμία υποχώρηση σε περίπτωση συμβιβασμού. 

Βάλτε στην θέση τους κλεφταραδες των ασφαλιστικών εταιρειών. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Deadlift είπε

Θα ηθελα να να 'μπλέξω' αλλά χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι θα ειμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα με ζημιές στη μοσουκλέτα μου. Δεν καίγομαι να την επισυκευάσω σήμερα αλλά θα το διαπραγμευόμουν για ένα ευλογο χρονικο διάστημα π.χ. 1-2 μήνες αν ήξερα οτι θα με αποζημίωναν στο 100%. 

Άρα τωρα αυτοι θα μου κάνουν μια προσφορά και εγώ θα τους πω ότι δεν με καλύπτει αυτή η προσφορά. Αυτοί όμως τι λόγο έχουν να επανέλθουν αργότερα με μια καλύτερη προσφορά; Πρέπει να θέσω κάποιο επιχείρημα ώστε να γίνει αυτό;

Αν δεν επανελθουν με καλυτερη προσφορα, θα τους πας δικαστικα οπου με τα αλλα εξοδα θα αναγκαστουν να πληρωσουν μεγαλυτερο ποσο απο τη ζημια.

Σου ειπα ποιο ειναι το επιχειρημα σου. Πως αν δεν σε καλυψουν στις ζημιες, θα πας δικαστικα. Πες πως δε στεκει νομικα το επιχειρημα πως επειδη δεν υπαρχει επαφη δικαιουσαι μειωμενη αποζημιωση.

Επισης μπορεις να φτιαξεις τη μηχανη σου, να τους πας δικαστικα και στο τελος θα παρεις το ποσο που εδωσες (και παραπανω αν τα φουσκωσει λιγο το συνεργειο) συν τοκους ,συν τα αλλα εξοδα που σου εξηγησαν. Και θα βαλεις και τσεπη.

Για ατυχημα που μου κοστισε 650Ε να φτιαξω τη μηχανη, μετα απο δικαστηριο πηρα 1250Ε. Και δεν ειχα φουσκωσει και τις ζημιες. 

Μη τους χαριζετε λεφτα γιατι το βρισκουν και το κανουν παντου μετα. Για αυτο τις πληρωνουμε τις ασφαλιστικες.

• Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, Orestis_G said:

Αυτό από Allianz. Ο υπαίτιος έχει αστική ευθύνη έναντι του μη υπάιτιου, και τον αποζημιώνει. Η υλική ζημιά δεν περιορίζεται με κάποιον μαγικό τρόπο μόνο στις λαμαρίνες.

Τι κάλυψη να είχες στο κράνος; Για τη μοτοσικλέτα τι κάλυψη γράφει ότι έχεις το συμβόλαιό σου;

τσάμπα ρεύμα καίει η λάμπα από σένα από μένα και τον Dantε.

Δημοσ.

Α. Και να βαζεις νομικη καλυψη στο συμβολαιο σου. Ειναι 10Ε το εξαμηνο περιπου. Απο οτι ειδες μια φορα θα χρειαστει και σε γλιτωνει πολυ κοπο. Το ιδιο και η οδικη.

• Like 1
Δημοσ.

αν εχεις τις αποδειξεις απο τον εξοπλισμο παιρνεις κανονικα αποζημίωση. χωρις τις αποδειξεις βγαινει ενα ποσο αρκετα χαμηλο. σε δικη μου περιπτωση πληρωσαν και ρολοι και κινητο και μποτες. 

το κρανος δεν ειχε αποδειξη και ηταν πολύ λιγα τα λεφτα σε σχεση με την αξια του. 

επισης σε δικη μου περιπτωση αλλα σε πολύ φθηνο μηχανάκι είχαμε καλυψη 100% της ζημιας χωρις επαφη αλλα ηταν κανα 200ευρω οποτε δεν ασχοληθηκαν πολύ. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως μια αγωγη που εκανα περιμενα 2 χρονια να γινει το δικαστηριο, και ηδη αρχες Ιανουαριου κατεθεσα. Μου ειπανε θα περιμενω την αποφαση κανα 6μηνο. Τωρα αν γινουν και εφεσεις θα περιμενω και αλλο. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, apostolosapok είπε

Δεν προσπαθώ κανένα να βγάλω τρελό αλλά έχω ακούσει πάρα πολλές μπαρούφες ειδικά εδώ στο insomnia , αποζημίωση για κάλυψη που δεν υπάρχει πουθενά στο συμβόλαιο πως θα λάβεις? Επίσης ποιος είναι αυτός ο νόμος που το αναφέρει έχετε link?

Δεν υπαρχει συμβολαιο που να λεει καλυπτω κρανος.Καλυπτει ζημιες που προέκυψαν.Κρανος,μπουφαν,κινητο , βαλίτσα.

Έχω ρωτήσει ήδη δικηγόρο και μου είπε ότι αφού δεν αναγράφεται τέτοια κάλυψη στο συμβόλαιο δεν μπορώ να αποζημιωθώ.

Μιλαε για μεικτη ασφαλεια σε ατυχημα με δικη σου υπαιτιοτητα;

Δεν μου έφαγαν τίποτα για την μοτοσικλέτα έχουν καλυφθεί όλα για το κράνος που γρατζουνιστηκε δεν είχα κάλυψη.

Εχω πληρωθει τρια κρανη ,σε δυο ατυχηματα.Κανονικα πηγα τις αποδειξεις αγορας και αποζημιωθηκα στο 100%,οπως εκανα και για το μπουφαν και για τα πλαστικα της μηχανης και το βαψιμο,μαλιστα στο ενα ατυχημα ηταν εβδομαδας το κρανος και ειχε μονο μια γρατζουνιά.Μηδεν αντίρρηση για πληρης αποζημιωση στο ποσό.

Μην επιμενεις.

Και δε θα ψαξει κανενας να βρει αποδειξεις απο 3 χρονια πριν για να πειστεις εσυ.

Εχω πληρωθει 3 κρανη,και μπουφάν και μπότες.Κάνε ο,τι θες με αυτη την πληροφορια.

Να,εχω και αποδειξεις

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

αν εχεις τις αποδειξεις απο τον εξοπλισμο παιρνεις κανονικα αποζημίωση. χωρις τις αποδειξεις βγαινει ενα ποσο αρκετα χαμηλο. σε δικη μου περιπτωση πληρωσαν και ρολοι και κινητο και μποτες. 

το κρανος δεν ειχε αποδειξη και ηταν πολύ λιγα τα λεφτα σε σχεση με την αξια του.

Δεν είναι απαραιτητη η υπαρξη αποδειξης.Μπορεις να πας με τη  τιμή καταλόγου ,ή αν ειναι παλαιοτερο μοντελο ,με την τιμη του καινουργιου μοντελου που το αντικατεστησε.

Λεφτα κοιτανε να γλυτωσουν,όπου τους πάρει τα κάνουν.Εσυ μπορει μα βαριεσαι να μπεις σε μια διαδικασια για να παρεις εκατό ευρώ παραπάνω ή και 500 ευρω παραπανω σε 3 χρονια,ε για αυτους ειναι +x  ευρώ,σε ΕΝΑ απο τα δεκαδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,που καλουνται να αποζημιωσουν.

Screenshot_20230310_164429_Chrome.jpg.ad1071b3d824f38876268ca07acc2128.jpg

Επεξ/σία από Nera1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...