Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

με λίγα λόγια είχα ενα ατύχημα «χωρίς επαφή» με τη μοτοσυκλέτα μου με κόστος ζημιών κοντά στα 2.500€

Η ασφαλιστική μου είπε ότι επειδή δεν υπήρξε επαφή μπορεί να μου καλύψει το 50% των ζημιών. Κατόπιν συζήτησης αφέθηκε να εννοηθεί ότι αυτό είναι κάπως συζητήσιμο αλλά μου «πρότειναν» να τους κάνω αγωγή εάν θέλω να διεκδικήσω το 100%

εχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία της αγωγής; Και γενικά ότι γνώμη έχετε θα βοηθούσε ώστε να διαχειριστώ το θέμα.

ευχαριστω παρά πολύ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Deadlift είπε

Καλησπέρα σε όλους,

με λίγα λόγια είχα ενα ατύχημα «χωρίς επαφή» με τη μοτοσυκλέτα μου με κόστος ζημιών κοντά στα 2.500€

Η ασφαλιστική μου είπε ότι επειδή δεν υπήρξε επαφή μπορεί να μου καλύψει το 50% των ζημιών. Κατόπιν συζήτησης αφέθηκε να εννοηθεί ότι αυτό είναι κάπως συζητήσιμο αλλά μου «πρότειναν» να τους κάνω αγωγή εάν θέλω να διεκδικήσω το 100%

εχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία της αγωγής; Και γενικά ότι γνώμη έχετε θα βοηθούσε ώστε να διαχειριστώ το θέμα.

ευχαριστω παρά πολύ εκ των προτέρων.

Τι εννοείς χωρίς επαφή;; Έχει γίνει δήλωση;

• Confused 1
Δημοσ.

Εννοώ ότι φρέναρα για να μην πέσω πάνω του και εν τελει επεσα χωρις να τρακάρουμε. Αυτός αποδέχτηκε την ευθύνη. Ναι έγινε δήλωση.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, takoulou είπε

Τι εννοείς χωρίς επαφή;; Έχει γίνει δήλωση;

λογικά τον έκοψε καποιος (η κάτι παρόμοιο) αυτός φρέναρε και έκανε αποφυγή και έπεσε με ανάλογες ζημιες

αν ναι τοτε θα πρέπει η άλλη πλευρά να πάρει πλήρες ευθύνη για το συμβάν (δήλωση) αν την κάνει από εδώ και πέρα ασφαλιστική αναλαμβάνει......... αν δεν κάνει καμία δήλωση που να χτυπιέσαι δεν παιρνεις φράγκο (εκτός και αν κάνεις κάνα δικαστήριο με μπόλικους μάρτυρες και καλό δικηγόρο ίσος πάρεις λεφτά από τον ίδιο που έφταιγε που επεσες)

μεγαλο ρολο παιζει και πως έγινε αν ήσουν μπροστα και ο άλλος έκανε ανάστροφη πχ πιθανότητες να πάρεις ακομη και 100% ειναι μεγάλες αν ήσουν πίσω και ο άλλος φρέναρε τεράστιες πιθανότητες να πάρεις ένα ωραίο 0% καθώς ο πίσω πρέπει να κρατάει αποστάσεις

Δημοσ.

Ο άλλος πήρε πλήρη ευθύνη. Παρόλα αυτά η ασφαλιστική του επιμένει ότι καλύπτει το 50% των ζημιών..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Deadlift είπε

Ο άλλος πήρε πλήρη ευθύνη. Παρόλα αυτά η ασφαλιστική του επιμένει ότι καλύπτει το 50% των ζημιών..

Δεν γίνεται αν έκανε θετική δήλωση.. Θα πρέπει να σου καταβάλει όλο το ποσό.. Αλλά μήπως σου λέει κάτι άλλο.. Μην το αποδέχεσαι.. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Deadlift είπε

Πριν χρόνια ένας γέρος πετάχτηκε από STOP , κάνω ελιγμό να τον αποφύγω χτυπάω σταθμευμένο , έρχεται ο τροχαίος καταγράφει το συμβάν (μου λέει έπρεπε να τον χτύπαγες) ο γέρος κάνει δήλωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη και η ασφαλιστική του με αποζημίωσε στο 50% (δεν τον ακούμπησα).

Δημοσ.

Nα πας δικαστικά. Απλά πρέπει να αποδειχθεί η πλήρης υπαιτιότητα του άλλου οδηγού. Για τη θεμελίωση της αστικής ευθύνης δεν έχει σημασία η επαφή ή όχι. Ο δικαστής από το αποδεικτικό υλικό, μαρτυρίες, σχεδιαγράμματα, φωτό κλπ. θα σχηματίσει άποψη και θα κρίνει αν η ευθύνη είναι 100% ή π.χ. αν έτρεχες υπερβολικά και έχεις μερίδιο ευθύνης αφού αλλιώς ίσως μπορούσες να φρενάρεις κλπ. Είναι κατά περίπτωση. Απλά οι ασφαλιστικές έχουν κάποιους μπούσουλες και κρύβονται πίσω από κάποια απόφαση δικαστηρίου σε παρόμοι α περίπτωση κλπ. ¨Ομως κανένα δικαστήριο δεν δεσμεύει το επόμενο αφού και οι συνθήκες του ατυχήματος δεν είναι πανομοιότυπες.

• Like 2
Δημοσ.

Αν υποθέσουμε οτι το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα αυτοκινήτου του παθόντα , σε ενδεχόμενο δικαστήριο μπορεί να προσκομιστεί το υλικό ως αποδεικτικό;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tarantules είπε

Αν υποθέσουμε οτι το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα αυτοκινήτου του παθόντα , σε ενδεχόμενο δικαστήριο μπορεί να προσκομιστεί το υλικό ως αποδεικτικό;

Μπορεί να το προσκομίσει στην ασφαλιστική του και στον δικηγόρο του, και ξέρουν αυτοί πως να το χρησιμοποιήσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Deadlift είπε

Εννοώ ότι φρέναρα για να μην πέσω πάνω του και εν τελει επεσα χωρις να τρακάρουμε. Αυτός αποδέχτηκε την ευθύνη. Ναι έγινε δήλωση.

Αν καταλαβα καλα δεν κραταγες την απαιτουμενη αποσταση 

Γιατι να φταιει ο εμπρος ?

2500 ζημια απο απλο πεσιμο ?

Διορθωση:

Απο λαθος μου νομισα οτι επεσε απο πισω του στο αυτοκινητο που δεν ισχυει 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

2500 ζημια απο απλο πεσιμο ?

Ακριβώς αυτό.Εγώ δεν θα του χαριζόμουν του φίλου.Πρέπει να κρατάς αποστάσεις.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Ακριβώς αυτό.Εγώ δεν θα του χαριζόμουν του φίλου.Πρέπει να κρατάς αποστάσεις.

Δεν έχει αναφέρει ακόμα πως ήταν οι θέσεις των οχημάτων στο οδόστρωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...