Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εδώ και καιρό, το λάπτοπ μου χάνει τη σύνδεση με το ίντερνετ. Το σφάλμα εντοπίζεται στον προσαρμογέα δικτύου (network adapter) που πρέπει να κανω 4-5 φορες τη μερα reset. Καμιά φορά δεν κάνει reset εκτος και αν κάνω επανεκίννηση το λαπτοπ.

Θα βοηθούσε ενας εξωτερικος προσαρμογέας δικτύου (network adapter)? Βλέπω αρκετούς στο Skroutz. Πρέπει να έχω και κάτι άλλο υπ' όψην μου?

Απλά θέλω να εχω ίντερνετ στο σπίτι (το ασύρματο ρουτερ δουλέυει μια χαρά).

To λαπτοπ το ειχα πάρει απο το εξωτερικό, αρα δε συμφερει να το πάω για "επισκευη".

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ποιο Laptop ακριβως και μηπως εχεις αλαξει ρουτερ και ειναι παλιο το φορητο και δεν υποστηριζει σωστα το wifi του ρουτερ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Ποιο Laptop ακριβως και μηπως εχεις αλαξει ρουτερ και ειναι παλιο το φορητο και δεν υποστηριζει σωστα το wifi του ρουτερ;

Asus TUF Gaming FA7061.

To laptop το πηρα πριν δυο χρονια περιπου, καινουριο.

Δεν εχει αλλαχτεί το ρουτερ.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Γιωργος356 είπε

Asus TUF Gaming FA7061.

To laptop το πηρα πριν δυο χρονια περιπου, καινουριο.

Δεν εχει αλλαχτεί το ρουτερ.

Ευχαριστω.

Εχεις το MyAsus ειναι εφαρμογη αν οχι αναζητησε το απο το Store μηπως εχει τιποτα καινουριους Driver Bios κλπ;

https://www.asus.com/laptops/for-gaming/tuf-gaming/asus-tuf-gaming-a17/

Η μπες εδω και στο Support βαλε το μοντελο σου και δες για Driver για την καρτα wifi

Δημοσ.

Άνοιξε το device manager. Βρες τη κάρτα δικτύου και δες αν η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ενεργή. Αν ναι απενεργοποίησε. Αν αυτό δεν δουλέψει πήγαινε ακόμα στη ταχύτητα σύνδεσης, μάλλον είναι αυτόματα -  βαλτη στα 100 Mbps (αν σε ενδιαφέρει μόνο το internet είναι αρκετό. ΥΓ είσαι βέβαιος ότι αποσυνδέεται η κάρτα και δεν έχει πρόβλημα ο ρούτερ σου.? Δοκίμασες να βάλεις το καλώδιο σε άλλη θύρα;

Δημοσ.
19 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εχεις το MyAsus ειναι εφαρμογη αν οχι αναζητησε το απο το Store μηπως εχει τιποτα καινουριους Driver Bios κλπ;

https://www.asus.com/laptops/for-gaming/tuf-gaming/asus-tuf-gaming-a17/

Η μπες εδω και στο Support βαλε το μοντελο σου και δες για Driver για την καρτα wifi

Μόλις το εγκατέστησα. Μου λέει "Your device is up to date", αρα φαινεται πως εχω τους τελευταιους drivers.

4 ώρες πριν, australis είπε

Άνοιξε το device manager. Βρες τη κάρτα δικτύου και δες αν η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ενεργή. Αν ναι απενεργοποίησε. Αν αυτό δεν δουλέψει πήγαινε ακόμα στη ταχύτητα σύνδεσης, μάλλον είναι αυτόματα -  βαλτη στα 100 Mbps (αν σε ενδιαφέρει μόνο το internet είναι αρκετό. ΥΓ είσαι βέβαιος ότι αποσυνδέεται η κάρτα και δεν έχει πρόβλημα ο ρούτερ σου.? Δοκίμασες να βάλεις το καλώδιο σε άλλη θύρα;

Επισυναπτω τα παράυθρα που μου δείχνε το troubleshooter.

Πηγα στο:

Device Manager > Network Adapters > Realtek 8822CE Wireless Lan 802.11ac PCI-E NIC >  Power Management > ΞΕ-τσέκαρα την επιλογη "Allow the computer to turn off this device to save power" > Apply.

Δεν καταφερα να βρω επιλογη για ταχυτητα συνδεσης ακομα. Τα Windows ειναι στα Αγλικα.

Το κινητο μου εξακολουθει να συνδεεται μια χαρα. Αρα λογικα δεν εχει θεμα το ρουτερ. Δεν αλλαξα θυρα στο ρουτερ (ακομα).

Ευχαριστω.

network.png

network2.png

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιωργος356 είπε

Μόλις το εγκατέστησα. Μου λέει "Your device is up to date", αρα φαινεται πως εχω τους τελευταιους drivers.

Επισυναπτω τα παράυθρα που μου δείχνε το troubleshooter.

Πηγα στο:

Device Manager > Network Adapters > Realtek 8822CE Wireless Lan 802.11ac PCI-E NIC >  Power Management > ΞΕ-τσέκαρα την επιλογη "Allow the computer to turn off this device to save power" > Apply.

Δεν καταφερα να βρω επιλογη για ταχυτητα συνδεσης ακομα. Τα Windows ειναι στα Αγλικα.

Το κινητο μου εξακολουθει να συνδεεται μια χαρα. Αρα λογικα δεν εχει θεμα το ρουτερ. Δεν αλλαξα θυρα στο ρουτερ (ακομα).

Ευχαριστω.

network.png

network2.png

Πας διαχειρση συσκευων και καταργεις το wifi και αφηνεις να το βρει μονο του.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ευχαριστω.

Που να ειναι αραγε η επιλογη για το wifi? Και σε τι θα χρησιμευσει το να το καταργησω?

Το device manager μου δειχνει τα εξης:

device manager.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιωργος356 είπε

Ευχαριστω.

Που να ειναι αραγε η επιλογη για το wifi? Και σε τι θα χρησιμευσει το να το καταργησω?

Το device manager μου δειχνει τα εξης:

device manager.png

8822CE

Μηπως κατι δεν εχει κατσει καλα στο driver

Δημοσ.
17 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

8822CE

Μηπως κατι δεν εχει κατσει καλα στο driver

Οταν κάνω disable το network adaptor, παλι χανω συνδεση στο ιντερνετ. Τσεκαρε εικόνες παρακάτω.

18 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Αφηνω "τι" να βρει "τι" μονο του? Οταν ειναι απενεργοποιημενο το network adapter, με ποιο τροπο θα συνδεεται το λαπτοπ στο Ιντερνετ?

Ευχαριστω.

wireless-adapter-disabled.png

wireless-adapter-disabled-2.png

• Λύση
Δημοσ.

Εγω δεν ειπα να κανεις enable disable αλλα καταργηση και αν σου βγαλει και ενα κουτακι που σε ρωταει αν θα καταργησει και τον driver το τσεκαρεις.

Στιγμιότυπο οθόνης (41).png

Στιγμιότυπο οθόνης (42).png

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγω δεν ειπα να κανεις enable disable αλλα καταργηση και αν σου βγαλει και ενα κουτακι που σε ρωταει αν θα καταργησει και τον driver το τσεκαρεις.

Οκ, τωρα κατάλαβα. Θα το δοκιμασω.

Μετά ομως, αν χρειαστει, θα μπορω να ξαναεγκαταστησω τα πάντα χωρίς να έχω συνδεση στο ιντερνετ? Σορυ αν ειναι κουτη η ερωτηση. 🤯

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Στις 11/3/2023 στις 10:25 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Θα το βρει και θα το κανει μονο του εγκατασταση το wifi

Oκ, το δοκιμασα. 

Την 1η μερα, διακοπηκε μια φορα η συνδεση. Μου βγηκε οτι φαινεται στη φωτο 1. Εκανα μια επανεκκίνηση για να διορθωθει.

Τη 2η μερα, διακοπηκε μια φορα η συνδεση. Και μου βγηκε οτι φαινεται στη φωτο 2. Το troubleshooter επιδιορθωσε το θεμα.

Την 3η μερα (σημερα), δεν διακοπηκε καθολου η συνδεση.

Αρα, σιγουρα υπαρχει μεγαλη βελτιωση.

Δεν εχω καταλαβει πως συνδεεται το λατοπ στο ιντερνετ χωρις ενεργο network adapter, αλλα οκ! 😲

Χιλια ευχαριστω!

1.png

2.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...