Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Milkofree είπε

Προσωπικά είμαι άθρησκος[έχω διαγράψει και το θρήσκευμα μου από τα επίσημα έγγραφα του κράτους], το κοινό όμως που θέλω να προσεγγίσω, είναι το Ορθόδοξο γι'αυτό ο ''ηρωας'' καταλήγει στην Ορθοδοξία. Κατά μία δική μου εκτίμηση, σε τέτοιο κοινό κάτι μπορεί να πουλήσει, όταν βιβλία πχ με τον Παίσιο και τον Γιωργάκη τον Σαολίν έχουν δώσει χιλιάδες αντίτυπα.

Πάλι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Οποιοδήποτε θρησκευτικό βιβλίο με θέμα τον βίο αγίου δεν μπαίνει σε σύγκριση, διότι άλλοι είναι οι λόγοι που θα ωθησουν τον πιστό να αγοράσει βιβλίο με την ζωη του αγίου που έχει γίνει της μόδας, και άλλοι οι λόγοι και οι αιτίες για να πάρει ένα οποιοδήποτε άλλο βιβλίο. Να φανταστεις υπάρχει πλήθος ατόμων που αγοράζει τέτοια βιβλία απλά για να τα έχει στο ράφι κάτι σαν την Αγία Γραφή που σχεδόν όλοι την έχουν κάπου στο σπίτι αλλά δεν την έχουν ανοίξει σχεδόν ποτέ τους. 

1 ώρα πριν, Milkofree είπε

Όχι δεν έχω κανεί σε κανένα εκδότη αναφορά για τις φιλίες μου με τον Αρχιεπίσκοπο και άλλους ιεράρχες και ιερείς στην Κρήτη. Όπως ανέφερα σε άλλο πόστ, ζήτησα απ'τον Αρχιεπίσκοπο ΑΝ θέλει και τον εκφράζει το μυθιστόρημα μου, ΑΝ θέλει να γράψει ένα πρόλογο. Θα επικοινωνήσω μαζί του μετά το Πάσχα γιατί τώρα λόγω ακολουθιών δεν έχουν χρόνο καθόλου. Πάντως και με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης έχω μιλήσει θα τον δώ μετά το Πάσχα να του ζητήσω αν θέλει να προλογίσει την ποιητική συλλογή.

Ο εκδότης-ο συγκεκριμένος πάντα-κοστολογεί 200 βιβλία με 3.500€ για δικούς του λόγους, τι να πώ. Νομίζω η πρόταση απορρίπτεται

Το πιθανότερο είναι από το να αρνηθούν ευγενικά εως να σε πάρουν με τις πέτρες. Προλογιζω ένα βιβλίο = συμφωνώ με το περιεχόμενο του και εγκρίνω τις απόψεις / σκεπτικό του συγγραφέα. 

Εύχομαι να σου πάνε πάντως τα πράγματα όπως τα σχεδιάζεις. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε Βασίλη, θα σου δώσω δύο συμβουλές με υπερβολικά πολύ αγάπη:

α) Ξέχνα το θρησκευτικό κομμάτι στο μυθιστόρημα σου (τουλάχιστον την αύρα υπερ της ορθοδοξιας) και προσπάθησε να γράψεις το καλύτερο βιβλίο που μπορείς. Δεν υπάρχει λόγος να περιορίζεσε σε μία θεματική με γνώμονα το αν άτομα με παρόμοια πιστεύω θα διαβάσουν / αγοράσουν το βιβλίο σου. Γράψε ο,τι καλύτερο μπορείς, ώστε να το διαβάσουν άτομα επειδή είναι μια ωραία ιστορία, με χαρακτήρες, πλοκή, ανατροπή και τα σχετικά.

β) Κάνε κάποια μαθήματα πάνω στο πως γράφουν και το στις βασικές αρχές μιας ιστορίας. Το αναφέρω αυτό γιατι στην ποιητική σου συλλογή έχεις αποσιωπιτικά και θαυμαστικό στον τίτλο. Αυτα ειναι σημεία τις γλώσσας που πρέπει να μην υπάρχουν (σχεδόν) ποτέ σε κείμενο, πόσο μάλλον στο εξώφυλλό. Η ιστορία, δε, του μυθιστορήματος, είναι μπλεγμένη, κάτι που σχολίασαν και άλλοι. Ακολουθόντας κάτι πιο βατό (πχ το ταξίδι του ήρωα του Campbell), θα γράψεις κάτι πολύ πιο ευκολοδιάβαστο, χωρίς ακροβασίες και με γερά θεμέλια. 

Επεξ/σία από Skrobo
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εγω βλέπω έναν νέο κώδικα ντα Βιντσι που θα σαρώσει .

Το βιβλίο που πόσταρα, το ''ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ'' του Θ.Ι.Ρηγινιώτη, θεωρείται ο Ορθόδοξος Κώδικας Ντα Βίντσι...

Στις 9/3/2023 στις 2:32 ΜΜ, tutuyo είπε

τι ειναι το θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας?

image.png.a1ed1e3f8555877495c3084f78e03019.png

Αυτό εδώ για παράδειγμα...

Ένας κορυφαίος γενετιστής καταστρέφει τ' αποτελέσματα της πρωτοποριακής έρευνάς του για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αυτοκτονεί εν μέσω διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, διοργανωμένου από μια πολυεθνική αυτοκρατορία της γενετικής.
Στον προθάλαμο ενός χειρουργείου, ένας άλλος γενετιστής, συζητά με μια τυφλή καθηγήτρια ανθρωπολογίας για το Θεό, τον άνθρωπο, τον κόσμο, την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Στη Βραζιλία και το Περού, ένας άντρας και δυο γυναίκες, σχεδιαστές κόμικς και άσσοι στους υπολογιστές, προσπαθούν να διαφύγουν από τα λαγωνικά των πολυεθνικών, που τους καταδιώκουν για να τους αποσπάσουν την πολύτιμη γνώση που ίσως κατέχουν.
Από την κούρσα για την κλωνοποίηση ως τα κέντρα διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας· από τα απόκρυφα ευαγγέλια και το δεύτερο Αδάμ ως την Ταρσώ, την "τρελή για το Χριστό", και το γέροντα Παΐσιο· από το Περού και τη Νέα Υόρκη ως τη Θεσσαλονίκη και τα Καρπάθια, ανάμεσα σε κρίσιμα διλήμματα και αβυσσαλέους στοχασμούς, διεξάγεται μια περιπέτεια σκέψης και δράσης, που δοκιμάζει αυτά που ξέραμε για το Θεό και τον άνθρωπο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"...Εσείς όμως, αγαπητοί, θυμηθείτε τα προφητικά λόγια των αποστόλων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι τους έσχατους χρόνους θα φανούν κάποιοι υποκριτές, που θα ζουν κατά, τις ασεβείς επιθυμίες τους... Εσείς όμως, αγαπητοί, θεμελιώνοντας τον εαυτό σας στην αγιότατη πίστη σας και προσευχόμενοι εν Πνεύματι Αγίω, μείνετε στην αγάπη του Θεού, προσδοκώντας το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την αιώνια ζωή. Και άλλους μεν ας ελεείτε με διάκριση, άλλους ας σώζετε με προσοχή, αρπάζοντας τους απ' τη φωτιά, αποστρεφόμενοι και το χιτώνα ακόμη που έχει μολυνθεί από την αμαρτία". (Επιστολή του αγίου αποστόλου Ιούδα)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Το βιβλίο που πόσταρα, το ''ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ'' του Θ.Ι.Ρηγινιώτη, θεωρείται ο Ορθόδοξος Κώδικας Ντα Βίντσι...

image.png.a1ed1e3f8555877495c3084f78e03019.png

Αυτό εδώ για παράδειγμα...

Ένας κορυφαίος γενετιστής καταστρέφει τ' αποτελέσματα της πρωτοποριακής έρευνάς του για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αυτοκτονεί εν μέσω διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, διοργανωμένου από μια πολυεθνική αυτοκρατορία της γενετικής.
Στον προθάλαμο ενός χειρουργείου, ένας άλλος γενετιστής, συζητά με μια τυφλή καθηγήτρια ανθρωπολογίας για το Θεό, τον άνθρωπο, τον κόσμο, την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Στη Βραζιλία και το Περού, ένας άντρας και δυο γυναίκες, σχεδιαστές κόμικς και άσσοι στους υπολογιστές, προσπαθούν να διαφύγουν από τα λαγωνικά των πολυεθνικών, που τους καταδιώκουν για να τους αποσπάσουν την πολύτιμη γνώση που ίσως κατέχουν.
Από την κούρσα για την κλωνοποίηση ως τα κέντρα διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας· από τα απόκρυφα ευαγγέλια και το δεύτερο Αδάμ ως την Ταρσώ, την "τρελή για το Χριστό", και το γέροντα Παΐσιο· από το Περού και τη Νέα Υόρκη ως τη Θεσσαλονίκη και τα Καρπάθια, ανάμεσα σε κρίσιμα διλήμματα και αβυσσαλέους στοχασμούς, διεξάγεται μια περιπέτεια σκέψης και δράσης, που δοκιμάζει αυτά που ξέραμε για το Θεό και τον άνθρωπο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"...Εσείς όμως, αγαπητοί, θυμηθείτε τα προφητικά λόγια των αποστόλων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι τους έσχατους χρόνους θα φανούν κάποιοι υποκριτές, που θα ζουν κατά, τις ασεβείς επιθυμίες τους... Εσείς όμως, αγαπητοί, θεμελιώνοντας τον εαυτό σας στην αγιότατη πίστη σας και προσευχόμενοι εν Πνεύματι Αγίω, μείνετε στην αγάπη του Θεού, προσδοκώντας το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την αιώνια ζωή. Και άλλους μεν ας ελεείτε με διάκριση, άλλους ας σώζετε με προσοχή, αρπάζοντας τους απ' τη φωτιά, αποστρεφόμενοι και το χιτώνα ακόμη που έχει μολυνθεί από την αμαρτία". (Επιστολή του αγίου αποστόλου Ιούδα)

jzhp2vurc6871.webp

Δημοσ.

Λεφτά από την συγγραφή δεν πρόκειται να βγάλεις, αυτό το ξεχνάς. Μετρημένοι στα δάχτυλα στην Ελλάδα έχουν βγάλει χρήματα.

Το να πληρώσεις να εκδόσεις δεν είναι λογικό, έτσι το βλέπω εγώ, ή προτείνεις αυτό που έγραψες σε κάποιο εκδοτικό και του αρέσει και εκδίδει ή αυτά που γράφεις τα βγάζεις ελεύθερα στο ίντερνετ. Αν δώσεις λεφτά σε οποιοδήποτε εκδοτικό μια χαρά θα σε εκδώσει ακόμα και αν θεωρεί ότι γράφεις ότι να ναι, έτσι όπως είναι η αγορά ψάχνουν να βγάλουν από κάπου λεφτά.

Όπως και να χει η προσέγγιση: να βγάλω και κάτι, είναι λάθος καθώς και προωθήσει να γίνει θα πρέπει ουσιαστικά να ξεπουλήσεις για να καλυφθούν κάποια έξοδα και να γίνει μετά επανέκδοση μπας και αρχίζεις να κερδίζεις κάτι, που και αυτό παίζεται.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Λεφτά από την συγγραφή δεν πρόκειται να βγάλεις, αυτό το ξεχνάς. Μετρημένοι στα δάχτυλα στην Ελλάδα έχουν βγάλει χρήματα.

γιατι ομως το 2023 εξακολουθει να ειναι τοσο ακριβη μια εκδοση ενος βιβλιου; μου κανει πραγματικα εντυπωση

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Το να πληρώσεις να εκδόσεις δεν είναι λογικό, έτσι το βλέπω εγώ, ή προτείνεις αυτό που έγραψες σε κάποιο εκδοτικό και του αρέσει και εκδίδει ή αυτά που γράφεις τα βγάζεις ελεύθερα στο ίντερνετ. Αν δώσεις λεφτά σε οποιοδήποτε εκδοτικό μια χαρά θα σε εκδώσει ακόμα και αν θεωρεί ότι γράφεις ότι να ναι, έτσι όπως είναι η αγορά ψάχνουν να βγάλουν από κάπου λεφτά.

Όπως και να χει η προσέγγιση: να βγάλω και κάτι, είναι λάθος καθώς και προωθήσει να γίνει θα πρέπει ουσιαστικά να ξεπουλήσεις για να καλυφθούν κάποια έξοδα και να γίνει μετά επανέκδοση μπας και αρχίζεις να κερδίζεις κάτι, που και αυτό παίζεται.

Δυστυχώς όμως δύσκολα ένας εκδοτικός βγάζει ''δωρεάν'' ένα σύγγραμμα. Όλοι σχεδόν ζητάνε λεφτά.. Άλλοι 300, άλλοι 500, άλλοι 1000+ κτλ... απλά άλλο να εκδώσεις στο Λεξίτυπον που είναι άγνωστος και άλλο στον Κάκτο ή τον Ίκαρο, εκεί έχει κανείς πιθανότητες να πουλήσει κάμποσα βιβλία πχ 150 αντί για 2.

35 λεπτά πριν, Titos301 είπε

γιατι ομως το 2023 εξακολουθει να ειναι τοσο ακριβη μια εκδοση ενος βιβλιου; μου κανει πραγματικα εντυπωση

Νομίζω πληρώνεις το ''όνομα''. ''Κάκτος'', ''Ψυχογιός'', ''Πατάκη'', ''Λιβάνης'', ''Μεταίχμιο'', ''Διόπτρα'' κτλ κτλ 

οι πωλήσεις βέβαια χρόνο με το χρόνο πέφτουν κατακόρυφα, αυτό μου το λένε όλοι

• Super Moderators
Δημοσ.

Αναφέρονται παραπάνω εκδοτικοί οίκοι που πολύ απλά δεν θα συζητούσαν καν τέτοιου είδους έκδοση.

Και, βέβαια, βγάζουν "δωρεάν" βιβλία, εφόσον τα πιστεύουν. Με αυστηρούς όρους, πράγμα απόλυτα λογικό για νεοεμφανιζόμενους συγγραφείς (εφόσον δεν μιλάμε για περιπτώσεις που έχουν ήδη κοινό από τη διαδικτυακή/τηλεοπτική/κινηματογραφική παρουσία τους).

Όταν δεν τα πιστεύουν, ή τα απορρίπτουν ασυζητητί ή ζητάνε πολλά χρήματα για να ασχοληθούν.

Πράγμα το οποίο βρίσκω απολύτως λογικό.

• Like 4
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αναφέρονται παραπάνω εκδοτικοί οίκοι που πολύ απλά δεν θα συζητούσαν καν τέτοιου είδους έκδοση.

Και, βέβαια, βγάζουν "δωρεάν" βιβλία, εφόσον τα πιστεύουν. Με αυστηρούς όρους, πράγμα απόλυτα λογικό για νεοεμφανιζόμενους συγγραφείς (εφόσον δεν μιλάμε για περιπτώσεις που έχουν ήδη κοινό από τη διαδικτυακή/τηλεοπτική/κινηματογραφική παρουσία τους).

Όταν δεν τα πιστεύουν, ή τα απορρίπτουν ασυζητητί ή ζητάνε πολλά χρήματα για να ασχοληθούν.

Πράγμα το οποίο βρίσκω απολύτως λογικό.

Εκτός από αυτά που λέτε, ότι δλδ αν ''πιστεύουν'' σε ένα σύγγραμμα το εκδίδουν ''δωρεάν'', όπως ο Λεξίτυπον εξέδωσε δωρεάν ''Την Επιστολή Προς τον Σκεπτόμενο Άθεο'' δεν πήρε χρήματα, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή έρευνα με πολλές παραπομπές. Εκτός λοιπόν από αυτό, όταν δεν ''πιστεύουν'' ένα σύγγραμμα ζητάνε χρήματα ή το απορρίπτουν, ανάλογα όμως τον εκδοτικό ζητάνε είτε πολλά είτε λίγα, κι αυτό έχει να κάνει με το ''όνομα'' του εκάστοτε εκδοτικού. Άλλο να κάνεις βιβλίο στου ''Πατάκη'' κι άλλο πχ στον ''Ιαμβο'', λέω ''τυχαία'' κάποια ονόματα, χωρίς να θέλω να μειώσω ή να εκθειάσω κάποιον εκδοτικό.

Και σίγουρα ισχύει αυτό που είπατε σε άλλο σχόλιο σας. Είναι εμπορικές επιχειρήσεις με σκοπο το κέρδος και όχι φιλόπτωχα ταμεία ή κοινωφελή ιδρύματα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Milkofree είπε

Σιγά τα αίματα.

Πάντως ναι, έτσι όπως είναι γραμμένο το κείμενο θα με ωθουσε να διαβάσω αυτό το βιβλίο. 

Οπως καταλαβαίνεις είναι στον άνθρωπο η συγγραφή και το αν θα κερδίσει σεβαστή μερίδα αναγνωστών. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σιγά τα αίματα.

Πάντως ναι, έτσι όπως είναι γραμμένο το κείμενο θα με ωθουσε να διαβάσω αυτό το βιβλίο. 

Οπως καταλαβαίνεις είναι στον άνθρωπο η συγγραφή και το αν θα κερδίσει σεβαστή μερίδα αναγνωστών. 

Αυτό έχει πουλήσει 23 αντίτυπα... Λόγω του εκδοτικού, μηδέν προώθηση.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Αυτό έχει πουλήσει 23 αντίτυπα... Λόγω του εκδοτικού, μηδέν προώθηση.

Και επειδή δεν έχει target group. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Και επειδή δεν έχει target group. 

Ο συγγραφέας πλήρωσε 500€ στον εκδοτικό, πήρε 40 βιβλία, και ο εκδοτικός το προώθησε μέσω ίντερνετ, δεν έστειλε ούτε ένα βιβλίο σε βιβλιοπωλείο. Ο Λεξίτυπον έτσι κινείται...

Αντίθετα με άλλους εκδοτικούς που έχω μιλήσει που στέλνουν σε βιβλιοπωλεία. Άμα πάς σε βιβλιοπωλείο και στον πάγκο δείς ένα που να γράφει ''Επιστολή προς τον Σκεπτόμενο Άθεο'' ή ''Εναντίον του Θεού'' ή ''Ο Κατά Φαντασίαν Ποιητής'' ίσως ρίξεις μία ματιά, εάν όμως δεν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία πως να το βρεί ο άλλος, ειδικά όταν υπάρχει μηδενική προώθηση.

Target group έχει ο συγκεκριμένος, είναι και υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Ο συγγραφέας πλήρωσε 500€ στον εκδοτικό, πήρε 40 βιβλία, και ο εκδοτικός το προώθησε μέσω ίντερνετ, δεν έστειλε ούτε ένα βιβλίο σε βιβλιοπωλείο. Ο Λεξίτυπον έτσι κινείται...

Αντίθετα με άλλους εκδοτικούς που έχω μιλήσει που στέλνουν σε βιβλιοπωλεία. Άμα πάς σε βιβλιοπωλείο και στον πάγκο δείς ένα που να γράφει ''Επιστολή προς τον Σκεπτόμενο Άθεο'' ή ''Εναντίον του Θεού'' ή ''Ο Κατά Φαντασίαν Ποιητής'' ίσως ρίξεις μία ματιά, εάν όμως δεν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία πως να το βρεί ο άλλος, ειδικά όταν υπάρχει μηδενική προώθηση.

Target group έχει ο συγκεκριμένος, είναι και υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές

Τα βιβλιοπωλεία έχουν πολύ περιορισμένο χώρο. Το βιβλιο του φίλου σου δεν θα το έβρισκες ούτε τον Ιανο ή στα Public που ειναι μεγάλα, ούτε στην Καντάθ που εστιάζει σε λογοτεχνία του φανταστικού. Θα το έβρισκες μόνο σε κάποιο βιβλιοπωλείο με βιβλία εκκλησιαστικής θεματικής, στα οπόια το 99% των θαμώνων ΔΕΝ ενδιαφέρονται για λογοτεχνία, αρα θα ήταν σε μια σκονισμένη γωνία. 

Ο συγκάτοικος μου ειναι minor celebrity, με 20κ subscribers στο youtube και 40κ στο ινσταγραμ. Το πρώτο του βιβλίο ειναι στην 3η χιλιάδα αυτή την στιγμή. Μόνο τα Public έχουν τα βιβλία του στα ράφια και αυτό μάλλον επειδή έχει πάρει βραβείο κοινού απο τα Public. Ακόμα και αυτός, στην πράξη, μόνο online απο τον εκδοτικό πουλάει. Και μιλάμε για λογοτεχνία φανταστικού με κωμωδία, κάτι που πουλάει γενικά σαν είδος.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, η πρώτη εκτύπωση ηταν 1000 βιβλία, και ο συγκάτοικος δεν πλήρωσε τίποτα. 

10-20 αντιτυπα θα πουλήσεις μόνο σε φίλους που θέλουν να σε στηρίξουν (ακόμα και αν τους δώσει εσύ ένα απο τα δικά σου αντύτιπα) και θα τα κάνουν δώρο σε δικούς τους φίλους. Ειναι αστείο θα σκέφτεσαι οτι κάποιος έχει target group οταν έχει πουλήσει 23 κομμάτια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...