Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Milkofree είπε

Ειλικρινά, Φουράκη, Πάλμο δεν τους ξέρω... η Φουρέιρα νομίζω τραγουδίστρια, ο Τουλάτος κάτι με θρησκείες;;; Δεν είμαι σίγουρος, η Μαντά γνωστή κάπου 30.000 αντίτυπα ανά βιβλίο, είχα διαβάσει ένα λες και το είχε γράψει ο Φόσκωλος.

Φουράκης και Πάλμος είναι του στυλ "Οι Έλληνες ερχόμαστε από τον Σείριο και θα κατακτήσουμε τον κόσμο" και κάτι τέτοιες πίπες. Αυτό είναι το επίπεδό μας

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις έχουν κόστος και εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα.

Η σκέψη είναι, και πιστεύω να δεχθούν, να μας στηρίξει η Μητρόπολη Ρεθύμνης σε δική της αίθουσα[έχει] και η Αρχιεπισκοπή Κρήτης επίσης. Τυχαίνει να είμαι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο, κι όποτε του ζήτησα κάτι ήταν πάντα πρόθυμος. Τώρα ας πούμε του έχω πεί αν θέλει να μου γράψει πρόλογο στο μυθιστόρημα μου, θα το διαβάσει μου είπε και θα δεί. Πάντα αυτός ο άνθρωπος δεκτικός να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του χωρίς ανταλλάγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε σήμερα μία πρόταση από άλλο εκδοτικό, ο οποίος ρε παιδιά μου ζητάει 7.000€ !!! για 500 αντίτυπα και θα πάρω 30 βιβλια εγώ και ποσοστό 10% επι των πωλήσεων... και ο συγκεκριμένος εκδοτικός δεν είναι απ'τους μεγάλους.

Επεξ/σία από Milkofree
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Ήρθε σήμερα μία πρόταση από άλλο εκδοτικό, ο οποίος ρε παιδιά μου ζητάει 7.000€ !!! για 500 αντίτυπα και θα πάρω 30 βιβλια εγώ και ποσοστό 10% επι των πωλήσεων... και ο συγκεκριμένος εκδοτικός δεν είναι απ'τους μεγάλους.

Οι άλλοι εκδοτικοί οίκοι τι ποσοστό επί των πωλήσεων πρότειναν; 

Μάλλον ψάχνουν για κορόιδο αυτοί. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Οι άλλοι εκδοτικοί οίκοι τι ποσοστό επί των πωλήσεων πρότειναν; 

Μάλλον ψάχνουν για κορόιδο αυτοί. 

Ο ένας που είχα εκδώσει την 1η ποιητική ζητάει κάπου 380-400€ θα τυπώσει 100 βιβλία, θα μου δώσει εμένα τα 50 και θα κρατήσει τα άλλα 50 για να ''πωληθούν'' ιντερνετικά[λέμε τώρα]. Ποσοστό επι των πωλήσεων 12-30%.

Ο δεύτερος προτίνει 200€ για 150 αντίτυπα, παίρνω εγώ 10 βιβλία και τα υπόλοιπα τα πουλάει ιντερνετικά και σε κάποια βιβλιοπωλεία.

Ο τρίτος ζητάει 300€ δεν μου δίνει κανένα, τυπώνει περίπου 500 αντίτυπα που τα στέλνει στα βιβλιοπωλεία και στα 100 πρώτα που θα πωληθούν δεν μου δίνει τίποτα. Θα πάρω στο 101ο ποσοστό 20%..

Ο τέταρτος ζητάει 1200€ για 200 βιβλία που θα μου τα στείλει να τα πουλήσω Εγώ μέσω βιβλιοπαρουσίασης..

Υπάρχει νομίζω άλλη μία πρόταση στα 1100€ για 300 βιβλία...

Έχω κάπου κατασταλάξει περισσότερο στην 3η πρόταση δλδ δίνω 300€ τυπώνει 500 βιβλία τα στέλνει σε βιβλιοπωλεία, πουλάει τα 100 πρώτα[αν τα καταφέρει] και κρατάει τα χρήματα, και απ'το 101ο παίρνω ποσοστό. Δεν μου δίνει κανένα, αλλά οκ θα αγοράσω μισοτιμής 5-10 βιβλία να τα έχω... Για την 2η ποιητική μου συλλογή δεν ξέρω αν θα πωλήσει, γενικά η ποίηση πουλάει ελάχιστα[ακόμα και Δημουλά ή Ελύτης δίνουν με το ζόρι 2.000 κομμάτια/έτος αν δεν κάνω λάθος], ελπίζω πάντως το μυθιστόρημα να δώσει κάποια αντίτυπα.

Δημοσ.

Ααααχ τι μου θυμίζετε. Αυτοέκδοση ή έκδοση σε εκδοτικό οίκο με οικονομική συμμετοχή του ("ανώνυμου") συγγραφέα.

Πάντα υπήρχε τρέξιμο του αισιοδοξούντα συγγραφέα στα διάφορα βιβλιοπωλεία να προμοτάρει το βιβλίο του. Προσπάθεια να πείσει. Όταν τα κατάφερνε έπαιρνε το βιβλιοπωλείο κάποιο μονοψήφιο αριθμό αντιτύπων σαν παρακαταθήκη (κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει για κάτι που πιθανότατα δεν θα "τρέξει"). Τα βιβλία αυτά ποτέ δεν εμφανίζονταν στην βιτρίνα, σπάνια στο πάνω μέρος του πάγκου και συνήθως θα "εξαφανιζόντουσαν" στα ράφια. Η "εξαφάνιση" δε αυτή ήταν τέτοια που ίσως όταν περνούσε ο συγγραφέας να δει τι έγινε και "πόσα έμειναν;" κατέληγαν να ψάχνουν να βρουν που είναι. Η κατάληξή τους ήταν τελικά να επιστρέφονται στον ίδιο (ή παρεμφερή) αριθμό με την αρχική παραλαβή και φυσικά σε αρκετά πιο χάλια κατάσταση με σκόνες, βρωμιές ή δαχτυλιές.

Πραγματικά μου προκαλούσε πάντα συγκίνηση, για να μην πω θλίψη, η θέα όλων αυτών των ανθρώπων που είχαν το όνειρο να εκδώσουν τη δουλειά τους, συνήθως από το υστέρημά τους και των οποίων η (στις περισσότερες περιπτώσεις) προδιαγεγραμμένη πορεία ήταν γνωστή σε μένα (λόγω της επαφής με τον χώρο των βιβλιοπωλείων) αλλά εκείνοι την  αγνοούσαν.

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ααααχ τι μου θυμίζετε. Αυτοέκδοση ή έκδοση σε εκδοτικό οίκο με οικονομική συμμετοχή του ("ανώνυμου") συγγραφέα.

Πάντα υπήρχε τρέξιμο του αισιοδοξούντα συγγραφέα στα διάφορα βιβλιοπωλεία να προμοτάρει το βιβλίο του. Προσπάθεια να πείσει. Όταν τα κατάφερνε έπαιρνε το βιβλιοπωλείο κάποιο μονοψήφιο αριθμό αντιτύπων σαν παρακαταθήκη (κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει για κάτι που πιθανότατα δεν θα "τρέξει"). Τα βιβλία αυτά ποτέ δεν εμφανίζονταν στην βιτρίνα, σπάνια στο πάνω μέρος του πάγκου και συνήθως θα "εξαφανιζόντουσαν" στα ράφια. Η "εξαφάνιση" δε αυτή ήταν τέτοια που ίσως όταν περνούσε ο συγγραφέας να δει τι έγινε και "πόσα έμειναν;" κατέληγαν να ψάχνουν να βρουν που είναι. Η κατάληξή τους ήταν τελικά να επιστρέφονται στον ίδιο (ή παρεμφερή) αριθμό με την αρχική παραλαβή και φυσικά σε αρκετά πιο χάλια κατάσταση με σκόνες, βρωμιές ή δαχτυλιές.

Πραγματικά μου προκαλούσε πάντα συγκίνηση, για να μην πω θλίψη, η θέα όλων αυτών των ανθρώπων που είχαν το όνειρο να εκδώσουν τη δουλειά τους, συνήθως από το υστέρημά τους και των οποίων η (στις περισσότερες περιπτώσεις) προδιαγεγραμμένη πορεία ήταν γνωστή σε μένα (λόγω της επαφής με τον χώρο των βιβλιοπωλείων) αλλά εκείνοι την  αγνοούσαν.

Καλά τα 7.000€ που μου ζήτησε ο άλλος όχι μόνο οικονομική ''συμμετοχή'' δεν είναι, αλλά ευθέως μου λέει, ''πλήρωσε τα όλα και εμάς είς διπλούν για να εκδώσεις φίλε''.

Και γω απ'το υστέρημα μου θα εκδώσω ότι εκδώσω, γι αυτό ψάχνω κάτι σε λογική τιμή, να πουλήσουμε και μερικά αντίτυπα, χωρίς να στοχεύω σε έσοδα ή λύση του βιοποριστικού μου από αυτό το ''χόμπι'' γιατί προσωπικά το θεωρώ ''χόμπι'', ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με εκδόσεις βιβλίων, μέχρι που το 2020 ένας μου το έβαλε στο μυαλό μου και λέω, έτσι για πλάκα ''δεν εκδίδω ένα βιβλίο να δω πως είναι;''.

Γενικά η αίσθηση το να παίρνεις στα χέρια σου, το βιβλίο σου εντάξει είναι ωραία κακά τα ψέμματα, λίγοι όμως έχουν κέρδος από αυτό το ''επάγγελμα''.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σήμερα σε κουβέντα που έκανα, με κάποιον που έχει ''εμπειρία'' στο θέμα ''βιβλία'', μου είπε πως οι πωλήσεις γίνονται μέσω βιβλιοπαρουσιάσεων, όταν είσαι άγνωστος συγγραφέας. Να μην περιμένω από κανένα εκδοτικό να πουλήσει. Γιατί ο αναγνώστης να με προτιμήσει όταν είμαι παντελώς άγνωστος και να μην πάρει όταν πρόκειται για ποίηση τον Λειβαδίτη, τον Σεφέρη, τον Καβάφη κτλ κτλ ή αν πρόκειται για μυθιστόρημα κάποιο επίσης γνωστό όνομα.?

Άλλος τώρα που επίσης αγοράζει πολλά βιβλία μου ανέφερε πως θα ήταν ένα ''καλό'' βήμα, αν είχα δώσει 1000-1300€ στην 1η ποιητική και είχε εκδωθεί είτε από τον Κάκτο είτε από την Αλεξάνδρεια και του λέω '«ναι το έχω μετανοιώσει αλλά και πάλι δεν νομίζω να πούλαγα, άντε να έδινα 30-50 βιβλία, γιατί να με πάρει ο άλλος;». Απλά θα μπορούσα τώρα να καυχηθώ ότι έβγαλα ένα βιβλίο με την σφραγίδα του Κάκτου, που τον θεωρώ καλό εκδοτικό, να πώ όμως κάτι. Αγόρασα πρόσφατα δύο βιβλία το ένα ''ΤΣΙΤΣΟΣ Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΟΛΥ'' εκδόσεις Διόπτρα... πιστεύω πως επειδή έχει 120.000 ακολούθους στο facebook o συγκεκριμένος του εξέδωσε το βιβλίο η Διόπτρα γιατί αν το διαβάσεις[το διάβασα] δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο[είναι είδος μυθιστορήματος με διάλογο μίας γάτας και ενός ανθρώπου, όχι και τόσο πετυχημένο]. Επίσης ο Κάκτος εξέδωσε το βιβλίο του Θεόδωρου Σπηλιώτη ''ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ'' που επίσης είναι διάλογοι, και γενικά η ιστορία σαν copy paste δλδ κάποιος έζησε στο Μανχάταν και μετά γνώρισε την Παναγία και έγινε Μοναχός ήτοι κάποιος ήταν άσωτος και γνώρισε τον Θεό και έγινε σωστός κτλ, πολυπαιγμένη ιστορία. Το 1ο του βιβλίο ''Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ CEO''[best seller] επειδή επίσης το έχω, απλά καταπληκτικό.

Νομίζω δηλαδή κάποιες φορές οι εκδοτές απλά επιλέγουν τις ''σίγουρες'' λύσεις άσχετα αν τα βιβλία είναι μέτρια...

Η Διόπτρα στηρίχθηκε στον ''λαό'' που έχει το φέις του Τσίτσου και ο Κάκτος στο 1ο best seller του Σπηλιώτη. Προσωπικά είμαι βέβαιος πως σαν μυθιστόρημα μπορώ να γράψω καλύτερα και από τους δύο, αλλά όταν είμαι παντελώς άγνωστος τι να το κάνεις;

Επεξ/σία από Milkofree
Δημοσ.

image.png.84180dba142d812dc64dde1a9900fff2.png

Μπράβο στον Astronio για τις πωλήσεις που πέτυχε. Η δουλειά του είναι πραγματικά πολύ καλή και σοβαρή, και αξίζει την επιτυχία, μπράβο του.

Αυτό τώρα με κάνει να είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν εξέδωσα την 1η ποιητική μου και γω στο ΚΑΚΤΟ έκατσα και σκέφτηκα τα 900€ που μου ζητούσε. Τώρα θα έπαιζα ''μπάλα'' αλλιώς, δυστυχώς...

Και πάλι συγχαρητήρια στον Παύλο Καστανά

• Super Moderators
Δημοσ.

Eπιμένετε να κάνετε λάθος συγκρίσεις.

Οι άνθρωποι που αναφέρετε, είναι ήδη γνωστοί και βγάζουν ένα βιβλίο με πολύ συγκεκριμένη στόχευση, με πολύ συγκεκριμένο κοινό και πολύ πιο βατό από ό,τι μια ποιητική συλλογή.

Δεν έγιναν γνωστοί μέσα από τα βιβλία τους, τα βιβλία τους έπονται. Εσείς θέλετε να συστηθείτε στο κοινό μέσα από το βιβλίο, και σε εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία. Προφανώς θα βρεθείτε μπροστά σε τοίχο, όπως θα βρισκόταν ο οποιοσδήποτε.

Εντωμεταξύ, λέτε πάλι για αριθμό βιβλίων. Σε τι ποιότητα/βάρος χαρτιού προτείνουν οι διάφοροι εκδοτικοί να εκδωθούν, ξέρετε; Λέτε "ο ένας μου λέει 50 κομμάτια, ο άλλος 100", λες και είναι τα βιβλία βρούβες. Σας έχω εξηγήσει πως οι διάφορες εκδόσεις μπορεί να έχουν πολύ διαφορετικό κόστος. Όλες αυτές τις προτάσεις που έχετε, ξέρετε για τι ποιότητες συζητάνε οι εκδότες ή μιλάμε στον αέρα με "κομμάτια";

• Like 11
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Eπιμένετε να κάνετε λάθος συγκρίσεις.

Οι άνθρωποι που αναφέρετε, είναι ήδη γνωστοί και βγάζουν ένα βιβλίο με πολύ συγκεκριμένη στόχευση, με πολύ συγκεκριμένο κοινό και πολύ πιο βατό από ό,τι μια ποιητική συλλογή.

Δεν έγιναν γνωστοί μέσα από τα βιβλία τους, τα βιβλία τους έπονται. Εσείς θέλετε να συστηθείτε στο κοινό μέσα από το βιβλίο, και σε εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία. Προφανώς θα βρεθείτε μπροστά σε τοίχο, όπως θα βρισκόταν ο οποιοσδήποτε.

Εντωμεταξύ, λέτε πάλι για αριθμό βιβλίων. Σε τι ποιότητα/βάρος χαρτιού προτείνουν οι διάφοροι εκδοτικοί να εκδωθούν, ξέρετε; Λέτε "ο ένας μου λέει 50 κομμάτια, ο άλλος 100", λες και είναι τα βιβλία βρούβες. Σας έχω εξηγήσει πως οι διάφορες εκδόσεις μπορεί να έχουν πολύ διαφορετικό κόστος. Όλες αυτές τις προτάσεις που έχετε, ξέρετε για τι ποιότητες συζητάνε οι εκδότες ή μιλάμε στον αέρα με "κομμάτια";

Καλησπέρα, έχεις δίκιο στο θέμα ''ποιότητα'' χαρτιού, εξωφύλλου και μελάνια. Εκεί που το εξέδωσα με 330€ και πήρα 50 βιβλία εγώ ήταν με χαρτί σαμουά 100γρ και πλαστικοποιημένο εξώφυλλο με αυτιά. ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

Οι προδιαγραφές των βιβλίων βάση των οποίων έχουν υπολογιστεί οι τιμές είναι οι εξής:  Έως 66 σελίδες διάστασης 14x20.5, χαρτί Σαμουά 100 γραμμαρίων, έγχρωμο εξώφυλλο πλαστικοποιημένο με αυτιά. 

Κάθε επιπλέον βιβλίο πέρα των 50 τεμαχίων θα μπορείτε να το προμηθεύεστε με κόστος €3.00 προ ΦΠΑ.

Ο Κάκτος δεν μου είχε δώσει σαφή προδιαγραφές, έχω δει το συμφωνητικό που μου είχε στείλει, σίγουρα όμως θα ήταν ανώτερη ποιότητα. Έλεγε πάντως για ποιητική συλλογή έως 90 σελίδες, ασπρόμαυρες σελίδες 900€ για 100 αντίτυπα, 1600€ για 500 αντίτυπα και 1800€ για 1000 αντίτυπα. Και μου φάνηκαν εξωφρενικά πολλά, αλλά οκ τώρα καταλαβαίνω ΚΑΚΤΟΣ είναι όχι λαική αγορά σαν τον άλλο. Ένας σοβαρός εκδοτικός παίζει με τέτοια ποσά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Milkofree είπε

image.png.84180dba142d812dc64dde1a9900fff2.png

Μπράβο στον Astronio για τις πωλήσεις που πέτυχε. Η δουλειά του είναι πραγματικά πολύ καλή και σοβαρή, και αξίζει την επιτυχία, μπράβο του.

Αυτό τώρα με κάνει να είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν εξέδωσα την 1η ποιητική μου και γω στο ΚΑΚΤΟ έκατσα και σκέφτηκα τα 900€ που μου ζητούσε. Τώρα θα έπαιζα ''μπάλα'' αλλιώς, δυστυχώς...

Και πάλι συγχαρητήρια στον Παύλο Καστανά

Καλά, αν περιμένεις να συγκριθείς με τον τύπο αυτόν που κάνει τις διαδικτυακές εκπομπές και τα σεμινάρια. Χαιρετίσματα. 

Ο άνθρωπος είναι ένας και μοναδικός στο είδος και στον τρόπο έκφρασης και μετάδοσης για τα ελληνικά δεδομένα. Προφανώς αυτο με το οποίο ασχολείται ωθεί πολύ κόσμο να το ψάξει, να τον παρακολουθήσει και εξαπτει την φαντασία. Μιλάμε φυσικά για έναν τομέα, την κοσμολογία, που ο μέσος πολίτης δεν καταλαβαίνει γρι, αυτό και μόνο δημιουργεί το κίνητρο να τον παρακολουθήσεις. Μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, άλλο το αντικείμενο του ενός και αλλο η ποίηση. Στις κριτικές του βλέπω 5 στα 5 στο skroutz, τι ψάχνουμε τώρα..... 

Για εμένα μην απογοητεύεσαι και μην σκέφτεσαι έτσι, δεν κερδίζεις κάτι και ούτε ξέρεις πως θα πήγαινες εσύ σε σχέση με τους άλλους αν εξέδιδες την συλλογή σου εκεί, αυτός ήταν ήδη γνωστός και χρησιμοποίησε την δημοσιότητα που είχε, παίζει ακόμα να του έκαναν και καλύτερη προσφορά επειδή ήταν γνωστός, με εσένα στοιχηματίζω πως τα πράγματα θα εξελισσοντουσαν διαφορετικά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...