Titos301 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Στις 22/3/2023 στις 11:12 ΜΜ, Snoob είπε Η ποίηση είναι εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία. αυτο ακριβως καταλαβα και εγω διαβαζοντας τα πρωτα ποιηματα που παρεθεσε ο OP, σιγουρα ειναι δυσκολη και στο να πουλησουν αντιτυπα
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Σήμερα μου είπε ο φίλος μου τι πούλησε το δοκίμιο που είχε βγάλει[συνολικές πωλήσεις σε 4 χρόνια], 190 αντίτυπα, του το είχε βγάλει ΔΩΡΕΑΝ ο εκδοτικός και το θεολογικό μυθιστόρημα μόλις 23 αντίτυπα...!!! Είχε πληρώσει 500€και έλαβε 40 βιβλία τα άλλα τα ''κράτησε'' ο εκδοτικός[και έδωσε μόλις 23 όπως προανέφερα] Δεν έχω αναφέρει καθόλου το όνομα του συγκεκριμένου εκδοτικού γιατί δεν θέλω να βγάλω ''κακία'' απέναντι του, η προώθηση που κάνει είναι σχεδόν μηδενική, δεν βάζει βιβλία σε βιβλιοπωλεία ως φυσική παρουσία, αλλά τα πουλάει μέσω ίντερνετ. Κάναμε λοιπόν μία κουβέντα και αποφασίσαμε να στραφούμε σε άλλους εκδοτικούς, εγώ για παράδειγμα για δικό μου μυθιστόρημα έστειλα σε 25 εκδοτικούς και περιμένω να δώ αν θα ενδιαφερθεί κάποιος. Προτιμώ να δώσω πχ 800-1000€ και να το αναλάβει κάποιος που κάτι θα πουλήσει, παρά ο συγκεκριμένος εκδοτικός που δεν κάνει τίποτα.. Για τις ποιητικές συλλογές, πάντως, η πληροφορία είναι ότι μέσω παρουσιάσεων οι συγγραφείς πουλάνε τα βιβλία τους, συνήθως... Πρέπει όμως κι ο εκδοτικός κάτι να κάνει, μ'εναν που έχω μιλήσει μου ανέφερε ότι μπορεί να ''δώσει'' 100-120 αντίτυπα, για να δούμε ΥΓ: Την 1η ποιητική μου συλλογή σκέφτομαι να την κάνω στο μέλλον, επανέκδοση σε άλλο εκδοτικό... στο συμβόλαιο που είχα υπογράψει υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μίλησα σήμερα με εκδοτικό οίκο, μου ζήτησε 1200€ για 200 αντίτυπα, τα οποία λέει θα τα πουλήσω εγώ με βιβλιοπαρουσίαση... δεν εγγυάται ούτε κι αυτός πωλήσεις μέσω βιβλιοπωλείων. Απ'ότι κατάλαβα όλοι ζητάνε 900, 1200, 1500€ και θέλουν τα πουλήσω ο ίδιος!!! Αν είναι έτσι, να ξαναπάω στον 1ο εκδοτικό που δώσαμε 2 αντίτυπα και 30 εγώ... να του πώ να μου στείλει 100 βιβλία να κάνω βιβλιοπαρουσίαση να τα πουλήσω όλα από 10€/ένα να βγάλω 1000€... Ρε απάτη που παίζει με τους εκδοτικούς
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Ούτε απατεώνες είναι, ούτε καρτέλ. Απατεώνες θα ήταν αν έταζαν πωλήσεις. Απατεώνες θα ήταν να υπόσχονταν προώθηση με αυτά τα χρήματα. Τώρα, ζητάνε το κόστος έκδοσης και ένα επιπλέον ποσό, ανάλογα με το πόσο αξιολογεί ο κάθε εκδοτικός το χρόνο του. Καρτέλ θα ήταν αν χρέωναν τα ίδια. Θα το γράψω όσο πιο ουδέτερα μπορώ: αυτά που ζητάνε και λένε, είναι ευθεία συνάρτηση των πιθανοτήτων που δίνουν στο βιβλίο να προκαλέσει ενδιαφέρον. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Snoob είπε Ούτε απατεώνες είναι, ούτε καρτέλ. Απατεώνες θα ήταν αν έταζαν πωλήσεις. Απατεώνες θα ήταν να υπόσχονταν προώθηση με αυτά τα χρήματα. Τώρα, ζητάνε το κόστος έκδοσης και ένα επιπλέον ποσό, ανάλογα με το πόσο αξιολογεί ο κάθε εκδοτικός το χρόνο του. Καρτέλ θα ήταν αν χρέωναν τα ίδια. Θα το γράψω όσο πιο ουδέτερα μπορώ: αυτά που ζητάνε και λένε, είναι ευθεία συνάρτηση των πιθανοτήτων που δίνουν στο βιβλίο να προκαλέσει ενδιαφέρον. Το θέμα όμως εδώ είναι ότι ζητάει ένας εκδοτικός 1200€ για να τυπώσει 200 βιβλία που θα μου τα δώσει εμένα μετά να τα πουλήσω εγώ[άντε να δώσω 80-100 παραπάνω(οπότε 10€/βιβλίο=1000€) δεν θα δώσω, ποίηση είναι], σε βιβλιοπαρουσίαση που θα κάνω εγώ κτλ... Αν είναι έτσι να ξαναπάω στον 1ο εκδοτικό, να του δώσω 350€ να μου στείλει 50 ''δωρεάν'' βιβλία, να πληρώσω άλλα 50 με 3.5€/ένα[=175€] και να κάνω βιβλιοπαρουσίαση και να βγάλω ένα καθαρό ποσό[350+175=525€ κόστος και αν βάλουμε 10€/ένα επί 100 βιβλία=1000€-525(το κόστος)=475€ καθαρά κέρδη], μεγαλύτερο απ'ότι θα ''έβγαζα'' στον εκδοτικό που ζητάει 1200€ και θα έβγαζα 1000€ οπότε 200€ χασούρα. Γι'αυτό μιλάω για ''απάτη'' δεν λέω πως είναι κλέφτες, απλά αυτά που λένε δεν έχουν και τόση λογική, στόχος τους βασικά είναι να κερδίσουν αυτοί και όχι ο συγγραφέας. ΥΓ Αυτοί για να τυπώσουν 200 βιβλία μαζί με επεξεργασία κειμένου κτλ κτλ άντε να ξοδέψουν 100-150€ τ'άλλα είναι καθαρά στην τσέπη... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από Milkofree
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Ξεκινάς με αφετηρία ότι όλοι αυτοί θα σου παραδώσουν ίδιας ποιότητας βιβλίο στα χέρια σου. Ακόμη κι αν σου έχουν δώσει ίδιες προδιαγραφές (διαστάσεις, βάρος χαρτιού) δεν είναι όλα τα χαρτιά ίδια ποιότητα, δεν είναι όλες οι μελάνες ίδια ποιότητα, δεν είναι όλες οι βιβλιοδεσίες ίδια ποιότητα, δεν είναι καν όλες οι χαρτόκολλες ίδια ποιότητα. Βρίσκω εξαιρετικά αισιόδοξη την πρόβλεψη ότι θα πουλήσεις 100 κομμάτια. Όταν λέμε να πουλήσεις, εννοούμε όχι σε συγγενείς και φίλους. Και, προφανώς, επιχείρηση είναι οι εκδοτικοί, όχι φιλόπτωχτο ταμείο. Το κέρδος τους θα θέσουν ως προτεραιότητα. Το κέρδος τους θέτουν ως προτεραιότητα ακόμη κι όταν αγοράζουν έργα αναγνωρισμένων συγγραφέων, πόσω μάλλον όταν έχουν απέναντί τους έναν άγνωστο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Snoob είπε Ξεκινάς με αφετηρία ότι όλοι αυτοί θα σου παραδώσουν ίδιας ποιότητας βιβλίο στα χέρια σου. Ακόμη κι αν σου έχουν δώσει ίδιες προδιαγραφές (διαστάσεις, βάρος χαρτιού) δεν είναι όλα τα χαρτιά ίδια ποιότητα, δεν είναι όλες οι μελάνες ίδια ποιότητα, δεν είναι όλες οι βιβλιοδεσίες ίδια ποιότητα, δεν είναι καν όλες οι χαρτόκολλες ίδια ποιότητα. Βρίσκω εξαιρετικά αισιόδοξη την πρόβλεψη ότι θα πουλήσεις 100 κομμάτια. Όταν λέμε να πουλήσεις, εννοούμε όχι σε συγγενείς και φίλους. Και, προφανώς, επιχείρηση είναι οι εκδοτικοί, όχι φιλόπτωχτο ταμείο. Το κέρδος τους θα θέσουν ως προτεραιότητα. Το κέρδος τους θέτουν ως προτεραιότητα ακόμη κι όταν αγοράζουν έργα αναγνωρισμένων συγγραφέων, πόσω μάλλον όταν έχουν απέναντί τους έναν άγνωστο. Δεν εννοώ 100 κομμάτια αποκλειστικά στο Ρέθυμνο[όπου μένω] αλλά και σε μία 2η βιβλιοπαρουσίαση στο Ηράκλειο, το σκέφτομαι μαζί με τον φίλο μου που έχει βγάλει το δοκίμιο και το θεολογικό μυθιστόρημα. Να βγάλω και γω την 2η ποιητική συλλογή, το δικό μου μυθιστόρημα και ΟΛΑ μαζί να τα δώσουμε σε 2 βιβλιοπαρουσιάσεις. Νομίζω 100 αντίτυπα απ'το κάθε βιβλίο σε δύο πόλεις, αν το οργανώσουμε καλά μπορούμε να το πετύχουμε. Πρόσφατα ένας έβγαλε[ιδιωτική έκδοση] το βιβλίο ''ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΝΟΣΤΟΣ'' και πούλησε σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο περίπου 700 αντίτυπα. https://www.goodnet.gr/news-item/armenion-nostos-100-chronia-meta-fos-stis-atheates-mnimes-tis-koinotitas-ton-armenion-sto-rethumno.html Εγώ δεν στοχεύω τόσο ''ψηλά'' γιατί δεν έχω τον ''κύκλο'' και τις ''γνωριμίες'' του συγκεκριμένου, απλά έχω κάποια άτομα που μπορούν να μας στηρίξουν στην όλη προσπάθεια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Από πού προκύπτει ότι πούλησε περίπου 700 αντίτυπα;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, Snoob είπε Από πού προκύπτει ότι πούλησε περίπου 700 αντίτυπα; Αυτή είναι η πληροφορία που έχω, εκτός αν δεν λέει ο ίδιος την αλήθεια. Νομίζω είπες σε άλλο σχόλιο σου, ότι σήμερα 2.000 κομμάτια είναι εκδοτικό γεγονός σωστά; Οπότε βιβλία όπως ''ΠΡΟΣ Τ'ΑΣΤΡΑ'' του Καστανά[Αστρόνιο] από ΚΑΚΤΟΣ, αν έχει δώσει 3-4 χιλιάδες αντίτυπα θα θεωρείται επιτυχία?
Tragogidaros Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Για εμένα υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Είτε το βλέπεις επαγγελματικά με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ή το βλέπεις εντελώς χομπίστικα για να κάνεις το ψώνιο σου (με την καλή έννοια) Στην πρώτη περίπτωση στη θέση σου στα πρώτα μου βήματα θα τύπωνα μόνος μου σε τυπογραφείο με ένα καλό εξώφυλλο, θα έφτιαχνα ένα δικό μου eshop και θα επένδυα σε διαφήμιση μέσω social. Αργότερα θα πήγαινα σε εκδοτικό και θα έλεγα "Έχω τον χ αριθμό βιβλίων με ψ πωλήσεις" Στη δεύτερη περίπτωση θα πήγαινα σε εκδοτικούς της κακιάς ώρας για να εκδόσω με το χαμηλότερο δυνατό κόστος χωρίς πολλές απαιτήσεις
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμένα ο στόχος μου, δεν είναι το ''κέρδος'' δεν θεωρώ ότι είμαι ο Ελύτης ή η Λένα Μαντά... εννοείται είναι ''χομπι'' περισσότερο απλά να μην ''μπαίνω'' μέσα στο οικονομικό σκέλος και να πουλάω και κάποια αντίτυπα[λογικό αριθμό όχι πχ 1000]. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι πλέον στηρίζονται στις βιβλιοπαρουσιάσεις... Αυτό σκοπεύω να κάνω και γώ στο μέλλον. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από Milkofree
Tragogidaros Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, Milkofree είπε Οπότε βιβλία όπως ''ΠΡΟΣ Τ'ΑΣΤΡΑ'' του Καστανά[Αστρόνιο] από ΚΑΚΤΟΣ, αν έχει δώσει 3-4 χιλιάδες αντίτυπα θα θεωρείται επιτυχία? Ναι αν υπολογίσεις ότι ζεις στην Ελλάδα και η μέση κουλτούρα του Έλληνα είναι ο Φουράκης, η Φουρέιρα , ο Πάλμος, ο Τουλάτος και Λένα Μαντά
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Οι βιβλιοπαρουσιάσεις έχουν κόστος και εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, Tragogidaros είπε Ναι αν υπολογίσεις ότι ζεις στην Ελλάδα και η μέση κουλτούρα του Έλληνα είναι ο Φουράκης, η Φουρέιρα , ο Πάλμος, ο Τουλάτος και Λένα Μαντά Ειλικρινά, Φουράκη, Πάλμο δεν τους ξέρω... η Φουρέιρα νομίζω τραγουδίστρια, ο Τουλάτος κάτι με θρησκείες;;; Δεν είμαι σίγουρος, η Μαντά γνωστή κάπου 30.000 αντίτυπα ανά βιβλίο, είχα διαβάσει ένα λες και το είχε γράψει ο Φόσκωλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις