Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 52 λεπτά πριν, katsapoli είπε Και γενικά 2023 είμαστε ποιος αγοράζει βιβλία και πόσο μάλιστα σε κανονική μορφή απειρος κοσμος... 6
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 57 λεπτά πριν, Milkofree είπε Μ'αρέσουν τα βιβλία, να τα κρατάω στα χέρια μου, είμαι πιο παραδοσιακός τύπος... Πρόσφατα αγόρασα όλα σχεδόν τα βιβλία του Μιχάλη Καλόπουλου, του γνωστού Σκεπτικιστή που αμφισβητεί την Βίβλο. Τα έχει κάνει όλα ιδιωτική έκδοση. Έχετε κάποια άποψη για Καλόπουλο? αν έχεις τρόπο να "μπεις" στην αγορά, δηλαδή στα βιβλιοπωλεία, τότε η εκτύπωση για μικρό αριθμό αντιτύπων και σχετικά μικρό αριθμό σελίδων σε συμφέρει κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων, ενδεικτικά αναφέρω ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ είναι στην Αθήνα και οι δύο και κάνουν ακριβώς αυτή την δουλειά, μικρά τιράζ. 1 ώρα πριν, Milkofree είπε Ένας φίλος μαζί με μία φιλόλογο θέλουν να κάνουν ιδιωτική έκδοση τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Ξένου. Τυπογραφείο στο Ρέθυμνο τους ζητά 5.000€!!! για 500 αντίτυπα, σκληρό εξώφυλλο, γυαλιστερές σελίδες με έγχρωμες φώτο... εμένα μου φαίνονται εξωφρενικά πολλά και του είπα να απευθυνθεί σε εκδοτικό πχ Εκδόσεις Εν Πλώ που είναι και το είδος τους οι Άγιοι όχι δεν είναι πολλά, μην πας σε τετράχρωμη εκτύπωση είναι ακριβή για αρχή, γίνε γνωστός στο κοινό και μετά μπες σε τετράχρωμες εκτυπώσεις είναι ακριβές. Δεν σχολιάζω καθόλου το σκληρό εξώφυλλο, πολυτέλεια.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Milkofree είπε Γεια σας και πάλι, ο ένας εκδοτικός που μου ζήτησε 900€ για 100 αντίτυπα ήταν ο ''Κάκτος'', ο άλλος που ζήτησε 1300€ ήταν ο ''Αλεξάνδρεια'' που είναι πολύ σοβαροί εκδοτικοί Οίκοι, αλλά δεν ήμουνα διατεθειμένος να δώσω τόσα λεφτά ρε παιδιά. Εκεί που εξέδωσα δεν θέλω να πω τον εκδοτικό έδωσα 330€, μου έστειλε 50 αντίτυπα που εγώ πούλησα καμιά 30αρια, χάρισα και 10-15 σε φίλους κτλ. Βασικά είχα 10 προτάσεις, στην 1η ποιητική, όλοι ζήταγαν λεφτά, άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα. Τώρα για την 2η ποιητική είμαι στο ψάξιμο, σ'αυτόν δεν ξαναεκδίδω, δλδ τι να του δώσω πάλι 300-400€ και να μου στείλει 50 βιβλία να τα κάνω τι; Να προσπαθώ εγώ να τα πουλήσω? Κι'αυτός να δώσει 0?!!! Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι είμαι κάποιος ''σπουδαίος'' ή ''πολύ ταλαντούχος'', κάνω μία προσπάθεια, έχουν διαβάσει κάποιοι φιλόλογοι αυτά που γράφω και μου είπαν ότι αξίζουν να εκδωθούν, τώρα τι να σας πώ, το ότι δεν υπήρξε προώθηση απ'τον εκδοτικό είναι μια αλήθεια. Το μυθιστόρημα που είναι Θεολογικό Επιστημονικής Φαντασίας, όχι δεν είναι τύπου Λιακόπουλου, αλλά αρκετά πιο σοβαρό, δεν έχει Νεφελείμ, Ελοχίμ μέσα και τέτοιες βλακείες.. θεολόγος το έχει γράψει και είναι η απάντηση στον Κώδικα Ντα Βίντσι όπως λέει ο ίδιος. Περιέχει την ανάλυση του Ορθόδοξου Δόγματος, και μία ιστορία ανάμεσα σε γενετιστές που έχουν κάποιο ''μυστικό'' το οποίο θέλουν να μάθουν οι Πολυεθνικές που διοικούν τον κόσμο. Έτσι δουλεύουν οι εκδοτικοί στους νέους συγγραφείς πλέον. Η γνώμη μου είναι να το βγάλεις διαδικτυακά σε κάποια ηλεκτρονική πλατφορμα που διανέμει ebooks και ο κόσμος τα αγοράσει σε ψηφιακή μορφή. Υπάρχουν και ορισμένες πλατφόρμες που δίνουν την δυνατότητα στον αγοραστή να το παραγγείλει και να του έρθει και εκτυπωμένο. 2 ώρες πριν, katsapoli είπε Θα δώσεις 13 ευρο η και 9 ευρο να εκδόσεις μια ποιητική συλλογή για να βγάλεις τι? Αυτό πόσο θα το πουλάνε μετά τα βιβλιοπωλεία? Και γενικά 2023 είμαστε ποιος αγοράζει βιβλία και πόσο μάλιστα σε κανονική μορφή Αρκετός κόσμος αγοράζει βιβλία σε κανονική μορφή. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν τους βολεύει να διαβάζουν σε ebook επάνω από ένα tablet. Το παραπάνω δεν αλλάζει σε κάτι το θέμα του ts βέβαια που όλοι θα ζητάνε λεφτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Έχω δύο προτάσεις για την 2η ποιητική συλλογή μου, η μία είναι στα 200€ για 150 αντίτυπα, και θα πάρω εγώ 10 βιβλία η δεύτερη από κάπως ''καλύτερο'' εκδοτικό στα 300€ για 500 βιβλία, δεν παίρνω κανένα, αυτός ο εκδοτικός μου είπε ότι ο ΟΣΔΕΛ δίνει κάποια χρήματα κάπου 100-150€ σε κάθε συγγραφέα ισχύει κάτι τέτοιο? Γιατί ο εκδοτικός που έβγαλα την 1η ποιητική δεν μου έχει αναφέρει τίποτα και σίγουρα δεν ξανασυνεργάζομαι μαζί του. Θα μου πείτε τι περιμένεις; Λεφτά; Με 2 αντίτυπα πωλήσεις; Οκ, απλά δεν ξέρω τι ''παίζει'' με ΟΣΔΕΛ...
Haldol Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Έχεις σκεφτεί εάν έχουν ενδιαφέρον όσα έχεις γράψει; Ένας φιλόλογος θα σου πει αν είναι σωστά γραμμένο το κείμενο (μιας και ανέφερες κάτι τέτοιο), όχι αν έχει ενδιαφέρον η ιστορία ώστε να πουλήσει. Το δεύτερο το κρίνει το ίδιο το αναγνωστικό κοινό. Με μόλις 2 (!) πωλήσεις (κι αυτές σε φίλους) θα έλεγα ότι είτε έχεις κάνει κάτι τρομερά λάθος στην προώθηση, ή απλά αυτό που έχεις γράψει δεν "τραβάει".
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, Haldol είπε Έχεις σκεφτεί εάν έχουν ενδιαφέρον όσα έχεις γράψει; Ένας φιλόλογος θα σου πει αν είναι σωστά γραμμένο το κείμενο (μιας και ανέφερες κάτι τέτοιο), όχι αν έχει ενδιαφέρον η ιστορία ώστε να πουλήσει. Το δεύτερο το κρίνει το ίδιο το αναγνωστικό κοινό. Με μόλις 2 (!) πωλήσεις (κι αυτές σε φίλους) θα έλεγα ότι είτε έχεις κάνει κάτι τρομερά λάθος στην προώθηση, ή απλά αυτό που έχεις γράψει δεν "τραβάει". Mε όσους εκδοτικούς έχω μιλήσει, τα τελευταία 4 χρόνια, μου λένε πως η ποίηση δεν πουλάει, είναι μικρό το κοινό. Όμως τα 2 μόνο αντίτυπα σε πωλήσεις είναι καθαρά απ'την ανύπαρκτη προώθηση του συγκεκριμένου εκδοτικού[δεν έχω αναφέρει το όνομα του γιατί δεν θέλω να το κάνω προσωπικό το θέμα, δεν έχω κάτι μαζί του]. Ο συγκεκριμένος ΔΕΝ στέλνει καθόλου βιβλία σε βιβλιοπωλεία, όλα τα πουλάει μέσω ίντερνετ, δλδ της δικής του ιστοσελίδας και σε 4-5 ιντερνετικά βιβλιοπωλεία. Με αυτόν που μίλησα σήμερα μου είπε ότι μπορούμε να δώσουμε 100-110 βιβλία όχι παραπάνω, σύμφωνα με την εμπειρία του, και ότι οι 2 πωλήσεις στο 1ο βιβλίο είναι δείγμα καθαρά του εκδοτικού τι [κακή]δουλειά έκανε. Αυτός μου πήρε 330€ και μου έστειλε 50 βιβλία κράτησε κι αυτός ίσως άλλα τόσα και δεν ξαναενδιαφέρθηκε. Δεν είναι τυχαίο πως φίλος που εξέδωσε εκεί 2 βιβλία, το ένα είναι δοκίμιο με θέμα την αθεϊα, καλοδουλεμένο βιβλίο πούλησε μόλις 140 αντίτυπα σε 4 χρόνια, ενώ το μυθιστόρημα του σχεδόν τίποτα. Θέλω επίσης να πώ, πως δεν παριστάνω τον [μεγάλο] ποιητή, ένα χόμπι απλά κάνω, φιλόλογοι έχουν δεί τι γράφω και για κάποια ποιήματα μου είχαν πεί ότι μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό. Επίσης στην 1η ποιητική συλλογή που πούλησε τα 2 αντίτυπα, είχα συνολικά 11 προτάσεις από πχ ΚΑΚΤΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΙΑΜΒΟΣ, ΒΑΚΧΙΚΟΝ, απλά όταν σου ζητάνε 900-1300€ για 100-200 βιβλία και ο άλλος μου είπε 330€ επέλεξα να πάω εκεί[που να ήξερα ότι είναι ανύπαρκτος σε πωλήσεις;]. Δλδ αν είχα επιλέξει τον Κάκτο, του έδινα 900€ που ζήταγε για 100 βιβλία και τα πουλάγαμε, εγώ τι θα έπαιρνα; Με 9€ το βιβλίο Λ.Τ. το καθαρό κέρδος μου πόσο θα ήταν? 2.5€/βιβλίο? Δηλαδή 250€/100 βιβλία? Δεν με συνέφερε να κάνω κάτι τέτοιο... Και ξαναλέω, δεν είπα ποτέ ότι είμαι κανένας σπουδαίος ποιητής, αλλά 2 αντίτυπα το θεωρώ κοροιδία, δεν ξαναδίνω λεφτά σ'αυτόν Θα σας ποστάρω 4-5 ποιήματα από αυτά που έχω εκδώσει να μου πείτε την γνώμη σας, ελεύθερα, όσοι θέλετε βρίστε, κοροιδέψτε κτλ, δεν έχω πρόβλημα, την κριτική πρέπει να την δεχόμαστε, όπως είπα δεν θεωρώ τον εαυτό μου ''μεγάλο'' ποιητή... έκανα απλά μία προσπάθεια. 2.ΑΙΩΝΙΑ ΦΩΤΙΑ Και ένοιωθα το βλέμμα σου να πέφτει πάνω μου, ναι πάνω μου, και ‘γώ φλεγόμουνα ολόκληρος σαν πυρκάγια, και μέσα μου έκαιγε μια αιώνια φωτιά. Πυρακτωμένος ο εαυτός μου, αυτός ο λιποτάκτης εαυτός μου, και μία λάβα ηφαιστιακή να συνυπάρχει μέσα μου και να διοχετεύεται σε ουράνια σύμπαντα ρομαντικά. Κι’εσύ σαν αστρικός πλανήτης, να με κοιτάζεις με αυτό το βλέμμα σου, το θεϊκό, αυτό το βλέμμα που’ταν αλλιώτικο, βλέμμα γλυκό που φέρνει ρίγος, τρέμουλο και ανόθευτο ερωτισμό. Και ανέμοι φύσαγαν, και με παρέσερναν μέσα σε όνειρα φανταστικά, όνειρα ποίησης, και μέσα μου έσταζαν, φιλιά φωτιάς, αυτής της αιώνιας φωτιάς. Αυτής της άτιμης, που με ανέβαζε ως τα βουνά, ως τα αστέρια, αυτά που γέλαγαν όταν με έβλεπαν, μα’συ με το θεϊκό σου βλέμμα, ναι με αγκάλιαζες και με προστάτευες... ξανά και ξανά. 8.Η ΜΑΣΚΑ Και όσο με κοίταζες, την μάσκα έβλεπες, μια μάσκα απρόσωπη, όχι διπρόσωπη, κι’όλο την κοίταζες, κι’αναρωτιόσουνα, εμένα έβλεπες ή άλλο σώμα; Κι’οι μέρες πέρναγαν, το χρώμα άλλαζε, το δέρμα σκλήραινε, μα η μάσκα απρόσωπη, όχι διπρόσωπη, σε άλλη διάσταση, κρυφή από σένα. Ήταν η έκφραση, τόσο ανέκφραστη, μάσκα απρόσωπη, με πνεύμα άμορφο και ακατάληπτο, που δεν κατάλαβες, όμως το ένοιωσες, σαν ένα ψέμα. Ήτανε μέσα σου, σαν ένα νόημα, ποίημα ανέκδοτο, σαν ένα έγχορδο, νότας του Άδη. Κι’η μάσκα έφυγε, κάποτε χάθηκε, η όψη φάνηκε, κι’ήτανε ευχάριστη, ίσως δυσάρεστη, μόνο σε σένα, για ένα βράδυ. Μάσκα πετάχτηκες, μακριά μου χάθηκες, σε δρόμους βάδισες, πηγάδια στέρεψες κι’ανατινάχτηκες, σαν ένα χάδι. 9.ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ήμουνα επαναστάτης της ζωής από μικρός, με όνειρο να κάνω τον κόσμο χιονισμένο λουλουδότοπο, αλλά τώρα που πέρασαν οι βροχερές ημέρες που έλουζαν το σκοτεινό εγώ μου, έχω αντιληφθεί πως η μόνη αλλαγή που επήλθε, είναι στο κακομαθημένο αγόρι που βρισκόταν μέσα μου στις πιο κρυφές ζωγραφιές του παράλληλου μυαλού μου. 11.ΓΥΑΛΙΝΟΣ Κι’έμεινα ακίνητος, σαν στήλη άλατος, το ξέρω πάγωσα, τον χρόνο άδραξα, κι’ύστερα τέλειωσα, μέσα μου έσπασα, γιατί ‘μαι Γυάλινος, κομμάτια έγινα, στον δρόμο σκόρπισα, γεμάτο θραύσματα, όλο το έδαφος, σαν ίχνη αίματος, την γή την πότισα, την ξαναγέννησα, λουλούδια φύτρωσαν, και σου προσφέρθηκαν, μα’συ τ’αρνήθηκες, ήσουνα Πέτρινη, πάνω μου έπεσες και με ξανάσπασες, γιατί ‘μαι Γυάλινος, στα δύο έκοψα, το ξέρω ράγισα, κι’ύστερα χάθηκα, και σ’ερωτεύτηκα! 15.ΕΙΝ’Η ΖΩΗ Είν’η ζωή, μία στιγμή, μέσα στου χάους την πνοή, γι’αυτό θα πρέπει να την ζείς, και όχι να την αρνηθείς, μην την πετάς, μην την ξεχνάς, να θέλεις πάντα ν’αγαπάς, και όλους να τους συγχωρείς, γιατί η ζωή είναι στροφή, σε ένα δρόμο μαγικό, σ’ένα δρόμο άγνωστο, δρόμο που’χει αιτία, δρόμο χωρίς επιστροφή, γεμάτο γοητεία 19.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Το παγωμένο βλέμμα σου, να πέφτει πάνω μου και εγώ σαν πυρκαγιά, να φλέγομαι, μέσα σε όνειρα και απώτερα εγώ, ενός δικού μου φανταστικού ονείρου. Μα οι πλανήτες της δικής μου αναπνοής και υπαρκτής πνοής, να τουφεκίζονται μέσα σ’ένα δραματικό παρών, πολύ δεινή εξέλιξη, αισθήματος που χάνεται στο σχέδιο του κύκλου.
Clytoceyx Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Η ποιηση δεν ειναι καθολου το ειδος που θα επελεγα να διαβασω, αλλα νομιζω οτι οι εκδοτικοι οικοι γενικοτερα δεν ενδιαφερονται για την προωθηση των βιβλιων. Μην σου πω οτι τα λεφτα που περιμεναν να βγαλουν για την συλλογη σου τα εβγαλαν ηδη, αυτα που τους εδωσες εσυ. Κατι αντιστοιχο με τις δισκογραφικες πλεον, με την διαφορα οτι καποιες απο αυτες μπορει να δωσουν, αναλογα την αναγνωρισιμοτητα της μπαντας, και κανα ψιλο να καλυψει ενα απο τα πολλα εξοδα ηχογραφησης. Απλα λειτουργουν σαν μεσαζοντες για το τυπογραφειο για ν' ερθει πιο φτηνη η εκτυπωση, βιβλιοδεσια κτλ. Για "ερασιτεχνες" παντα μιλαμε, οχι για τα μεγαλα ονοματα. Ενα ατομο που ακολουθω στο facebook με παρα πολλους followers, το οποιο γραφει ωραια κειμενα, εξου και οι τοσοι followers, αποφασισε να εκδοσει βιβλιο πριν 3 χρονια. Βρηκε εναν μικρο εκδοτικο οικο, παντελως αγνωστο σε μενα αλλα σχετικο με το ειδος, το "διαφημισε" σε καθε ευκαιρια και οπως παραδεχτηκε κατι μηνες αργοτερα, πηγε ακλαφτο. Εγραφε τα παραπονα για τον εκδοτικο οικο και τις υποσχεσεις του, αλλα αντιληφθηκε οτι κατι τετοιο ειναι η συνηθης πρακτικη. Για να μην πουμε για το γεγονος οτι με ετοιμο, πολυπληθες και φανατικο κοινο δεν καταφερε να πουλησει σχεδον τιποτα. Αν δεν ζοριζεσαι οικονομικα για να δωσεις τα λεφτα που ζητανε οι εκδοτικοι, εγω θα ελεγα βρες τον πιο φθηνο, αυτον που εκτυπωνει τα περισσοτερα η οτι αλλο σε καλυπτει εσενα, και βγαλε την 2η συλλογη χωρις αξιωσεις. Μονο και μονο για να κανεις το κεφι σου η να βγαλεις το αχτι σου για την δημουργια ενος φυσικου αντιτυπου. Τα τελευταια χρονια, και εγω καθομαι και κανω τον αρχισυντακτη σε κατι παλια κειμενα του πατερα μου για να τα εκδοσει ετσι για την πλακα του. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Milkofree είπε Mε όσους εκδοτικούς έχω μιλήσει, τα τελευταία 4 χρόνια, μου λένε πως η ποίηση δεν πουλάει, είναι μικρό το κοινό. Όμως τα 2 μόνο αντίτυπα σε πωλήσεις είναι καθαρά απ'την ανύπαρκτη προώθηση του συγκεκριμένου εκδοτικού[δεν έχω αναφέρει το όνομα του γιατί δεν θέλω να το κάνω προσωπικό το θέμα, δεν έχω κάτι μαζί του]. Ο συγκεκριμένος ΔΕΝ στέλνει καθόλου βιβλία σε βιβλιοπωλεία, όλα τα πουλάει μέσω ίντερνετ, δλδ της δικής του ιστοσελίδας και σε 4-5 ιντερνετικά βιβλιοπωλεία. Με αυτόν που μίλησα σήμερα μου είπε ότι μπορούμε να δώσουμε 100-110 βιβλία όχι παραπάνω, σύμφωνα με την εμπειρία του, και ότι οι 2 πωλήσεις στο 1ο βιβλίο είναι δείγμα καθαρά του εκδοτικού τι [κακή]δουλειά έκανε. Αυτός μου πήρε 330€ και μου έστειλε 50 βιβλία κράτησε κι αυτός ίσως άλλα τόσα και δεν ξαναενδιαφέρθηκε. Δεν είναι τυχαίο πως φίλος που εξέδωσε εκεί 2 βιβλία, το ένα είναι δοκίμιο με θέμα την αθεϊα, καλοδουλεμένο βιβλίο πούλησε μόλις 140 αντίτυπα σε 4 χρόνια, ενώ το μυθιστόρημα του σχεδόν τίποτα. Θέλω επίσης να πώ, πως δεν παριστάνω τον [μεγάλο] ποιητή, ένα χόμπι απλά κάνω, φιλόλογοι έχουν δεί τι γράφω και για κάποια ποιήματα μου είχαν πεί ότι μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό. Επίσης στην 1η ποιητική συλλογή που πούλησε τα 2 αντίτυπα, είχα συνολικά 11 προτάσεις από πχ ΚΑΚΤΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΙΑΜΒΟΣ, ΒΑΚΧΙΚΟΝ, απλά όταν σου ζητάνε 900-1300€ για 100-200 βιβλία και ο άλλος μου είπε 330€ επέλεξα να πάω εκεί[που να ήξερα ότι είναι ανύπαρκτος σε πωλήσεις;]. Δλδ αν είχα επιλέξει τον Κάκτο, του έδινα 900€ που ζήταγε για 100 βιβλία και τα πουλάγαμε, εγώ τι θα έπαιρνα; Με 9€ το βιβλίο Λ.Τ. το καθαρό κέρδος μου πόσο θα ήταν? 2.5€/βιβλίο? Δηλαδή 250€/100 βιβλία? Δεν με συνέφερε να κάνω κάτι τέτοιο... Και ξαναλέω, δεν είπα ποτέ ότι είμαι κανένας σπουδαίος ποιητής, αλλά 2 αντίτυπα το θεωρώ κοροιδία, δεν ξαναδίνω λεφτά σ'αυτόν Θα σας ποστάρω 4-5 ποιήματα από αυτά που έχω εκδώσει να μου πείτε την γνώμη σας, ελεύθερα, όσοι θέλετε βρίστε, κοροιδέψτε κτλ, δεν έχω πρόβλημα, την κριτική πρέπει να την δεχόμαστε, όπως είπα δεν θεωρώ τον εαυτό μου ''μεγάλο'' ποιητή... έκανα απλά μία προσπάθεια. 2.ΑΙΩΝΙΑ ΦΩΤΙΑ Και ένοιωθα το βλέμμα σου να πέφτει πάνω μου, ναι πάνω μου, και ‘γώ φλεγόμουνα ολόκληρος σαν πυρκάγια, και μέσα μου έκαιγε μια αιώνια φωτιά. Πυρακτωμένος ο εαυτός μου, αυτός ο λιποτάκτης εαυτός μου, και μία λάβα ηφαιστιακή να συνυπάρχει μέσα μου και να διοχετεύεται σε ουράνια σύμπαντα ρομαντικά. Κι’εσύ σαν αστρικός πλανήτης, να με κοιτάζεις με αυτό το βλέμμα σου, το θεϊκό, αυτό το βλέμμα που’ταν αλλιώτικο, βλέμμα γλυκό που φέρνει ρίγος, τρέμουλο και ανόθευτο ερωτισμό. Και ανέμοι φύσαγαν, και με παρέσερναν μέσα σε όνειρα φανταστικά, όνειρα ποίησης, και μέσα μου έσταζαν, φιλιά φωτιάς, αυτής της αιώνιας φωτιάς. Αυτής της άτιμης, που με ανέβαζε ως τα βουνά, ως τα αστέρια, αυτά που γέλαγαν όταν με έβλεπαν, μα’συ με το θεϊκό σου βλέμμα, ναι με αγκάλιαζες και με προστάτευες... ξανά και ξανά. 8.Η ΜΑΣΚΑ Και όσο με κοίταζες, την μάσκα έβλεπες, μια μάσκα απρόσωπη, όχι διπρόσωπη, κι’όλο την κοίταζες, κι’αναρωτιόσουνα, εμένα έβλεπες ή άλλο σώμα; Κι’οι μέρες πέρναγαν, το χρώμα άλλαζε, το δέρμα σκλήραινε, μα η μάσκα απρόσωπη, όχι διπρόσωπη, σε άλλη διάσταση, κρυφή από σένα. Ήταν η έκφραση, τόσο ανέκφραστη, μάσκα απρόσωπη, με πνεύμα άμορφο και ακατάληπτο, που δεν κατάλαβες, όμως το ένοιωσες, σαν ένα ψέμα. Ήτανε μέσα σου, σαν ένα νόημα, ποίημα ανέκδοτο, σαν ένα έγχορδο, νότας του Άδη. Κι’η μάσκα έφυγε, κάποτε χάθηκε, η όψη φάνηκε, κι’ήτανε ευχάριστη, ίσως δυσάρεστη, μόνο σε σένα, για ένα βράδυ. Μάσκα πετάχτηκες, μακριά μου χάθηκες, σε δρόμους βάδισες, πηγάδια στέρεψες κι’ανατινάχτηκες, σαν ένα χάδι. 9.ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ήμουνα επαναστάτης της ζωής από μικρός, με όνειρο να κάνω τον κόσμο χιονισμένο λουλουδότοπο, αλλά τώρα που πέρασαν οι βροχερές ημέρες που έλουζαν το σκοτεινό εγώ μου, έχω αντιληφθεί πως η μόνη αλλαγή που επήλθε, είναι στο κακομαθημένο αγόρι που βρισκόταν μέσα μου στις πιο κρυφές ζωγραφιές του παράλληλου μυαλού μου. 11.ΓΥΑΛΙΝΟΣ Κι’έμεινα ακίνητος, σαν στήλη άλατος, το ξέρω πάγωσα, τον χρόνο άδραξα, κι’ύστερα τέλειωσα, μέσα μου έσπασα, γιατί ‘μαι Γυάλινος, κομμάτια έγινα, στον δρόμο σκόρπισα, γεμάτο θραύσματα, όλο το έδαφος, σαν ίχνη αίματος, την γή την πότισα, την ξαναγέννησα, λουλούδια φύτρωσαν, και σου προσφέρθηκαν, μα’συ τ’αρνήθηκες, ήσουνα Πέτρινη, πάνω μου έπεσες και με ξανάσπασες, γιατί ‘μαι Γυάλινος, στα δύο έκοψα, το ξέρω ράγισα, κι’ύστερα χάθηκα, και σ’ερωτεύτηκα! 15.ΕΙΝ’Η ΖΩΗ Είν’η ζωή, μία στιγμή, μέσα στου χάους την πνοή, γι’αυτό θα πρέπει να την ζείς, και όχι να την αρνηθείς, μην την πετάς, μην την ξεχνάς, να θέλεις πάντα ν’αγαπάς, και όλους να τους συγχωρείς, γιατί η ζωή είναι στροφή, σε ένα δρόμο μαγικό, σ’ένα δρόμο άγνωστο, δρόμο που’χει αιτία, δρόμο χωρίς επιστροφή, γεμάτο γοητεία 19.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Το παγωμένο βλέμμα σου, να πέφτει πάνω μου και εγώ σαν πυρκαγιά, να φλέγομαι, μέσα σε όνειρα και απώτερα εγώ, ενός δικού μου φανταστικού ονείρου. Μα οι πλανήτες της δικής μου αναπνοής και υπαρκτής πνοής, να τουφεκίζονται μέσα σ’ένα δραματικό παρών, πολύ δεινή εξέλιξη, αισθήματος που χάνεται στο σχέδιο του κύκλου. Δεν ειμαι του διαβάσματος όσο μάλλον της ποίησης. Μου αρέσουν ποιήματα με σταθερό στίχο και ομοιοκαταληξια. Δεν ξέρω πόσα ποιήματα έχει η συλλογή σου. Θεωρώ ότι θα ήταν πέταμα χρημάτων το να αγοράσω ενα βιβλίο ή ebook γεματο με τέτοια ποιήματα. Μου φαίνονται γενικώς αδιάφορα. Μου άρεσαν λίγο πιο πολύ τα τρία τελευταία με καλύτερο από όλα για τα δικά μου γούστα το "Ειν' η ζωή". Αυτή είναι η προσωπική μου αποψη, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι και μια παρλαπίπα αυτό που είπα. Edit: Βλέπω πολλά κόμματα μέσα στους στίχους. Έτσι είναι γραμμένο και στο βιβλίο σου ή έβαλες τα κόμματα στο post εδώ για να μην φας πολλές γραμμές και να δείξεις που τελειώνει ο στίχος σου στο πρωτότυπο κείμενο; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Η ποίηση είναι εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία. Γενικά οι εκδοτικοί δεν δίνουν ευκαιρίες. Δεν τους αδικώ, η αγορά είναι πάρα πολύ μικρή ούτως ή άλλως, θα πάνε στα σίγουρα. Όταν η κυκλοφορία ενός βιβλίου σε 2000 κομμάτια αποτελεί εκδοτικό "γεγονός", και επισημαίνεται σε δελτία τύπου, δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Εισηγητική επιτροπή (που αναφέρθηκε παραπάνω) δεν έχω υπόψη μου, 25 χρόνια που είμαι στο χώρο. Ατομικά, ναι, αναθέτουν οι εκδοτικοί. Εισηγήσεις έκανα κι εγώ παλιότερα, αλλά τα χρήματα που δίνουν οι εκδοτικοί είναι πολύ λίγα, η ευθύνη (αν είσαι ευσυνείδητος και δεν το περάσεις στο πόδι, διαγωνίως, κι όξω από την πόρτα) μεγάλη, συν του ότι κινδυνεύεις να κάνεις απορριπτική εισήγηση για κανένα βύσμα κατηγορίας χαυλιόδοντα μαμούθ και μετά να τρέχεις. Για χαρτζιλίκι, οκ, μια στο τόσο. Για επαγγελματία, δεν το συζητάω καν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Σήμερα μίλησα με ΟΣΔΕΛ, μου είπε ένας εκδοτικός ότι δίνει σε κάθε συγγραφέα κάποιο ποσό[100-150€ περίπου] όταν εκδώσεις ένα βιβλίο, και τους ρώτησα, τελικά με έβαλαν και έκανα εγγραφή στο Οργανισμό, προσπαθώ να καταλάβω, αν τελικά ο ΟΣΔΕΛ επειδή δήλωσα και i ban δίνει κάποιο ποσό, έχει κανείς γνώση πάνω σ'αυτό? 20 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν ειμαι του διαβάσματος όσο μάλλον της ποίησης. Μου αρέσουν ποιήματα με σταθερό στίχο και ομοιοκαταληξια. Δεν ξέρω πόσα ποιήματα έχει η συλλογή σου. Θεωρώ ότι θα ήταν πέταμα χρημάτων το να αγοράσω ενα βιβλίο ή ebook γεματο με τέτοια ποιήματα. Μου φαίνονται γενικώς αδιάφορα. Μου άρεσαν λίγο πιο πολύ τα τρία τελευταία με καλύτερο από όλα για τα δικά μου γούστα το "Ειν' η ζωή". Αυτή είναι η προσωπική μου αποψη, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι και μια παρλαπίπα αυτό που είπα. Edit: Βλέπω πολλά κόμματα μέσα στους στίχους. Έτσι είναι γραμμένο και στο βιβλίο σου ή έβαλες τα κόμματα στο post εδώ για να μην φας πολλές γραμμές και να δείξεις που τελειώνει ο στίχος σου στο πρωτότυπο κείμενο; Έχω και ποιήματα με ομοιοκαταληξίες... 1.Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ Η ομορφιά του μπαλκονιού, εκείνου του χρωματιστού, είν’ο καθρέπτης της ψυχής, εκείνης της ρομαντικής, την βλέπεις και χαμογελά, σε κάθε χρώμα της γελά! 3.ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ‘’Ανθρώπινο λουλούδι μου Θα γίνεις το τραγούδι μου;’’ Στην αγκάλια μου να ανθίσεις, Και ναι, τρελά να μ’αγαπήσεις; Σαν στόλισμα του φεγγαριού Στίχος κλεμμένου τραγουδιού Σαν πάθος άλλης λογικής Χαμένης, στα βάθη της σιωπής Άκουμε, πως σου τραγουδώ Λέξεις που θέλω να σου πώ Συναίσθημα μελωδικό Και αίσθημα ερωτικό Μέσα σε κήπο άνθισες Ανθρώπινο λουλούδι μου Γι’αυτό σου λέω αγάπη μου ‘’Θα γίνεις το τραγούδι μου;’’ 10.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΘΡΟΙ Σε ένα κόσμο σκοτεινό Βαδίζουμε εσύ και ‘γω Σε ένα δρόμο με σκιές Δεκάδες έννοιες τρελές Ο ηλιος έχασε το φώς Και’γινε μελαγχολικός Για μια νεότερη γενιά Που παύει πλέον να τολμά Όνειρα εφιαλτικά Γίνανε όλα μονομιάς Και μαύρα σύννεφα ζητούν Χίλιες ψυχές να καταπιούν Δακρύζει πάλι ο ουρανός Και κάνει πάρτι ο θάνατος Σε μια Ελλάδα, δίχως γή Που φτιάξαν Έλληνες-Εχθροί. 41.Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΙ’Η ΕΥΧΗ Απόψε είναι Πανσέληνος φεγγάρι μαγεμένο μα εμένα η καρδιά μου μοιάζει γυαλί σπασμένο η ζέστη είν'αφόρητη μα ρίγος μ'έχει πιάσει το νοιώθω το αισθάνομαι το ξέρει όλ΄η πλάση πως μόνο εσένα αγαπώ χρειάζομαι και θέλω το σπίτι μου είναι κλουβί το τζάμι ραγισμένο δραπέτευσα πνευματικά κοντά σου έχω έρθει τώρα σε έχω αγκαλιά και νοιώθω πως θα πέσει ένα αστέρι λαμπερό θα κάνω μια ευχή θα ήθελα να ήθελες να είμαστε μαζί Συνολικά το βιβλίο είναι 74 σελίδες, και έχει 54 ποιήματα...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρησης Έργων του Λόγου), εισπράττει ένα ποσό από το κράτος, ως "διαφυγόντα κέρδη" από την άνευ άδειας αναπαραγωγή (αντιγραφή κτλ.) έργων, το οποίο διανέμει σε όλους τους συμβασιούχους, βάσει του πόσο "παραγωγικοί" ήταν ανά έτος. Μην περιμένετε σοβαρά ποσά από εκεί, το διανεμόμενο ποσό μπορεί να αυξάνεται (λίγο) κάθε χρόνο, αλλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει το ραγδαίο ρυθμό αύξησης των συμβασιούχων. Ο οργανισμός κοιτάζει να μαζέψει κόσμο, για να πει "να, δείτε, εκπροσωπούμε τόσους ανθρώπους", ώστε να έχει πάτημα να διεκδικεί μεγαλύτερα ποσά, αλλά στην πράξη, όταν μια πίτα τη μοιράζονται ολοένα και περισσότεροι, προφανώς το μερίδιο θα μειώνεται. Το ποσό που εισπράττει ο κάθε συμβασιούχος συνδέεται με το πόση δουλειά έχει εκδώσει (ως μεταφραστής, συγγραφέας, αρθρογράφος κτλ.) μέσα στο έτος. 150 ευρώ, για να πάρει κανείς, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, θα πρέπει να έχει βγάλει πολλή δουλειά. Προφανώς, από το τίποτε, κάτι είναι κι αυτό, αλλά, οκ, δεν είναι παράμετρος σοβαρή. Εντύπωση μου κάνει που πέταξε ο εκδότης ένα νούμερο στον αέρα, πώς το υπολογίζει δεν ξέρω, 150 ευρώ είναι πλέον πολλά, με μια ποιητική συλλογή αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα εισπραχτεί τέτοιο ποσό. Σαφέστερη εικόνα θα έχω όταν μας δώσουν τη διανομή για το '22, κάποια στιγμή το καλοκαίρι. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, Milkofree είπε Σήμερα μίλησα με ΟΣΔΕΛ, μου είπε ένας εκδοτικός ότι δίνει σε κάθε συγγραφέα κάποιο ποσό[100-150€ περίπου] όταν εκδώσεις ένα βιβλίο, και τους ρώτησα, τελικά με έβαλαν και έκανα εγγραφή στο Οργανισμό, προσπαθώ να καταλάβω, αν τελικά ο ΟΣΔΕΛ επειδή δήλωσα και i ban δίνει κάποιο ποσό, έχει κανείς γνώση πάνω σ'αυτό? Έχω και ποιήματα με ομοιοκαταληξίες... 1.Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ Η ομορφιά του μπαλκονιού, εκείνου του χρωματιστού, είν’ο καθρέπτης της ψυχής, εκείνης της ρομαντικής, την βλέπεις και χαμογελά, σε κάθε χρώμα της γελά! 3.ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ‘’Ανθρώπινο λουλούδι μου Θα γίνεις το τραγούδι μου;’’ Στην αγκάλια μου να ανθίσεις, Και ναι, τρελά να μ’αγαπήσεις; Σαν στόλισμα του φεγγαριού Στίχος κλεμμένου τραγουδιού Σαν πάθος άλλης λογικής Χαμένης, στα βάθη της σιωπής Άκουμε, πως σου τραγουδώ Λέξεις που θέλω να σου πώ Συναίσθημα μελωδικό Και αίσθημα ερωτικό Μέσα σε κήπο άνθισες Ανθρώπινο λουλούδι μου Γι’αυτό σου λέω αγάπη μου ‘’Θα γίνεις το τραγούδι μου;’’ 10.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΘΡΟΙ Σε ένα κόσμο σκοτεινό Βαδίζουμε εσύ και ‘γω Σε ένα δρόμο με σκιές Δεκάδες έννοιες τρελές Ο ηλιος έχασε το φώς Και’γινε μελαγχολικός Για μια νεότερη γενιά Που παύει πλέον να τολμά Όνειρα εφιαλτικά Γίνανε όλα μονομιάς Και μαύρα σύννεφα ζητούν Χίλιες ψυχές να καταπιούν Δακρύζει πάλι ο ουρανός Και κάνει πάρτι ο θάνατος Σε μια Ελλάδα, δίχως γή Που φτιάξαν Έλληνες-Εχθροί. 41.Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΙ’Η ΕΥΧΗ Απόψε είναι Πανσέληνος φεγγάρι μαγεμένο μα εμένα η καρδιά μου μοιάζει γυαλί σπασμένο η ζέστη είν'αφόρητη μα ρίγος μ'έχει πιάσει το νοιώθω το αισθάνομαι το ξέρει όλ΄η πλάση πως μόνο εσένα αγαπώ χρειάζομαι και θέλω το σπίτι μου είναι κλουβί το τζάμι ραγισμένο δραπέτευσα πνευματικά κοντά σου έχω έρθει τώρα σε έχω αγκαλιά και νοιώθω πως θα πέσει ένα αστέρι λαμπερό θα κάνω μια ευχή θα ήθελα να ήθελες να είμαστε μαζί Συνολικά το βιβλίο είναι 74 σελίδες, και έχει 54 ποιήματα... Αυτά μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Ο ΟΣΔΕΛ πρέπει να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε κάποτε η ΑΕΠΙ.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, Snoob είπε Ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρησης Έργων του Λόγου), εισπράττει ένα ποσό από το κράτος, ως "διαφυγόντα κέρδη" από την άνευ άδειας αναπαραγωγή (αντιγραφή κτλ.) έργων, το οποίο διανέμει σε όλους τους συμβασιούχους, βάσει του πόσο "παραγωγικοί" ήταν ανά έτος. Μην περιμένετε σοβαρά ποσά από εκεί, το διανεμόμενο ποσό μπορεί να αυξάνεται (λίγο) κάθε χρόνο, αλλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει το ραγδαίο ρυθμό αύξησης των συμβασιούχων. Ο οργανισμός κοιτάζει να μαζέψει κόσμο, για να πει "να, δείτε, εκπροσωπούμε τόσους ανθρώπους", ώστε να έχει πάτημα να διεκδικεί μεγαλύτερα ποσά, αλλά στην πράξη, όταν μια πίτα τη μοιράζονται ολοένα και περισσότεροι, προφανώς το μερίδιο θα μειώνεται. Το ποσό που εισπράττει ο κάθε συμβασιούχος συνδέεται με το πόση δουλειά έχει εκδώσει (ως μεταφραστής, συγγραφέας, αρθρογράφος κτλ.) μέσα στο έτος. 150 ευρώ, για να πάρει κανείς, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, θα πρέπει να έχει βγάλει πολλή δουλειά. Προφανώς, από το τίποτε, κάτι είναι κι αυτό, αλλά, οκ, δεν είναι παράμετρος σοβαρή. Εντύπωση μου κάνει που πέταξε ο εκδότης ένα νούμερο στον αέρα, πώς το υπολογίζει δεν ξέρω, 150 ευρώ είναι πλέον πολλά, με μια ποιητική συλλογή αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα εισπραχτεί τέτοιο ποσό. Σαφέστερη εικόνα θα έχω όταν μας δώσουν τη διανομή για το '22, κάποια στιγμή το καλοκαίρι. Συνήθως τι χρήματα δίνουν, ξέρεις πάνω κάτω;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Eξαρτάται από την παραγωγικότητα του συμβαλλόμενου, το συγκεκριμένο έτος, σε συνάρτηση με το ποσό που έχει εξασφαλίσει ο ΟΣΔΕΛ για το συγκεκριμένο έτος. Για ένα βιβλίο, με μηδαμινές πωλήσεις, ειλικρινά δεν ξέρω από πού προκύπτει πως θα καταβάλει ο ΟΣΔΕΛ 100 ή 150 ευρώ. Ενδεχομένως να το κάνει (δεν αμοίβομαι ως συγγραφέας), αλλά, ειλικρινά, δεν θα υπολόγιζα σε ένα τέτοιο ποσό. Έχω πάρει περισσότερα, έχω πάρει και λιγότερα, ανάλογα με το πόσες δουλειές μου είχαν κυκλοφορήσει την κάθε χρονιά. Αλλά, μιλάμε και για μεταφράσεις που είχαν σημαντικό αριθμό πωληθέντων αντιτύπων. Υπήρχαν εποχές που αυτό μετρούσε, καθοριστικά, πλέον δεν είμαι βέβαιος, αλλά είναι γεγονός πως έχω πάψει και να ασχολούμαι. Όταν έρχεται η ειδοποίηση, απλά τσεκάρω αν έχουν συμπεριλάβει όλες τις δουλειές μου, πατάω αποδοχή και το ξεχνάω τελείως. Θα έρθει κάποια στιγμή ένα μικροποσό, κι αυτό είναι. Προσωπικά, δεν θα το έβαζα καν στην εξίσωση της συζήτησης που ξεκινήσατε. Και, λυπάμαι αν γίνομαι δυσάρεστος, αλλά εκδοτικός που λέει "πλήρωσέ με τόσα για να βγάλω το βιβλίο σου", δεν πιστεύει το βιβλίο καθόλου. Βγάζει τα έξοδά του, κι αν του κάτσει η λοταρία (που, χωρίς προώθηση, σε μια αγορά εφιαλτικά μικρή ούτως ή άλλως, και σε μία από τις πλέον δύσκολες κατηγορίες, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συμβεί αυτό) καλώς. Για κάποιους εκδοτικούς ήταν ούτως ή άλλως πάρεργο και πλέον το έχουν τερματίσει (δεν θα μπουν καν σε τέτοια συζήτηση), για άλλους μπορεί να είναι παράλληλη ή συμφέρουσα δραστηριότητα, δεν το γνωρίζω. Οι εκδοτικοί με τους οποίους συνεργάζομαι, δεν το συζητούν καθόλου. Το ξέρω, γιατί γνωστοί έχουν ζητήσει να μεσολαβήσω (να ρωτήσω, δηλαδή, αν θα τους ενδιέφερε) και η απάντηση ήταν αρνητική. Στο μυθιστόρημα (και πάλι σε συγκεκριμένες κατηγορίες, λ.χ. γυναικείο μυθιστόρημα, αστυνομικό, μυστηρίου) ενδεχομένως να είναι πιο διαλακτικοί. Στην ποίηση, εξ όσων γνωρίζω, όχι.
Bomber-21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Στις 22/3/2023 στις 5:34 ΜΜ, Milkofree είπε Επίσης στην 1η ποιητική συλλογή που πούλησε τα 2 αντίτυπα, είχα συνολικά 11 προτάσεις από πχ ΚΑΚΤΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΙΑΜΒΟΣ, ΒΑΚΧΙΚΟΝ, απλά όταν σου ζητάνε 900-1300€ για 100-200 βιβλία και ο άλλος μου είπε 330€ επέλεξα να πάω εκεί[που να ήξερα ότι είναι ανύπαρκτος σε πωλήσεις;]. Δλδ αν είχα επιλέξει τον Κάκτο, του έδινα 900€ που ζήταγε για 100 βιβλία και τα πουλάγαμε, εγώ τι θα έπαιρνα; Με 9€ το βιβλίο Λ.Τ. το καθαρό κέρδος μου πόσο θα ήταν? 2.5€/βιβλίο? Δηλαδή 250€/100 βιβλία? Δεν με συνέφερε να κάνω κάτι τέτοιο... Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να δώσεις τη συλλογή σου σε κάποιο μεγάλο εκδοτικό οίκο που σου ζήτησαν 900-1300 ευρώ. Όχι για να βγάλεις λεφτά, αλλά για να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν γνωστά μέσω της καλύτερης προώθησης αυτών των οίκων ώστε στο μέλλον όταν εκδώσεις κάτι άλλο να έχεις καλύτερη τύχη... Πάντως δεν γνωρίζω στη σύγχρονη εποχή πολλούς ποιητές που να έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό και να βιοπορίστηκαν από αυτό οπότε ίσως θα έπρεπε να μην το βλέπεις με όρους δουλειάς (δηλαδή να βγάλεις λεφτά) αλλά με όρους χόμπι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις