Skrobo Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Milkofree είπε Την συγγραφή πλέον την έχω σαν χόμπι, και ξαναλέω, επειδή κακά τα ψέμματα, το να δίνει κανείς λεφτά, δεν μας τα χαρίζουν, τα δουλεύουμε, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, στόχος είναι να πάρουμε μέρος αυτών πίσω ή και όλα ή ακόμα καλύτερα να βγεί και ένα κέρδος. Δεν γίνεται να έχεις χόμπι και να βγάζεις "σταθερά" λεφτά απο αυτό, γιατι μετα σταματάει αν ειναι χόμπι. Σκέψου πόση ώρα έχεις ξοδέψει να ψάχνεις πως θα βγάλεις λεφτά απο την συγγραφή. Ολος αυτός ειναι χρόνος που δεν ασχολείσαι με το να γράφεις, που ειναι το πάθος σου. Πόσα άλλα χόμπι έχεις που να έχεις ξοδέψει τόσο χρόνο σε προσπάθειες να βγάλεις λεφτα; Οταν αρχίσεις να το σκέφτεσαι επαγγελματικά, τότε θα ειναι πιο ευκολο για εσενα να ξεκαθαρίσεις τι θες και το τι μπορείς να κάνεις. Σαν χόμπι το μονο που επιτρέπετε να κάνεις ειναι να σκεφτείς το "πως μπορεί να μου έρθει πιο φθηνά".
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lasithi12 είπε να ρωτησω; σου χει πει κανεις οτι αυτά που γράφεις ειναι απλά κάτω του μετρίου; δεν νομιζω κανένας να ασχωληθει με κάτι κακό. και προφανώς ψαχνουν ψωνισμενους γι αυτο και οι τιμές. τα διαμάντια παίρνουν μονο το δρόμο τους, χωρίς λευτά. βγάλτα σε pdf και μοιρασετα ιντερνετικα. δεν αξιζει ολο αυτο το εγχχείρημα. διαβασα μερικά απο τα ποιηματα σου, αρκετά κριντζ λες και γράφει ενας 18χρονος. μηδενικό λεξιλόγιο, καμία πρωτυπη συγγραφικη ποιτηδική ιδέα. 2/10 απο εμένα. αλλαξε χόμπι. άνοιξε κανά τέφλον (περιοδικό ) που εχει ωραιους χομπίστες και γράφουν δυνατά. Άποψη σας.. και είναι σεβαστή. Κριτικάρετε όμως το ''μηδενικό λεξιλόγιο'' όπως λέτε γράφοντας με ένα σωρό ορθογραφικά λάθη. Τέλος πάντων, και οι αρνητικές απόψεις είναι σεβαστές 2 ώρες πριν, Skrobo είπε Δεν γίνεται να έχεις χόμπι και να βγάζεις "σταθερά" λεφτά απο αυτό, γιατι μετα σταματάει αν ειναι χόμπι. Σκέψου πόση ώρα έχεις ξοδέψει να ψάχνεις πως θα βγάλεις λεφτά απο την συγγραφή. Ολος αυτός ειναι χρόνος που δεν ασχολείσαι με το να γράφεις, που ειναι το πάθος σου. Πόσα άλλα χόμπι έχεις που να έχεις ξοδέψει τόσο χρόνο σε προσπάθειες να βγάλεις λεφτα; Οταν αρχίσεις να το σκέφτεσαι επαγγελματικά, τότε θα ειναι πιο ευκολο για εσενα να ξεκαθαρίσεις τι θες και το τι μπορείς να κάνεις. Σαν χόμπι το μονο που επιτρέπετε να κάνεις ειναι να σκεφτείς το "πως μπορεί να μου έρθει πιο φθηνά". Η δουλειά που κάνω[ραδιόφωνο] ξεκίνησε σαν χόμπι με μηδέν εισόδημα και κατέληξε με εισόδημα, αλλά παραμένει χόμπι... η ποδηλασία μέχρι να αποκτήσω το πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, ήταν χόμπι έριξα πολλά λεφτά στο ποδήλατο[2500€] αλλά ήταν κύριο όχημα για την δουλειά μου να βγάλω λεφτά και επίσης για άσκηση. Για μένα χόμπι και λεφτά πάνε μαζί... Για να πώ το εξής, υπάρχει ένα ρητό ''Κάνε το χόμπι σου δουλειά και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ ξανά στην ζωή σου'', εγώ δλδ δεν θεωρώ ότι δουλεύω... απλά κάνω τα χόμπι μου Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από Milkofree
Skrobo Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 12 λεπτά πριν, Milkofree είπε Άποψη σας.. και είναι σεβαστή. Κριτικάρετε όμως το ''μηδενικό λεξιλόγιο'' όπως λέτε γράφοντας με ένα σωρό ορθογραφικά λάθη. Τέλος πάντων, και οι αρνητικές απόψεις είναι σεβαστές Η δουλειά που κάνω[ραδιόφωνο] ξεκίνησε σαν χόμπι με μηδέν εισόδημα και κατέληξε με εισόδημα, αλλά παραμένει χόμπι... η ποδηλασία μέχρι να αποκτήσω το πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, ήταν χόμπι έριξα πολλά λεφτά στο ποδήλατο[2500€] αλλά ήταν κύριο όχημα για την δουλειά μου να βγάλω λεφτά και επίσης για άσκηση. Για μένα χόμπι και λεφτά πάνε μαζί... Για να πώ το εξής, υπάρχει ένα ρητό ''Κάνε το χόμπι σου δουλειά και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ ξανά στην ζωή σου'', εγώ δλδ δεν θεωρώ ότι δουλεύω... απλά κάνω τα χόμπι μου Το ρητό ειναι "Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε, και δεν θα χρειαστεί να δουλέψετε ούτε μια μέρα στη ζωή σας". Τα χομπι ειναι για να δημιουργείς. Για το ραδιόφωνο που λες, πόσο καλύτερα περνουσες οταν απλα έπαιζες τις μουσικές που γούσταρες και δεν έπρεπε να υπολογίζεις τι πουλάει, τι ζητάει ο κόσμος, και που να βάζεις τις διαφημήσεις απο χορηγούς; Γιατι, αν η απάντηση ειναι "εντάξει, αλλαξαν αυτά προς το χειρότερο, αλλα ειναι πολυ πιο ωραιο να ξες οτι εχεις επαφή με κόσμο και τους κάνεις χαρούμενους", τότε το χόμπι σου δεν ηταν ποτέ το ραδιόφωνο αλλα το να εισαι αρεστός και δοτικός στους άλλους. Το ραδιόφωνο ηταν απλά το όχημα που επέλεξες για αυτό. Εγω, πχ, το κάνω με τον εθελοντισμό. Με το ποδήλατο ηταν αυτο ακριβώς που λέω εγω. Το είχες χόμπι και το χρησιμοποίησες για για ελατώσεις έξοδα (εγω είπα "για να σου έρθει ποιο φθηνά"). Δεν νομίζω να έλεγες ποτέ "ας αρχίσω να ετοιμάζομαι για αγώνες επειδή έχει πολλά λεφτά το έπαθλο".
Stratosnis Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, Milkofree είπε Προσωπικά δεν είχα σκεφθεί ποτέ να ασχοληθώ με τα βιβλία, έτυχε να γράφω ποιήματα ανά διαστήματα τα είδε ένας γνωστός μου και μου λέει ''καλά είναι, σκέψου να τα στείλεις σε εκδοτικό μπας και εκδοθούν'', το 2018 αυτό. Ήμουνα τότε 40 ετών... Ακόμα και τώρα που μιλάω με εκδότες και θα βγάλω το επόμενο διάστημα κάποια βιβλία δεν λέω πως έχω το επόμενο best seller, απλά στο θέμα πωλήσεις, τουλάχιστον αν μπορώ, λέω αν, να μην έχω χασούρα ή μεγάλη χασούρα, αν υπάρξει και κέρδος ακόμα καλύτερα. Την συγγραφή πλέον την έχω σαν χόμπι, και ξαναλέω, επειδή κακά τα ψέμματα, το να δίνει κανείς λεφτά, δεν μας τα χαρίζουν, τα δουλεύουμε, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, στόχος είναι να πάρουμε μέρος αυτών πίσω ή και όλα ή ακόμα καλύτερα να βγεί και ένα κέρδος. Δεν νομίζω ότι έβγαλε κανείς χρήματα από αυτοέκδοση. Εξαιρούνται πρόσωπα όπως πολιτικοί, γιατροί και γενικά κάποιος που έχει ένα στρωμένο κύκλο. και πάλι εκεί δεν υπάρχει το τεράστιο κέρδος απλά η διαφήμιση και ο τίτλος συγγραφέας στο αντίστοιχο πρόσωπο. Επίσης όταν στέλνεις για αξιολόγηση το έγγραφο σου σε 5-6 εκδοτικούς και οι απαντήσεις είναι αρνητικές τότε 90% δεν θα υπάρχει κέρδος. Κάλοι οι φίλοι και οι γνωστοί που μας προτρέπουν να προσπαθούμε και να τολμάμε αλλά απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις