Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα εξέδωσα πριν 2 χρόνια μια ποιητική συλλογή, πληρώνοντας 330€ σε εκδοτικό οίκο, πήρα 50 βιβλία και κράτησε κι αυτός άλλα 50. Η ''προώθηση'' έγινε μόνο ιντερνετικά σε κάποια βιβλιοπωλεία του Σκρούτζ και e-shop.gr και οι πωλήσεις ήταν τραγικές μόνο 2 αντίτυπα που αγόρασαν δύο φίλοι μου που μένουν σε άλλες πόλεις. Στον συγκεκριμένο εκδοτικό ένας φίλος, έβγαλε ένα θεολογικό δοκίμιο ΔΩΡΕΑΝ αλλά σε 4 χρόνια κυκλοφορίας, πούλησε μόλις 140 αντίτυπα. Έβγαλε και ένα θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας πληρώνοντας 500€ αλλά οι πωλήσεις ελάχιστες[2 χρόνια μετά]. Τι παίζει ρε παιδιά με τους εκδοτικούς? Ένας ''γνωστός'' εκδοτικός για την 1η συλλογή που εξέδωσα με 330€, μου ζητούσε 900€ για 100 βιβλία, άλλος 1300€ για 200 βιβλία κτλ κτλ Θέλω να εκδώσω μία 2η ποιητική συλλογή, που να πουλήσει τουλάχιστον 50 βιβλία και έχω και ένα μυθιστόρημα που επίσης θέλω να δώσω μίνιμουν 100 βιβλία έτσι για το γαμώτο. Φιλόλογοι που έχουν δεί πως ακριβώς γράφω μου είπαν ότι αξίζουν και τα ποιήματα και το μυθιστόρημα. Δεν στοχεύω να γίνω ο νέος Λειβαδίτης ή Ιούλιος Βέρν, απλά κάτι να πουλήσω, να υπάρξει μία μικρή αποδοχή, όχι να πληρώνω και οι πωλήσεις να είναι 0!!! Ευχαριστώ. ΥΓ: Δεν μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των εκδοτικών για ευνόητους λόγους. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από Milkofree
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 40 λεπτά πριν, Milkofree είπε Καλησπέρα εξέδωσα πριν 2 χρόνια μια ποιητική συλλογή, πληρώνοντας 330€ σε εκδοτικό οίκο, πήρα 50 βιβλία και κράτησε κι αυτός άλλα 50. Η ''προώθηση'' έγινε μόνο ιντερνετικά σε κάποια βιβλιοπωλεία του Σκρούτζ και e-shop.gr και οι πωλήσεις ήταν τραγικές μόνο 2 αντίτυπα που αγόρασαν δύο φίλοι μου που μένουν σε άλλες πόλεις. Στον συγκεκριμένο εκδοτικό ένας φίλος, έβγαλε ένα θεολογικό δοκίμιο ΔΩΡΕΑΝ αλλά σε 4 χρόνια κυκλοφορίας, πούλησε μόλις 140 αντίτυπα. Έβγαλε και ένα θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας πληρώνοντας 500€ αλλά οι πωλήσεις ελάχιστες[2 χρόνια μετά]. Τι παίζει ρε παιδιά με τους εκδοτικούς? Ένας ''γνωστός'' εκδοτικός για την 1η συλλογή που εξέδωσα με 330€, μου ζητούσε 900€ για 100 βιβλία, άλλος 1300€ για 200 βιβλία κτλ κτλ Θέλω να εκδώσω μία 2η ποιητική συλλογή, που να πουλήσει τουλάχιστον 50 βιβλία και έχω και ένα μυθιστόρημα που επίσης θέλω να δώσω μίνιμουν 100 βιβλία έτσι για το γαμώτο. Φιλόλογοι που έχουν δεί πως ακριβώς γράφω μου είπαν ότι αξίζουν και τα ποιήματα και το μυθιστόρημα. Δεν στοχεύω να γίνω ο νέος Λειβαδίτης ή Ιούλιος Βέρν, απλά κάτι να πουλήσω, να υπάρξει μία μικρή αποδοχή, όχι να πληρώνω και οι πωλήσεις να είναι 0!!! Ευχαριστώ. ΥΓ: Δεν μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των εκδοτικών για ευνόητους λόγους. Φίλε δυστυχώς αλλά έτσι είναι με τους εκδοτικούς, πληρώνεις πολλά και δεν είσαι σίγουρος τι θα πάρεις και αν πάρεις. Ακόμη και αν γίνεις πασίγνωστος στο κοινό τα περισσότερα κέρδη θα τα παίρνει ο εκδότης. Αν επιχειρήσεις να κάνεις μόνος σου την έκδοση έχει τρέξιμο και δεν ξέρω πως θα "μπεις" στα βιβλιοπωλεία , σου εύχομαι καλή τύχη στο δεύτερο βιβλίο σου.
Vassilis_24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Για βάλε κανένα στίχο από την πρώτη σου ποιητική συλλογή να σου πούμε κι εμείς μια γνώμη.
G.TH. Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Εγώ είχα την εντύπωση πως οι ποιητές/στοχαστές δεν γράφουν για να πουλήσουν 1
tutuyo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 τι ειναι το θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας? 1 2
G.TH. Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 14 λεπτά πριν, tutuyo είπε τι ειναι το θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας? Κάτι σαν τα βιβλία του Λιακόπουλου πάνω κάτω 1
DhZou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 59 λεπτά πριν, tutuyo είπε τι ειναι το θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας? Σαϊεντολογία 1
korakios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Milkofree είπε Καλησπέρα εξέδωσα πριν 2 χρόνια μια ποιητική συλλογή, πληρώνοντας 330€ σε εκδοτικό οίκο, πήρα 50 βιβλία και κράτησε κι αυτός άλλα 50. Η ''προώθηση'' έγινε μόνο ιντερνετικά σε κάποια βιβλιοπωλεία του Σκρούτζ και e-shop.gr και οι πωλήσεις ήταν τραγικές μόνο 2 αντίτυπα που αγόρασαν δύο φίλοι μου που μένουν σε άλλες πόλεις. Στον συγκεκριμένο εκδοτικό ένας φίλος, έβγαλε ένα θεολογικό δοκίμιο ΔΩΡΕΑΝ αλλά σε 4 χρόνια κυκλοφορίας, πούλησε μόλις 140 αντίτυπα. Έβγαλε και ένα θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας πληρώνοντας 500€ αλλά οι πωλήσεις ελάχιστες[2 χρόνια μετά]. Τι παίζει ρε παιδιά με τους εκδοτικούς? Ένας ''γνωστός'' εκδοτικός για την 1η συλλογή που εξέδωσα με 330€, μου ζητούσε 900€ για 100 βιβλία, άλλος 1300€ για 200 βιβλία κτλ κτλ Θέλω να εκδώσω μία 2η ποιητική συλλογή, που να πουλήσει τουλάχιστον 50 βιβλία και έχω και ένα μυθιστόρημα που επίσης θέλω να δώσω μίνιμουν 100 βιβλία έτσι για το γαμώτο. Φιλόλογοι που έχουν δεί πως ακριβώς γράφω μου είπαν ότι αξίζουν και τα ποιήματα και το μυθιστόρημα. Δεν στοχεύω να γίνω ο νέος Λειβαδίτης ή Ιούλιος Βέρν, απλά κάτι να πουλήσω, να υπάρξει μία μικρή αποδοχή, όχι να πληρώνω και οι πωλήσεις να είναι 0!!! Ευχαριστώ. ΥΓ: Δεν μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των εκδοτικών για ευνόητους λόγους. αν κάτι είναι καλό θα πουλήσει . Η προώθηση βοηθά στο να ξεκινήσει άμεσα να διαδίδεται , χωρίς προώθηση θα αργήσει αλλά αν αξίζει θα διαδοθεί 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Καλό θα είναι λοιπόν να καταλάβουμε όσοι είμαστε νέοι και γνωρίσαμε / γνωρίζουμε όλες αυτές τις εταιρείες και τις εκδοτικές με αυτοεκδοση, προώθηση σε e - βιβλιοπωλεία κτλ, γενικώς διαφορα μέσα τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να εκδίδουμε βιβλία και να νομιζουμε οτι θα καταφέρουμε κάτι. Τα πράγματα στην τελική είναι πολύ διαφορετικά. Ο μοναδικός τίμιος τρόπος να βρεις μια άκρη και να καταφέρεις κάτι με τις εκδόσεις βιβλίων, είναι να αποτανθεις σε μεγάλους και γνωστούς εκδοτικούς οίκους οι οποίοι θα διαβάσουν το βιβλίο σου από μια επιτροπή, κι αν η επιτροπή κρίνει ότι αξίζει τότε καλώς. Η γνώμη αυτής της επιτροπής έχει αξία διότι δεν είναι τυχαρπαστοι και άνθρωποι ότι κι ότι. Αυτοί αν συμφωνήσουν μετά θα σου κάνουν πρόταση από τον εκδοτικό για συμβόλαιο με διάφορους όρους. Οι όροι μπορεί να είναι συνήθως ότι θα εκδίσουμε εμείς τόσα βιβλία να τα πάμε σε βιβλιοπωλεία η να τα προωθήσουμε από τα eshop μας, εάν ξεπεράσουμε έναν Χ αριθμό πωλήσεων τότε θα αρχισουμε να σου καταβάλλουμε έσοδα τόσο τις % μείον φόρου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις ούτε να τσεκάρεις άμα όντως ξεπέρασαν το νούμερο και τι πούλησαν, απλά τους ρωτάς μια στο τόσο πως πάνε τα πράματα και σου απαντάνε αν επιθυμούν. Τώρα με κάτι άλλους μεμονωμένους μικρούς εκδοτικούς. Ζούνε και επιβιώνουν από την αναγκη σου να γίνεις γνωστός γράφοντας κάτι, ζητάνε ενα Χ ποσόν με βάση το βιβλίο σου και στο οποίο ξέρουν από πριν πως θα πάει άπατο, οπότε σου λένε ας του εκδώσουμε το βιβλίο να πάρουμε τα λεφτά μας εμείς κι ας άπατο, το κέρδος το έχουμε βγάλει. Τα αντίτυπα που σου δίνουν δήθεν η ότι μείνει σε αυτούς μετά την περίοδο κυκλοφορίας, θα στο παραδώσουν για να το κάνεις ότι θέλεις, οι περισσότεροι συγγραφείς το πετάνε. Αυτές είναι οι διαφορές μεταξύ μεγάλων γνωστών και μικρών εκδοτικών, οι πρώτοι δεν θα μπουν στον κόπο να ασχοληθούν με βιβλίο που κρίνουν πως δεν αξίζει. Φυσικά οι πιθανότητες να σε κάνουν δεκτό για το βιβλίο σου είναι σαν να παίζεις τυχερό παίγνιο. Κατα την γνώμη μου λοιπόν, σήκωσε το βιβλιο σου δωρεάν σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και άσε την αυτοεκδοση με πληρωμή από πριν διότι είναι σαν να παίζεις Τζόκερ το αν θα βγάλεις λεφτά. Εκτός κι αν δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις με τα λεφτά που ζητάνε. Έχω μια γνωστή η οποία εξέδωσε ποιητική συλλογή και την ανέφεραν μέχρι και στην τηλεόραση, αυτή ήταν τυχερή και φαίνεται πως το έχει με την λογοτεχνία και την ποίηση. Εγώ απεναντίας είχα ασχοληθεί πριν χρόνια να αυτοεκδωσω κάτι βιβλία σχετικά με μαθηματικά - φιλοσοφικά ζητήματα. Όταν άκουσα από υπάλληλο εκδοτικού να μου λέει ότι κοιτάνε τι θα κάνουν με το κόστος, ενώ αυτό ήταν fixed ανάλογα το πακέτο που επέλεξα, μετά μου λένε θα αυξηθεί λόγω της σελιδοποίησης και των πολλών μαθηματικών τύπων, τελικά δεν έκανα τίποτα γιατί το θεώρησα κοροϊδία, έπρεπε να έλεγαν με διαφορετικό τρόπο τα κόστη έκδοσης, δηλαδή ανά σελίδα και θεματολογία βιβλίο και όχι έτσι όπως τα είχαν ήδη. Τεσπα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Milkofree είπε Καλησπέρα εξέδωσα πριν 2 χρόνια μια ποιητική συλλογή, πληρώνοντας 330€ σε εκδοτικό οίκο, πήρα 50 βιβλία και κράτησε κι αυτός άλλα 50. Η ''προώθηση'' έγινε μόνο ιντερνετικά σε κάποια βιβλιοπωλεία του Σκρούτζ και e-shop.gr και οι πωλήσεις ήταν τραγικές μόνο 2 αντίτυπα που αγόρασαν δύο φίλοι μου που μένουν σε άλλες πόλεις. Στον συγκεκριμένο εκδοτικό ένας φίλος, έβγαλε ένα θεολογικό δοκίμιο ΔΩΡΕΑΝ αλλά σε 4 χρόνια κυκλοφορίας, πούλησε μόλις 140 αντίτυπα. Έβγαλε και ένα θεολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας πληρώνοντας 500€ αλλά οι πωλήσεις ελάχιστες[2 χρόνια μετά]. Τι παίζει ρε παιδιά με τους εκδοτικούς? Ένας ''γνωστός'' εκδοτικός για την 1η συλλογή που εξέδωσα με 330€, μου ζητούσε 900€ για 100 βιβλία, άλλος 1300€ για 200 βιβλία κτλ κτλ Θέλω να εκδώσω μία 2η ποιητική συλλογή, που να πουλήσει τουλάχιστον 50 βιβλία και έχω και ένα μυθιστόρημα που επίσης θέλω να δώσω μίνιμουν 100 βιβλία έτσι για το γαμώτο. Φιλόλογοι που έχουν δεί πως ακριβώς γράφω μου είπαν ότι αξίζουν και τα ποιήματα και το μυθιστόρημα. Δεν στοχεύω να γίνω ο νέος Λειβαδίτης ή Ιούλιος Βέρν, απλά κάτι να πουλήσω, να υπάρξει μία μικρή αποδοχή, όχι να πληρώνω και οι πωλήσεις να είναι 0!!! Ευχαριστώ. ΥΓ: Δεν μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των εκδοτικών για ευνόητους λόγους. Βγάλε τα σε audiobooks κλπ,ξέχνα το χαρτί. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Γεια σας και πάλι, ο ένας εκδοτικός που μου ζήτησε 900€ για 100 αντίτυπα ήταν ο ''Κάκτος'', ο άλλος που ζήτησε 1300€ ήταν ο ''Αλεξάνδρεια'' που είναι πολύ σοβαροί εκδοτικοί Οίκοι, αλλά δεν ήμουνα διατεθειμένος να δώσω τόσα λεφτά ρε παιδιά. Εκεί που εξέδωσα δεν θέλω να πω τον εκδοτικό έδωσα 330€, μου έστειλε 50 αντίτυπα που εγώ πούλησα καμιά 30αρια, χάρισα και 10-15 σε φίλους κτλ. Βασικά είχα 10 προτάσεις, στην 1η ποιητική, όλοι ζήταγαν λεφτά, άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα. Τώρα για την 2η ποιητική είμαι στο ψάξιμο, σ'αυτόν δεν ξαναεκδίδω, δλδ τι να του δώσω πάλι 300-400€ και να μου στείλει 50 βιβλία να τα κάνω τι; Να προσπαθώ εγώ να τα πουλήσω? Κι'αυτός να δώσει 0?!!! Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι είμαι κάποιος ''σπουδαίος'' ή ''πολύ ταλαντούχος'', κάνω μία προσπάθεια, έχουν διαβάσει κάποιοι φιλόλογοι αυτά που γράφω και μου είπαν ότι αξίζουν να εκδωθούν, τώρα τι να σας πώ, το ότι δεν υπήρξε προώθηση απ'τον εκδοτικό είναι μια αλήθεια. Το μυθιστόρημα που είναι Θεολογικό Επιστημονικής Φαντασίας, όχι δεν είναι τύπου Λιακόπουλου, αλλά αρκετά πιο σοβαρό, δεν έχει Νεφελείμ, Ελοχίμ μέσα και τέτοιες βλακείες.. θεολόγος το έχει γράψει και είναι η απάντηση στον Κώδικα Ντα Βίντσι όπως λέει ο ίδιος. Περιέχει την ανάλυση του Ορθόδοξου Δόγματος, και μία ιστορία ανάμεσα σε γενετιστές που έχουν κάποιο ''μυστικό'' το οποίο θέλουν να μάθουν οι Πολυεθνικές που διοικούν τον κόσμο.
katsapoli Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Θα δώσεις 13 ευρο η και 9 ευρο να εκδόσεις μια ποιητική συλλογή για να βγάλεις τι? Αυτό πόσο θα το πουλάνε μετά τα βιβλιοπωλεία? Και γενικά 2023 είμαστε ποιος αγοράζει βιβλία και πόσο μάλιστα σε κανονική μορφή 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Ένας φίλος μαζί με μία φιλόλογο θέλουν να κάνουν ιδιωτική έκδοση τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Ξένου. Τυπογραφείο στο Ρέθυμνο τους ζητά 5.000€!!! για 500 αντίτυπα, σκληρό εξώφυλλο, γυαλιστερές σελίδες με έγχρωμες φώτο... εμένα μου φαίνονται εξωφρενικά πολλά και του είπα να απευθυνθεί σε εκδοτικό πχ Εκδόσεις Εν Πλώ που είναι και το είδος τους οι Άγιοι 4 λεπτά πριν, katsapoli είπε Θα δώσεις 13 ευρο η και 9 ευρο να εκδόσεις μια ποιητική συλλογή για να βγάλεις τι? Αυτό πόσο θα το πουλάνε μετά τα βιβλιοπωλεία? Και γενικά 2023 είμαστε ποιος αγοράζει βιβλία και πόσο μάλιστα σε κανονική μορφή Νομίζω ο ''Κάκτος'' μου είχε πεί 9€/βιβλίο και θα έπαιρνα το 50%... πόσα δλδ είναι τα καθαρά; 3€? γι'αυτό δεν συνεργάστηκα μαζί τους, και τα 100 να πούλαγε θα έπαιρνα πχ 300€ και θα είχα δώσει 900€ δεν συμφέρει.. Εχθές μίλησα με ένα γνωστό που έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή και ένα διήγημα. Τα ποιήματα του στοίχησαν 150€ και εξέδωσε 150 αντίτυπα, τον έβαλαν και στο Public και εξαντήθηκε σχεδόν το βιβλίο. Τα διηγήματα του κόστισαν 300€ δεν μου είπε πως πήγαν, έμεινε όμως εβρόντητος όταν του είπα ότι έδωσα 330 και δεν πούλησα τίποτα.
katsapoli Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Γτ δεν το βγάζεις σε pdf η σε μορφή για Kindle? Και δώσε αυτά τα λεφτά σε ιστοσελίδα και διαφήμιση 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Μ'αρέσουν τα βιβλία, να τα κρατάω στα χέρια μου, είμαι πιο παραδοσιακός τύπος... Πρόσφατα αγόρασα όλα σχεδόν τα βιβλία του Μιχάλη Καλόπουλου, του γνωστού Σκεπτικιστή που αμφισβητεί την Βίβλο. Τα έχει κάνει όλα ιδιωτική έκδοση. Έχετε κάποια άποψη για Καλόπουλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις