BlackBoldog Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Για να γυρίσουμε στο θέμα του φίλου. Αυτά περί εγγύησης εγώ δεν βρήκα κάτι στην σελίδα της Εθνικής απλά ο υπάλληλος ήθελε να βάλει κάτι παραπάνω προφανώς. Αυτό με την κάρτα ισχύει όντως πρώτη έκδοση 5 ευρώ χρεώνουν. Τώρα που κοιτάω το ιστορικό από 4/1 που άνοιξα τον λογαριασμό δεν με χρέωσαν κάτι για την κάρτα την οποία μου την έδωσαν εκείνη την στιγμή δεν μου ήρθε δηλαδή ταχυδρομικώς ή οτιδήποτε άλλο στην Eurobank τελικά η κάθε τράπεζα έχει τις χρεώσεις της δεν εξηγείται αλλιώς Το βρήκα αυτά τα 28 ευρώ είναι η ασφάλιση που σου ζήτησαν για την κάρτα που δεν είναι υποχρεωτικό. Όπως έγραψα στην αρχή νταβατζιλίκια σου λέει ο πελάτης που να σκεφτεί και γιατί να σκεφτεί βάλτου εκεί χρεώσεις σιγά μην το ψάξει 1
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Μην δεχτείς καμια ασφάλιση αν δεν θες και μην ακούσεις τίποτα από ότι σου πει ο/η υπάλληλος. Αρχές Ιανουάριου πήγα alpha για να ενεργοποιήσω κάτι παλιούς λογαριασμούς, να βγαλω ebanking να τακτοποιήσω κάτι εκκρεμότητες με μια θυρίδα και να βγάλω μια χρεωστική. Είχα υπογράψει πάρα πολλά χαρτιά εκεί στην τράπεζα που δεν τα διάβασα. Η υπάλληλος επιχείρησε να μου πουλήσει ασφάλιση θυρίδας και κατοικίας, για να καταλάβουμε πόσο γελιοι είναι, πριν απαντήσω Θετικά ή αρνητικά το πήγα διπλωματικα και τους λέω να μου δώσουν πρώτα κάποιο έγγραφο με όρους προϋποθέσεις δικαιώματα και υποχρεώσεις και άμα συμφωνώ και με συμφέρει θα έρθω άλλη μέρα και θα κάνουμε ασφάλιση. Αυτή μου λέει καλά ας προχωρήσουμε κάποιες άλλες διαδικασίες και θα σας τα δώσω στο τέλος αυτά τα έγγραφα. Στο τέλος μου επανέλαβε πάλι το παραμύθι και της λέω καλά δώσε μου εσύ τα έγγραφα να τα δω και βλέπουμε για το αν θα κάνω συμβόλαιο. Μου δίνει κάτι αστεία έντυπα που ήταν απλά διαφημιστικά και πολύ γενικά, ούτε προϋποθέσεις εξαιρέσεις κτλ. Στο τέλος πριν φύγω μου ζήτησε η υπάλληλος να πληρώσω ένα 35αρι από ένα ΑΤΜ μέσα στο μαγαζι για να τα τραβήξει το σύστημα. Παραξενευτηκα και τους λέω δεν έχω μαζί μου λεφτά αλλά τις πληρωμές και την εκκρεμότητα που είχα πήγα και την πλήρωσα στο ταμείο. Μου λέει αυτή "αααα δεν ξέρω", κοιτάει και καλά την οθονη του υπολογιστή της και δεν μου είπε τίποτε ούτε ρώτησα εγώ τίποτε. Μετα από 1 μήνα έρχεται επιστολή στο σπίτι ότι χρωστάω 40 ευρώ για ασφάλιση απώλειας χρημάτων που είχα κάνει. Κατάλαβα ότι κάτι παίχτηκε στην τράπεζα και μου έχωσαν μέσα σε όλα τα έντυπα που έπρεπε να υπογραψω και κάποια για επιπλέον συμβόλαιο που δεν με ενημέρωσαν και το έβαλαν στα μουλωχτά. Αφού πέρασα μερικές ημέρες αρκετής σύγχυσης και αφού μίλησα με δικηγορο αλλά και τον ξάδερφο μου που κατά τύχην εργαζόταν στην εν λόγω ασφαλιστική. Συνέταξα ένα έγγραφο το οποίο το έστειλα και στον δικηγόρο για να κάνει διορθώσεις και το έστειλα τόσο ταχυδρομικά όσο και στο email. Η ασφάλιση ακυρώθηκε. Ο δικηγόρος μου είπε ότι κανονικά θα μπορουσαν να μου κάνουν και αγωγή αν δεν πλήρωνα, αλλά ξέρουν τι κάνουν και προχωρούν σε ακύρωση συμβολαίου για να αποφύγουν άλλες εντάσεις. Υπήρχε και το ενδεχόμενο να πάω στο υποκατάστημα της τραπεζας να ζητήσω εξηγήσεις, αλλά επειδή εκεί θα πετούσαν το μπαλάκι σε εμένα και θα μου έλεγαν ότι έχουμε την υπογραφή σας στα έντυπα, αποφάσισα να μην πάω καθόλου εκεί γιατί θα βρισκόμουν σε κανένα κρατητήριο με μήνυση για εξυβριση, διατάραξη κτλ. Πολύ προσοχή σε οτιδήποτε σας δίνουν και υπογράφετε στις άθλιες ελληνικές βρωμοτραπεζες. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μην δεχτείς καμια ασφάλιση αν δεν θες και μην ακούσεις τίποτα από ότι σου πει ο/η υπάλληλος. Αρχές Ιανουάριου πήγα alpha για να ενεργοποιήσω κάτι παλιούς λογαριασμούς, να βγαλω ebanking να τακτοποιήσω κάτι εκκρεμότητες με μια θυρίδα και να βγάλω μια χρεωστική. Είχα υπογράψει πάρα πολλά χαρτιά εκεί στην τράπεζα που δεν τα διάβασα. Η υπάλληλος επιχείρησε να μου πουλήσει ασφάλιση θυρίδας και κατοικίας, για να καταλάβουμε πόσο γελιοι είναι, πριν απαντήσω Θετικά ή αρνητικά το πήγα διπλωματικα και τους λέω να μου δώσουν πρώτα κάποιο έγγραφο με όρους προϋποθέσεις δικαιώματα και υποχρεώσεις και άμα συμφωνώ και με συμφέρει θα έρθω άλλη μέρα και θα κάνουμε ασφάλιση. Αυτή μου λέει καλά ας προχωρήσουμε κάποιες άλλες διαδικασίες και θα σας τα δώσω στο τέλος αυτά τα έγγραφα. Στο τέλος μου επανέλαβε πάλι το παραμύθι και της λέω καλά δώσε μου εσύ τα έγγραφα να τα δω και βλέπουμε για το αν θα κάνω συμβόλαιο. Μου δίνει κάτι αστεία έντυπα που ήταν απλά διαφημιστικά και πολύ γενικά, ούτε προϋποθέσεις εξαιρέσεις κτλ. Στο τέλος πριν φύγω μου ζήτησε η υπάλληλος να πληρώσω ένα 35αρι από ένα ΑΤΜ μέσα στο μαγαζι για να τα τραβήξει το σύστημα. Παραξενευτηκα και τους λέω δεν έχω μαζί μου λεφτά αλλά τις πληρωμές και την εκκρεμότητα που είχα πήγα και την πλήρωσα στο ταμείο. Μου λέει αυτή "αααα δεν ξέρω", κοιτάει και καλά την οθονη του υπολογιστή της και δεν μου είπε τίποτε ούτε ρώτησα εγώ τίποτε. Μετα από 1 μήνα έρχεται επιστολή στο σπίτι ότι χρωστάω 40 ευρώ για ασφάλιση απώλειας χρημάτων που είχα κάνει. Κατάλαβα ότι κάτι παίχτηκε στην τράπεζα και μου έχωσαν μέσα σε όλα τα έντυπα που έπρεπε να υπογραψω και κάποια για επιπλέον συμβόλαιο που δεν με ενημέρωσαν και το έβαλαν στα μουλωχτά. Αφού πέρασα μερικές ημέρες αρκετής σύγχυσης και αφού μίλησα με δικηγορο αλλά και τον ξάδερφο μου που κατά τύχην εργαζόταν στην εν λόγω ασφαλιστική. Συνέταξα ένα έγγραφο το οποίο το έστειλα και στον δικηγόρο για να κάνει διορθώσεις και το έστειλα τόσο ταχυδρομικά όσο και στο email. Η ασφάλιση ακυρώθηκε. Ο δικηγόρος μου είπε ότι κανονικά θα μπορουσαν να μου κάνουν και αγωγή αν δεν πλήρωνα, αλλά ξέρουν τι κάνουν και προχωρούν σε ακύρωση συμβολαίου για να αποφύγουν άλλες εντάσεις. Υπήρχε και το ενδεχόμενο να πάω στο υποκατάστημα της τραπεζας να ζητήσω εξηγήσεις, αλλά επειδή εκεί θα πετούσαν το μπαλάκι σε εμένα και θα μου έλεγαν ότι έχουμε την υπογραφή σας στα έντυπα, αποφάσισα να μην πάω καθόλου εκεί γιατί θα βρισκόμουν σε κανένα κρατητήριο με μήνυση για εξυβριση, διατάραξη κτλ. Πολύ προσοχή σε οτιδήποτε σας δίνουν και υπογράφετε στις άθλιες ελληνικές βρωμοτραπεζες. Γενικά θαυμάζω τη τακτική τους γιατί αποδίδει προφανώς. Το κακο είναι πως πολύς κόσμος θα έχει κάνει ασφάλεια και δε θα ξέρει ότι έχει και πως να τη χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί. Προσωπικά κάθε τι που υπογράφω ρωτάω τι είναι το καθένα και διαβάζω όσο μπορώ τι αφορά κάθε σελίδα. Πάντα απαντάνε τι είναι το κάθε τι δε μπορούν να πουν 'τι σε νοιάζει' κτλ εύκολα. Γενικά θέλει προσοχή. Εγώ είχα πληρώσει για e-banking παλαια αλλά μετά έμαθα ότι είναι δωρεάν αν κάνεις αίτηση online. Βέβαια ήταν μικρό ποσό.
rus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 50 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε πολύς κόσμος θα έχει κάνει ασφάλεια και δε θα ξέρει ότι έχει και πως να τη χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί. αν χρειαστει, θα σε περασουν απο κοσκινο. Οπως παντα οταν μια ασφαλιστικη ειναι να πληρωσει, σου βγαζει το λαδι μεχρι και αν τελικα σε αποζημιωσει.
korakios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Εγώ είχα πληρώσει για e-banking παλαια αλλά μετά έμαθα ότι είναι δωρεάν αν κάνεις αίτηση online. Βέβαια ήταν μικρό ποσό. μην αγχώνεσαι ,όλοι σχεδόν την πατήσαμε , εμένα πήγαν να μου χρεώσουν γρηγορόσημο με την επετειακή μλκ που έβγαζε η Εθνική
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Γενικά θαυμάζω τη τακτική τους γιατί αποδίδει προφανώς. Το κακο είναι πως πολύς κόσμος θα έχει κάνει ασφάλεια και δε θα ξέρει ότι έχει και πως να τη χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί. Προσωπικά κάθε τι που υπογράφω ρωτάω τι είναι το καθένα και διαβάζω όσο μπορώ τι αφορά κάθε σελίδα. Πάντα απαντάνε τι είναι το κάθε τι δε μπορούν να πουν 'τι σε νοιάζει' κτλ εύκολα. Γενικά θέλει προσοχή. Εγώ είχα πληρώσει για e-banking παλαια αλλά μετά έμαθα ότι είναι δωρεάν αν κάνεις αίτηση online. Βέβαια ήταν μικρό ποσό. Εγώ δεν πήρα στα χέρια μου ούτε χαρτί με τους όρους και τις προϋποθέσεις, αν ήξερα ότι είχα υπογράψει κάτι τέτοιο θα είχα επικοινωνήσει αμέσως για υπαναχώρηση, αλλά λόγω του ότι δεν ήξερα τίποτε, δεν τους κάλεσα ούτε μέσα σε 1 μήνα που είναι η τελική προθεσμία υπαναχώρησης για ασφαλιστικά προϊόντα. Μέχρι που έφτασε η επιστολή στο σπίτι. Σε καμία περιπτωση δεν θα θαυμάσω τέτοια αίσχη. Η υπάλληλος έκανε την κότα όταν της είπα πως έχω πληρώσει αυτά που ήταν να πληρώσω. Αυτή ήθελε να πάρει την προμήθεια και μετά μην τον είδατε τον Παναη. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___
andreaspA Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 17 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εγώ δεν πήρα στα χέρια μου ούτε χαρτί με τους όρους και τις προϋποθέσεις, αν ήξερα ότι είχα υπογράψει κάτι τέτοιο θα είχα επικοινωνήσει αμέσως για υπαναχώρηση, αλλά λόγω του ότι δεν ήξερα τίποτε, δεν τους κάλεσα ούτε μέσα σε 1 μήνα που είναι η τελική προθεσμία υπαναχώρησης για ασφαλιστικά προϊόντα. Μέχρι που έφτασε η επιστολή στο σπίτι. Σε καμία περιπτωση δεν θα θαυμάσω τέτοια αίσχη. Η υπάλληλος έκανε την κότα όταν της είπα πως έχω πληρώσει αυτά που ήταν να πληρώσω. Αυτή ήθελε να πάρει την προμήθεια και μετά μην τον είδατε τον Παναη. Ποιος τα λεει αυτα? Που τα ακουτε και τα λετε? Σοκαρομαι με το τι "βλακειες" διαβαζω και ακουω για πραγματα που γνωρίζω καλα! Πριν παρεξηγηθεις... όχι γιατι φταις! δεν φταις! ο ανθρωπος όμως απο την φυση του δυστυχως δεν ψαχνει και δεν μπορει να κρίνει την πηγη. Το ιδιο είμαι σίγουρος ότι κανω και εγώ για αλλα πραγματα. Και μετα καθομαι και σκεφτομαι την εγκυροτητα ολων αυτων που διαβαζουμε και ακουμε ολη μερα. Οποια στιγμή θέλεις λοιπον διακοπτεις οποιοδηποτε ασφαλιστηριο συμβολαιο με απειροελαχιστες εξαιρεσεις (και παλι υπο συζήτηση), και εισπρατεις πισω τα μη δεδουλευμενα ασφαλιστρα. 1
vs_skg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ποιος τα λεει αυτα? Που τα ακουτε και τα λετε? Σοκαρομαι με το τι "βλακειες" διαβαζω και ακουω για πραγματα που γνωρίζω καλα! Πριν παρεξηγηθεις... όχι γιατι φταις! δεν φταις! ο ανθρωπος όμως απο την φυση του δυστυχως δεν ψαχνει και δεν μπορει να κρίνει την πηγη. Το ιδιο είμαι σίγουρος ότι κανω και εγώ για αλλα πραγματα. Και μετα καθομαι και σκεφτομαι την εγκυροτητα ολων αυτων που διαβαζουμε και ακουμε ολη μερα. Οποια στιγμή θέλεις λοιπον διακοπτεις οποιοδηποτε ασφαλιστηριο συμβολαιο με απειροελαχιστες εξαιρεσεις (και παλι υπο συζήτηση), και εισπρατεις πισω τα μη δεδουλευμενα ασφαλιστρα. Άλλο η υπαναχώρηση που έγραψε, άλλο ο τερματισμός που περιγράφεις. Την βλακεία εσύ την είπες, αναμένουμε παραδοχή 🙂
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ποιος τα λεει αυτα? Που τα ακουτε και τα λετε? Σοκαρομαι με το τι "βλακειες" διαβαζω και ακουω για πραγματα που γνωρίζω καλα! Πριν παρεξηγηθεις... όχι γιατι φταις! δεν φταις! ο ανθρωπος όμως απο την φυση του δυστυχως δεν ψαχνει και δεν μπορει να κρίνει την πηγη. Το ιδιο είμαι σίγουρος ότι κανω και εγώ για αλλα πραγματα. Και μετα καθομαι και σκεφτομαι την εγκυροτητα ολων αυτων που διαβαζουμε και ακουμε ολη μερα. Οποια στιγμή θέλεις λοιπον διακοπτεις οποιοδηποτε ασφαλιστηριο συμβολαιο με απειροελαχιστες εξαιρεσεις (και παλι υπο συζήτηση), και εισπρατεις πισω τα μη δεδουλευμενα ασφαλιστρα. Από το Internet και από αναζήτηση μέσα στο google το διάβασα αυτό. Εγραφαν για προθεσμίες υπαναχώρησης από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα. Εάν δεν ισχύουν αυτά τοτε ακόμα καλύτερα, αλλά είχα αγχωθεί. Εσύ καλά κάνεις και το διευκρινίζεις αν τα ξέρεις καλύτερα. Έγγραφα με όρους δεν είχα πάρει στα χέρια μου για να γνωρίζω τι ισχύει. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___ 1
andreaspA Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, vs_skg είπε Άλλο η υπαναχώρηση που έγραψε, άλλο ο τερματισμός που περιγράφεις. Την βλακεία εσύ την είπες, αναμένουμε παραδοχή 🙂 Δεν πειραζει. Ας μην κανει υπαναχωρηση σε 14 μερες και οχι 1 μηνα. Ο ενας μηνας ειναι ακομα πιο ιδιαιτερη περιπτωση και μέχρι σημερα δεν το εχω δει να συμβαινει ποτε πρακτικά. Δεν χρειαζεται να κανει ακυρωση απο εναρξη. Ας κανει διακοπή απο συγκεκριμένη ημερομηνια, αντι να το αφηνει να τρέχει 1 χρόνο. 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Από το Internet και από αναζήτηση μέσα στο google το διάβασα αυτό. Εγραφαν για προθεσμίες υπαναχώρησης από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα. Εάν δεν ισχύουν ακόμα καλύτερα, αλλά είχα αγχωθεί. Εσύ καλά κάνεις και το διευκρινίζεις αν τα ξέρεις καλύτερα. Μπορεις να το διακοψεις παντως αν θες και σημερα.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δεν πειραζει. Ας μην κανει υπαναχωρηση σε 14 μερες και οχι 1 μηνα. Ο ενας μηνας ειναι ακομα πιο ιδιαιτερη περιπτωση και μέχρι σημερα δεν το εχω δει να συμβαινει ποτε πρακτικά. Δεν χρειαζεται να κανει ακυρωση απο εναρξη. Ας κανει διακοπή απο συγκεκριμένη ημερομηνια, αντι να το αφηνει να τρέχει 1 χρόνο. Μπορεις να το διακοψεις παντως αν θες και σημερα. Το συμβόλαιο διακόπηκε κατόπιν email και επιστολής ταυτόχρονα που τα έστειλα στην ασφαλιστική εταιρεία και τα συνέταξα με την συμβολή δικηγόρου. Η ασφαλιστική απάντησε πως έτσι κι αλλιώς αν δεν πληρωθεί το 40αρι που ζητούσαν ακυρώνεται το συμβόλαιο οπότε όλα εντάξει, δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτή την θέση να έχω υπογράψει κάτι εν αγνοια μου και τα είχα χαμένα. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα