Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα το βράδυ Έλαβα ένα email από άγνωστο αποστολέα ο οποίος έχει χαλαρή των υπολογιστή μου γιατί μου έστειλε σκριν την οθόνη μου και τώρα με απαλή ότι θα αναιβασει προσωπικές μου στιγμές και δεδομένα στο Ίντερνετ και θα τα στείλει σε φίλους και γνωστούς.. εντομεταξει μου έχει γράψει και τους κωδικούς μου από τα Facebook εννοείτε τα έχω αλλάξω τώρα αλλά πιστεύω θα τα ξανά βρει δεν είναι φάρσα γιατί εχει βρει όλους τους κωδικούς κ μου έστειλε και την φωτο στο pc μου την αρχική οθόνη… και τώρα για να μην πολύ λόγο μου ζητάει 1000$ σε έναν λογαργιασμο σε bitcoin δεν ξερω τι να κάνω έχω αλλάξει φυσικά κωδικός από παντού βασικά τα απενεργοποίησα και όλα προσωρινά Facebook και τα λοιπά έχω κάνει και φορματ το pc δεν ξερω τι άλλο ν κάνω μ έδωσε 48 ώρες προθεσμία μια βοήθεια παιδιά είναι σοβαρό τ θέμα δν ξερω πως ν τ χειριστώ σαν αναιβαζω και τ emai που μ έστειλε 

5DEFB63C-7725-49E1-8F06-86E606AA2F2D.png

FCD29B25-AACB-4D6B-BF50-DA1376F67E9F.jpeg

Δημοσ.

Αρχικά χαλάρωσε καθώς πρόκειται για scam. Σίγουρα κατέβασες κάτι πρόσφατα, σπασμένο λογισμικό, mod αμφιβόλου προελεύσεως για κάποιο παιχνίδι, κ.λπ. το οποίο ήρθε πακέτο με κάποιο trojan που τραβάει screenshots. Οι κωδικοί ήρθαν σίγουρα από breach.

Αρχικά βάλε το email σου εδώ Have I Been Pwned: Check if your email has been compromised in a data breach για να δεις από πού μπορεί να υπάρχει διαρροή.

Έπειτα κάνε έλεγχο στον υπολογιστή με windows defender και malwarebytez.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε έβαλα το email και όντος έχει παραβιαστεί όπως είδα το pc το έκανα φορματ όλο δν ξερω τι άλλο ν κάνω φίλε είχα κατεβάσει κάτι για jailbreak μάλλον από εκεί ήταν ο ιός αυτός 

Δημοσ.

Παπαριές. 

Εντάξει, κάτι τσίμπισες σίγουρα και μάλλον σου τράβηξε και ένα screenshot για να σε πείσει.

Φορμάτ, αλλαγή κωδικών παντού και ενεργοποίηση 2 βημάτων όπου υποστηρίζεται.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dkmaster είπε

Αρχικά χαλάρωσε καθώς πρόκειται για scam. Σίγουρα κατέβασες κάτι πρόσφατα, σπασμένο λογισμικό, mod αμφιβόλου προελεύσεως για κάποιο παιχνίδι, κ.λπ. το οποίο ήρθε πακέτο με κάποιο trojan που τραβάει screenshots. Οι κωδικοί ήρθαν σίγουρα από breach.

Αρχικά βάλε το email σου εδώ Have I Been Pwned: Check if your email has been compromised in a data breach για να δεις από πού μπορεί να υπάρχει διαρροή.

Έπειτα κάνε έλεγχο στον υπολογιστή με windows defender και malwarebytez.

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ενταξει το link που εχεις βαλει γιατι εβαλα ενα hotmail που εχω διαγραψει εδω και 15 χρονια και μου γραφει οτι εχει γινει Pwned το 2019 απο ενα site που εγω δεν το ηξερα οτι υπαρχει δεν ειχα γραφτει ποτε σε αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ενταξει το link που εχεις βαλει γιατι εβαλα ενα hotmail που εχω διαγραψει εδω και 15 χρονια και μου γραφει οτι εχει γινει Pwned το 2019 απο ενα site που εγω δεν το ηξερα οτι υπαρχει δεν ειχα γραφτει ποτε σε αυτο.

To λινκ είναι από τα πιο έγκυρα. (Cisco Secure and Have I Been Pwned - Cisco) (How Have I Been Pwned became the keeper of the internet’s biggest data breaches | TechCrunch) Στην ουσία σου λέει πότε έγινε breach από το site. Το site χακαρίστηκε το 2019 άσχετα αν το mail το έχεις διαγράψει.

Αναφορικά με την εγγραφή στο site δεν είναι απαραίτητο πως έγινε από εσένα. Υπάρχει πιθανότητα να είχε διαρρεύσει από κάποιο site το οποίο δεν εμφανίζεται ως breached για διάφορους λόγους. Π.χ. πριν μήνες μου ήρθε email από το protonmail (δεν είχα γραφτεί ποτέ εγώ) για ανάκτηση κωδικού πρόσβασης. Μίλησα μαζί τους και με ενημέρωσαν ότι το mail μου είχε χρησιμοποιηθεί στο site τους από Ρώσικη ip πριν χρόνια.

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Apolutos199444 είπε

Καλησπέρα φίλε έβαλα το email και όντος έχει παραβιαστεί

καλα μη το δενεις αυτο, οποιο μαιλ και να βαλεις που χρησιμοποιείτε σαν βασικο σε διαφορες σελιδες θα ειναι παραβιασμένο, 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gorge18 είπε

καλα μη το δενεις αυτο, οποιο μαιλ και να βαλεις που χρησιμοποιείτε σαν βασικο σε διαφορες σελιδες θα ειναι παραβιασμένο, 

Σχετικό είναι αυτό. Αν τον συνδυασμό mail-password το χρησιμοποιεί κάποιος και σε σελίδες που έχουν παραβιαστεί είναι πολύ πιθανό, έως σίγουρο, αυτός ο συνδυασμός να βρίσκεται σε combo lists και να γίνονται αυτοματοποιημένα απόπειρες εισόδου σε διάφορες άλλες σελίδες, π.χ. facebook.

Εμένα το πρώτο μου mail που είχα από 12 χρονών έχει διαρρεύσει από 100 σελίδες και τότε δεν είχα το concept ισχυροί κωδικοί, ούτε υπήρχε το 2fa. Έτσι, κάποια στιγμή είδα mail, κωδικό, κινητό τηλέφωνο στο pastebin.

Τώρα, για την περίπτωση του TS απλώς φαίνεται ότι κάτι από αυτά που κατέβασε για το jailbreak ίσως να ζήτησε και το mail του (οπότε το πήραν έτσι) και είχε το κλασικό γι' αυτές τις περιπτώσεις trojan που τραβάει screenshots. Δεν σημαίνει ότι αποκτήθηκε πρόσβαση στον υπολογιστή του ή στο mail του. Ο λόγος για τα sites τύπου pwnd είναι για να δεις αν κάποια από τις σελίδες που έχεις χρησιμοποιήσει το mail είχε διαρροή ώστε σε περίπτωση που έχει ίδιο mail-pass combo να πάρεις τα μέτρα σου, αυτός είναι και ο λόγος που πολλά προγράμματα διαχείρισης κωδικών έχουν τέτοιους ελέγχους.

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.
Στις 9/3/2023 στις 2:12 ΠΜ, Apolutos199444 είπε

Σήμερα το βράδυ Έλαβα ένα email από άγνωστο αποστολέα ο οποίος έχει χαλαρή των υπολογιστή μου γιατί μου έστειλε σκριν την οθόνη μου και τώρα με απαλή ότι θα αναιβασει προσωπικές μου στιγμές και δεδομένα στο Ίντερνετ και θα τα στείλει σε φίλους και γνωστούς.. εντομεταξει μου έχει γράψει και τους κωδικούς μου από τα Facebook εννοείτε τα έχω αλλάξω τώρα αλλά πιστεύω θα τα ξανά βρει δεν είναι φάρσα γιατί εχει βρει όλους τους κωδικούς κ μου έστειλε και την φωτο στο pc μου την αρχική οθόνη… και τώρα για να μην πολύ λόγο μου ζητάει 1000$ σε έναν λογαργιασμο σε bitcoin δεν ξερω τι να κάνω έχω αλλάξει φυσικά κωδικός από παντού βασικά τα απενεργοποίησα και όλα προσωρινά Facebook και τα λοιπά έχω κάνει και φορματ το pc δεν ξερω τι άλλο ν κάνω μ έδωσε 48 ώρες προθεσμία μια βοήθεια παιδιά είναι σοβαρό τ θέμα δν ξερω πως ν τ χειριστώ σαν αναιβαζω και τ emai που μ έστειλε 

5DEFB63C-7725-49E1-8F06-86E606AA2F2D.png

FCD29B25-AACB-4D6B-BF50-DA1376F67E9F.jpeg

Έχεις web-camera στον υπολογιστή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...