manolis227 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα παιδιά , σήμερα παρέλαβα την τηλεόραση, με μεγάλη μου έκπληξη καθώς έπαιζα με τις ρυθμίσεις για να την φέρω στα μέτρα μου, δοκίμασα να βάλω μια ταινία 4κ και καθώς ήταν τέλεια όλα μια χαρά, στις σκοτεινές σκηνές και συγκεκριμένα προς το γκρι χρώμα εμφανιζόταν verdical banding...φαινόταν απειροελάχιστα αλλά από την στιγμή που το είδα δν μπορούσαν τα μάτια μου να το χωνέψουν.. και εκεί φρικαρα καθώς σήμερα την πήρα και εμφανίστηκε από τρ το πρόβλημα ;; Παρόλαυτα έκανα refresh pixel και ευτυχώς η εικόνα έφτιαξε..στο σημείο όπως που έκανε την δουλειά αυτή έκανε δύο φορές τικ η τηλεόραση..νομιζα στην αρχή ότι μου φάνηκε αλλά μετά από ώρα που την έκλεισα έκανε πάλι τον ίδιο ήχο..τι διάολο είναι αυτό ; Αν ξέρει κάνεις να μου απαντήσει
greekfragma Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 κάντε μια αναζήτηση για oled πριν ανοίξετε θέμα. προσωπικά θυμάμαι αντίστοιχες απορίες άλλες 5 φορές τουλάχιστον τον τελευταίο 1 μήνα. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, manolis227 είπε Καλησπέρα παιδιά , σήμερα παρέλαβα την τηλεόραση, με μεγάλη μου έκπληξη καθώς έπαιζα με τις ρυθμίσεις για να την φέρω στα μέτρα μου, δοκίμασα να βάλω μια ταινία 4κ και καθώς ήταν τέλεια όλα μια χαρά, στις σκοτεινές σκηνές και συγκεκριμένα προς το γκρι χρώμα εμφανιζόταν verdical banding...φαινόταν απειροελάχιστα αλλά από την στιγμή που το είδα δν μπορούσαν τα μάτια μου να το χωνέψουν.. και εκεί φρικαρα καθώς σήμερα την πήρα και εμφανίστηκε από τρ το πρόβλημα ;; Παρόλαυτα έκανα refresh pixel και ευτυχώς η εικόνα έφτιαξε..στο σημείο όπως που έκανε την δουλειά αυτή έκανε δύο φορές τικ η τηλεόραση..νομιζα στην αρχή ότι μου φάνηκε αλλά μετά από ώρα που την έκλεισα έκανε πάλι τον ίδιο ήχο..τι διάολο είναι αυτό ; Αν ξέρει κάνεις να μου απαντήσει Έβαλες μια τηλεόραση που μόλις βγήκε από το κουτί να κάνει μια διαδικασία που κανονικά θα γινόταν μετά από 2000 ώρες λειτουργίας? Δεν το λες και καλό μιας και κάθε φορά που γίνεται αυτό, πρακτικά αυξάνεις την «ηλικία» του panel… Τα τικ που άκουσες ήταν ο ενσωματωμένος διακόπτης μιας και κατα τη λειτουργία αυτη ανοίγει και κλείνει 1-2 φορες. 1
SaFiS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Κακώς έτρεξες την "ρουτίνα" σε καινούργια TV. Το Banding το εμφανίζουν όλες στην αρχή και εξαφανίζεται μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας. Και εγώ είχα φρικάρει με το συγκεκριμένο όταν πήρα την C1 αλλά με ένα απλό Search μου λύθηκαν οι απορίες και ησύχασα...
manolis227 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δηλαδη παιδιά τρ έκανα χοντράδα μεγάλη και θα μου χαλάσει το πάνελ πιο γρήγορα ; Σίγουρα δν θα το ξανακάνω παρά μόνο όπως είπε ο φίλος μετά από 2000 ώρες που θα το κάνει μόνο του
SaFiS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Ότι έγινε, έγινε. Κοίτα να την χαρείς και μην το σκέφτεσαι...
thanasis00 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, manolis227 είπε Δηλαδη παιδιά τρ έκανα χοντράδα μεγάλη και θα μου χαλάσει το πάνελ πιο γρήγορα ; Σίγουρα δν θα το ξανακάνω παρά μόνο όπως είπε ο φίλος μετά από 2000 ώρες που θα το κάνει μόνο του Γενικά δε κάνεις pixel refresh αν δεν δεις χοντρό πρόβλημα, φάση κολλημένα pixel ή burn in. Μόνη της θα κάνει όποτε θέλει, και κάποιες φορές σε ενημερώνει κιόλας ότι θα κάνει. Οπότε μη το χεις κατά νου να το κάνεις.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, manolis227 είπε Δηλαδη παιδιά τρ έκανα χοντράδα μεγάλη και θα μου χαλάσει το πάνελ πιο γρήγορα ; Σίγουρα δν θα το ξανακάνω παρά μόνο όπως είπε ο φίλος μετά από 2000 ώρες που θα το κάνει μόνο του Καλά εντάξει δεν τη χάλασες κιόλας! 😛 Απλά ταλαιπώρησες λίγο το panel χωρίς να υπάρχει λόγος. Η τηλεόραση από μόνη της θα κάνει αυτόματα ένα light refresh κάθε φορά που θα την κλείνεις έχοντας λειτουργήσει για 4-5 ώρες και ένα full στις 2000 περίπου ώρες λειτουργίας (αυτό που της έκανες εσύ την πρώτη μέρα). Αν συνεχίσεις να το κάνεις χειροκίνητα αυτό το pixel refresh, θα ρίξεις πολύ σύντομα τη συνολική φωτεινότητα του panel χωρίς να υπάρχει λόγος...
Shyn Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Οι Sony εχουν warning να μην το χρησιμοποιεις περισσοτερο απο 1 φορα το χρονο. Μια χαρα ειναι ειναι η τηλεοραση δεν επαθε τιποτα απολυτως. Δωσε της λιγο χρονο και θα υποχωρησει και το banding υστερα απο καμποσες ωρες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα