Κόκολόκο Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Γεια χαρά σε όλους! Έστω ό,τι έχω νοικιάσει επίσημα ένα χώρο σε κάποιον άλλο, το οποίο στο πέρας της μίσθωσης παραλαμβάνω σακατεμμένο, (τρύπες στους τοίχους απο κάδρα, σπασμένος νηπτήρας, μουχλιασμένο και σηκωμένο πλακάκι τουαλέτας, ξεχαρβαλωμένη βρύση και στάζει, γρατζουνισμένα τζάμια παραθύρων κ.α.) Έστω επίσης ό,τι έχω φροντίσει να έχω φωτογραφίες πριν νοικιαστεί και στα λόγια στην αρχή να φαινόταν εντάξει. Δεν οφείλει ο νοικάρης να πληρώσει; 'Έως ποιό σημείο υποχρεούται να πληρώσει; Πολύ γενικά πως προστατεύομαι από τέτοιες περιπτώσεις;
GREGORYMO Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε Γεια χαρά σε όλους! Έστω ό,τι έχω νοικιάσει επίσημα ένα χώρο σε κάποιον άλλο, το οποίο στο πέρας της μίσθωσης παραλαμβάνω σακατεμμένο, (τρύπες στους τοίχους απο κάδρα, σπασμένος νηπτήρας, μουχλιασμένο και σηκωμένο πλακάκι τουαλέτας, ξεχαρβαλωμένη βρύση και στάζει, γρατζουνισμένα τζάμια παραθύρων κ.α.) Έστω επίσης ό,τι έχω φροντίσει να έχω φωτογραφίες πριν νοικιαστεί και στα λόγια στην αρχή να φαινόταν εντάξει. Δεν οφείλει ο νοικάρης να πληρώσει; 'Έως ποιό σημείο υποχρεούται να πληρώσει; Πολύ γενικά πως προστατεύομαι από τέτοιες περιπτώσεις; Μήνυση.
agnostos13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε Γεια χαρά σε όλους! Έστω ό,τι έχω νοικιάσει επίσημα ένα χώρο σε κάποιον άλλο, το οποίο στο πέρας της μίσθωσης παραλαμβάνω σακατεμμένο, (τρύπες στους τοίχους απο κάδρα, σπασμένος νηπτήρας, μουχλιασμένο και σηκωμένο πλακάκι τουαλέτας, ξεχαρβαλωμένη βρύση και στάζει, γρατζουνισμένα τζάμια παραθύρων κ.α.) Έστω επίσης ό,τι έχω φροντίσει να έχω φωτογραφίες πριν νοικιαστεί και στα λόγια στην αρχή να φαινόταν εντάξει. Δεν οφείλει ο νοικάρης να πληρώσει; 'Έως ποιό σημείο υποχρεούται να πληρώσει; Πολύ γενικά πως προστατεύομαι από τέτοιες περιπτώσεις; Ότι αφορά κακή χρήση (πχ σπασμένος νιπτήρας, γρατζουνισμένα τζάμια) μπορείς κατόπιν συνενόησης να το κρατήσεις από την εγγύηση. Το θέμα τρύπες στους τοίχους εφόσον δεν υπάρχει γραπτά όρος να μην γίνουν τρύπες είναι το ίδιο με το να ζητάς αποζημίωση για λερωμένους τοίχους. Τα υπόλοιπα μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν φυσική φθορά (και κανονικά θα έπρεπε να έχεις ενημερωθεί γι αυτά ωστέ να προχωρήσεις σε επισκευή). Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από agnostos13 1
SabotazNic Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Τα υπόλοιπα μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν φυσική φθορά (και κανονικά θα έπρεπε να έχεις ενημερωθεί γι αυτά ωστέ να προχωρήσεις σε επισκευή). Ποια είναι τα υπόλοιπα που πέφτουν στην κατηγορία "φυσικής φθοράς"? Το πλακάκι? Δεν ξέρεις αν αεριζε σωστά τους χώρους. Την βρύση? Αν έπεσε πάνω της, δεν φταίει ο ιδιοκτήτης. Άλλο να στάζει από κανέναν λάστιχο, και άλλο να παίζει ή να έχει σπάσει (όπως ο νιπτήρας που δεν είναι επίσης φυσική φθορά). 6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε θέμα τρύπες στους τοίχους εφόσον δεν υπάρχει γραπτά όρος να μην γίνουν τρύπες είναι το ίδιο με το να ζητάς αποζημίωση για λερωμένους τοίχους Υπάρχει όμως όρος που παραδίδεις το ακίνητο στην ίδια κατάσταση. Το πήρες βαμμένο? Το καθαρίζεις και το ξανά βάφεις σε περίπτωση βρωμιάς. Το πήρες χωρίς τρύπες? Στοκάρεις και βάφεις.
Κόκολόκο Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Για τη δήλωση εκμίσθωσης στο gov.gr μπορεί να γίνει εκεί σημείωση για τη συμφωνία αυτής μεταξύ εκμισθωτη και μισθωτή. Το πρόβλημα είναι, ό,τι και να ζητήσω να αποδεχθεί τον όρο που θα έχω θέσει "να το παραλλαβω όπως στην αρχή"(εν συντομία) δε θα μπορώ να αποδείξω ότι για παράδειγμα δεν προυπήρχαν γρατζουνιές ή σπασμένα τζάμια αφού δεν μπορώ να επισυνάψω φωτογραφίες . 18 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε είχες πάρει εγγύηση; την κράτησες; Εγγύηση εννούμαι τη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθωτής ακίνητης περιουσίας σε φορμα του gov ?
agnostos13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ποια είναι τα υπόλοιπα που πέφτουν στην κατηγορία "φυσικής φθοράς"? Το πλακάκι? Δεν ξέρεις αν αεριζε σωστά τους χώρους. Την βρύση? Αν έπεσε πάνω της, δεν φταίει ο ιδιοκτήτης. Άλλο να στάζει από κανέναν λάστιχο, και άλλο να παίζει ή να έχει σπάσει (όπως ο νιπτήρας που δεν είναι επίσης φυσική φθορά). Υπάρχει όμως όρος που παραδίδεις το ακίνητο στην ίδια κατάσταση. Το πήρες βαμμένο? Το καθαρίζεις και το ξανά βάφεις σε περίπτωση βρωμιάς. Το πήρες χωρίς τρύπες? Στοκάρεις και βάφεις. Ούτε εσύ ξέρεις αν ήταν κακοτεχνία το πλακάκι ή υγρασία από κάποια διαρροή οπότε δεν βγαίνει άκρη. Η βρύση αν έχει σπάσει ή στραβώσει είναι κακή χρήση, αν ξεχαρβαλώθηκε από τη σκουριά όχι. Ίδια κατάσταση σημαίνει να μην σου ξηλώσουν-τροποποιήσουν πράγματα στο χώρο, όχι να στο παραδώσουν ανακαινισμένο. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από agnostos13 1
JakeKaufman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε Εγγύηση εννούμαι τη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθωτής ακίνητης περιουσίας σε φορμα του gov ? όχι, εννοώ αν είχες πάρει κάποια επιπλέον χρήματα (π.χ. ένα ενοίκιο "μπροστά") στην αρχή της μίσθωσης, για να χρησιμοποιηθεί για τέτοιες περιπτώσεις. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από JakeKaufman
Κόκολόκο Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, JakeKaufman είπε όχι, εννοώ αν είχες πάρει κάποια επιπλέον χρήματα (π.χ. ένα ενοίκιο "μπροστά") στην αρχή της μίσθωσης Εντάξει τώρα το έπιασα! 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Ίδια κατάσταση σημαίνει να μην σου ξηλώσουν-τροποποιήσουν πράγματα στο χώρο, όχι να στο παραδώσουν ανακαινισμένο. Θέλω να δω πως μπορω να προστατευθώ από τέτοιες περιπτώσεις. Όταν κάποιος νοικάρης παραλαμβάνει ένα χώρο πλήρως ανακαινισμένο, πως μπορεί να εξασφαλιστεί ο ενοικιαστής ό,τι θα το παραλάβει στο πέρας της μίσθωσης τούλαχιστον μη κατεστραμμένο;
SabotazNic Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Ίδια κατάσταση σημαίνει να μην σου ξηλώσουν-τροποποιήσουν πράγματα στο χώρο, όχι να στο παραδώσουν ανακαινισμένο Ιδια κατάσταση σημαίνει ίδια κατάσταση. Χωρίς τρύπες αν δεν είχε τρύπες, καθαροί τοίχοι αν ήταν βαμμένο κτλ κτλ κτλ. Καλά κάνουν-με και παίρνουμε πλέον δίπλα ενοίκια για εγγύηση. 1
JakeKaufman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, Κόκολόκο είπε Εντάξει τώρα το έπιασα! ωραία, τώρα που συννενοηθηκαμε δεν αρκεί το ποσό της εγγύησης για να καλύψεις τις ζημιές;
SabotazNic Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε Θέλω να δω πως μπορω να προστατευθώ από τέτοιες περιπτώσεις. Επειδη στα λόγια δεν θα βγάλεις άκρη, να παίρνεις διπλό ενοίκιο ως εγγύηση για να έχεις για επισκευές. Αν θέλει να πάρει πίσω το 100% της εγγύησης ο άλλος, ας βάλει δικηγόρο στην τελική για να αποδείξεις εσύ ο ίδιος πως το έδωσες και πως το πήρες το σπίτι. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από SabotazNic
agnostos13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ιδια κατάσταση σημαίνει ίδια κατάσταση. Χωρίς τρύπες αν δεν είχε τρύπες, καθαροί τοίχοι αν ήταν βαμμένο κτλ κτλ κτλ. Καλά κάνουν-με και παίρνουμε πλέον δίπλα ενοίκια για εγγύηση. Αν έχεις βρει κορόιδα να σου βάφουν το σπίτι μαγκιά σου. Δεν είναι ο κανόνας όμως αυτός και το "ίδια κατάσταση" δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ανακαίνιση για 5 τρύπες (όπως το ερμηνεύεις). Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από agnostos13
SabotazNic Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Αν έχεις βρει κορόιδα να σου βάφουν το σπίτι μαγκιά σου. Δεν είναι ο κανόνας αυτός όμως και το ίδια κατάσταση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ανακαίνιση για 5 τρύπες. Τελευταία φορά που έβαψα σπίτι, κράτησα τους κωδικούς των χρωμάτων. Οπότε, ο στόκος κάνει κάνα 2.5-5 ευρώ αναλόγως πόσες τρύπες έχεις κάνει, και το χρώμα αντε κάνα 20αρι.
JakeKaufman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Αν έχεις βρει κορόιδα να σου βάφουν το σπίτι μαγκιά σου. Δεν είναι ο κανόνας αυτός όμως και το "ίδια κατάσταση" δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ανακαίνιση για 5 τρύπες (όπως λες). συμφωνώ. δεν είναι δυνατόν να αξιώνεις από τον ενοικιαστή να σου βάψει το σπίτι πριν φύγει, επειδή κρέμασε 5 κάδρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις