Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 5 hours ago, koutsis said: Για συγγενείς και φίλους που έχω τα τηλέφωνα τους έχω το WhatsApp. Για απλά γνωστούς, παλιούς συμμαθητές, φίλους φίλων κτλ. που τους έχω φίλους στο Facebook αλλά δεν έχω τα τηλέφωνα τους υπάρχει το messenger. Τι σου φαίνεται περίεργο; εσύ έχεις τα τηλέφωνα όλων των φίλων που έχεις στο Facebook? Φίλων προφανώς τα έχω, γνωστούς φίλων όχι διότι δεν πρόκειται να επικοινωνήσω έτσι και αλλιώς μαζί τους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 17 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Για τις δικές μου υποθέσεις είχε συμβεί κλοπή έργου χωρίς άδεια κατόχου, αλλά όσο έψαχνα έβρισκα και άλλες υποθέσεις ποιο σοβαρές από μια απλή κλοπή, βλ εδώ, η και με ένα google search όσο ψάχνεις θα βρίσκεις προβλήματα συνεχώς με την εν λόγω εταιρεία. Η δική μου υπόθεση λύθηκε μετά από εξώδικο, σε άλλη περίπτωση έπρεπε να τα έσκαγα τριπλά και τρίδιπλα λεφτά μέχρι να φτάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Επίσης συγγενής μου είχε χάσει ηλικιωμένο άνθρωπο με άνοια αλλά χρησιμοποιούσε το telegram, όσο και να στέλναμε email στο support του telegram ότι η υπόθεση είναι σοβαρή και ο άνθρωπος κινδυνεύει και ότι πρέπει να τον βρούμε.. τάπα, καμία απάντηση. Στο τέλος βρέθηκε ο άνθρωπος σε άθλια κατάσταση. Η κάθε πλατφόρμα είναι υπόχρεη να έχει support από την στιγμή που είναι "μέσον" επικοινωνίας, και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και κακόβουλα, αν θεωρείς "τρελό" σε ότι λέω, ρώτα τον δικηγόρο σου.. θα έχει να σου δείξει μερικά ντοσιέ και φακέλους με άλλες τόσες ανοιχτές υποθέσεις όπως αυτές που προείπα. Υ.Γ. Επειδή αυτά τα που αναφέρω έγιναν πριν 2 χρόνια+~, πλέον μαζεύτηκαν και κάτι έκαναν από αυτή τη σκοπιά. Αλλά άργησαν πολύ καθώς με έχουν χάσει από πελάτη προ πολλού μετά από τόσο γολγοθά που πέρασα μαζί τους και το ανύπαρκτο support. Sorry, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς περίμενες και τι απαιτήσεις είχες. Support υπάρχει για τη λειτουργία της κάθε εφαρμογής. Προβλήματα, bugs, απορίες, κλπ. Για κλοπή έργου πχ, τι να σου κάνουν; Να banάρουν κάποιον/κάποιους από την υπηρεσία; Να σβήσουν το group chat που διαμοιραζόταν; Να σου δώσουν τα στοιχεία του για να τα κάνεις ό,τι θες; Και για τον ηλικιωμένο μου φαίνεται κουφό αυτό που λες. Δουλειά της αστυνομίας είναι μέσω δικτύου κινητής να βρει στίγμα κι όχι του κάθε τυχαίου υπαλλήλου σε κάποιο call/chat/email center. Δεν είναι τόσο απλό ζήτημα που λύνεται με ένα email. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iwnas28 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 19 ώρες πριν, MikeKata είπε Στα άλλα συμφωνώ, αλλά στο Signal, σόρρυ κιόλας, αλλά σοβαρά; Είμαστε στην εποχή που έχουν σκάσει σκάνδαλα Cambridge Analytica για επηρεασμό εκλογών με χρήση προσωπικών πληροφοριών (και στην Αμερική και στη Μ. Βρετανία), και ακόμα νομίζουμε ότι privacy-oriented apps όπως το Signal είναι για "όσους θεωρούν πως ζούμε στο 1984 του Όργουελ"; Το Telegram που είναι η πιο "αθώα" υπηρεσία από αυτές που έβαλες στη λίστα (μετά το Signal), συλλέγει και IPs και επαφές τηλεφώνου και unique identifiers. Που σε οποιαδήποτε ομοσπονδιακή έρευνα/breach, είναι διαθέσιμα. Το Signal τουλάχιστον έχει ένα θετικό track record σε όσα subpoenas έφαγε από το FBI. Μη του χαλάς το όνειρο...Τι καθεσαι κ του εξηγεις;;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jimmy213 είπε Sorry, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς περίμενες και τι απαιτήσεις είχες. Support υπάρχει για τη λειτουργία της κάθε εφαρμογής. Προβλήματα, bugs, απορίες, κλπ. Για κλοπή έργου πχ, τι να σου κάνουν; Να banάρουν κάποιον/κάποιους από την υπηρεσία; Να σβήσουν το group chat που διαμοιραζόταν; Να σου δώσουν τα στοιχεία του για να τα κάνεις ό,τι θες; Και για τον ηλικιωμένο μου φαίνεται κουφό αυτό που λες. Δουλειά της αστυνομίας είναι μέσω δικτύου κινητής να βρει στίγμα κι όχι του κάθε τυχαίου υπαλλήλου σε κάποιο call/chat/email center. Δεν είναι τόσο απλό ζήτημα που λύνεται με ένα email. Μάλλον δεν είχες καν επαφή με telegram. Η κλοπή έργου ήταν σε δημόσιο τσάτ, ο συνεργαζόμενος είχε υπογράψει συγκεκριμένη σύμβαση να μην δημοσιευόταν πουθενά το συγκεκριμένο έργο χωρίς προ-έγκριση. Η υποστήριξη του Telegram ήταν υπόχρεη να κατεβάσει το πόστ (όπως και έγινε με την Meta [facebook/instagram] και πολύ καλά κάνανε). Έλα όμως που το telegram αδιαφορεί πλήρως στα πάντα και σε ότι αναφέρω. Στο τελευταίο να συμπληρώσω ότι εξαντλήσαμε ήδη και όσα είπες. FYI, το telegram επεξεργάζεται δεδομένα GPS από το κινητό και αποθηκεύει θέση συσκευής. Ρεαλιστικά βέβαια όταν λέμε για support του telegram είναι σαν να λέμε εγκαταλελειμμένο κτήριο, δεν απαντάνε σε κανένα και δεν υπάρχουν. Καλός ήρθες στον κόσμο. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από Pokemon640 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 56 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Η κλοπή έργου ήταν σε δημόσιο τσάτ, ο συνεργαζόμενος είχε υπογράψει συγκεκριμένη σύμβαση να μην δημοσιευόταν πουθενά το συγκεκριμένο έργο χωρίς προ-έγκριση. Η υποστήριξη του Telegram ήταν υπόχρεη να κατεβάσει το πόστ (όπως και έγινε με την Meta [facebook/instagram] και πολύ καλά κάνανε). Έλα όμως που το telegram αδιαφορεί πλήρως στα πάντα και σε ότι αναφέρω. Τότε ναι, έχεις δίκιο. Θα έπρεπε να ανταποκριθούν άμεσα σε κάτι τέτοιο. Προφανώς δεν κατάλαβα εγώ το αρχικό ποστ. Sorry. 58 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Στο τελευταίο να συμπληρώσω ότι εξαντλήσαμε ήδη και όσα είπες. FYI, το telegram επεξεργάζεται δεδομένα GPS από το κινητό και αποθηκεύει θέση συσκευής. Ρεαλιστικά βέβαια όταν λέμε για support του telegram είναι σαν να λέμε εγκαταλελειμμένο κτήριο, δεν απαντάνε σε κανένα και δεν υπάρχουν. Σε αυτό θα επιμείνω ότι καλώς δεν έδωσε στοιχεία. Ναι, κι εγώ θα ήθελα αν έχανα κάποιον δικό μου, να μπορώ άμεσα και εύκολα να βρω το στίγμα του. Άλλο όμως τι θα ήθελα κι άλλο τι είναι σωστό/ηθικό. Δεν μπορεί να δίνει οποιαδήποτε υπηρεσία τα στοιχεία της τοποθεσίας μου χωρίς έστω ένα ένταλμα. Υ.Γ.: Για την επαφή μου με το Telegram, όντως δεν το χρησιμοποιώ πολύ. 2-3 chats σελίδων παρακολουθώ πού και πού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gadgetseek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 23 ώρες πριν, soconium είπε Όλοι Google drive? Μα τέτοια σιγουριά πια? Ε, αφού τα ξέρει όλα ας παραδώθουμε τελείως. Τι privacy και χαζομάρες. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε στην τελική. Το πολύ να δουν σε ποια τσοντοσαιτ μπαίνουμε. Ε; Το back up των viber & whatsapp (των 2 από τις 3 δημοφιλέστερες messaging εφαρμογές δηλαδή) γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω Google Drive (android) & icloud (ios). Υποψιάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για το telegram (για το signal δεν έχω ιδέα). Και μη μου πεις ότι δε θα κρατήσεις back up και ότι θα ξεκινάς κάθε φορά που αλλάζεις/προσθέτεις συσκευή από την αρχή.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πραγματικότητα δείχνει ότι, εφόσον πήρες την απόφαση και χρησιμοποιείς smartphone, το privacy πάει μακρινό περίπατο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinos_Greek_285 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Εγώ που δεν έχω λογαριασμό FB θα πρέπει να περιοριστεω τώρα μόνο στο iMessage, Viber, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Skype, Discord για να μιλάω..Καταραμένε Ζουγκενμπεργκ μας αποξενώνεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kag1ante Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Στις 11/3/2023 στις 2:44 ΜΜ, Konstantinos_Greek_285 είπε Εγώ που δεν έχω λογαριασμό FB θα πρέπει να περιοριστεω τώρα μόνο στο iMessage, Viber, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Skype, Discord για να μιλάω..Καταραμένε Ζουγκενμπεργκ μας αποξενώνεις Με τόσα λίγα απορώ και πώς θα τη βγάλουμε αγαπητέ.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα