Προς το περιεχόμενο

Το Messenger θα επανενωθεί με την κεντρική εφαρμογή του Facebook ελέω...TikTok

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Messenger θα επανενωθεί σύντομα με την κεντρική εφαρμογή του Facebook.

Κρυμμένη σε μια ανάρτηση στο blog που προσπαθεί να καθησυχάσει τους χρήστες ότι το Facebook σίγουρα δεν πεθαίνει, η Meta ανακοίνωσε επίσημα ότι διεξάγει μια δοκιμή που προσθέτει το Messenger ξανά στην εφαρμογή του Facebook. «Θα μας δείτε σύντομα να επεκτείνουμε αυτή τη δοκιμή», γράφει στην ανάρτηση ο επικεφαλής του Facebook, Τομ Άλισον.

Το Facebook και το Messenger ακολούθησαν χωριστούς δρόμους για πρώτη φορά το 2014, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δηλώνει τότε ότι η ύπαρξη του Messenger ως ξεχωριστή εφαρμογή επιτρέπει «μια καλύτερη εμπειρία». Τώρα, η Meta αντιστρέφει αυτή την αλλαγή και αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, με τις πρώτες σχετικές πληροφορίες να κάνουν την εμφάνισή τους το περασμένο καλοκαίρι, ενώ κάποιες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο.

Το Facebook προχωρά σ’αυτή την αλλαγή για να ανταγωνιστεί καλύτερα το TikTok, το οποίο έχει ενσωματωμένη επιλογή ανταλλαγής μηνυμάτων που το Facebook ξεφορτώθηκε πριν από σχεδόν μια δεκαετία τώρα. Η Meta δεν αναφέρει όμως πόσοι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν τα ενσωματωμένα εισερχόμενα μηνύματα ή αν έχει στόχο να φέρει τη λειτουργία και στις mobile εφαρμογές του Facebook.

Στην ανακοίνωσή του, το Facebook επανέλαβε επίσης ότι έχει πλέον περισσότερους χρήστες από ποτέ. «Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, το Facebook δεν είναι νεκρό ούτε πεθαίνει, αλλά στην πραγματικότητα είναι ζωντανό και ακμάζει με 2 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες», γράφει ο Άλισον. «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για περισσότερα πράγματα πέρα από τη σύνδεση με φίλους και οικογένεια, όπως για να ανακαλύψουν και να ασχοληθούν με αυτά που είναι πιο σημαντικά για αυτούς».

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους "καθημερινούς" χρήστες του Facebook είναι εκείνοι που κατά λάθος παρασύρθηκαν σε δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα. Μια έκθεση των New York Times αποκαλύπτει ότι πολλοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες στο Instagram δεν συνειδητοποίησαν ότι είχαν τσεκάρει ένα κουτάκι που δίνει στο Instagram την άδεια να μοιράζεται τις αναρτήσεις τους στο Facebook όταν εγγράφηκαν στην πλατφόρμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσωπικά θέλω πάρα πολύ να διαγράψω Facebook, Messenger αλλά το χρησιμοποιούν όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου. Τώρα αυτή είναι μία κίνηση για να αυξήσουν την κινητικότητα του Facebook, νομίζω είναι ξεκάθαρο.

• Like 25

5 λεπτά πριν, charalampos21 είπε

Προσωπικά θέλω πάρα πολύ να διαγράψω Facebook, Messenger αλλά το χρησιμοποιούν όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου. Τώρα αυτή είναι μία κίνηση για να αυξήσουν την κινητικότητα του Facebook, νομίζω είναι ξεκάθαρο.

Προσωπικά διέγραψα το Facebook (την εφαρμογή) το Φεβρουάριο του 2020 κι έχω κρατήσει το Messenger γιατί είναι μέσο επικοινωνίας με κάποιους που επιμένουν σε αυτό.

Αν καταργηθεί το messenger ως ανεξάρτητη εφαρμογή και μπει αποκλειστικά στο Facebook app, τότε θα είναι και το οριστικό αντίο.

• Like 25
  • Thanks 3

17 λεπτά πριν, charalampos21 είπε

11 λεπτά πριν, VanJ είπε

Προσωπικά διέγραψα το Facebook (την εφαρμογή) το Φεβρουάριο του 2020 κι έχω κρατήσει το Messenger γιατί είναι μέσο επικοινωνίας με κάποιους που επιμένουν σε αυτό.

Αν καταργηθεί το messenger ως ανεξάρτητη εφαρμογή και μπει αποκλειστικά στο Facebook app, τότε θα είναι και το οριστικό αντίο.

για εσάς τους δύο υπάρχει το ες εμ ες, και το εμ εμ ες :D

Αν και το ποιο συνηθισμένο είναι το βαίμπερ για επικοινωνία 2 ατόμων.

• Confused 2

15 λεπτά πριν, VanJ είπε

Είπαν ότι θα μείνει κανονικά και το messenger

5 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Αν και το ποιο συνηθισμένο είναι το βαίμπερ για επικοινωνία 2 ατόμων.

Είναι πολύ καλό το viber, είναι πιο γρήγορο από το messenger και έχει ωραία features.

Βλέπω δαιμονοποίηση στις προηγούμενες απαντήσεις. Προσωπικά λοιπόν εγώ, πιστεύω στην ισορροπία στην χρήση του οποιουδήποτε κοινωνικού μέσου δικτύωσης και οχι σε ακραίες αναθεματίσεις ελέω δήθεν μοντερνισμού, ακούω γελοίες αναφορές οτι τάχα το fb είναι για γέρους, για ξενέρωτους, για πέφτουλες και άλλα τέτοια φαιδρά. Σε όλα κάνεις ή μπορείς να κάνεις, τα πάντα. Είναι θέμα ατομικό ο τρόπος χρήσης και οχι θέμα πλατφόρμας.

• Like 12
  • Thanks 3

11 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε

Βλέπω δαιμονοποίηση στις προηγούμενες απαντήσεις. Προσωπικά λοιπόν εγώ, πιστεύω στην ισορροπία στην χρήση του οποιουδήποτε κοινωνικού μέσου δικτύωσης και οχι σε ακραίες αναθεματίσεις ελέω δήθεν μοντερνισμού, ακούω γελοίες αναφορές οτι τάχα το fb είναι για γέρους, για ξενέρωτους, για πέφτουλες και άλλα τέτοια φαιδρά. Σε όλα κάνεις ή μπορείς να κάνεις, τα πάντα. Είναι θέμα ατομικό ο τρόπος χρήσης και οχι θέμα πλατφόρμας.

Το θεμα εινια οτι εχουμε 500οσες εφαρμογες που καμια δεν ειναι ασφαλης ή δεν λειτουργει 100% error free και τρωνε και αρκετη μπαταρια...

(πχ μεσεντζερ και βαιμπερ αργουν να ερθουν τα μηνυματα καποιες φορες ή πρεπει να ανοιξεις οθονη ή/και εφαρμογη...whatsApp data leak κ.ο.κ.)

Πονεμενη ιστορια το messaging

22 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Μονο στην Ελλαδα ειναι το Viber το πιο συνηθισμενο. To WhatsApp ειναι το πιο συνηθισμενο στην Ευρωπη. 

Και έλεγα δεν θα πεταχτεί κάποιος να το πει 🤣

• Like 2
  • Thanks 2

36 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Μονο στην Ελλαδα ειναι το Viber το πιο συνηθισμενο. To WhatsApp ειναι το πιο συνηθισμενο στην Ευρωπη. 

Πάλι Facebook είναι και αυτό όμως. :(

δε ξερω αν ειναι καλη κινηση αυτη ... η εφαρμογη θα γινει τεραστια σε μεγεθος και οι περισσοτεροι νομιζω χρησιμοποιούν το messenger αλλα οχι το facebook στο κινητο

• Like 1

36 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ακριβώς. Και ο «χαζός» λόγος που δεν προχώρησε το WhatsApp στην Ελλάδα όσο το viber, είναι ότι έλεγες στους φίλους σου μιλάτε με WhatsApp και σου έλεγαν: «δεν έχω Cosmote, δεν έχω whatsup» 🤷🏻‍♂️

• Like 4

5 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Προσωπικά, iMessage για τους έχοντες Apple device, Viber-WhatsApp για τους μη. Messenger ποτέ.

Σε Viber / whatsapp πρέπει να ξέρεις τον αριθμό του άλλου για να επικοινωνίσεις. με το messenger επικοινωνείς με γνωστούς και φίλους από το facebook χωρίς να χρειάζεται να έχεις τον αριθμό τους. Για αυτό είναι χρήσιμο!

24 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Και έλεγα δεν θα πεταχτεί κάποιος να το πει 🤣

Δίκιο έχει. Αγγλία δεν ξέρουν καν το ονομα viber. Μόνο whatsapp.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...