stelios_2809 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα ! Πριν περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου με έπιασε ένας πόνος στη κοιλιακή χώρα. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες αλλά σύντομα επισκέφθηκα έναν ορθοπεδικό να με δει. Η πρώτη διάγνωση ήταν σύνδρομο κοιλιακών και έτσι για πολλές εβδομάδες , που έγιναν μήνες ήμουν μεταξύ φαρμάκων , θεραπειών, ξεκούρασης και εξετάσεων. Ενώ ο πόνος έφυγε από τη καθημερινότητα , όταν προσπαθούσα να επανέλθω σε ρυθμούς προπόνησης μου ξανά εμφανιζόταν αυτή η δυσφορία (κυρίως όταν ανέβαζα ένταση). σχεδον μετά από 10 μήνες , αρκετούς γιατρούς και όλα τα παραπάνω , ένας γνωστός με έστειλε σε γενικό χειρουργό. Αυτός διαγνωσε βουβωνοκηλη και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση - θεραπεία την επέμβαση. Πήρα ακόμα 2 γνώμες , οι οποίες ήρα σύμφωνες και έτσι έκανα αυτή την μικρό επέμβαση πριν μερικές μέρες. ξενερωμενος από τους τόσους μήνες ελπίδας , αλλά και διψασμένος να επανέλθω σε άσκηση , είμαι σε μια αναζητηση τώρα αν κάποιος είχε αντίστοιχη εμπειρία. ποια ήταν τα επόμενα βήματα ; Επανέρχεται ο οργανισμός σε ρυθμούς άσκησης ; Δεν είμαι κανένα παιδαρελι πια , πλέον 39 αλλά πραγματικά αρρωστακι με το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο κυρίως όλα αυτά τα χρόνια.
rodosf1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 33 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Καλησπέρα ! Πριν περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου με έπιασε ένας πόνος στη κοιλιακή χώρα. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες αλλά σύντομα επισκέφθηκα έναν ορθοπεδικό να με δει. Η πρώτη διάγνωση ήταν σύνδρομο κοιλιακών και έτσι για πολλές εβδομάδες , που έγιναν μήνες ήμουν μεταξύ φαρμάκων , θεραπειών, ξεκούρασης και εξετάσεων. Ενώ ο πόνος έφυγε από τη καθημερινότητα , όταν προσπαθούσα να επανέλθω σε ρυθμούς προπόνησης μου ξανά εμφανιζόταν αυτή η δυσφορία (κυρίως όταν ανέβαζα ένταση). σχεδον μετά από 10 μήνες , αρκετούς γιατρούς και όλα τα παραπάνω , ένας γνωστός με έστειλε σε γενικό χειρουργό. Αυτός διαγνωσε βουβωνοκηλη και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση - θεραπεία την επέμβαση. Πήρα ακόμα 2 γνώμες , οι οποίες ήρα σύμφωνες και έτσι έκανα αυτή την μικρό επέμβαση πριν μερικές μέρες. ξενερωμενος από τους τόσους μήνες ελπίδας , αλλά και διψασμένος να επανέλθω σε άσκηση , είμαι σε μια αναζητηση τώρα αν κάποιος είχε αντίστοιχη εμπειρία. ποια ήταν τα επόμενα βήματα ; Επανέρχεται ο οργανισμός σε ρυθμούς άσκησης ; Δεν είμαι κανένα παιδαρελι πια , πλέον 39 αλλά πραγματικά αρρωστακι με το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο κυρίως όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα άσε κάνα 2μηνο πριν κάθε άσκηση που θα ζορίσει την περιοχή. Κ ρώτα το χειρουργό αν σου έβαλε διχτακι προστασίας εσωτερικό για να αποφύγεις υποτροπή κ θα σου πει κ ακριβές χρονοδιάγραμμα για επανάκαμψη εκείνος/η.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ρώτα τον γιατρό από ποτε μπορείς να γυμναστεις και αν υπάρχει περιορισμός σε ασκήσεις. Το πλέγμα αν υπάρχει νομίζω ότι φέρνει κάποιους περιορισμούς. Εγώ είχα αφαιρέσει την μια βουβωνοκυλη. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις