Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είδα φως και μπήκα στο site, είδα πως έχετε μια ιδέα από υπολογιστές και παρακαλώ την βοήθεια σας μιας και φτιάχνω πρώτη φορά υπολογιστή μόνος, (θέλω να το νιώσω) τα εξής:

Θα πάρω κάποια πράγματα, intel core i5 13600k , 16x2 gb Ram, SSD Samsung Evo 970, Pure Rock Slim 2 CPU Fan , 850W Power Supply , έχω αγοράσει ήδη Barrett no3 Case.

Τα σημεία που κολλάω είναι στο GPU , στο Motherboard (που έχω σταμπάρει Ζ690 - Α) και στο τι να κάνω με τα Windows 11, να αγοράσω 115 η κάτι που είδα από καποιους με λιγοτερα λεφτα? Και τι παίζει με Windows σε Usb?

Με εκτίμηση.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, larasg είπε

τι να κάνω με τα Windows 11, να αγοράσω 115 η κάτι που είδα από καποιους με λιγοτερα λεφτα? Και τι παίζει με Windows σε Usb?

Για οικιακή χρήση ,κρίμα είναι να δώσεις 115 ευρο για να πάρεις άδεια για windows.Μπορεις να φτιάξεις ένα usb χρησιμοποιώντας το tool που θα βρεις εδώ https://www.microsoft.com/software-download/windows11να κάνεις την εγκατασταση και να αγοράσεις ένα key με λίγα ευρο από ένα σωρό online καταστήματα που υπαρχουν αν googlareis.Οσον αφορά την κάρτα γραφικών πρέπει να αναφέρεις ανάλυση και hz του μόνιτορ σου και το budget σου για να σε βοηθήσουν τα παιδιά εδώ.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η μητρική πάει ανάλογα τις απαιτήσεις. Ακόμη και b760 θα σου πρότεινα για τον 13600k εφόσον σε καλύπτουν οι επεκτάσεις και δεν ασχολείσαι με oc. Ζ790 επίσης βρίσκεις στα ίδια περίπου λεφτά με τις z690.

13600k με Pure Rock Slim 2... καλή τύχη. Αν θες να φτάνεις τις μέγιστες δυνατότητες χωρίς προβλήματα θα πρέπει να δεις για μεγαλύτερη ψύκτρα.

Αν το gaming είναι μοναδική ασχολία και θες να επενδύσεις σε ddr5 ίσως έχει νόημα να δεις και σε am5. Όταν ξεκαθαρίσεις όλα τα ζητούμενα θα λάβεις πιο ξεκάθαρες απαντήσεις.

Usb windows φτιάχνεις αρκετά εύκολα αν υπάρχει υπολογιστής και κλειδιά ενεργοποίησης γνήσια (legit;) βρίσκεις ακόμη και στις λαϊκές πλέον με τιμή από 2€

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

13600k με Pure Rock Slim 2... καλή τύχη. Αν θες να φτάνεις τις μέγιστες δυνατότητες χωρίς προβλήματα θα πρέπει να δεις για μεγαλύτερη ψύκτρα.

Όταν ξεκαθαρίσεις όλα τα ζητούμενα θα λάβεις πιο ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ειδα φως και μπηκα και γω 🙂

5 ώρες πριν, niko13 είπε

Για οικιακή χρήση ,κρίμα είναι να δώσεις 115 ευρο για να πάρεις άδεια για windows.

Τσίμπησες αμεσως εσυ μεγαλοεργολαβε......Τριτη ηταν εχθες , καθε Τριτη βγαινουν , ακομη δεν εμαθες?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, larasg είπε

Καλησπέρα, είδα φως και μπήκα στο site, είδα πως έχετε μια ιδέα από υπολογιστές και παρακαλώ την βοήθεια σας μιας και φτιάχνω πρώτη φορά υπολογιστή μόνος, (θέλω να το νιώσω) τα εξής:

Θα πάρω κάποια πράγματα, intel core i5 13600k , 16x2 gb Ram, SSD Samsung Evo 970, Pure Rock Slim 2 CPU Fan , 850W Power Supply , έχω αγοράσει ήδη Barrett no3 Case.

Τα σημεία που κολλάω είναι στο GPU , στο Motherboard (που έχω σταμπάρει Ζ690 - Α) και στο τι να κάνω με τα Windows 11, να αγοράσω 115 η κάτι που είδα από καποιους με λιγοτερα λεφτα? Και τι παίζει με Windows σε Usb?

Με εκτίμηση.

Να πάρεις κλειδί από κλειδαδικο.

Να μην πάρεις τον 970, να πάρεις τον Kingston KC3000. Η μητρική που θες να πάρεις, είτε θα ζητήσεις να σου κάνουν BIOS UPDATE είτε θα της κανεις ο ίδιος. 

Αν της κανεις ο ίδιος έχει ένα αυτοκόλλητο επάνω, μπορείς να το ελέγξεις για να δεις αν έχεις BIOS που υποστηρίζει τον 13600Κ ή αν όντως χρειάζεται να κανεις Bios update. 

Μια χαρά μητρική είναι η Ζ690 A Pro και οικονομική. Κάρτα γραφικών ανάλογα τα λεφτά που θες να διαθέσεις. Ξεκινάς από 6700ΧΤ και ανεβαίνεις έως και 4070Τι/4080. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Οσον αφορά την κάρτα γραφικών πρέπει να αναφέρεις ανάλυση και hz του μόνιτορ σου και το budget σου.

To monitor είναι ASUS TUF GAMING VG249Q1A 1080p 60hz

Το budget μου είναι στα 1100 ευρώ!

Αναφορά σε κείμενο

Τριτη ηταν εχθες , καθε Τριτη βγαινουν.

Δηλαδή?

Αναφορά σε κείμενο

Να μην πάρεις τον 970, να πάρεις τον Kingston KC3000.

Οκ, αλλά διάβαζα ότι μετά από ένα σημείο ας πούμε 3500MBps δεν βλέπεις διαφορά?

Επεξ/σία από larasg
Δημοσ.
17 ώρες πριν, nickol-us είπε

Η μητρική πάει ανάλογα τις απαιτήσεις. Ακόμη και b760 θα σου πρότεινα για τον 13600k εφόσον σε καλύπτουν οι επεκτάσεις και δεν ασχολείσαι με oc. Ζ790 επίσης βρίσκεις στα ίδια περίπου λεφτά με τις z690.

Αν το gaming είναι μοναδική ασχολία και θες να επενδύσεις σε ddr5 ίσως έχει νόημα να δεις και σε am5. Όταν ξεκαθαρίσεις όλα τα ζητούμενα θα λάβεις πιο ξεκάθαρες απαντήσεις.

Usb windows φτιάχνεις αρκετά εύκολα αν υπάρχει υπολογιστής και κλειδιά ενεργοποίησης γνήσια (legit;) βρίσκεις ακόμη και στις λαϊκές πλέον με τιμή από 2€

Επειδή είμαι και εγω σε αναζητηση λειτουργικού για το μηχάνημα που στήνω,
κάποιο αξιόπιστο κλειδάδικο για αγορά κωδικού κλειδιού; 
Αν θέλετε μπορείται να μου απαντήσετε και με pm.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, odysseys77 είπε

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, odysseys77 είπε

Ευχαριστώ.

https://www.allkeyshop.com/blog/catalogue/search-windows/

Μέχρι στιγμής 3-4 κλειδιά που έχω αγοράσει δεν έχει σκάσει κανένα.

Συνήθως επιλέγω τον πιο οικονομικό, που δίνει κάποια ασφάλεια συναλλαγής πχ paypal

Δημοσ.
Στις 8/3/2023 στις 11:15 ΜΜ, odysseys77 είπε

Ευχαριστώ.

Η συμβουλή μου είναι να αποφύγεις τις ηλεκτρονικές αγορές κλειδιών windows 10 αφού στις περισσότερες περιπτώσεις θα χάσεις τα χρήματα σου.

Εάν μπορείς να βρείς ή κατέχεις γνήσια άδεια Windows 7 μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αναβάθμιση σε Windows 10 δωρεάν

Εναλλακτικά μπορείς να βρείς άδεια Windows 10 σε πολύ οικονομική τιμή από καταστήματα που πωλούν άδειες για ανακατασκευασμένα μηχανήματα.

Για ¨"σπασμένα" κλειδιά δεν σου τα συνιστώ καθόλου, θα έχεις πολλά προβλήματα ασφάλειας με ότι αυτό συνεπάγεται

Καλή συνέχεια

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Brainkill4r είπε

Η συμβουλή μου είναι να αποφύγεις τις ηλεκτρονικές αγορές κλειδιών windows 10 αφού στις περισσότερες περιπτώσεις θα χάσεις τα χρήματα σου.

Θα ήθελα να μοιραστείς προσωπικές εμπειρίες ώστε να μοιράζεσαι τέτοιες συμβουλές.

Προσωπικά έχω αγοράσει στο σύνολο καμιά δεκαριά φτηνά κλειδιά (για μένα και φίλους-συγγενής) και δεν έχει "σκάσει" κανένα μέχρι τώρα...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/3/2023 στις 10:28 ΠΜ, DimosMitel είπε

Καλημέρα, όντως φαίνεται ο δίσκος εκει μέσα, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!

Στις 8/3/2023 στις 11:15 ΜΜ, odysseys77 είπε

Ευχαριστώ.

27 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Θα ήθελα να μοιραστείς προσωπικές εμπειρίες ώστε να μοιράζεσαι τέτοιες συμβουλές.

Προσωπικά έχω αγοράσει στο σύνολο καμιά δεκαριά φτηνά κλειδιά (για μένα και φίλους-συγγενής) και δεν έχει "σκάσει" κανένα μέχρι τώρα...

Φυσικά, τα κλειδιά που προσφέρονται στο διαδίκτυο με την ηλεκτρονική μορφή τους είναι :

1. Χρησιμοποιημένα από τους πωλητές τους , οι οποίοι τα έχουν αγοράσει (διαθέτουν τον γνήσιο ειδικό αριθμό τους) και τα πωλούν όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ξανά με ότι αυτό συνεπάγεται για τον άτυχο που θα τα έχει αγοράσει από αυτούς

2. Είναι κλειδιά από νοικιασμένες πολλαπλές άδειες εταιριών οι οποίες περισσεύουν και όταν σταματήσει η ενοικίαση τους (γίνεται συνήθως ανά έτος) σταματούν να λειτουργούν για τους άτυχους αγοραστές τους

3. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις είναι μη χρησιμοποιημένα και σε αυτή την περίπτωση κανονικά θα πρέπει να δίνεται και ο ειδικός αριθμός τους

Το internet ειναι γεμάτο με αρνητικές εμπειρίες και προβλήματα με τέτοιου είδους συναλλαγές, οπότε θα σε ρωτήσω μιας και μιλάς γενικά και αόριστα από πού αγόρασες λειτουργικά ηλεκτρονικά κλειδιά που δεν βρίσκονται σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Brainkill4r είπε

Φυσικά, τα κλειδιά που προσφέρονται στο διαδίκτυο με την ηλεκτρονική μορφή τους είναι :

1. Χρησιμοποιημένα από τους πωλητές τους , οι οποίοι τα έχουν αγοράσει (διαθέτουν τον γνήσιο ειδικό αριθμό τους) και τα πωλούν όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ξανά με ότι αυτό συνεπάγεται για τον άτυχο που θα τα έχει αγοράσει από αυτούς

2. Είναι κλειδιά από νοικιασμένες πολλαπλές άδειες εταιριών οι οποίες περισσεύουν και όταν σταματήσει η ενοικίαση τους (γίνεται συνήθως ανά έτος) σταματούν να λειτουργούν για τους άτυχους αγοραστές τους

3. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις είναι μη χρησιμοποιημένα και σε αυτή την περίπτωση κανονικά θα πρέπει να δίνεται και ο ειδικός αριθμός τους

Το internet ειναι γεμάτο με αρνητικές εμπειρίες και προβλήματα με τέτοιου είδους συναλλαγές, οπότε θα σε ρωτήσω μιας και μιλάς γενικά και αόριστα από πού αγόρασες λειτουργικά ηλεκτρονικά κλειδιά που δεν βρίσκονται σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες.

Αναφέρω πιο πάνω, allkeyshop, χωρίς να θυμάμαι από ποιο συγκεκριμένο μαγαζί, σίγουρα από 2-3 διαφορετικά, κάθε φορά από το πιο οικονομικό που προσέφερε ασφάλεια συναλλαγής (ποτέ δεν ξεπέρασα τελική με φπα τα 4€).

Σου έχει ξεφύγει μια πολύ σημαντική κατηγορία από όσες αναφέρεις.

Παλαιά μηχανήματα που αποσύρονται και αφαιρούνται τα κλειδιά, όπου και πωλούνται αφού όλα τα κλειδιά, ακόμη και από Win 7 είναι κανονικά λειτουργικά.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Pure rock slim 2 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για αυτον τον επεξεργαστη. Θες μια ψυκτρα με τουλαχιστον 200 TDP . πχ dark rock pro 4 που έχει 250 TDP (Θελει προσοχη αν παρεις τοσο μεγαλη ψυκτρα γιατι παιζει να μην χωραει στο κουτι )

Motherboard γιατι να παρεις Z690 και οχι Z790 ; H Z690 θελει flasharisma στο bios αλλιως δεν θα λειτουργει και η διαφορα στα χρηματα ειναι μικρη.

Δεν υπαρχει λογος να χαλασεις λεφτα για να αγορασεις κλειδι για τα windows,υπαρχουν χιλιοι τροποι να τα βαλεις δωρεαν ... 

Οσο για τον ssd ακομα και gen4 να παρεις δεν θα δεις καποια διαφορα εκτος αν μεταφερεις πολυ μεγαλα αρχεια.

Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια εχω KC3000 Nvme 4.0 ,870 EVO ssd  και Gigabyte NVMe 3.0GP.....δεν καταλαβαινω καμια διαφορα !

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Αναφέρω πιο πάνω, allkeyshop, χωρίς να θυμάμαι από ποιο συγκεκριμένο μαγαζί, σίγουρα από 2-3 διαφορετικά, κάθε φορά από το πιο οικονομικό που προσέφερε ασφάλεια συναλλαγής (ποτέ δεν ξεπέρασα τελική με φπα τα 4€).

Σου έχει ξεφύγει μια πολύ σημαντική κατηγορία από όσες αναφέρεις.

Παλαιά μηχανήματα που αποσύρονται και αφαιρούνται τα κλειδιά, όπου και πωλούνται αφού όλα τα κλειδιά, ακόμη και από Win 7 είναι κανονικά λειτουργικά.

Μην μπερδεύεσαι , στα παλαιά μηχανήματα που αποσύρονται έχουν δεσμευμένους-ενεργοποιημένους τους κωδικούς ήδη σε αυτά (άρα χρησιμοποιημένα)και εμπίπτουν στην 1η περίπτωση που ανέφερα ήδη. Επίσης ακόμα και όταν "ξεκολλάνε" την άδεια από επάνω σου την πουλάνε μαζί με τον ειδικό κωδικό που είναι πιο legit από τα τυχαία κλειδομάγαζα που αναφέρεις όπου απλά σου δίνουν το serial-key "σκέτο".

btw το site που αναφέρεις είναι μια πλατφόρμα από τυχαία εικονικά κλειδομάγαζα χωρίς κάποια φυσική παρουσία με ότι αυτό συνεπάγεται και όταν κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω paypal αναφέρεται ξεκάθαρα ο πωλητής (εκτός και αν μετά από καιρό "εξαφανίζονται" και λογικά δεν μπορείς να κάνεις κάπου claim τα χρήματα σου), άρα λογικά δεν είναι δύσκολο να "θυμηθείς" τα 2-3 διαφορετικά μαγαζιά που σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα σου, σου πούλησαν legit κλειδιά, και πραγματικά θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις και εμάς ώστε να αγοράσουμε και εμείς από τα συγκεκριμένα "καταστήματα" μιας και γίνεται χαμός με τις απάτες σε site τέτοιου είδους γενικά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...