divxmania Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σας, Τον Οκτώβριο ενεργοποίησα 200αρα vDSL η οποία μεσα στον πρώτο μήνα επαιζε σχετικά καλά. Μεσα στον Νοέμβριο αρχίσαν οι αποσυνδέσεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποιες μεχρι και τον Φεβρουάριο γινόντουσαν ολο και συχνότερες. Υπήρχε αρκετά μεγάλο θέμα σε ο,τιδηποτε αφορά streaming, voIP και gaming. Σε αρκετα τέστ που είχα κανει απο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο φαινόταν πως υπάρχει αρκετό jitter και packet delay. Το SNR του downlink έπαιζε απο 6 έως 7.5 μαξ. Είχα δηλώσει βλάβη μεσα στον Ιανουάριο στην οποια ο τεχνικός που ήρθε έκανε μετρήσεις στην κολόνα και μεσα στο σπιτι και με παρότρυνε να αλλάξω την καλωδίωση απο το κουτί έξω μεχρι το σπίτι (μονοκατοικια). Ωστόσο με προβλημάτισε διοτι οι μετρήσεις ηταν ίδιες στο κουτί στον κήπο και στο εσωτερικό του σπιτιού. Η διαφορά ήταν απο την κολόνα και το εξωτερικο κουτί. Εν τέλει μετα απο 4 φορές που δήλωσα βλάβη αποφάνθηκαν πως χρειάζεται αλλαγή το εναέριο απο την κολόνα εως το σπίτι. Πράγματι, μετα την αλλαγή που έγινε χθές μεχρι στιγμής δεν είχα ξανά αποσύνδεση και η γραμμή συγχρονίζει στα 215 πλέον (Απο 190-200). Ωστόσο παραμένουν κάποια πράγματα που με προβληματίζουν και θα ήθελα τη γνώμη σας. Το SNR down παραμένει ακόμη υπερβολικά χαμηλό, 6 με 7 (θεωρητικά οριακό αν δεν κανω λάθος) και παρατηρώ ακόμη προβλήματα κάποιες φορες σε streaming, περιστασιακές διακοπές στο voIP αλλα και περιστασιακά freezes σε gaming. Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι πως ενώ το SNR down ειναι στα 6 με 7, το SNR up παίζει γύρω στα 30. Παραθέτω screenshots απο το ρούτερ και κάποια τεστ που εκανα μετά την αλλαγή του εναέριου με τα καινούργια δεδομένα. Η τελευταία συμβουλή του τεχνικού ήταν πως αν εξακολουθώ να έχω προβλήματα αν υποβαθμίσω σε 100αρα θα ανέβει το SNR και δεν θα εχω θέματα. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. Ευχαριστώ πολύ!
Βαγγ3λης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα,σε τι απόσταση βρίσκεται το καφαο σου;Πρέπει να είσαι αρκετά μακριά γιατί βλέπω ότι έχεις line attenuation 15.3.
divxmania Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, Βαγγ3λης είπε Καλησπέρα,σε τι απόσταση βρίσκεται το καφαο σου;Πρέπει να είσαι αρκετά μακριά γιατί βλέπω ότι έχεις line attenuation 15.3. 150 μέτρα μαξιμουμ ειναι, μου το επιβεβαιωσε και ο τεχνικός.
divxmania Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόσος θόρυβος στη γραμμή και με βάση την απόσταση, προσπαθώ να καταλάβω που ακριβως βρίσκεται το πρόβλημα. Η εσωτερική καλωδίωση και το εναέριο ειναι ολοκαινουργια, θέμα ρούτερ δεν ειναι καθώς δοκιμάστηκε και με άλλο με τα ιδια αποτελέσματα. Επίσης ειναι πολυ δύσκολο να βρεις άκρη με τον ΟΤΕ, οταν τους λες οτι η γραμμή εχει θόρυβο και jitter και σου απαντάνε οτι συγχρονίζεις στα 200+ οποτε ειναι μιά χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα