vill_la Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Καλημέρα σας, Ειμαι χρονια στην νοβα σε 100 γραμμη vdsl2 δηλαδή pots οχι VoIP και μου εκαναν μια συμφέρουσα προσφορά να παω στην cosmote. Υποτίθεται οτι στα διαθέσιμα προγράμματα στο site για την καλυψη με την δ/νση μου υποστηρίζει 200mbps. Ξερεις κανεις αν θα παίξει η 200mbps με χαλκό, η θα μου πούνε τίποτα πρέπει να βάλουμε fiber to the home για να υποστηρίξει η στην χειρότερη θα με γυρισουν σε 100? Πλεον θα μπει και voip υποχρεωτικά αν ξερει κανεις στα 200mpbs? Γενικά εχουμε υπεργεια καλωδια στα 100 μετρα το κεντρικό του ote και εδω και δυο χρονια μετα βιας πιανω 87 και με πολλα dips στην ταχύτητα οταν κατεβαζω μεγαλα αρχεια. Ελπιζω να διορθωθεί αυτο με τα 200 η λετε τσάμπα ασχολουμαι? Ευχαριστώ για τα σχολια σας
btcminer22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 δώσε στατιστικά της γραμμής .....σε τι προφίλ είσαι 17a ή 35b τώρα ;
vill_la Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 17a απο ένα h288 που είχαμε σε άλλη γραμμή nova κλείδωνε μάλλον στην καμπίνα.. τώρα αυτό που έχω είναι το technicolor TG589vn ένα παμπάλαιο από εποχές ADSL αλλά μέχρι στιγμής σταθερό..
btcminer22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 από το line attenuation φαίνεται ότι είσαι περίπου στα 700m από το καφαο με το προφιλ 17a θα μπορούσες να πας στα 100mbs κατεβάζοντας το SN Margin στα 9db ή 6db εγώ με ίδια απόσταση και snr 6db είμαι στα 104mbs σε vodafone 100αρα σε προφιλ 35b θα ανεβάσει συγχρονισμό άλλα δύσκολο για 200 mbs στην απόσταση που δείχνει το ρουτερ ίσως μέχρι 140 mbs να παει
vill_la Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , αλλα γιατί downstream έχει άλλο attenuation απο ότι upstream και παίρνεις αυτό? Δεν θα μπορούσε να είναι 5db~300μ? θεωρώ ότι το καφάο είναι στα 100 μέτρα μαξ στην ευθεία αν και έχει φάει κάτι χτυπήματα και δεν ξέρω αν το έχουν καταργήσει ..Επίσης παίζει ρόλο η παραλληλία στις πρίζες π.χ. για θόρυβο στο attenuation _
btcminer22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) το up και το down δουλεύουν χωριστά αν πράγματι είσαι στα 100 μέτρα από το καφαο τότε πρέπει να δεις την καλωδίωση στο σπίτι πρώτα ....τις πρίζες αν πάλι δεν διορθωθεί το πρόβλημα πρέπει να ελεγχθεί και η καλωδίωση από το καφαο μέχρι το σπίτι δοκίμασε και με άλλο ρουτερ αν εχεις Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από btcminer22
vill_la Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Να αρχίσω δηλαδή να ανοίγω τηλεφ. πρίζες και να βγάζω καλώδια ?εχω δοκιμάσει και με άλλο ρουτερ εκει παει. attenaible έλεγε 111Mbps. Σε ευχαριστώ
btcminer22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) αν δεν γνωρίζεις βάλε κάποιον ηλεκτρολόγο .....υπάρχουν κάποια ρουτερ που μπορείς να πειράξεις το SNR και να ανεβάσεις την ταχύτητα αν δεν στο κάνει ο παροχος τώρα όσον αφορά τις βυθίσεις που κάνει στο download μπορεί να οφείλετε σε υψηλό ping Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από btcminer22
Twoface Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Στην περιοχή σου έχουν περάσει οπτικές ίνες ; και αν ναι ποιος πάροχος ;
greekfragma Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 φίλε βάση στατιστικών σε FTTC θα τερματίζεις και τη 200άρα χωρίς πρόβλημα. τις πρίζες καλό είναι να τις τσεκάρεις γιατί φορτώνεις σφάλματα αρκετά για 2μέρες uptime.
vill_la Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Ευχαριστώ όλους σας , μόλις τελείωσα να αποσυνδέσω όλες τις πρίζες και να μετράω και δεν άλλαξε τίποτα πήγα στα 88 και τις επανασύνδεσα. Το μόνο που πρόσεξα είναι ότι απλά ο ηλεκτρολόγος στις θέσεις 2-3 της πρίζας είχε άλλες φορές συνδέσει το κόκκινο καλώδιο και άλλες το μπλε οπότε τις έκανα ίδιες παντού. θεωρώ πως είναι στο κατανεμητή το θέμα ή κάπου εκτός. Πληροφοριακά μέσω FTTC σε βάζει η cosmote , δεν υπάρχει καμιά εγγύηση φυσικά για την ταχύτητα και λένε αμα σου ενεργοποιηθεί και δούνε τεχνικό θέμα τότε μπορεί ο τεχνικός να δώσει το οκ να πας σε μικρότερο πρόγραμμα με αντίστοιχη χρέωση. Τέλος λέει υποχρεωτικά όλα τα νέα σταθερά πάνε σε VoIP και κάπου εκεί μου φαίνεται να περιμένω να δω πότε θα έρθει οπτική στο σπίτι ώστε να είναι εγγυημένα τα 200 mbps. Στην περιοχή μου δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες ακόμα τουλάχιστον από τους γνωστούς χάρτες με τα KV και από ότι βλέπω στην περιοχή.
malias4 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Εμενα παντως στο ρουτερ μου δειχνει line att 5 και ειμαι στα 89 μετρα απο το καφαο. Για να εισαι σιγουρος τι γινετε μεσα στο σπιτι το καλυτερο αν μπορουσες ειναι εκει που ερχετε απ εξω το καλωδιο να συνδεες το ρουτερ κ να δεις ποσο πιανει download
vill_la Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Στις 8/3/2023 στις 10:50 ΜΜ, malias4 είπε Εμενα παντως στο ρουτερ μου δειχνει line att 5 και ειμαι στα 89 μετρα απο το καφαο. Για να εισαι σιγουρος τι γινετε μεσα στο σπιτι το καλυτερο αν μπορουσες ειναι εκει που ερχετε απ εξω το καλωδιο να συνδεες το ρουτερ κ να δεις ποσο πιανει download Download εχεις line att 5db?
Λύση kallair Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Λύση Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Στις 7/3/2023 στις 3:59 ΜΜ, vill_la είπε Ευχαριστώ όλους σας , μόλις τελείωσα να αποσυνδέσω όλες τις πρίζες και να μετράω και δεν άλλαξε τίποτα πήγα στα 88 και τις επανασύνδεσα. Το μόνο που πρόσεξα είναι ότι απλά ο ηλεκτρολόγος στις θέσεις 2-3 της πρίζας είχε άλλες φορές συνδέσει το κόκκινο καλώδιο και άλλες το μπλε οπότε τις έκανα ίδιες παντού. θεωρώ πως είναι στο κατανεμητή το θέμα ή κάπου εκτός. Πληροφοριακά μέσω FTTC σε βάζει η cosmote , δεν υπάρχει καμιά εγγύηση φυσικά για την ταχύτητα και λένε αμα σου ενεργοποιηθεί και δούνε τεχνικό θέμα τότε μπορεί ο τεχνικός να δώσει το οκ να πας σε μικρότερο πρόγραμμα με αντίστοιχη χρέωση. Τέλος λέει υποχρεωτικά όλα τα νέα σταθερά πάνε σε VoIP και κάπου εκεί μου φαίνεται να περιμένω να δω πότε θα έρθει οπτική στο σπίτι ώστε να είναι εγγυημένα τα 200 mbps. Στην περιοχή μου δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες ακόμα τουλάχιστον από τους γνωστούς χάρτες με τα KV και από ότι βλέπω στην περιοχή. στις υπολοιπες πριζες κανονικα δεν χρειαζοταν να πειραξεις απολυτως τπτ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ επρεπε να πειραξεις. και αυτο που επρεπε να κανεις ειναι να αφησεις πανω στην κεντρικη πριζα, μονο το καλωδιο που ερχεται απο τον οτε. κ να μεινουν στον αερα τα υπολοιπα καλωδια που πανε προς τις αλλες πριζες του σπιτιου.
malias4 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, vill_la είπε Download εχεις line att 5db? Ναι φιλε μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα