Προς το περιεχόμενο

Μου έκλεψαν το κινητό- H Nova δεν μου βγάζει νέα sim με τον παλιό αριθμό

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Μου έκλεψαν το κινητό το προηγούμενο Σάββατο και εκτός της συσκευής έχασα και τον αριθμό που χρησιμοποιούσα ως καρτοκινητό για 15 χρόνια και είχα δηλωμένο σε όλες τις υπηρεσίες (τράπεζες,  εφορία , Gov.gr κλπ) και τον οποίο γνωριζαν όλοι οι φίλοι, συγγενείς κλπ. Πάω χθες Δευτέρα σε ένα κατάστημα wind (νυν Nova ) , τους εξηγώ το πρόβλημα και ζητάω επανέκδοση sim με τον παλιό αριθμό. Μου  λένε ότι δεν γίνεται επειδή έχουν έλλειψη sim (!) και οι sim που εχουν είναι μόνο αν μετατρέψω την καρτοκινητή σε καρτοσυμβόλαιο! Μου λένε ότι αν θέλω μπορώ να επισκεφτώ άλλο κατάστημα και ίσως βρώ.  Πηγαίνω μετά σε άλλα 4 καταστήματα Nova και μου λένε ότι δεν έχουν σιμ για καρτοκινητή , μόνο για καρτοσυμβόλαιο. Απαγοητευμένη το μόνο που σκέφτομαι ότι το πρόβλημα ισως λυθεί αν κανω αίτηση φορητότητας σε άλλο πάροχο. Πηγαίνω στο Γερμανό  ρωτάω αν μπορώ να  κανω αίτηση φορητότητας καρτοκινητής ,  μου απαντούν θετικά , και κάνω αίτηση. Μου λένε τώρα να πάω την Πέμπτη που θα έρθει στο κατάστημα να παραλάβω την κάρτα. Γυρνάω σπίτι το βράδυ ,  ψάχνω σε διάφορα forums και διαπιστώνω ότι όλες αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν τη δικαιολογία περί έλλειψης sim για να αναγκάσουν τον πελάτη να μετατρέψει την καρτοκινητή σε καρτοσυμβόλαιο. Διαβάζω επίσης ότι πολλά ατομα που είχαν κάνει αίτηση φορητότητας αριθμού ,παρόλο που  παρέλαβαν την νεα sim δεν μπόρεσαν να την ενεργοποιήσουν ποτέ . Τι μπορώ να κάνω για να λυθεί το πρόβλημα ; Τουλάχιστον αν δεν μπορώ να κάνω επανέκδοση sim με τον παλιό αριθμό , μπορώ να βρω νέα sim με νέο αριθμό ως καρτοκινητό ; Στη Nova είπανε δεν έχουν. Υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα με αίτηση σε πάροχο online?  Είμαι χωρίς τηλέφωνο από το προηγούμενο Σάββατο και απαγοητεύομαι με αυτά που διαβάζω. 

Επεξ/σία από effiea
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, effiea είπε

Διαβάζω επίσης ότι πολλά ατομα που είχαν κάνει αίτηση φορητότητας αριθμού ,παρόλο που  παρέλαβαν την νεα sim δεν μπόρεσαν να την ενεργοποιήσουν ποτέ .

Κατσε να την λαβεις πρωτα, να δοκιμασεις και βλεπουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανοτατα δε θα εχεις θεμα με την φορητοτητα και θα εχεις τον παλιο σου αριθμο καρτοκινητο Cosmote (μαλλον cosmoκαρτα).

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραμύθια της nova, μια χαρά θα δουλέψει το whatsup. Για κάποιες ώρες δεν θα έχεις SMS για λόγους ασφαλείας.

Και έπειτα η κάρτα SIM είναι μια για όλα τα προγράμματα συμβολαίου ή κάρτας, απλά κάνουν register στο δίκτυο τον σειριακό αριθμό της κάρτας, τα στοιχεία σου κλπ και ενεργοποιείται...

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 2

Στις 9/3/2023 στις 6:14 ΜΜ, Spanos είπε
Στις 7/3/2023 στις 7:40 ΠΜ, effiea είπε

Καλημέρα. Μου έκλεψαν το κινητό το προηγούμενο Σάββατο και εκτός της συσκευής έχασα και τον αριθμό που χρησιμοποιούσα ως καρτοκινητό για 15 χρόνια και είχα δηλωμένο σε όλες τις υπηρεσίες (τράπεζες,  εφορία , Gov.gr κλπ) και τον οποίο γνωριζαν όλοι οι φίλοι, συγγενείς κλπ. Πάω χθες Δευτέρα σε ένα κατάστημα wind (νυν Nova ) , τους εξηγώ το πρόβλημα και ζητάω επανέκδοση sim με τον παλιό αριθμό. Μου  λένε ότι δεν γίνεται επειδή έχουν έλλειψη sim (!) και οι sim που εχουν είναι μόνο αν μετατρέψω την καρτοκινητή σε καρτοσυμβόλαιο! Μου λένε ότι αν θέλω μπορώ να επισκεφτώ άλλο κατάστημα και ίσως βρώ.  Πηγαίνω μετά σε άλλα 4 καταστήματα Nova και μου λένε ότι δεν έχουν σιμ για καρτοκινητή , μόνο για καρτοσυμβόλαιο. Απαγοητευμένη το μόνο που σκέφτομαι ότι το πρόβλημα ισως λυθεί αν κανω αίτηση φορητότητας σε άλλο πάροχο. Πηγαίνω στο Γερμανό  ρωτάω αν μπορώ να  κανω αίτηση φορητότητας καρτοκινητής ,  μου απαντούν θετικά , και κάνω αίτηση. Μου λένε τώρα να πάω την Πέμπτη που θα έρθει στο κατάστημα να παραλάβω την κάρτα. Γυρνάω σπίτι το βράδυ ,  ψάχνω σε διάφορα forums και διαπιστώνω ότι όλες αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν τη δικαιολογία περί έλλειψης sim για να αναγκάσουν τον πελάτη να μετατρέψει την καρτοκινητή σε καρτοσυμβόλαιο. Διαβάζω επίσης ότι πολλά ατομα που είχαν κάνει αίτηση φορητότητας αριθμού ,παρόλο που  παρέλαβαν την νεα sim δεν μπόρεσαν να την ενεργοποιήσουν ποτέ . Τι μπορώ να κάνω για να λυθεί το πρόβλημα ; Τουλάχιστον αν δεν μπορώ να κάνω επανέκδοση sim με τον παλιό αριθμό , μπορώ να βρω νέα sim με νέο αριθμό ως καρτοκινητό ; Στη Nova είπανε δεν έχουν. Υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα με αίτηση σε πάροχο online?  Είμαι χωρίς τηλέφωνο από το προηγούμενο Σάββατο και απαγοητεύομαι με αυτά που διαβάζω. 

Καλά για νέα σιμ μην ανησυχείς! Παρήγγειλα από cu και μου έστειλαν 2η δωρο! Συν ότι είχε ένα κάρο τώρα και ασύρματα ακουστικά 😉

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει παιδιά το θέμα λύθηκε. Ευτυχώς μου έδωσε κάρτα ο Γερμανός και 5 ημέρες μετά την κλοπή είχα πάλι το παλιό νούμερο στα χέρια μου (ήταν το πρώτο κατάστημα που βρήκα μπροστά μου αφότου είχα γυρίσει όλα τα καταστήματα nova και όλα μου έλεγαν πως δεν είχαν sim για καρτοκινητό , παρά μόνο για καρτοσυμβόλαιο). Μετά την ενεργοποίηση της νεας κάρτας  καθυστερούσαν λίγο τα sms αλλά μετά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μάλλον ήμουν από τους τυχερούς αν κρίνω από αυτά που έχω διαβάσει σε διάφορα forums για τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούσαν οι πάροχοι περι έλλειψης sim  μέχρι και πριν ένα χρόνο. Τώρα είμαι στην cosmocarta. Είναι πιο ακριβά   αλλά τουλάχιστον έχω τον παλιό αριθμό χωρίς να αναγκαστώ να τον αλλάξω. 'Ίσως στο μέλλον  να ψαχτώ για αλλαγή σε frog ή κάτι άλλο θα δώ. Οσο καιρό ήμουν στην wind -Nova είχα καρτοκινητό Q . Σίγουρα συνέφερε πιο πολύ από κοσμοκάρτα κλπ , αλλά μάλλον τωρα η Nova θέλει να ξεφορτωθεί τα καρτοκινητά Q. Να το χαίρονται το μαγαζάκι τους , δε θα τους ξαναπροτιμήσω μετά από όλο αυτό. 

Επεξ/σία από effiea

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το πρόβλημα με τις sim υπάρχει για πολλά χρόνια με τη wind (τώρα nova). Υποψιάζομαι ότι είναι περισσότερο συστημικό. Και αυτό το λέω διότι εγώ ήθελα να κάνω μεταφορά σύνδεσης από άλλο πάροχο σε Q. Αλλά πάλι το ίδιο τροπάρι με αυτό που αναφέρεις στα 2 καταστήματα που έτυχε να περάσω να ρωτήσω. Δηλαδή δεν βγάζει και κάποιο νόημα αλλιώς. Δεν θέλουν ούτε νέους συνδρομητές??

Παρ' όλα αυτά μπορούσες να κάνεις την αίτηση φορητότητας και online οπότε σε 3-4 εργάσιμες η καρτα σιμ είχε ταχυδρομηθεί. Στην περίπτωση αντικατάστασης λόγω κλοπής προφανώς δεν γινόταν.

Δηλαδή θεωρητικά τώρα που έχεις αλλάξεις πάροχο θα μπορούσες να κάνεις την αίτηση Online για να επιστρέψεις στη Q και να σου ταχυδρομήσουν άμεσα κάρτα sim... όχι το σύστημα δουλεύει μια χαρά!!!

Επεξ/σία από Engimek

Και σε συγγενικό μου πρόσωπο που απλά άλλαξε κινητό και χρειαζόταν micro-SIM, της έσπασαν τα νεύρα επί 2 εβδομάδες με την "΄'ελλειψη SIM". 

Απαράδεκτη η Nova.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, effiea είπε

Εντάξει παιδιά το θέμα λύθηκε. Ευτυχώς μου έδωσε κάρτα ο Γερμανός και 5 ημέρες μετά την κλοπή είχα πάλι το παλιό νούμερο στα χέρια μου (ήταν το πρώτο κατάστημα που βρήκα μπροστά μου αφότου είχα γυρίσει όλα τα καταστήματα nova και όλα μου έλεγαν πως δεν είχαν sim για καρτοκινητό , παρά μόνο για καρτοσυμβόλαιο). Μετά την ενεργοποίηση της νεας κάρτας  καθυστερούσαν λίγο τα sms αλλά μετά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μάλλον ήμουν από τους τυχερούς αν κρίνω από αυτά που έχω διαβάσει σε διάφορα forums για τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούσαν οι πάροχοι περι έλλειψης sim  μέχρι και πριν ένα χρόνο. Τώρα είμαι στην cosmocarta. Είναι πιο ακριβά   αλλά τουλάχιστον έχω τον παλιό αριθμό χωρίς να αναγκαστώ να τον αλλάξω. 'Ίσως στο μέλλον  να ψαχτώ για αλλαγή σε frog ή κάτι άλλο θα δώ. Οσο καιρό ήμουν στην wind -Nova είχα καρτοκινητό Q . Σίγουρα συνέφερε πιο πολύ από κοσμοκάρτα κλπ , αλλά μάλλον τωρα η Nova θέλει να ξεφορτωθεί τα καρτοκινητά Q. Να το χαίρονται το μαγαζάκι τους , δε θα τους ξαναπροτιμήσω μετά από όλο αυτό. 

Να πας frog μονο αν θελεις πολυ Mobile Internet (και νομιζω ιδιες τιμες με Q που ειχες πριν). Εχει πολυ καλα πακετα σε αυτο το κομματι. Αυτο χρησιμοποιω εγω τωρα.

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...