Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα!!θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα νεο συστημα που εχω αναφορικα με την ρυθμιση των fans.εκανα default το bios και οταν ανοιγω το pc ξεκινανε ολα τα fans να δουλευουν στο τερμα!εχω 2 140αρια μπροστα 1 140αρι πισω και μια silent loop 2 360 υδροψυξη.μπαινοντας στο q-fan control του bios (μητρικη asus rog strix b550-e) μου βγαζει τα fans σαν επιλογη στο dc ενω δεν βλεπω πουθενα να εχει επιλογη auto.στο μονο που εχει pwm ειναι στην aio pump οπως φαινεται και στις φωτο παρακατωimage.jpeg.2bfdf464bebaa3687bf16e7031e5a462.jpeg

image.jpeg.9b4881bc632162a3fff094c5d7344a7f.jpeg

Μπαινοντας στην συνεχεια στα windows και με τα φανς ολα να δουλευουν σε τερμα ταχυτητα πρεπει να ανοιξω το fan xpert 4 η το armory crate για να επιλεξω απο εκει μια απο τις silent standard επιλογες για να πεσουν οι στροφες και ο θορυβος.τι δεν κανω σωστα;;τι πρεπει να αλλαξω για να ανοιγω το pc και να δουλευουν τα fans αυτοματα σε κανονικεςστροφες και οχι full;;ευχαριστω εκ των προτερων!image.jpeg.6a1a0b1b8f453fd07c4659f0088f5d8a.jpeg

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, future81 είπε

Kαλησπερα!!θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα νεο συστημα που εχω αναφορικα με την ρυθμιση των fans.εκανα default το bios και οταν ανοιγω το pc ξεκινανε ολα τα fans να δουλευουν στο τερμα!εχω 2 140αρια μπροστα 1 140αρι πισω και μια silent loop 2 360 υδροψυξη.μπαινοντας στο q-fan control του bios (μητρικη asus rog strix b550-e) μου βγαζει τα fans σαν επιλογη στο dc ενω δεν βλεπω πουθενα να εχει επιλογη auto.στο μονο που εχει pwm ειναι στην aio pump οπως φαινεται και στις φωτο παρακατωimage.jpeg.2bfdf464bebaa3687bf16e7031e5a462.jpeg

image.jpeg.9b4881bc632162a3fff094c5d7344a7f.jpeg

Μπαινοντας στην συνεχεια στα windows και με τα φανς ολα να δουλευουν σε τερμα ταχυτητα πρεπει να ανοιξω το fan xpert 4 η το armory crate για να επιλεξω απο εκει μια απο τις silent standard επιλογες για να πεσουν οι στροφες και ο θορυβος.τι δεν κανω σωστα;;τι πρεπει να αλλαξω για να ανοιγω το pc και να δουλευουν τα fans αυτοματα σε κανονικεςστροφες και οχι full;;ευχαριστω εκ των προτερων!image.jpeg.6a1a0b1b8f453fd07c4659f0088f5d8a.jpeg

Δεν μπορείς να κλικαρεις το pwm σε αυτούς που στους βγάζει dc?φαίνεται να σου δίνει επιλογη..και μετά να διαλέξεις ένα από τα προφίλ στο κάτω μερος ή να φτιάξεις δικό σου με το manual setting?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μπορω να το κλικαρω!!προτεινεται να πατησω το optimize all για να ελεγξει min και max στροφες του υπολογιστη η να μην το κλικαρω καν αυτο;;απλα η απορια μου ειναι γιατι δεν υπαρχει auto επιλογη στο dc pwn??ειδα bios που την εχουν αυτη την επιλογη για καποιον που δεν ειναι σιγουρος γιατι δεν το εστησα εγω το pc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, future81 είπε

Ναι μπορω να το κλικαρω!!προτεινεται να πατησω το optimize all για να ελεγξει min και max στροφες του υπολογιστη η να μην το κλικαρω καν αυτο;;απλα η απορια μου ειναι γιατι δεν υπαρχει auto επιλογη στο dc pwn??ειδα bios που την εχουν αυτη την επιλογη για καποιον που δεν ειναι σιγουρος γιατι δεν το εστησα εγω το pc

Ναι κάνε το optimize all ,θα βρει τις ελάχιστες και μέγιστες στροφές των ανεμιστήρων και θα προσαρμόσει τα διαθέσιμα προφίλ ανάλογα.Μετα βάλε τα φανς σε pwm και διαλεξε το silent προφίλ πχ ,να δούμε αν θα είσαι οκ.Καποιες φορές όταν οι ανεμιστήρες είναι σε dc δουλεύουν φουλ ταχύτητα.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που μέσα στα windows ,καταφέρνεις και ρίχνεις στροφές τότε σίγουρα θα μπορείς να το κάνεις και από το bios.Κ εγώ asus έχω και δεν έχω τετοιο θεμα με τις ρυθμίσεις που σου ειπα.Περιμενε και καμμία άλλη ιδέα από κανένα παιδί εδώ.Θα βοηθήσει να πεις πως ακριβώς έχουν συνδεθεί τα φαν και σε ποιο header στη μητρική έχει μπει τι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, niko13 είπε

Θα βοηθήσει να πεις πως ακριβώς έχουν συνδεθεί τα φαν και σε ποιο header στη μητρική έχει μπει τι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...