Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να κόψω τις διαφημίσεις. Από κινητά μέχρι τηλεόραση. Επίσης, θέλω να περιορίσω τις διαφημίσεις του yt (περισσότερες είναι οι διαφημίσεις παρά το βίντεο).(Έχω lg smart tv.)
Το pi-hole δεν έκανε τίποτα. Υπάρχει άλλος τρόπος (χωρίς να κάνω root την τηλεόραση, γιατί ακόμα είναι μέσα στην εγγύηση;) Το YT premium, από το εξωτερικό (δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα) δεν είναι ενδεδειγμένη λύση γιατί 1) τώρα τουλάχιστον συγχρονίζεται το ιστορικό ανάμεσα στις διαφορετικές (αρκετές) συσκευές -ναι, προφανώς σε κινητό κλπ χρησιμοποιώ vanced-. 2) δεν ξέρω αν θα χαθεί ο λογαριασμός μου (έχει τις συλλογές μου κλπ και δε θέλω) και 3) θα μου άρεσε μια λύση που θα έκοβε τις διαφημίσεις και από άλλα πράγματα. πχ μέχρι και ο file browser, Ο STOCK FILE BROWSER του κινητού είναι γεμάτος διαφημίσεις. Εφαρμογές της microsoft είναι γεμάτες διαφημίσεις. Υπάρχει κάτι που να με προστατεύει συνολικά; (προφανώς με κάποιο κόστος, αλλά κάτι που να λύνει το πρόβλημα).

Δημοσ.

χωρίς πειράγματα στην εντός εγγύησης τηλεόραση δε μπορείς να περιμένεις πλήρες μπλοκάρισμα σε youtube

αυτό που μπορείς να κάνεις σχετικά ανέξοδα είναι να βάλεις κάποιον dns που μπλοκάρει διαφημίσεις τύπου adguard-dns.io είτε ξεχωριστά στη συσκευή είτε στο router. το pi-hole δε μπορεί να κόψει τις διαφημίσεις που φιλοξενούνται στον ίδιο σερβερ του ΥΤ.

για το κίνητο παίξε μπάλα με το revanced του μέλους

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι μόνο η τηλεόραση. είναι τα πάντα. μέχρι και ο file browser του κινητού έχει διαφημίσεις. το dns δεν κάνει κάτι σε αυτές πχ. Ακόμα και στις διαφημίσεις σε εφαρμογές της microsoft στο λαπτοπ (που έχει και dns και adblock -στο browser δεν περνάει τίποτα- ) Και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. απλά σκέφτομαι το πρόβλημα του yt να το λύσω με vanced σε box. αλλά για τις υπόλοιπες διαφημίσεις που παίζουν ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, τι μπορώ να κάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kon_tiki είπε

δεν είναι μόνο η τηλεόραση. είναι τα πάντα. μέχρι και ο file browser του κινητού έχει διαφημίσεις. το dns δεν κάνει κάτι σε αυτές πχ. Ακόμα και στις διαφημίσεις σε εφαρμογές της microsoft στο λαπτοπ (που έχει και dns και adblock -στο browser δεν περνάει τίποτα- ) Και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. απλά σκέφτομαι το πρόβλημα του yt να το λύσω με vanced σε box. αλλά για τις υπόλοιπες διαφημίσεις που παίζουν ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, τι μπορώ να κάνω;

Καταρχήν μην χρησιμοποιείς ότι νανε applications πόσο μάλλον αυτά που έχουν ads και trackers και είναι closed source. Να επιλέγεις open source apps ή popular.

Μπορείς να δεις την Συλλογή Εφαρμογών και Οδηγών για Android εδώ για να βρείτε διάφορα χρήσιμα apps σχεδόν για όλες τις χρήσεις.

Για File Manager προτείνω τον MiXplorer. Για Browser τον Brave Browser. Για YouTube στο κινητό το ReVanced και για AndroidTV το SmartTubeNext.

Για γενικό block ads και trackers δοκίμασε να αλλάξεις το dns στο ρούτερ. Δοκίμασε to Adguard.

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/3/2023 στις 4:44 ΜΜ, kon_tiki είπε

θα μου άρεσε μια λύση που θα έκοβε τις διαφημίσεις και από άλλα πράγματα. πχ μέχρι και ο file browser, Ο STOCK FILE BROWSER του κινητού είναι γεμάτος διαφημίσεις.

Να ρωτήσω πάνω σε αυτό. Ποιο κινητό έχεις; Στο honor που έχω εγώ και στο huaweii που έχει η σύζυγος δεν έχει ads. Νομίζω ούτε στα samsung έχει.

Αυτό το κόλπο τα είδα στα xiaomi που έχουν ads ακόμα και στην εκκαθάριση χώρου.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

φυσικά, ποιός άλλος θα το είχε ακόμα και στην εκκαθάριση χώρου; xiaomi έχω..
η τηλεόραση δεν είναι android, οπότε δε μπορώ να τρέξω άλλη εφαρμογή. 
Μπορώ να βάλω κάπως το adguard σε ένα pc ίσως, ή σε ΄ένα raspi, να φιλτράρει όλη την κίνηση; θα πιάσει;

Δημοσ.

το είχα βάλει σε raspi. πάνω στο ρούτερ. αλλά ποτέ δε λειτούργησε σωστά.. ούτε στο φιλτράρισμα, ούτε στο YouTube, και μάλλον καθυστερούσαν να ανοίξουν οι σελίδες για κάποιο λόγο..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kon_tiki είπε

το είχα βάλει σε raspi. πάνω στο ρούτερ. αλλά ποτέ δε λειτούργησε σωστά.. ούτε στο φιλτράρισμα, ούτε στο YouTube, και μάλλον καθυστερούσαν να ανοίξουν οι σελίδες για κάποιο λόγο..

κατι εκανες λαθος. ειναι το μονο πραγμα που μπορει να κανει την δουλεια που θες

• Like 1
Δημοσ.

θα δοκιμάσω να το στήσω σήμερα ξανά. δεν αποκλείεται να έχω κάνει κάποιο λάθος, αλλά από όσο διάβασα, ειδικά στο YouTube δύσκολα θα δουλέψει. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 8/3/2023 στις 5:12 ΜΜ, kon_tiki είπε

θα δοκιμάσω να το στήσω σήμερα ξανά. δεν αποκλείεται να έχω κάνει κάποιο λάθος, αλλά από όσο διάβασα, ειδικά στο YouTube δύσκολα θα δουλέψει. 

Το yutube δεν περναει απο το proxy παρόλο που το συστημα εχει proxy .
Ο μονος τρόπος να το πετυχεις ειναι ο εξης.
1) Στηνεις ενα μικρο Server σπιτι σου σαν gatway ( προτείνω freebsd ) 
2) Συνδεεις ενα Ασυρματο Router πανω στον server αυτον ( ξεχασα να σου πω οτι πρεπει αν εχει τουλαχιστον  2 Ethernet Θυρες ο Server ) 
3) Στον Server στηνεις ενα mitmproxy ( χωρις αυτο δεν μπορεις να κοψεις youtube) ολα τα αλλα τα κοβεις απο Hosts.
4) Απο ολες τις συσκευες που θα συνδεθουνε Wifi μπανεις στο https://mitm.it μια φορα και κανεις install το  Certificate.
5) Σαν gateway βαζεις το ip του Server 

Ο μονος τρόπος για να κοψεις διαφημισεις με επιτυχια και να μην μπορει να σε σταματησει κανεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papmel είπε

Το yutube δεν περναει απο το proxy παρόλο που το συστημα εχει proxy .
Ο μονος τρόπος να το πετυχεις ειναι ο εξης.
1) Στηνεις ενα μικρο Server σπιτι σου σαν gatway ( προτείνω freebsd ) 
2) Συνδεεις ενα Ασυρματο Router πανω στον server αυτον ( ξεχασα να σου πω οτι πρεπει αν εχει τουλαχιστον  2 Ethernet Θυρες ο Server ) 
3) Στον Server στηνεις ενα mitmproxy ( χωρις αυτο δεν μπορεις να κοψεις youtube) ολα τα αλλα τα κοβεις απο Hosts.
4) Απο ολες τις συσκευες που θα συνδεθουνε Wifi μπανεις στο https://mitm.it μια φορα και κανεις install το  Certificate.
5) Σαν gateway βαζεις το ip του Server 

Ο μονος τρόπος για να κοψεις διαφημισεις με επιτυχια και να μην μπορει να σε σταματησει κανεις.

Αν υπολογίσει κανείς όλο αυτό το κόστος του εξοπλισμού μαζί με την κατανάλωση ρεύματος θα πρέπει να καταλάβει ότι κάνοντας μια συνδρομή τα πράγματα θα είναι παντελώς πιο εύκολα και οικονομικά 🤓

Μφχ

• Like 1
Δημοσ.

Για το youtube  στην lg η μόνη λυση είναι το premium

Για διαφημίσεις στο κινητό (xiaomi)  έχω βάλει private dns και δεν είχα θέμα απο τότε, έχω αγορασμένο και το adguard  που και αυτό έκανε δουλεία

Που και που κάτι θα περάσει,  αλλά πραγματικά είναι πολύ λίγες οι φορές

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kormos είπε

Αν υπολογίσει κανείς όλο αυτό το κόστος του εξοπλισμού μαζί με την κατανάλωση ρεύματος θα πρέπει να καταλάβει ότι κάνοντας μια συνδρομή τα πράγματα θα είναι παντελώς πιο εύκολα και οικονομικά 🤓

Μφχ

ναι αλλα η διαφορα ειναι οτι κοβεις τις διαφημισεις απο ολα τα site και οχι απο το youtube Μονο.

Υπαρχει και αλλη λυση με 50 e αγοραζεις ενα android box και εισαι comple. αφου εκει μπορεις να τρεξεις  termux και να εγκαταστησεις  mitmproxy.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, papmel είπε

ναι αλλα η διαφορα ειναι οτι κοβεις τις διαφημισεις απο ολα τα site και οχι απο το youtube Μονο.

Υπαρχει και αλλη λυση με 50 e αγοραζεις ενα android box και εισαι comple. αφου εκει μπορεις να τρεξεις  termux και να εγκαταστησεις  mitmproxy.

Ως διαδικασία δεν λέω ότι δεν είναι σωστή αλλά το θέμα μας είναι...:)

(κυρίως YT σε LG smart tv)

Αλλά και πάλι, προσωπικά το θεωρώ ανούσιο...το κόστος αυτό να επωμίζεται για τις διαφημίσεις μόνο κάποιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...