helicoid Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε σχέση με το "πιο κρύου επεξεργαστή" που είπε και ο @Roseblue παραπάνω του AM06 Pro σε σχέση με αυτόν του θέματος. Απ'οτι βλέπω πολλοί αναφέρουν τον Intel i5-1145G7 ως 28W TDP, και τον AMD Ryzen 5 5600U ως 15W TDP. Επειδή μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η διαφορά της τάξης του μισού power draw ουσιαστικά και με +2 πυρήνες κιόλας, κάθισα και το κοίταξα λίγο. Και είδα οτι και οι δυο επεξεργαστές βγαίνουν με παραμετροποιήσιμο TDP (min, base, max), ουστιαστικά σαν ενσωματωμένο underclocking/undervolting. Συγκεκριμένα στο nanoreview, στο notebookcheck (αλλά και στις επίσημες σελίδες των επεξεργαστών) δείχνει οτι ο Intel είναι 12-28W (configurable) και αντίστοιχα ο AMD 10-25W (configurable). Άρα μιλάμε για μια διαφορά 2W στο minimum config, και 3w στο maximum. Θεωρητικά ναι, +2 πυρήνες για +3W αξίζει, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο φαίνεται από το 28w vs 15w που έχει πάρει το μάτι μου σε κάτι κουβέντες. Αν κάνω λαθος κάποιος να με διορθώσει, γιατι με ενδιαφέρει το χαμηλό power draw. 3
zacharis1955 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, lnoldori είπε Παιδιά αυτό θα μπορεί να παίξει απλά παιχνίδια όπως LOL? https://www.youtube.com/results?search_query=i5-1145g7+%2F+16gb+ram+gaming 1
anashario Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Περάσανε 14 μέρες που μας το "στείλανε" και το μόνο που υπάρχει άμα κάνεις track είναι αυτό το κλασσικό μνμ "waiting to be picked up by the carrier", δλδ είναι ακόμα στην αποθήκη τους στη Γερμανία (σύμφωνα με αυτούς πάντα) και περιμένουνε να φιλοτιμηθεί η DHL εδώ και 2 ολόκληρες εβδομάδες να πάει να το πάρει και να ξεκινήσει μετά άλλο ένα ταξίδι ολόκληρο γτ μόλις φτάσει τα σύνορα μας θα το αναλάβει η ΕΛΤΑ, που θα πει καλό Ιούνιο στα δικά μας χέρια. Επικοινώνησα με την Geekbuying για πολλοστή φορά πάλι σήμερα και πάλι μου τα μασούσανε. Ζήτησα να σταματήσουνε τη διαδικασία, να κρατήσουνε το δέμα εκεί που είναι ήδη (δλδ στην αποθήκη τους στη Γερμανία) και να μου κάνουνε refund. Αυτοί μου λένε πως και καλά αυτό δε γίνεται, θα πρέπει να αποσταλεί πρώτα, να έρθει σε μένα, να μη το δεχτώ, να γυρίσει πίσω σε αυτούς και μόλις γίνει αυτό - τότε θα γίνει το refund. Δεν ξέρω ρε παιδιά, μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό ή είμαι περίεργος; Γιατί πολύ απλά δεν ακυρώνουν την παραγγελία, να κρατήσουνε το δέμα όπως είναι στα χέρια τους και να μου βάλουνε το refund να τελειώνουμε; Γιατί δλδ θα πρέπει να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία του στυλ ελληνικό δημόσιο πρώτα; 1
taramas Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Αν και το δικό μου θα παραδοθεί λογικά σήμερα, είναι απαράδεκτο να στέλνουν tracking number για προϊόντα που δεν έχουν σε στοκ μόνο και μόνο για να μην έχουν μαζικές ακυρώσεις! Σκεφτόμουν να μην το παραλάβω αλλά ρισκάρω να πάρω τα χρήματά μου σε κάνα δίμηνο. Τέλος πάντων, ήταν προ παραγγελία οπότε υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο. 1
anashario Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, taramas είπε Αν και το δικό μου θα παραδοθεί λογικά σήμερα, είναι απαράδεκτο να στέλνουν tracking number για προϊόντα που δεν έχουν σε στοκ μόνο και μόνο για να μην έχουν μαζικές ακυρώσεις! Σκεφτόμουν να μην το παραλάβω αλλά ρισκάρω να πάρω τα χρήματά μου σε κάνα δίμηνο. Τέλος πάντων, ήταν προ παραγγελία οπότε υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο. Πότε έκανες παραγγελία; Από τη στιγμή που έφτασε ΕΛΤΑ, πόσες μέρες τους πήρε να στο φέρουν; Υπάρχει περίπτωση να πρόλαβε το δικό σου πχ να έφυγε έγκαιρα από Γερμανία και εμένα να έπεσε πάνω στην απεργία απλά; Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη...
zacharis1955 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, helicoid είπε Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε σχέση με το "πιο κρύου επεξεργαστή" που είπε και ο @Roseblue παραπάνω του AM06 Pro σε σχέση με αυτόν του θέματος. Απ'οτι βλέπω πολλοί αναφέρουν τον Intel i5-1145G7 ως 28W TDP, και τον AMD Ryzen 5 5600U ως 15W TDP. Επειδή μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η διαφορά της τάξης του μισού power draw ουσιαστικά και με +2 πυρήνες κιόλας, κάθισα και το κοίταξα λίγο. Και είδα οτι και οι δυο επεξεργαστές βγαίνουν με παραμετροποιήσιμο TDP (min, base, max), ουστιαστικά σαν ενσωματωμένο underclocking/undervolting. Συγκεκριμένα στο nanoreview, στο notebookcheck (αλλά και στις επίσημες σελίδες των επεξεργαστών) δείχνει οτι ο Intel είναι 12-28W (configurable) και αντίστοιχα ο AMD 10-25W (configurable). Άρα μιλάμε για μια διαφορά 2W στο minimum config, και 3w στο maximum. Θεωρητικά ναι, +2 πυρήνες για +3W αξίζει, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο φαίνεται από το 28w vs 15w που έχει πάρει το μάτι μου σε κάτι κουβέντες. Αν κάνω λαθος κάποιος να με διορθώσει, γιατι με ενδιαφέρει το χαμηλό power draw. https://www.cpubenchmark.net/compare/3922vs4284/Intel-i5-1145G7-vs-AMD-Ryzen-5-5600U, Max TDP: 28W (i5-1145G7) vs 15W (Ryzen-5-5600U) Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από zacharis1955 1
taramas Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 17 minutes ago, anashario said: Πότε έκανες παραγγελία; Από τη στιγμή που έφτασε ΕΛΤΑ, πόσες μέρες τους πήρε να στο φέρουν; Υπάρχει περίπτωση να πρόλαβε το δικό σου πχ να έφυγε έγκαιρα από Γερμανία και εμένα να έπεσε πάνω στην απεργία απλά; Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη... Η παραγγελία έγινε στις 5 Μαρτίου, το pickup από DHL έγινε τη πρώτη Απριλίου άσχετα αν είχα τον αριθμό αποστολής από τις 22 Μαρτίου. Όπως είπα λογικά θα παραδοθεί σήμερα με DHL (είμαι Ιταλία). Πάντως είχα γκρινιαξει αμέσως στο geekbuying γιατί κάποια στιγμή δεν ξέρω αν ήταν από λάθος αλλά δέχονταν παραγγελίες με άμεση αποστολή... Οπότε τους είπα από που και ως που δέχεστε κανονικές παραγγελίες όταν άτομα που το έκαναν προπαραγγελια είναι ακόμα στο processing. Τέλος πάντων, έχω κακομάθει εδώ με την Amazon που κάνει παραδώσεις μέχρι και τη Κυριακή 12 ώρες από τη παραγγελία και έχω γίνει απαιτητικός 😁 2
stcp Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, taramas είπε Η παραγγελία έγινε στις 5 Μαρτίου, το pickup από DHL έγινε τη πρώτη Απριλίου άσχετα αν είχα τον αριθμό αποστολής από τις 22 Μαρτίου. Όπως είπα λογικά θα παραδοθεί σήμερα με DHL (είμαι Ιταλία). Πάντως είχα γκρινιαξει αμέσως στο geekbuying γιατί κάποια στιγμή δεν ξέρω αν ήταν από λάθος αλλά δέχονταν παραγγελίες με άμεση αποστολή... Οπότε τους είπα από που και ως που δέχεστε κανονικές παραγγελίες όταν άτομα που το έκαναν προπαραγγελια είναι ακόμα στο processing. Τέλος πάντων, έχω κακομάθει εδώ με την Amazon που κάνει παραδώσεις μέχρι και τη Κυριακή 12 ώρες από τη παραγγελία και έχω γίνει απαιτητικός 😁 Αρα 1 μηνα. Ζησε Μαη μου...
dimos15 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 19 ώρες πριν, helicoid είπε Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε σχέση με το "πιο κρύου επεξεργαστή" που είπε και ο @Roseblue παραπάνω του AM06 Pro σε σχέση με αυτόν του θέματος. Απ'οτι βλέπω πολλοί αναφέρουν τον Intel i5-1145G7 ως 28W TDP, και τον AMD Ryzen 5 5600U ως 15W TDP. Επειδή μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η διαφορά της τάξης του μισού power draw ουσιαστικά και με +2 πυρήνες κιόλας, κάθισα και το κοίταξα λίγο. Και είδα οτι και οι δυο επεξεργαστές βγαίνουν με παραμετροποιήσιμο TDP (min, base, max), ουστιαστικά σαν ενσωματωμένο underclocking/undervolting. Συγκεκριμένα στο nanoreview, στο notebookcheck (αλλά και στις επίσημες σελίδες των επεξεργαστών) δείχνει οτι ο Intel είναι 12-28W (configurable) και αντίστοιχα ο AMD 10-25W (configurable). Άρα μιλάμε για μια διαφορά 2W στο minimum config, και 3w στο maximum. Θεωρητικά ναι, +2 πυρήνες για +3W αξίζει, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο φαίνεται από το 28w vs 15w που έχει πάρει το μάτι μου σε κάτι κουβέντες. Αν κάνω λαθος κάποιος να με διορθώσει, γιατι με ενδιαφέρει το χαμηλό power draw. Δεν ειναι τοσο απλο. Αυτο που πρεπει να βρεις ειναι το performance per watt οχι το tdp. Γιατι ο amd στο ιδιο tdp παραγει μεγαλυτερο εργο καθως ειναι πιο efficient. Πχ δες εδω πως το μετρας 4
Margiepan Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, anashario είπε Περάσανε 14 μέρες που μας το "στείλανε" και το μόνο που υπάρχει άμα κάνεις track είναι αυτό το κλασσικό μνμ "waiting to be picked up by the carrier", δλδ είναι ακόμα στην αποθήκη τους στη Γερμανία (σύμφωνα με αυτούς πάντα) και περιμένουνε να φιλοτιμηθεί η DHL εδώ και 2 ολόκληρες εβδομάδες να πάει να το πάρει και να ξεκινήσει μετά άλλο ένα ταξίδι ολόκληρο γτ μόλις φτάσει τα σύνορα μας θα το αναλάβει η ΕΛΤΑ, που θα πει καλό Ιούνιο στα δικά μας χέρια. Επικοινώνησα με την Geekbuying για πολλοστή φορά πάλι σήμερα και πάλι μου τα μασούσανε. Ζήτησα να σταματήσουνε τη διαδικασία, να κρατήσουνε το δέμα εκεί που είναι ήδη (δλδ στην αποθήκη τους στη Γερμανία) και να μου κάνουνε refund. Αυτοί μου λένε πως και καλά αυτό δε γίνεται, θα πρέπει να αποσταλεί πρώτα, να έρθει σε μένα, να μη το δεχτώ, να γυρίσει πίσω σε αυτούς και μόλις γίνει αυτό - τότε θα γίνει το refund. Δεν ξέρω ρε παιδιά, μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό ή είμαι περίεργος; Γιατί πολύ απλά δεν ακυρώνουν την παραγγελία, να κρατήσουνε το δέμα όπως είναι στα χέρια τους και να μου βάλουνε το refund να τελειώνουμε; Γιατί δλδ θα πρέπει να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία του στυλ ελληνικό δημόσιο πρώτα; Και εμένα μια από τα ίδια. Ζήτησα να το ακυρώσουν και να μου κάνουν άμεσα επιστροφή χρημάτων. Αν δεν απαντήσουν μέχρι αύριο επικοινωνώ με PayPal και ανοίγω dispute γιατί έχω mail από την dhl ότι δεν έχουν παραλάβει τπτ όποτε άνετα μπορούν να ακυρώσουν την παραγγελία και να κάνουν το refund. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι θα κανει κάνα μήνα να ερθει, παρά αυτή την κοροϊδία "το έχουμε στείλει και δεν μπορούμε να ακυρώσουμε". 2
anashario Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Margiepan είπε Και εμένα μια από τα ίδια. Ζήτησα να το ακυρώσουν και να μου κάνουν άμεσα επιστροφή χρημάτων. Αν δεν απαντήσουν μέχρι αύριο επικοινωνώ με PayPal και ανοίγω dispute γιατί έχω mail από την dhl ότι δεν έχουν παραλάβει τπτ όποτε άνετα μπορούν να ακυρώσουν την παραγγελία και να κάνουν το refund. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι θα κανει κάνα μήνα να ερθει, παρά αυτή την κοροϊδία "το έχουμε στείλει και δεν μπορούμε να ακυρώσουμε". Ενδιαφέρομαι να κάνω το ίδιο, ποια είναι η διαδικασία;
zacharis1955 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, anashario είπε 2 ώρες πριν, stcp είπε 1 ώρα πριν, Margiepan είπε Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από zacharis1955
taramas Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Αυτό ακριβώς, το ξέραμε από την αρχή ότι η αποστολή θα γινόταν στο τέλος του μήνα, ναι μεν δεν ήταν ωραίο αυτό με το tracking number αλλά για την καθυστέρηση το ξέραμε. Τέλος πάντων το δικό μου έφτασε. Τώρα κάνω τα απαραίτητα τέστ. 2
Margiepan Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 37 λεπτά πριν, taramas είπε Αυτό ακριβώς, το ξέραμε από την αρχή ότι η αποστολή θα γινόταν στο τέλος του μήνα, ναι μεν δεν ήταν ωραίο αυτό με το tracking number αλλά για την καθυστέρηση το ξέραμε. Τέλος πάντων το δικό μου έφτασε. Τώρα κάνω τα απαραίτητα τέστ. Ναι σίγουρα το ξεραμε, ωστόσο αυτό το "δεν μπορώ να σου ακυρώσω την παραγγελία και να σου κάνω refund γιατί έχει ήδη αποσταλεί" εμένα προσωπικά με εκνεύρισε. Σου στέλνουν ένα tracking που ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα απολύτως... Εγώ προσωπικά θέλω να αγοράσω κάποιο άλλο πλέον με τις άλλες προσφορές που έχουν βγει. Τεσπά θα δοκιμάσω και με dispute στο PayPal να δω εάν μπορώ άμεσα να πάρω τα χρήματα πίσω τουλαχιστον και θα ενημερώσω για όσους ενδιαφέρονται... 2
taramas Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Λοιπόν δούλεψα το PC και μπορώ να πω ότι με καλύπτει γι'αυτό που το πήρα. Καθημερινή χρήση και media player. Το μόνο μου θέμα είναι ότι είναι πολύ ήσυχο.. Και εξηγώ γιατί είναι θέμα. Ουσιαστικά τρέχοντας cinebench και prime95 ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται και γιατί να ακουστεί όταν η θερμοκρασία δεν πάει πάνω από 65-67 βαθμούς. Όμως βλέπω ότι ενώ σε στρες τεστ ξεκινάει ωραία και καλά στο 100% μετά από λίγο πέφτει στο 70% χρήσης του επεξεργαστή.. Ουσιαστικά ρίχνει τα ρολόγια από το μέγιστο 2,4 στο 1,6-1,7. Δεν είμαι ειδικός και δεν παραπονιεμαι ιδιαίτερα αλλά θα ήθελα ο επεξεργαστής να μπορεί να λειτουργήσει στο 100% και ας ακούγεται ο ανεμιστήρας. Παρακάτω σας δίνω μερικές φωτογραφίες από το unboxing και τεστ. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα