Προς το περιεχόμενο

Mini PC BMAX B7 Pro Intel Core i5-1145G7 / 16GB RAM / 1TB SSD / Windows 11 295 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, zacharis1955 είπε

Με το σκεπτικό Mini-ITX (με σχεδόν διπλάσιο μέγεθος) ==>> mini-ΑTX (με ακόμα καλύτερες επιλογές hardware αλλά ακόμα μεγαλύτερο σε μέγεθος) στο τέλος καταλήγεις να συγκρίνεις ποντίκι με ελέφαντα!

155x155x80 το Asrock Deskmini

115x115x49 το Asus PN50 που εχω

120x130x58 το Asus PN52

126x113x42 το Beeling SER5 PLUS

Εάν η διαφορά των +2.0/+4,0 cm ειναι ποντίκι με ελέφαντας δεν έχω κάτι άλλο να πω...!!!

Ας το κρίνουν οι υπόλοιποι.

😳 🤭🥴🤣

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

155x155x80 το Asrock Deskmini

115x115x49 το Asus PN50 που εχω

126x113x42 το Beeling SER5 PLUS

Εάν η διαφορά των +2.0/+4,0 cm ειναι ποντίκι με ελέφαντας δεν έχω κάτι άλλο να πω...!!!

Ας το κρίνουν οι υπόλοιποι.

😳 🤭🥴🤣

Στα συν επίσης είναι ότι το x300 μπορεί να πάρει 2 nvme KAI 2 ssd. Δηλαδή σύνολο 4 αποθηκευτικά μέσα κάτι που κανένα mini από αυτά που έχουμε δει δεν μπορεί.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CleanthisD είπε

Στα συν επίσης είναι ότι το x300 μπορεί να πάρει 2 nvme KAI 2 ssd. Δηλαδή σύνολο 4 αποθηκευτικά μέσα κάτι που κανένα mini από αυτά που έχουμε δει δεν μπορεί.

Και το Asus παίρνει 2xM2 + 1x2. 5"HHD/SSD αλλά όμως σε αυτό η Cpu δεν αλλάζει. Το main selling point Το Χ300 ειναι η δυνατότητα αναβαθμισης της CPU. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CleanthisD είπε

Δηλαδή σύνολο 4 αποθηκευτικά μέσα κάτι που κανένα mini από αυτά που έχουμε δει δεν μπορεί.

Τα μίνι έχουν (σχεδόν) το μισό πάχος από το x300.

Ουσιαστικά το x300 = 2 mini pc το ένα πάνω στ' άλλο.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Τα μίνι έχουν (σχεδόν) το μισό πάχος από το x300.

Ουσιαστικά το x300 = 2 mini pc το ένα πάνω στ' άλλο.

Σωστο αυτο. Αλλα το επιπλεον παχος ειναι για την τοποθετηση της ψυκτρας του επεξεργαστη (μιας και βαζεις μεχρι και G μοντελα). Και στα κινχεζικα θα μπορουσαν να εχουν επιπλεον θυρες για SSD (δεν εχει ογκο) αλλα ειναι απλα θεμα κοστους. Εδω στην πραγματικοτητα οτι πληρωσεις παιρνεις σε ποιοτητα και αναβαθμισεις.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CleanthisD είπε

😀Θέση για φραπεδιέρα έχει?😀

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

😀Θέση για φραπεδιέρα έχει?😀

Μην γελάτε.

Πατε να αγοραστε αυτοκίνητο και πειτε μου εαν δεν κοιτατε εαν οι θεσεις για καφε ειναι οχι μονο αρκετες αλλα και βολικες πριν το αγορασετε.....

Ελλαδα ειμαστε. Αυτα ειναι σημαντικοτατα ζητηματα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να καταθέσω και εγω τον οβολό μου στο θέμα. Αρχικά να πω ότι είμαι μεγάλος φαν των μικρών υπολογιστών. Έχω σαν main windows pc έναν ryzen 5 σε thermaltake core v1 από το 2017. Κάτω από την τηλεόραση ενα λιλιπούτειο j5005 σε μητρική asrock από το 2018 όχι έτοιμο mini αλλά σε κουτάκι που έστησα εγώ. Καλό και άγιο το x300 που το προτείνει ο καθένας παντού όπου αναφέρονται έτοιμα mini pc αλλά…έχει μείνει τραγικά πίσω σε I/O. Δεν γίνεται το 2023 να έχεις 4 θύρες usb με το ζόρι, ενώ το κουτάκι που έχω το j5005 έχει μόνο του 4 χωρίς να μετρήσω τις 4 της μητρικής μου! Επίσης usb3 gen1 αλήθεια asrock? Στο μεταξύ και οι δυο μητρικές μου asrock είναι και έχω φάει την υποστήριξη της εταιρείας στη μάπα με άσχημο τρόπο.  Δεν υπάρχει καμία σύγκριση λοιπόν του x300 με οποιονδήποτε cpu επάνω σε σχέση με έτοιμο mini pc από ΣΟΒΑΡΟ κατασκευαστή. Άσε που τα σοβαρά καινούργια mini pc παίρνουν και external gpu για γλέντι στο τσακίρ κέφι. Γνώμη μου πάντα χρειάζεται γερή ανανέωση το x300 όπως έκανε μια σχετική ανανέωση στο αντίστοιχο για intel. Και μια ερώτηση πρακτική έχω για το x300, αν πάθει κάτι το psu τι παίζει; Εμένα το κουτάκι μου έχει εξωτερικό, το αλλάζω και είμαι άρχοντας. Τα περισσότερα mini pc το ίδιο. Με το Χ300 τι επιλογή υπάρχει;

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

σε σχέση με έτοιμο mini pc από ΣΟΒΑΡΟ κατασκευαστή.

Το θέμα είναι ποιοι λογίζονται ως τέτοιοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Το θέμα είναι ποιοι λογίζονται ως τέτοιοι.

Εξαιρετική ερώτηση. Στον πατέρα μου λοιπόν για να μην έχω τέτοιες λογικές σκέψεις αγόρασα ένα της intel πριν 2 χρόνια και είμαι ήρεμος. Με usb c, usb a 3.2 gen 2 (ακους asrock???)κλπ κλπ…usb c για phone charging και έχει πετάξει και τον φορτιστή του κινητού σε ένα συρτάρι από τότε.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Να καταθέσω και εγω τον οβολό μου στο θέμα. Αρχικά να πω ότι είμαι μεγάλος φαν των μικρών υπολογιστών. Έχω σαν main windows pc έναν ryzen 5 σε thermaltake core v1 από το 2017. Κάτω από την τηλεόραση ενα λιλιπούτειο j5005 σε μητρική asrock από το 2018 όχι έτοιμο mini αλλά σε κουτάκι που έστησα εγώ. Καλό και άγιο το x300 που το προτείνει ο καθένας παντού όπου αναφέρονται έτοιμα mini pc αλλά…έχει μείνει τραγικά πίσω σε I/O. Δεν γίνεται το 2023 να έχεις 4 θύρες usb με το ζόρι, ενώ το κουτάκι που έχω το j5005 έχει μόνο του 4 χωρίς να μετρήσω τις 4 της μητρικής μου! Επίσης usb3 gen1 αλήθεια asrock? Στο μεταξύ και οι δυο μητρικές μου asrock είναι και έχω φάει την υποστήριξη της εταιρείας στη μάπα με άσχημο τρόπο.  Δεν υπάρχει καμία σύγκριση λοιπόν του x300 με οποιονδήποτε cpu επάνω σε σχέση με έτοιμο mini pc από ΣΟΒΑΡΟ κατασκευαστή. Άσε που τα σοβαρά καινούργια mini pc παίρνουν και external gpu για γλέντι στο τσακίρ κέφι. Γνώμη μου πάντα χρειάζεται γερή ανανέωση το x300 όπως έκανε μια σχετική ανανέωση στο αντίστοιχο για intel. Και μια ερώτηση πρακτική έχω για το x300, αν πάθει κάτι το psu τι παίζει; Εμένα το κουτάκι μου έχει εξωτερικό, το αλλάζω και είμαι άρχοντας. Τα περισσότερα mini pc το ίδιο. Με το Χ300 τι επιλογή υπάρχει;

στο x300 εξωτερικό δεν είναι το τροφοδοτικο? δεν αλλάζει? 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, elias.kaz είπε

στο x300 εξωτερικό δεν είναι το τροφοδοτικο? δεν αλλάζει? 

Δεν ξέρω καθόλου γι αυτό ρωτάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Λοιπόν. Προσωπική εμπειρία με το X300 δεν έχω. Δεν βλέπω όμως και άλλες επιλογές για τέτοιου μεγέθους Mini PC εκτός της Asrock και της ASUS. Εχω το Asus και είναι άψογο. Στο Asrock όμως αναβαθμίζεις και τον επεξεργαστή. Εξωτερική τροφοδοσία και στα δύο.

Έχεις μπερδευτει όμως μεταξύ Asrock Deskmeet X300 και Deskmini X300.

Το Deskmini X300 είναι αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ και είναι πραγματικά Mini PC

Εσύ μιλάς για το Deskmeet X300 που είναι mini ITX με το τροφοδοτικο μέσα στο κουτί του και το οποίο παίρνει και GPU μέσα στο κουτί του. Το λέω γιατί αναφέρεις το κουτι Thermatake core V1.

Και ναι πρέπει να πω ότι αποτελεί ένα πολύ ωραίο κουτί για να στήσεις ένα Mini ITX.

Οχι. Φυσικά δεν λέμε ότι το ASUS η το Asrock είναι άψογα.

Αυτό που λέμε είναι ότι είναι από τις ελάχιστες επώνυμες επιλογές για Mini PC (μικρότερο από τα Mini ITX) που σου προσφέρει σαφέστατα καλύτερη υποστήριξη από την μηδενική ή σχεδόν μηδενική των κινεζικών, σαφέστατα ανώτερη ποιότητα κατασκευής και αντοχή σε χρόνο και κάποιες επιπλέον δυνατότητες επεκτάσεων και επιλογών σε σχεση και πάλι με τα κινέζικα. Όλα αυτά με ένα φυσικά κάπως αυξημένο κόστος σε σύγκριση πάντα με διάφορες προσφορές που παίζουν διότι σε σχεση με τις νορμάλ τιμές τους είναι τα ίδια.

Τώρα εάν παμε στην άλλη κατηγορία των Mini ITX η κουβέντα θα είναι άλλη αλλά ξεφεύγουμε από το αγοραστικό κοινό των Mini ITX.

Παρεμπιπτωντως ωραίο κουτί. Και κοιτούσα τελευταία και την επιλογή ενός  Mini ITX.. Εάν έχεις κάτι άλλο οικονομικό και καλό να προτεινεις PM please για να μην χαλάμε και το topic

Α είδα ότι μπορείς να βάλεις εξωτερική GPU κουμπωμοντας την σε M2 θύρα. Αληθεύει?

👋

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

μετα απο επικοινωνια με τους προμηθευτες, μου ζητηθηκε να τους στειλω φωτο με την ηλεκτρικη συνδεση (;).Τους εστειλα οτι ηθελαν ,αλλα και video που φαινεται η ολη κατασταση,  ενα link μεσω drive γιατι ηταν 150mb. Η αποκριση μετα απο ολα αυτα ηταν:
Thank you for your reply.
Sorry for the inconvenience.
Please consider the solution below:
Exchange a new one for you.
Please send it back to Germany, we will reimburse you the freight, and please give the tracking number after sending
Recipient: Shili Yang
Mailing address: Max-Planck-Straße 9, 63303 Dreieich, Germany
Μετα την ανταλλαγη αποψεων που διαβασα στην ενοτητα ,δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα εχω καλυτερη ...τυχη και στο νεο mini pc, οταν και εαν το παραλαβω. Αντιθετα θα στοιχηματιζα οτι μαλλον θα καταληξω σε φιασκο και το ρισκο που πηρα με την αγορα του Bmax δεν θα βγει σε καλο.Για την ιστορια, ομως να πω οι αυτη η αγορα αποφασισθηκε, γιατι η πρωτη μου επιλογη τον Μαϊο του 21 (Beelink SEi10 10th Generation Office Mini PC 3.4Ghz Intel Ice Lake-U i3-1005G1 Intel UHD Graphics 8GB DDR4 256GB NVME SSD WiFi 6 bluetooth 5.0 1000M στα 310€ περιπου)ηταν ποιοτικη.Δυο μερονυκτα μονιμα ανοικτο ακομα δουλευει με προσθετο εσωτερικο ssd 500 αρι.Ειπα λοιπον, παιρνω i5, 16γιγα μνημη και 1000 αρι ssd δισκο,αρα κατι αναβαθμισμενο με σκοπο να διωξω το παλιο.
Πιστευω οτι η θερμοκρασια ηταν η αιτια που τα παιξε, καθως του προσθεσα εναν 1 tb seagate στην ελευθερη θεση για 2.5 αρι.Τωρα μετα απο ολα αυτα σκεφτομαι οτι απλα η Bmax , δεν λεει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...