Tsakalos! Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μ´αυτα και μ´αυτα ποσο χαιρομαι που εχω το Asrock Deskminj a300… τουμπανο ειναι εδω κ δυο χρονια με εναν ryzen5 2400.. και φθηνοτερο και παραμετροποιησιμο.. 1
SeNNinhA Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Tsakalos! είπε Μ´αυτα και μ´αυτα ποσο χαιρομαι που εχω το Asrock Deskminj a300… τουμπανο ειναι εδω κ δυο χρονια με εναν ryzen5 2400.. και φθηνοτερο και παραμετροποιησιμο.. Ή αλήθεια είναι ότι το Asrock δεν το ήξερα. Σε ελάχιστες διαστάσεις μεγαλύτερο από τα Mini PC εξακολουθεί να είναι μικρό και είναι όντως πλήρως αναβαθμίσιμο. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις τιμές έχουμε σήμερα: 150€ για το κουτι 170€ για έναν 5700G 50€ για 1ΤΒ SSD 70€ για 32gb RAM 20€ για WiFi module 20€ γενικά μεταφορικα Στα 500€ έχεις top μηχάνημα σε απείρως καλύτερη ποιότητα από τα κινέζικα με καλύτερα Specs, μνήμη και SSD. Εάν το βάλω σε αντιστοιχία απολυτη (5600g+16gb+500gb SSD) το κόστος πάει στα 150+120+35+30+20+25=380 πες 400€ Κακως κάκιστα δεν το έχουμε στο νου μας σαν επιλογή. 5
Doubt Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 25 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ή αλήθεια είναι ότι το Asrock δεν το ήξερα Δύσκολο να το πιστέψω. Σε κάθε θέμα για μίνι υπολογιστή κάποιος θα το προτείνει σε κάποιο σημείο. Καμία σχέση όμως με τα μηχανάκια σαν του θέματος. 1
SeNNinhA Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Doubt είπε Δύσκολο να το πιστέψω. Σε κάθε θέμα για μίνι υπολογιστή κάποιος θα το προτείνει σε κάποιο σημείο. Καμία σχέση όμως με τα μηχανάκια σαν του θέματος. Καμια σχεση ως προς τι? Ως προς ποιοτητα ναι. Ως προς διαστασεις οχι. Στο ίδιο ακριβως κοινό απευθύνονται. Το Asrock εχει απλα ελαχιστα αυξημενες διαστασεις. 155x155x8 το Asrock 115x115x49 το Asus PN50 που εχω 126x113x42 το Beeling SER5 PLUS, AMD Ryzen 7 5800H που τσιμπησα πριν 2 ημερες To Asrock το εβλεπα σαν επιλογη αλλα ο νους μου πηγαινε στο αλλο μοντελο το DeskΜeet που ειναι σαφεστατα μεγαλυτερο αλλα παιρνει και GPU. Η αληθεια ειναι ότι το σκεφτομαι πολυ σοβαρά να το ακυρώσω το Beelink και να στήσω ενα Asrock Deskmini X300. Δεν το συζητω. Λιγο ακριβοτερο αλλα τεραστια η διαφορα ποιοτητας και πληρη υποστηριξη. Τσιμπησα το Beelink γιατι δεν εβρισκα σε χαμηλη τιμη καποιο Asus με 5600u και πανω. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από SeNNinhA
Doubt Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Από πότε είναι το ίδιο το ετοιματζίδικο plug & play με το "φτιάξτο μόνος σου"? 1
SeNNinhA Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, Doubt είπε Από πότε είναι το ίδιο το ετοιματζίδικο plug & play με το "φτιάξτο μόνος σου"? Ανεφερα ότι στο ίδιο κοινό απευθύνονται. Και δεν βλεπω κανενα προβλημα να ανοιξεις ενα συρταρωτο κουτι και να κουμπωσεις επεξεργαστη, μνημη και δισκο. Εαν εξαιρεσεις τον επεξεργαστη που ισως πεις οτι εχεις μια καποια ελαχιστη δυσκολια? να κουμπωσεις την ψυκτρα τα αλλα ειναι οπως το ειπες. Plug & play. Οπως και τα υπολοιπα barebones απευθυνονται σε κοσμο που δεν εχει προβλημα με τα παραπανω. Δηλαδη στο 90%+ των πιθανων αγοραστων τους. Ειδικα εδω μεσα δεν νομιζω να υπαρχει ατομο που θα πει οτι δεν μπορει να στησει τουλαχιστον τα βασικα σε ενα PC. Στα δικα μου ματια τουλαχιστον ειναι η ιδια κατηγορια
mrkra Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Στις 24/4/2023 στις 2:12 ΠΜ, spyrosrotary είπε Κι εμένα μια από τα ίδια! Το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί έτσι ξαφνικά. Πέθανε την δεύτερη μέρα! Φανταστείτε την Παρασκευή το απόγευμα το παρέλαβα και πριν καμιά ώρα έσβησε και δεν ανάβει καθόλου. Σαν να μην το έχω στο ρεύμα. Το τροφοδοτικό που το μέτρησα βγάζει κανονικά 19V. Αγορά έγινε μέσω paypal. Θα ξεκινήσω τις διαδικασίες να δω τι θα κάνω! Δεν ξερω αν θα σας βοηθησει αλλα ειπα να το μοιραστω μαζι σας. Καποια στιγμη ειχα παρει και γω 2 κινεζικα μινι πισι. Γενικα ειχαν και τα 2 θεμα στις πλακετες. Οταν κοβοταν το ρευμα και επανερχοταν δεν αναβε. Η λυση ηταν να βγαλεις την μπαταρια να κανεις clear cmos και να την ξαναβαλεις. Προσοχη σε αυτο αν πας να πατησεις το clear cmos χωρις να βγαλεις την μπαταρια θα κανεις ζημια!!!! Αν θελησετε να το δοκιμασετε διαβαστε καλα την διαδικασια στο ιντερνετ. Εν τελει πηρα soc σε mini itx με επεξεργαστη j5005 της asrock να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Ειχα την σκεψη να πουλουσα τα μινι πισι στο ινσομνια αλλα δεν ηθελα να ταλαιπορηθουν οι επομενοι απο μενα και τα κρατησα στο ραφι.
Artman13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Ή αλήθεια είναι ότι το Asrock δεν το ήξερα. Σε ελάχιστες διαστάσεις μεγαλύτερο από τα Mini PC εξακολουθεί να είναι μικρό και είναι όντως πλήρως αναβαθμίσιμο. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις τιμές έχουμε σήμερα: 150€ για το κουτι 170€ για έναν 5700G 50€ για 1ΤΒ SSD 70€ για 32gb RAM 20€ για WiFi module 20€ γενικά μεταφορικα Στα 500€ έχεις top μηχάνημα σε απείρως καλύτερη ποιότητα από τα κινέζικα με καλύτερα Specs, μνήμη και SSD. Εάν το βάλω σε αντιστοιχία απολυτη (5600g+16gb+500gb SSD) το κόστος πάει στα 150+120+35+30+20+25=380 πες 400€ Κακως κάκιστα δεν το έχουμε στο νου μας σαν επιλογή. Αυτό σκεφτόμουν να κάνω και εγώ μια και έτσι έχεις πολύ ποιοτικότερο μηχάνημα με εγγύηση για τα επιμέρους εξαρτήματα απλώς θα έβαζα και μια 6600 να γινόταν gaming pc στα 650€.
SeNNinhA Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Artman13 είπε Αυτό σκεφτόμουν να κάνω και εγώ μια και έτσι έχεις πολύ ποιοτικότερο μηχάνημα με εγγύηση για τα επιμέρους εξαρτήματα απλώς θα έβαζα και μια 6600 να γινόταν gaming pc στα 650€. Σωστό αλλα τοτε πας αναγκαστικά στο DeskΜeet μοντελο.
Artman13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, SeNNinhA είπε Σωστό αλλα τοτε πας αναγκαστικά στο DeskΜeet μοντελο. θα έχει και θόρυβο , κλεινω το hijacking
lefterisgar Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Εσυ αποφασιζεις. Σιγουρα θα βγουν και αλλες προσφορες αλλα το ρισκο παραμενει το ιδιο για να λεμε την αληθεια. Ή πληρωνεις επιπλεον και παιρνεις ενα Asus barebone βαζεις ενα δισκο και μνημη και εχεις πιο εγγυημενη ποιοτητα με τουλαχιστον +50% πανω στην τιμη βεβαια. Προτεινόμενο σαφεστατα. Εαν παλι καιγεσαι να παρεις κατι τωρα τοτε κανε τον λογαριασμο σου business (ευκολο και γινεται μεσα σε μια ημερα) και θα βρεις επιπλεον προσφορες και χωρις ΦΠΑ. Πχ στα γρηγορα ενα που τσιμπησα εγω (ειχε και πιο κατω πριν λιγες ημερες). Τιμη μονο σε Buisness ascount 362 anti 569 Εντελως ενδεικτικα. Υπομονη και ψαξιμο θελει εαν δεν καιγεσαι για αμεση αγορα. Συμβουλη: Εαν ειναι να πας σε κινεζικα τοτε αγορασε απο Amazon μονο για ευνοητους λογους. Δε βιάζει, όχι. Απλά βλέποντας την τιμή σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να το δοκιμάσω με το σκεπτικό ότι κάπου θα χρειαστεί στο προσεχές μέλλον... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Δυστυχώς δεν πληρώ τα κριτήρια για το Amazon Business αλλά θα φροντίσω να κάνω μια καλή έρευνα πριν προχωρήσω εκ νέου. Μάλλον τέτοιες προσφορές υπάρχουν συνέχεια απ' ό,τι κατάλαβα, κυρίως όταν θέλουν να ξεστοκάρουν την προηγούμενη γενιά.
Tsakalos! Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 εγω παντως εχω το "παλιο" Α300, με εναν 2400G που τον βρισκεις πια σε αγγελιες με 50ε, , τον εχω ρυθμησει στο Bios να ειναι max 35w να ειναι δροσερος, με ελαχιστες υποχωρησεις σε επιδοσεις ,του χω 16gb pc3200 εναν m2 καλο, και το μηχανακι ΠΕΤΑΕΙ...multimedia, δουλειες γραφειου, και τα παντα ολα , εκτος gaming φυσικα, και δε ξανα κοιταξα κανενα κινεζακι μινι κτλ, που απο οτι βλεπω συνηθως πανε μια κ εξω... Μου στοιχησε νομιζω γυρω στα 350ε ολα μαζι.. Εχω στησει αλλα δυο Χ300 σε φιλους με μικρο Budget , κατω απο 300ε, με athlon 3000, για παρομοιες χρησεις , μουσικη ολη μερα, καμια ταινια, zoom meetings, browsing και κανα office και ειναι super χαρουμενοι.. κ οποτε θελουν ριχνουν εναν 5600g με 100ε και γεια σας.. 3 ώρες πριν, Doubt είπε Από πότε είναι το ίδιο το ετοιματζίδικο plug & play με το "φτιάξτο μόνος σου"? αν καποιος δε μπορει να κανει κατι τοσο βασικο, τοτε απλα πληρωνει καποιον και του το στηνει... και απλα του στοιχιζει λιγο περισσοτερο.. αλλα εχει ενα σωστο μηχανημα, και οχι ενα μπλιμπλικι το οποιο ανα πασα στιγμη θα βγαλει μαγικο καπνο... Τετοια Mini all in one μηχανακια , νομιζω εχουν νοημα μονο αν επαιζαν στα 120-150ε μαξ η αντε 200 αμα ηταν λιγο ποιο Premium φτιαγμενα.. 2
zacharis1955 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 8 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Ανεφερα ότι στο ίδιο κοινό απευθύνονται. Και δεν βλεπω κανενα προβλημα να ανοιξεις ενα συρταρωτο κουτι και να κουμπωσεις επεξεργαστη, μνημη και δισκο. Εαν εξαιρεσεις τον επεξεργαστη που ισως πεις οτι εχεις μια καποια ελαχιστη δυσκολια? να κουμπωσεις την ψυκτρα τα αλλα ειναι οπως το ειπες. Plug & play. Οπως και τα υπολοιπα barebones απευθυνονται σε κοσμο που δεν εχει προβλημα με τα παραπανω. Δηλαδη στο 90%+ των πιθανων αγοραστων τους. Ειδικα εδω μεσα δεν νομιζω να υπαρχει ατομο που θα πει οτι δεν μπορει να στησει τουλαχιστον τα βασικα σε ενα PC. Στα δικα μου ματια τουλαχιστον ειναι η ιδια κατηγορια Και' αρχήν τα Asrock X300 & Asus PN50 δεν είναι mini PC με την στενή έννοια του όρου και δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό που απευθύνονται αυτά σαν του τίτλου μικροσκοπικά PC, εδώ πάρα πολλά άτομα δεν μπορούν καλά καλά π.χ. να εγκαταστήσουν τα Windows και ΄σύ γράφεις για συρτάρια, κουμπώματα κλπ!
SeNNinhA Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zacharis1955 είπε Και' αρχήν τα Asrock X300 & Asus PN50 δεν είναι mini PC με την στενή έννοια του όρου και δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό που απευθύνονται αυτά σαν του τίτλου μικροσκοπικά PC, εδώ πάρα πολλά άτομα δεν μπορούν καλά καλά π.χ. να εγκαταστήσουν τα Windows και ΄σύ γράφεις για συρτάρια, κουμπώματα κλπ! Δεν προτιθεμαι να το κανω διαμαχη. Τα παραπανω αποτελουν την δικη σου μονο αποψη. Εγω δεν βλεπω καμια διαφορα αναμεσα στα Asus και τα παραπανω ως συσκευες, ως αποδοση, ως διαστασεις και ως κοινο που απευθυνονται. Και το Asrock Deskmini το ιδιο με ελαχιστα μεγαλυτερες διαστασεις. Εκτος και αν δημιουργησεις νεες κατηγοριες στα PC με το μεγεθος του κουτιου ή να μην απανταμε πια για συνθεσεις PC απο κομματια σε οσους ρωτανε για ενα ετοιμο συστημα και αναποδα... Δωσε την πληροφορια στον κοσμο και ασε να αποφασισει μονος του εαν θελει και μπορει να το κανει. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από SeNNinhA
zacharis1955 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 39 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Δεν προτιθεμαι να το κανω διαμαχη. Τα παραπανω αποτελουν την δικη σου μονο αποψη. Εγω δεν βλεπω καμια διαφορα αναμεσα στα Asus και τα παραπανω ως συσκευες, ως αποδοση, ως διαστασεις και ως κοινο που απευθυνονται. Και το Asrock Deskmini το ιδιο με ελαχιστα μεγαλυτερες διαστασεις. Εκτος και αν δημιουργησεις νεες κατηγοριες στα PC με το μεγεθος του κουτιου ή να μην απανταμε πια για συνθεσεις PC απο κομματια σε οσους ρωτανε για ενα ετοιμο συστημα και αναποδα... Δωσε την πληροφορια στον κοσμο και ασε να αποφασισει μονος του εαν θελει και μπορει να το κανει. Με το σκεπτικό Mini-ITX (με σχεδόν διπλάσιο μέγεθος) ==>> mini-ΑTX (με ακόμα καλύτερες επιλογές hardware αλλά ακόμα μεγαλύτερο σε μέγεθος) στο τέλος καταλήγεις να συγκρίνεις ποντίκι με ελέφαντα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα