SeNNinhA Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, actorgr είπε μετα απο 5-6 φορες το μηχανημα ξαφνικα σταματησε να λειτουργει, λες και δεν παιρνει καθολου ρευμα.Πεθανε.Εβαλα αλλη πηγη ρευματος 19v 3A,τιποτα ,τζιφος .Αντε, να δω πως θα βγαλω ακρη με τους κινεζους. Κριμα τον αρχικο ενθουσιασμο... Τι να πω. Είναι δυστυχώς ρίσκο αυτά τα κινέζικα. Το καλό είναι ότι έγινε άμεσα οπότε πιθανά να ξεμπλέξεις πιο εύκολα. Είναι πως θα ξυπνήσουν κι αυτοί το πρωι. Παιζει από το χειρότερο σενάριο να σου πούνε να το στείλεις συστημένο στην Κίνα και να φας κανένα δίμηνο (+ τα μεταφορικά) για να βγάλεις άκρη μέχρι να σου πούνε για άμεσο Refund ή άμεση αποστολή νέου χωρίς την επιστροφή του παλιού. Ζητα φυσικά το δεύτερο. Αλλιώς προσπάθησε τουλαχιστον να το επιστρέψεις στην Ευρωπαϊκή αποθήκη τους και να σου κάνουν refund τα μεταφορικά σου.Ήταν αγορά με paypal τουλαχιστον? Επεξ/σία 23 Απριλίου 2023 από SeNNinhA
Margiepan Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 52 λεπτά πριν, actorgr είπε μετα απο 5-6 φορες το μηχανημα ξαφνικα σταματησε να λειτουργει, λες και δεν παιρνει καθολου ρευμα.Πεθανε.Εβαλα αλλη πηγη ρευματος 19v 3A,τιποτα ,τζιφος .Αντε, να δω πως θα βγαλω ακρη με τους κινεζους. Κριμα τον αρχικο ενθουσιασμο... Κρίμα Στο δικό μου κρασαρουν τα windows τουλάχιστον 2 φορές κάθε φορά που τον ανοίγω, ελπίζω να είναι θέμα drivers και όχι hardware. 1
SeNNinhA Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Margiepan είπε Κρίμα Στο δικό μου κρασαρουν τα windows τουλάχιστον 2 φορές κάθε φορά που τον ανοίγω, ελπίζω να είναι θέμα drivers και όχι hardware. Κάπου διάβασα για κρασαρισματα των Windows 11 σε αντίστοιχα "Mini" mini PC. Όλοι λέγανε ότι με τα Windows 10 δεν είχαν προβλήματα μόλις γύρισαν σε αυτα. Είναι οι ασυμβατότητες και θεματα Bios και drivers που λέγαμε για αυτά τα κινεζικα. Δυστυχώς η υποστήριξη δεν είναι και ιδιαίτερα καλή. Μπείτε σε τίποτα σχετικά forums για να δείτε τι παίζει. Αρχικά δοκιμάστε τα 10ρια 1
Feigen Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) πάντως το δικο μου mini PC της acemagician απ' το άλλο thread της προσφοράς που το δουλευω 24ωρες το 24ωρο με τα 11ρια δεν έχει φάει κανένα crash. Δουλεύει σκυλι. Αν χαλάσει τροφοδοτικό, μνημες ή δισκος εγω θα τα αλλάξω μονος μου με πιο επώνυμα. Δε θα μπω στη διαδικασία επιστροφής. Θα τα αλλαζα και εξαρχής αλλα θα τα αφήσω μαλλον να δω πόσο θα αντέξουν. Μονο αν σκάσει η μητρικη. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2023 από Feigen 1
vangelis_k Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 47 λεπτά πριν, Margiepan είπε Κρίμα Στο δικό μου κρασαρουν τα windows τουλάχιστον 2 φορές κάθε φορά που τον ανοίγω, ελπίζω να είναι θέμα drivers και όχι hardware. 48 λεπτά πριν, Margiepan είπε μετα απο 5-6 φορες το μηχανημα ξαφνικα σταματησε να λειτουργει, λες και δεν παιρνει καθολου ρευμα.Πεθανε.Εβαλα αλλη πηγη ρευματος 19v 3A,τιποτα ,τζιφος .Αντε, να δω πως θα βγαλω ακρη με τους κινεζους. Κριμα τον αρχικο ενθουσιασμο... Μηπωϛ να απευθυνθειτε για βοηθεια σε οσουϛ τα προτεινουν, κουποναδεϛ και μη... 3
DownUNDERground Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, vangelis_k είπε Μηπωϛ να απευθυνθειτε για βοηθεια σε οσουϛ τα προτεινουν, κουποναδεϛ και μη... Γιατί, ανήλικοι είναι οι αγοραστές; Ή τους έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να αγοράσουν; Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από DownUNDERground 1
vangelis_k Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 37 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Γιατί, ανήλικοι είναι οι αγοραστές; Ή τους έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να αγοράσουν; Το σχόλιο μου αφορούσε την πιθανή παροχή βοήθειας από άτομα που αφού προτείνουν ίσως έχουν περισσότερες γνώσεις επί πιθανών προβλημάτων. Προφανώς και δεν κατηγορώ κάποιον για το τι επέλεξε να αγοράσει ούτε κρίνω το προϊόν οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί θίχτηκες 2
DownUNDERground Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσωπικά φυσικά και δε θίχτηκα. Με ενοχλούν όμως οι υπόνοιες ότι έχουν και... after sales ευθύνη από πάνω όσοι προτείνουν προϊόντα. Θα κατηγορούμε τώρα και όσους ανεβάζουν προσφορές σε προϊόντα που μπορεί να χάλασαν, να σταματήσουν και αυτοί και να το κλείσουμε τελείως το φόρουμ στο τέλος. Το υποτιμητικό "κουπονάδες" τα λέει όλα νομίζω για το ύφος της απάντησης και για το πως ακριβώς το εννοούσες. Και σου ανταπάντησα ότι κανείς δεν αγοράζει με το ζόρι για να ζητήσει τα ρέστα από κάποιον. Γιατί ουσιαστικά αυτό άφησες να εννοηθεί. Άλλο αν τώρα πας να τα γυρίσεις, επειδή το έγραψες δια της πλαγίας και όχι ευθέως. 😉 Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από DownUNDERground 2
vangelis_k Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Προσωπικά φυσικά και δε θίχτηκα. Με ενοχλούν όμως οι υπόνοιες ότι έχουν και... after sales ευθύνη από πάνω όσοι προτείνουν προϊόντα. Θα κατηγορούμε τώρα και όσους ανεβάζουν προσφορές σε προϊόντα που χάλασαν, να σταματήσουν και αυτοί και να το κλείσουμε τελείως το φόρουμ στο τέλος. Το υποτιμητικό "κουπονάδες" τα λέει όλα νομίζω για το ύφος της απάντησης και για το πως ακριβώς το εννοούσες. Και σου ανταπάντησα ότι κανείς δεν αγοράζει με το ζόρι για να ζητήσει τα ρέστα από κάποιον. Γιατί ουσιαστικά αυτό άφησες να εννοηθεί. Άλλο αν τώρα πας να τα γυρίσεις, επειδή το έγραψες δια της πλαγίας και όχι ευθέως. 😉 Γνώμη σου και δεν έχω καμμιά πρόθεση να στην αλλάξω. Οσοι διαβάζουν μπορούν να κρίνουν. Κοίτα υπάρχει διαφορά το να αναφέρει καποιος/α μια προσφορά από το να προτείνει ένθερμα και με λεπτομέρειες περί τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων χωρίς να έχει το προϊόν στα χέρια του. Πολύ το ζαλισαμε όμως και το τελειώνω ευχόμενος να βρουν τα παιδιά με τα προβλήματα λύση. 1
spyrosrotary Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Κι εμένα μια από τα ίδια! Το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί έτσι ξαφνικά. Πέθανε την δεύτερη μέρα! Φανταστείτε την Παρασκευή το απόγευμα το παρέλαβα και πριν καμιά ώρα έσβησε και δεν ανάβει καθόλου. Σαν να μην το έχω στο ρεύμα. Το τροφοδοτικό που το μέτρησα βγάζει κανονικά 19V. Αγορά έγινε μέσω paypal. Θα ξεκινήσω τις διαδικασίες να δω τι θα κάνω! 1 1
tstavrou Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, actorgr είπε μετα απο 5-6 φορες το μηχανημα ξαφνικα σταματησε να λειτουργει, λες και δεν παιρνει καθολου ρευμα.Πεθανε.Εβαλα αλλη πηγη ρευματος 19v 3A,τιποτα ,τζιφος .Αντε, να δω πως θα βγαλω ακρη με τους κινεζους. Κριμα τον αρχικο ενθουσιασμο... 1 ώρα πριν, spyrosrotary είπε Κι εμένα μια από τα ίδια! Το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί έτσι ξαφνικά. Πέθανε την δεύτερη μέρα! Φανταστείτε την Παρασκευή το απόγευμα το παρέλαβα και πριν καμιά ώρα έσβησε και δεν ανάβει καθόλου. Σαν να μην το έχω στο ρεύμα. Το τροφοδοτικό που το μέτρησα βγάζει κανονικά 19V. Αγορά έγινε μέσω paypal. Θα ξεκινήσω τις διαδικασίες να δω τι θα κάνω! Υπάρχει μια απλή περίπτωση να μην κάνει καλή επαφή το κουμπί εκκίνησης που βρισκεται στο εξωτερικό κουτί. Πχ το πατάς και δεν κάνει τίποτα ή έχει κολλήσει. Προσωπικά πριν ξεκινήσω τις διαδικασίες επιστροφής θα το άνοιγα και θα έριχνα μια ματιά εσωτερικά. Θα δοκίμαζα να το πατήσω κατευθείαν.
SeNNinhA Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν χρειαζεται να μαλώνουμε. Το θεμα Mini PC εχει συζητηθεί αρεκετές φορές με αναφορές σε ολα τα υπερ και τα κατά που εμπεριέχει μια τετοια υλοποίηση. Οποιος αποφασίζει να παρει οποιοδηποτε προιόν τεχνολογίας υποθέτω ότι εχει ενημερωθεί για το σχετικό προϊον τουλάχιστον στα βασικά θέματα που το αφορούν. Πολύ στα γρήγορα: Ολα αυτά τα κουτιά εχουν πρόβλημα και χωροταξίας και φυσικά ψύξης. Ειναι ολα τα συστήματα ψυξης το ίδιο αποδοτικά? Φυσικά και όχι. Πληρώνεις παραπάνω για τα συστηματα ψύξης σε κάθε είδους PC? Ναι. Θα υπάρξει θέμα στα συστηματα εαν η ψύξη δεν ειναι επαρκής? Ναι. Παιρνεις ρίσκο σε μη δοκιμασμενο συστημα που δεν δεχεται τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις? Ναι. Ολα αυτά τα κουτιά εχουν κινέζικες υλοποιήσεις σε motherboards. Ειναι όλες οι Motherboards το ίδιο ποιοτικές? Οχι. Πληρώνεις παραπανω για πιο ποιοτικές Μ/Β? Ναι. Ειναι το BIOS σημαντικό κομμάτι της Μ/Β? Ναι. Εχει το BIOS αμεση σχεση με συμβατοτητες και καλη λειτουργία το συστηματος? Ναι. Εχει σημασία η υποστήριξη και υπαρξη αναβαθμίσεων στο BIOS? Ναι. Πληρώνεις παραπανω σε εταιρειες που υποστηρίζουν σοβαρά τις Μ/Β? Ναι. Εχετε αγοράσει ή σκεφτεί να αγοράσετε ποτέ κινεζικη "no name" M/B για το PC σας? Οχι. Υπάρχουν άλλες επιλογές στην αγορά των Mini PC πιο ποιοτικές? Ναι. Κοστίζουν απο 30-50% τουλαχιστον παραπάνω μονο σαν Barebones? Ναι. Ειναι η ποιοτητα και η υποστηριξη μερος της τιμης πωλησης ενος προιόντος? Ναι. Ειναι τετοιου είδους αγορές παρορμητικές και γίνονται κυρίως λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής? Ναι. Υπαρχει εγγενές και εγνωσμένο ρίσκο σε τέτοιες αγορές? Ναι. Εχει γίνει συγκριση με εναλλακτικές πιο ποιοτικές αλλα χαμηλότερης απόδοσης επιλογές πριν την αγορα? Ναι. Παρεχουν ολοι οι ιστοτοποι την ίδια εγγυηση/ασφαλεια αγορων? Οχι. Παρεχουν όλες οι επιλογές πληρωμής την ίδια ασφάλεια αγορών? Οχι. Ειμαστε σε πληρη γνωση των παραπανω? Ναι. Ειναι ΟΛΑ τα παραπανω ευρέως γνωστά σε όλους? Ναι. Ειναι οι αγορές μας προσωπική επιλογή σε σχέση με τα θελω μας και τα προσωπικά μας κριτηρια? Ναι Χρειαζεται όλα τα παραπανω να ξαναλέγονται όταν βγαινει μια προσφορα και καποιος την αναφερει εδω? Οχι Δυστυχώς καποιοι σταθήκαν άτυχοι. Δεν μπορει να κατηγορηθεί (και δεν λεω οτι κατηγορήθηκε) κανένας για το αποτελεσμα της επιλογής τους. Η καθε αγορα ειναι προσωπική υποθεση και ωφείλουμε να ζυγιζουμε τα ρισκα μας. Οντως η αγορα ενος "no name" προιοντος τεχνολογιας εμπεριεχει ρισκο. Το ρισκο για τα mini PC ειναι αληθεια οτι ειναι μεγαλυτερο. Η προσωπική μου επιλογή για τα δυο προηγούμενα ήταν ενα Barebone της Asus και επωνυμος SSD & μνημες. Ηταν ενσυνειδητη επιλογη να πληρωσω παραπανω και να εχω μικροτερων δυνατοτητων επεξεργαστη αλλα να κερδισω σε ποιοτητα. Χθες εκανα την ενσυνειδητη επισης επιλογη να αγορασω το κινεζικο Beelink λογω του ανωτερου επεξεργαστη σε μιση τιμη απ οτι θα μου εβγαινε το ιδιο σε Asus. Ενσυνειδητα βεβαιως επελεξα να περιμενω μεχρι να βρω μια προσφορα για αγορα του απο Amazon ωστε να μειώσω το ρισκο να χασω τα χρηματα μου σε περιπτωση κακης λειτουργιας. Το ρισκο να χασω τον χρονο μου και τα δεδομενα μου και να ζοριστω να το αντικαταστησω βεβαιως παραμενει. Εγω θα πω ξανα οτι λυπαμαι για οτι συνεβει με τους ατυχους αγοραστες και φυσικα δεν θα ηθελα να συμβει σε κανενα. Επιβαλεται να κανουν αμεσες ενεργειες για επιστροφή χρηματων ή αντικατασταση (οτι προτιμουν) και να βρουν τα καταλληλα forums για υποστηριξη σε θεματα ασυμβατοτητων, BIOS & drivers. Καλή τύχη σε όλους. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από SeNNinhA 3
Doubt Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, tstavrou είπε Προσωπικά πριν ξεκινήσω τις διαδικασίες επιστροφής θα το άνοιγα και θα έριχνα μια ματιά εσωτερικά. Θα δοκίμαζα να το πατήσω κατευθείαν. Εγώ θα έλεγα να μην το ανοίξει για ευνόητους λόγους. Ή λειτουργεί ή δεν λειτουργεί, ο χρήστης δεν έχει καμία δουλειά να το πειράξει. Και το μπουτόν να είναι, πρόκειται για ελάττωμα.
SeNNinhA Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Doubt είπε Εγώ θα έλεγα να μην το ανοίξει για ευνόητους λόγους. Ή λειτουργεί ή δεν λειτουργεί, ο χρήστης δεν έχει καμία δουλειά να το πειράξει. Και το μπουτόν να είναι, πρόκειται για ελάττωμα. Συμφωνω στο να μην επεμβεις στο hardware. Αλλα υποθετω οτι η συμβουλη ηταν να ανοιξει απλα το κουτι. Κατι που το κανεις ουτως ή αλλως σε αυτα τα μηχανηματα με 4 βιδες και δεν επηρεαζει την εγγυηση. Δεν ειναι σφραγισμενα απ οσο ξερω. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από SeNNinhA
stcp Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Ευτυχως που δεν μου το εστειλαν! Καλα ξεμπερδεματα και γρηγορα ευχομαι σε οσους εχουν θεματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα