Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής:

Σε κατοικία θέλω να βάλω internet κυρίως για τα παιδιά να βλέπουν κάποιες φορές netflix ή disney και σπάνια να βλέπω εγώ καμία ταινία και για δουλειά από σπίτι με χαμηλές απαιτήσεις σε ταχύτητα. Δεν υπάρχει ανάγκη για σταθερό τηλέφωνο, γιατί τα προγράμματα κινητού είναι απεριόριστα.

Ποια λύση από τις παρακάτω είναι η καλύτερη?

*Να γράψω ότι όλο το σπίτι εχει δομημένη καλωδίωση και όλα καταλήγουν στο υπόγειο σε server room, οπου έχω server κεντρικό switch κτλ Είναι 2 ορόφους κατοικία.

α) Συμβόλαιο σε εταιρεία σταθερής και ιντερνετ (ote?) σε πρόγραμμα έως 100mbps? Δεν υπάρχει fiber εκεί μου μένουμε.

b) Κεραία στην ταράτσα με εξτρα κάρτα sim που έχω από το cosmote unlimited και με καλώδιο να δίνει σε switch και από εκεί σε όλο το σπιτι?

Δοκίμασε τεχνικός μια Microtik κεραία με την εξτρα κάρτα sim και έπιανε κάπου 100mbps, ενώ εγώ στο ίδιο σημείο με iphone και 5g πιάνω 219mbps.

c) Υπάρχει συσκευή να μπαίνει στο σπίτι που να πάρει την extra κάρτα sim και να δώσει στο μια πρίζα internet και από εκεί να πάρει το switch και να δώσει σε όλο το σπίτι?

Ακόμη και μέσα στο σπίτι με το Iphone kai 5g πιάνω 150-200 mbps. 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που εχεις διαθεσιμοτητα για vdsl θα ελεγα να μην ασχοληθεις με κινητη και 4g-5g διοτι δεν θα εχεις σταθερη ταχυτητα και επηρεαζονται οι ταχυτητες απο πολλους παραγοντες .Με μια 100 vdsl λογικα εισαι καλλυμενος .

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρω σίγουρα οτι πιο safe είναι μια σύνδεση, αλλα σε αυτήν την περίπτωση είναι 30+ ευρώ το μηνα, ενώ στις άλλες 2 τσαμπα. Μόνο μια φορά η εφάπαξ αγορά εξοπλισμού 

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι!

Γνωρίζει τελικά κανείς αν υπάρχει τέτοια συσκευή που γράφω παραπάνω στο c?  (Υπάρχει συσκευή να μπαίνει στο σπίτι που να πάρει την extra κάρτα sim και να δώσει στο μια πρίζα internet και από εκεί να πάρει το switch και να δώσει σε όλο το σπίτι?)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, perlepes είπε

Καλησπέρα και πάλι!

Γνωρίζει τελικά κανείς αν υπάρχει τέτοια συσκευή που γράφω παραπάνω στο c?  (Υπάρχει συσκευή να μπαίνει στο σπίτι που να πάρει την extra κάρτα sim και να δώσει στο μια πρίζα internet και από εκεί να πάρει το switch και να δώσει σε όλο το σπίτι?)

Ευχαριστώ!

Εγώ χρησιμοποιώ το ZTE MC801A

https://www.amazon.de/-/en/ZTE-MC801A-HyperBox-WLAN-Router/dp/B095XC8S38/ref=sr_1_2?crid=2HNDFGNYVB5O7&keywords=ZTE%2BMC801A&qid=1678298277&sprefix=zte%2Bmc801a%2B%2Caps%2C159&sr=8-2&th=1

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους 2. Θα πάρω ένα από τα δύο να δοκιμάσω. Με το 5g από cosmote unlimited πιάνω με iphone 200-240mbps.

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, perlepes είπε

Σας ευχαριστώ και τους 2. Θα πάρω ένα από τα δύο να δοκιμάσω. Με το 5g από cosmote unlimited πιάνω με iphone 200-240mbps.

Μιας και το ανέφερες, για 5G router πας πάνω από 400 ευρώ. Αυτά τα 2 είναι 4G

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Μιας και το ανέφερες, για 5G router πας πάνω από 400 ευρώ. Αυτά τα 2 είναι 4G

Το ZTE MC801A είναι 5G...

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, flyer είπε

Το ZTE MC801A είναι 5G...

Έχεις δίκιο...mea culpa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δες και το tip link mr 600 v2 4g +. Το εχω και ειναι πολυ καλο. Οσο για τις ταχυτητες με καρτα σημ κοσμοτε εχω δει πανω 100mbs , ενω με nova γυρω στα 30-50mbs και vodafone  γυρω στα 80mbs πολυ καλη ταχυτητα. Εχω δει καλυτερες ταχυτητες σε speedtest μεσω κινητου παρα με το 4g+ modem. Αλλα ειναι σκυλι , δεν κολλαει καθολου και το ειχα δωσει και σε επαγγελματικο χωρο σε ενα γνωστο ειχε κοσμο και πανω απο 50 ατομα συνδεθηκαν ταυτοχρονα με καρτα σημ vodafone και δουλευε . κανενα παραπονο. και γραφει εως 64 χρηστες ταυτοχρονα και εχει και wifi  2ghz kai wifi  5 ghz και gigabyte θυρες ethernet . Η ταχυτητα του δικτυου κινητης μεταβαλλεται συνεχως αλλα γενικα φορτωνει γρηγορα τις σελιδες . Ακομα και μια γραμμη σημα μπαινεις κανονικα και πλοηγησε στο ιντερνετ χωρις κολληματα ειναι θεμα περιοχης ομως . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...