Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Πριν 5 μήνες πέθανε πρώτη μου ξαδέρφη. Χθες έμαθα πιο πρέπει να κάνω αποποίηση κληρονομιάς γιατί : Ειχε σε τράπεζα ένα χρέος. Ο άντρας της, τα παιδιά της, τα αδέρφια της κλπ πριν από μένα έκαναν ή θα κάνουν αποποίηση κληρονομιάς και κάποια στιγμή η τράπεζα θα στραφεί εναντίον 9 πρώτων εξαδερφων της συγχωρεμένης.Ενα απο αυτα κι εγω .... Ούτε ήξερα ούτε με ενδιέφερε τι κι αν είχε ούτε τι χρωστούσε.. Θα πάω αύριο στο Ειρηνοδικειο Αμαρουσίου. Συμπέρασμα αν πεθάνει κάποιος δικός σας προσέξτε τι κι αν πρέπει να κάνετε. Τα παραπάνω μου τα επιβεβαίωσε και γνωστή μου Ειρηνοδικης ότι ισχύουν. Η αποποίηση γίνεται μόνο στο Ειρηνοδικειο που ανήκει ο Δήμος που κάποιος πεθαίνει. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από Γιάννης Platano 14 2
JohnnySilverhand Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 με το θεμα του οτι εχουν περασει 5 μηνες απο το θανατο και η αποποιηση πρεπει να γινει στους 4 μηνες (απο τη στιγμη θανατου ή απο τη στιγμη που ενημερωθηκες επισημα);;; τι ισχυει, ρωτησες κανενα δικηγορο; θα εισαι καλυμμενος αν κανεις την αποποιηση τωρα;
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, JohnnySilverhand είπε με το θεμα του οτι εχουν περασει 5 μηνες απο το θανατο και η αποποιηση πρεπει να γινει στους 4 μηνες (απο τη στιγμη θανατου ή απο τη στιγμη που ενημερωθηκες επισημα);;; τι ισχυει, ρωτησες κανενα δικηγορο; θα εισαι καλυμμενος αν κανεις την αποποιηση τωρα; Ναι 4 μηνες για την πρωτη...φουρνια κληρονομων και μετα καθε αλλους 4 για τις άλλες κάθε φορά Το παραπάνω το έγραψα γιατί καλώς ή κακώς σε όσους είχαν πεθάνει από συγγενείς δεν είχα ασχοληθεί εκτός φυσικά τους γονείς μου που είχα κάνει αποδοχή. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από Γιάννης Platano 3
Gatoskylo8 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Φαντάζομαι θα φάει τόσες κατάρες από τους φεσωμένους συγγενείς που θα γυρνάει στον τάφο της και θα τρομάξει κανέναν περαστικό του νεκροταφείου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Φαντάζομαι θα φάει τόσες κατάρες από τους φεσωμένους συγγενείς που θα γυρνάει στον τάφο της και θα τρομάξει κανέναν περαστικό του νεκροταφείου. Ευτυχώς μας ενημέρωσε ο άντρας της τι να κάνουμε. Σε κάποια άλλη περίπτωση όμως δεν ξέρω τι μπορεί με είχε γίνει Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από Γιάννης Platano
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Σε περιπτωση μεγαλου σοι της μανας μου εχω τριτα-τεταρτα ξαδερφια στην πελοπονησο, δεν τους εχω συναντησει δεν με εχουν δει ποτε, αμα πεθανει ενας απο αυτους και εχει χρεη δημοσιο-τραπεζα τι γινεται? τραγουδω το πεθανε ο θειος?
bill999r Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Πριν 5 μήνες πέθανε πρώτη μου ξαδέρφη. Χθες έμαθα πιο πρέπει να κάνω αποποίηση κληρονομιάς γιατί : Ειχε σε τράπεζα ένα χρέος. Ο άντρας της, τα παιδιά της, τα αδέρφια της κλπ πριν από μένα έκαναν ή θα κάνουν αποποίηση κληρονομιάς και κάποια στιγμή η τράπεζα θα στραφεί εναντίον 9 πρώτων εξαδερφων της συγχωρεμένης.Ενα απο αυτα κι εγω .... Ούτε ήξερα ούτε με ενδιέφερε τι κι αν είχε ούτε τι χρωστούσε.. Θα πάω αύριο στο Ειρηνοδικειο Αμαρουσίου. Συμπέρασμα αν πεθάνει κάποιος δικός σας προσέξτε τι κι αν πρέπει να κάνετε. Τα παραπάνω μου τα επιβεβαίωσε και γνωστή μου Ειρηνοδικης ότι ισχύουν. Η αποποίηση γίνεται μόνο στο Ειρηνοδικειο που ανήκει ο Δήμος που κάποιος πεθαίνει. Δηλαδή αν δεν κάνεις αποποίηση αυτομάτως σημαίνει ότι αποδέχεσαι την κληρονομία; Εννοώ ότι δεν πρέπει να υπογράψεις κάποια έγγραφα για την αποδοχή; Μπορεί ο οποιοσδήποτε να στραφεί εναντίον σου αυτομάτως; Edit Οκ το βρήκα Ειδικότερα, εάν ο προσωρινός κληρονόμος δεν αποποιηθεί εγκαίρως την κληρονομιά, ήτοι εντός τεσσάρων μηνών από τότε που έμαθε ότι κατέστη κληρονόμος και το λόγο για τον οποίο κατέστη κληρονόμος, τεκμαίρεται ότι την αποδέχθηκε Εδώ λέει από τη στιγμή που ΈΜΑΘΕ... Οπότε κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από bill999r 2
The_Judas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Χαζη απορια..Οι τραπεζες πως βρισκουν τους συγγενεις σε αυτες τις περιπτωσεις αν δεν ειναι στην αμεση οικογενειακη κατασταση;,
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 14 λεπτά πριν, The_Judas είπε Χαζη απορια..Οι τραπεζες πως βρισκουν τους συγγενεις σε αυτες τις περιπτωσεις αν δεν ειναι στην αμεση οικογενειακη κατασταση;, Δεν ξέρω αλλά κάποιο τρόπο θα έχουν φαντάζομαι 21 λεπτά πριν, bill999r είπε Δηλαδή αν δεν κάνεις αποποίηση αυτομάτως σημαίνει ότι αποδέχεσαι την κληρονομία; Εννοώ ότι δεν πρέπει να υπογράψεις κάποια έγγραφα για την αποδοχή; Μπορεί ο οποιοσδήποτε να στραφεί εναντίον σου αυτομάτως; Edit Οκ το βρήκα Ειδικότερα, εάν ο προσωρινός κληρονόμος δεν αποποιηθεί εγκαίρως την κληρονομιά, ήτοι εντός τεσσάρων μηνών από τότε που έμαθε ότι κατέστη κληρονόμος και το λόγο για τον οποίο κατέστη κληρονόμος, τεκμαίρεται ότι την αποδέχθηκε Εδώ λέει από τη στιγμή που ΈΜΑΘΕ... Οπότε κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει Αυτο νομιζω ειναι πονεμενη ιστορια !!! Πως να τον ειδοποιησει επισημα αφους ισως δεν ξερει και την υαρξη του ή σε ποια ηπειρο βρισκεται 1 ώρα πριν, JohnnySilverhand είπε με το θεμα του οτι εχουν περασει 5 μηνες απο το θανατο και η αποποιηση πρεπει να γινει στους 4 μηνες (απο τη στιγμη θανατου ή απο τη στιγμη που ενημερωθηκες επισημα);;; τι ισχυει, ρωτησες κανενα δικηγορο; θα εισαι καλυμμενος αν κανεις την αποποιηση τωρα; Με ποιον τροπο ?????????
fredd0 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 μιληστε με κανα δικηγορο , απο οσο ξερω αποποιηση πρεπει να κανεις 4 μηνες αφου ενημερωθεις οτι εισαι κληρονομος (οτι δηλαδη ολοι πριν απο σενα εχουν αποποιηθει, σου ερχεται εγγραφο με δικαστικο επιμελητη), δε ξυπνας μια μερα να σε κυνηγαει τραπεζα, αλιμονο, υπαρχει κοσμος που ζει εκτος Ελλαδας σιγα μη τους κυνηγανε οι τραπεζες γιατι πεθανε τριτος ξαδελφος που δεν τον εχουν δει ποτε και μπαι δε γουει χρωσταγε σε οποιον μιλαει ελληνικα απλα εκει που την παταγαν καποιοι ηταν τωρα με την κριση κανανε αποποιηση οι ιδιοι αλλα δε κανανε αποποιηση τα ανηλικα παιδια τους, οποτε βρισκονταν κληρονομοι χωρις να το καταλαβουν 3
MikeJ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Πάντως θα ήταν άπειρα πιο λογικό να θεωρείται πως αν δεν υπάρχει ανταπόκριση να είναι αποποίηση παρά να είναι αποδοχή. Δηλαδή δε σε βρήκαμε ή δεν απάντησες άρα θεωρείται αποποίηση. Είσαι εσύ δηλαδή σε άλλη χώρα ή στην άλλη άκρη της Ελλάδας δεν έχεις πάρε δώσε με κάποιους συγγενείς και ξυπνάς μια μέρα φεσωμενος; 5 2
panostza Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Συνήθως αυτό που γινόταν είναι ότι κάποιοι για λόγους φορολογικούς ή άλλους δεν κάνανε αποδοχή για πολλά χρόνια. Επίσης αν δεν έχεις άμεση επαφή με τον θανόντα εύκολα αποδεικνύεις ότι δεν το έμαθες. Κάποιος με άμεση σχέση (εντός π.χ. της οικίας του θανόντα) δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν το ήξερε. Πάντως δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια επίδοση με δικαστικό επιμελητή (από ποιον;;) Η σιωπηρή αποδοχή ισχύει διότι πολλοί δεν αποδέχονταν, αλλά επειδή ήταν οι "λογικοί" κληρονόμοι, νέμονταν την περιουσία ατύπως. Επομένως ισχύει για να μην νέμεσαι περιουσία χωρίς να επιβαρυνθείς με τα τυχόν βάρη της.
mihanikos1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Προς ενημέρωση όταν κάποιος κάνει αποποίηση καλό είναι επιτόπου να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δλδ παιδιά γιατί είναι τα επόμενα στην σειρά κληρονομιάς. Ακόμα και ανήλικα να είναι πρέπει να κάνουν. 4 1
SilentVoice Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Ακόμα και ανήλικα να είναι πρέπει να κάνουν. Αν έχει κάνει ο κηδεμόνας τούς, αρκεί.
panostza Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, SilentVoice είπε Αν έχει κάνει ο κηδεμόνας τούς, αρκεί. Όχι, μην λέτε πράγματα χωρίς να ξέρετε. Τα ανήλικα πρέπει να κάνουν μόνα τους αν είναι στη σειρά κληρονομιάς με δικαστήριο ή να ακολουθηθεί μια διαδικασία που τους δίνει δικαίωμα αποποίησης λίγο μετά την ενηλικίωση. Δεν μπορεί ένας κηδεμόνας να αποστερήσει κληρονομιά από ανήλικο έτσι απλά. 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα