polemikos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Στα τέλη Ιανουαρίου, πολλοί χρήστες ανέφεραν προβλήματα με τους ελεγκτές Ethernet της Intel i226-V 2,5 Gbps, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε μεγάλη γκάμα mainboards για επεξεργαστές Intel και AMD. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν τυχαίες διακοπές στη λειτουργία των ελεγκτών ή ακόμα και αποσυνδέσεις. Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, η Intel διέθεσε ένα patch (ενημέρωση) που δεν επιλύει τα προβλήματα με τον ελεγκτή Intel i226-V, αλλά και με τους i225-V και Killer E3100 2,5 Gbps. Τι κάνει το patch; Απενεργοποιεί τη λειτουργία Energy-Efficient Ethernet ή EEE όπως είναι επίσης γνωστή. Υποτίθεται, ότι το EEE ενεργοποιείται μόνο όταν μία σύνδεση Ethernet είναι αδρανής, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας έως και κατά 50%. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, φαίνεται πως το EEE ενεργοποιείται ακόμη και όταν η σύνδεση Ethernet είναι ενεργή (και όχι μόνο όταν είναι αδρανής), γεγονός που προκαλεί προβλήματα απόδοσης, διακοπές και αποσυνδέσεις. Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα απενεργοποιεί το EEE για όλες τις ταχύτητες άνω των 100 Mbps, ωστόσο είναι επίσης δυνατό να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χειροκίνητα και από τις ρυθμίσεις στα Windows. Η MSI είναι ο πρώτος κατασκευαστής mainboards που διέθεσε ενημερωμένους drivers μέσω της ιστοσελίδας της αλλά καθώς δεν αποτελούν οριστική λύση για το πρόβλημα (ένας χρήστης στο forum της ιστοσελίδας TechPowerUp επιβεβαίωσε ότι ο νέος patched driver δεν επιλύει το πρόβλημα στη δική του περίπτωση), αμφιβάλλουμε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα ακούσουμε για το ζήτημα. Η Intel προφανώς εργάζεται για να βρει την αιτία του προβλήματος, αλλά δεν είναι σαφές αν γίνεται να επιδιορθωθεί μέσω του λογισμικού ή ενδέχεται να χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις σε επίπεδο hardware και άρα να έχουμε να κάνουμε με αναθεώρηση του υλικού, κάτι που βεβαίως δεν θα έλυνε τα προβλήματα των χρηστών που έχουν ήδη αγοράσει mainboards με τους παραπάνω ελεγκτές ενσωματωμένους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Τραγικό μετά από τόσους μήνες (από πέρσι και σε παλιότερες μητρικές, όχι από τον Ιανουάριο) να παλεύουν ακόμα να το φτιάξουν και να μην μπορούν χωρίς την απενεργοποιήση του ΕΕΕ. 6
nick_corobos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Τι λες τώρα, μια τοσο ώριμη τεχνολογία να έχει τέτοια θέματα. Απαράδεκτο τουλάχιστον 1
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 ότι έχουμε cpu-gpu που τραβάνε ξέρω γω μέχρι και 1000 watt θα μας σώσει το EEE που από τα 5 watt θα πάει στο 1 watt το ethernet τραγικό... να είναι λάπτοπ να το καταλάβω αλλά σε desktop είναι αστείο. 1
tsiro7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Εχω το ιδιο προβλημα με τον i219V και δεν μπορουσα να καταλαβω σε τι οφειλεται.
CyanBlue Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Αν έχετε ακόμα κανένα slot PCI ή PCI-e κουμπώστε μια καρτούλα δικτύου του 5ευρου και το λύσατε. 😀 2
nick0lis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Εχω το ιδιο προβλημα με τον i219V και δεν μπορουσα να καταλαβω σε τι οφειλεται. Μα δεν αναφέρεται το ι219ν, είσαι σίγουρος;
tsiro7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, nick0lis είπε Μα δεν αναφέρεται το ι219ν, είσαι σίγουρος; Κανει ακριβως αυτο που περιγραφει το αρθρο. Απενεργοποιησα τωρα το ΕΕΕ και θα δειξει. Mε μια απλη αναζητηση ειδα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο προβλημα τον 219. 1
Kolofotias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Σε linux, είχανε πρόβλημα τα συγεκεριμένα NICs? 1
teomaniacos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 εχω το ιδιο θεμα σε λαπτοπ ASUS του 2021 μοντελο. στα ξαφνικα κανει αποσυνδεση και επανασυνδεση μονο του ...αρκετες φορες και εχω ψαξει για driver updates και τα λοιπα...ακομα το κανει που και που ...
pao13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 οι drivers στο hackintosh που δουλεύω είναι περίφιμοι
Bi2Lmet1234 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Πάντα κολλήματα μου έκαναν οι Ethernet Controllers της Intel οπότε ΠΑΝΤΑ είχα απενεργοποιημένο το Energy-Efficient Ethernet και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενεργείας απο τον Ethernet controller. π.χ αλλο ένα που εχω κλειστό είναι το "Allow this compuyer to turn off this device to save power" δημιουργεί θέματα με την σύνδεση όταν επανέρχεται από την αδράνεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα