DionGR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Αυτές τις μέρες σκάβουν στην περιοχή μου και περνάνε οπτική ίνα. Μετα απο πόσο καιρό θα μπορώ χοντρικά να κάνω συμβόλαιο και αναβάθμιση;
dim21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Εμένα είχαν σκάψει το καλοκαίρι και πριν 1-2 μήνες άρχισε να φαίνεται η διαθεσιμότητα (έκανα αίτηση κι εγώ πριν μια βδομάδα). Άρα περίπου 5 μήνες θα έλεγα ότι παίρνει να φανεί η διαθεσιμότητα στο σύστημα.
jkoukos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δεν υπάρχει στάνταρντ χρόνος και εξαρτάται ανά περίπτωση και διάφορους παράγοντες (πάροχος, εργολάβος, άδειες, καθυστερήσεις, καιρός κλπ). Σε μας οι εργασίες σκαπτικών ξεκίνησαν αρχές του 2022 και ολοκληρώθηκαν σε όλο το αστικό κέντρο μετά από 6μηνο. Στη συνέχεια περάστηκαν οι ίνες, τοποθετήθηκαν οι λίγες καμπίνες, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι όλων των συνδέσεων και τελικά στους 11 μήνες δόθηκε διαθεσιμότητα. Από την αίτηση σύνδεσης πέρασαν ακόμη 2 μήνες περίπου για τελική ενεργοποίηση της υπηρεσίας, αφού έγινε πρώτα η μελέτη και η εγκατάσταση του οπτικού δικτύου σε όλη την οικοδομή.
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πιο φοβερό σκηνικό πάντως, που έχω συναντήσει πρόσφατα και έχει να κάνει με οπτική ίνα, είναι της inalan : το γραφείο μου βρίσκεται σε ένα στενό, που η έκταση του εξυπηρετεί 3 πολυκατοικίες και 2 μονοκατοικίες. Έχουν τοποθετηθεί εδώ και δεκαπέντε περίπου ημέρες (μπορεί και παραπάνω), δύο κουτιά επιτοιχα, με την αναμονή της οπτικής ίνας (προφανώς έχουν φέρει και την οπτική μέχρι εκεί, με τον γνωστό τρόπο, αρχικά κεντρικά του δρόμου και εν συνεχεία από την έξω πλευρά του πεζοδρομίου - έσω παρειά ρείθρου -). Ε, ακόμα και τώρα, αν μπει κανείς να τσεκάρει διαθεσιμότητα δικτύου, λέει "μη διαθέσιμο". Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα