Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρακάτω καλώδιο συνδέεται σε οθόνη. Τι βύσμα είναι αυτό;  Πρώτη φορά το βλέπω. Η άλλη πλευρά είναι USB.

cable.jpg.90983041675412e9e800194cd9492670.jpg

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bitbit είπε

Το παρακάτω καλώδιο συνδέεται σε οθόνη. Τι βύσμα είναι αυτό;  Πρώτη φορά το βλέπω. Η άλλη πλευρά είναι USB.

cable.jpg.90983041675412e9e800194cd9492670.jpg

Όπως αναφέρθηκε είναι usb-b.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η μόνη διαφορά του σε σχέση με τα κοινά usb-a είναι πως κουμπώνει με μεγαλύτερη "ασφάλεια"

Υπάρχει και σε άλλες συσκευές, π.χ hdd/εκτυπωτές κοκ

Δημοσ.

type B είναι και αυτό που χρησιμοποιείται στους εκτυπωτές. Απλά δεν είναι usb3. Σωστά;

Αλήθεια αυτό το type b των εκτυπωτών χρησιμοποιείται πουθενά αλλού; Δε νομίζω να το έχω πετύχει σε άλλη συσκευή

100 διαφορετικά βύσματα....

έγινε μάγκες, ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bitbit είπε

Αλήθεια αυτό το type b των εκτυπωτών χρησιμοποιείται πουθενά αλλού; Δε νομίζω να το έχω πετύχει σε άλλη συσκευή

Παλαιοτερα το χρησιμοποιουσαν εξωτερικοι δισκοι 3,5", επισης χρησιμοποιειται και σε εξωτερικες καρτες ήχου ή κονσολες με προδιαγραφες καρτας ηχου. 

Δημοσ.

Παιδιά αυτό το βύσμα η διαφορά με το usb 2 είναι το εξόγκωμα παραπάνω που είναι επαφές για την γρηγορότερη ταχύτητα.

Το παλιό usb 2.0 b παίζει σε οτιδήποτε μεγάλο αξεσουάρ υπολογιστή.

Και αυτό που δείχνεις τώρα μπορεί να λέει στην οθόνη σου και να έχεις usb 3.0 hub πάνω στην οθόνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2023 στις 1:00 ΜΜ, Bitbit είπε

Όπως προαναφέρθηκε, είναι USB3, type B.

Η θύρα USB 3 είναι συμβατή με τις παλιότερες εκδόσεις. Έτσι σχεδιάστηκε αυτό το βύσμα βασισμένο στο παλαιότερο type B αλλά με μια επιπλέον προέκταση. Τα παλιότερα καλώδια κάνουν και σε αυτό.

Υποθέτω ότι η οθόνη σου έχει ενσωματωμένες USB 3 θύρες. Συνδέεις αυτό το καλώδιο στην οθόνη και σε μία από τις USB 3 θύρες του υπολογιστή ώστε να μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις τις USB3 θύρες της οθόνης.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και παλαιότερο usb type B καλώδιο αλλά δεν θα είχες ταχύτητες USB 3.

Οι εικόνες περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση. Το USB 3 έχει μπλε χρώμα. Τα βύσματα του USB 2 είναι συμβατά (έστω και με χαμηλότερη ταχύτητα) με τις συσκευές USB 3 αλλά όχι και αντίστροφα.

USB Through The Ages

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ.
Στις 5/3/2023 στις 4:43 ΜΜ, Bitbit είπε

type B είναι και αυτό που χρησιμοποιείται στους εκτυπωτές. Απλά δεν είναι usb3. Σωστά;

100 διαφορετικά βύσματα....

έγινε μάγκες, ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Ειναι πιο "robust" σύνδεση(από άποψη βύσματος κ όχι ταχύτητας,κουμπώνει πιο ασφαλές, είναι λιγότερο πιθανό να ξεκουμπωνει κατά λάθος κοκ) αλλά μπαίνει σε συσκευές που συνήθως δεν βαζοβγαζεις συχνά.

Όπως πιθανοτατα στην δική σου περίπτωση -οθονης με USB hub- θα το συνδέσεις μια φορά και εκτός εάν θέλεις να την μεταφέρεις δεν πρόκειται να το ξαναβγάλεις.

Για αυτό και άλλη του πλευρά(που συνδέετε στο PC) είναι usb-a.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...