tolis.pap Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 H απάντηση μου σε σχέση με το θέμα της συζήτησης δεν ειναι σωστή, αλλά θα επικεντρωθώ στο να σου πω οτι έβαλες μπροστά το οποιονδίποτε εγωισμό με την πρόφαση ότι η ώρα ήταν δύσκολη. Θα ήθελα για μία στιγμή να πάψεις να σκέφτεσαι τι θα γίνει με το δίπλωμα σου και την άδεια σου γιατι κάποια στιγμή θα τα πάρεις αλλά να σκέφτεις το πόσο δύσκολη έκανες μια ζωή ενός ανθρώπου ( ΑΜΕΑ Ή Μάνας με παιδικό καρότσι ) η οποία ειναι ήδη επιβαρυμένη καθημερινός βάζοντας το εγώ σου μπροστά. Αύτος ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκες ; Αυτός ο άνθρωπος μετά απο τόσα χρόνια αναπηρίας πως θα εκλάμβανε τέτοιου είδους συμπεριφορές ; Του δίνεις κίνητρο με αυτόν τον τρόπο να ζήσει μια αξιόλογη ζωή σαν την δική σου ή τουλάχιστον τον αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τροπο που θα αντιμετόπιζες έσυ την δική σου ; Εν κατα κλείδι το θέμα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψεις και να γίνεις αλληλέγγυος και να μην σκέφτεσαι με το εγώ σου . Πρέπει να το κάνεις αυτό για να δώσεις μετέπειτα στα παιδιά σου τα σωστότερα εφόδια και έτσι να έλθει η εξέλιξη σε αυτήν την κοινωνία . Ελπίζω να κατανοήσης την σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλάξεις τροπο σκέψεις και ελπίζω πραγματικά να μην δημιούργησες κάποιο πρόβλημα με την κίνηση σου αυτή. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, kalmik είπε Θα σταματήσουν τα προβλήματα σαν παραπάνω όταν η Αστυνομία κάνει πλέον σωστά και ΠΑΝΤΑ τη δουλειά της. Δεν χρειάζονται εξοντωτικά πρόστιμα αλλά η βεβαιότητα του καταλογισμού της παράβασης, κάθε παράβασης και ΟΛΩΝ των παραβάσεων. Εδώ στο Ελλάντα το κράτος για να καλύψει τη διαχρονικη του ανικανότητα ([πρακτικά την ανικανότητα τόσων και τόσων υπουργών κυβερνήσεων που η μια διαδέχεται την επόμενη) επιμένει στον παραλογισμό των υψηλών προστίμων. Δηλ. άντε να αυξήσουμε και άλλο το πρόστιμο για την παραβίαση οτυ κόκκινου, του stop, της στάθμευσης σε θέση ΑΜΕΑ κοκ. Μόνο και τότε μόνο στην περίπτωση που θα υπάρχει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι αν παρκάρεις σε ΑΜΕΑ θέση, αν περάσεις κόκκινο, αν περάσεις stop, αν παραβιάσεις τη διπλή διαχωριστική κλπ. θα υποστείς την κύρωση, τότε θα στρώσει η κατάσταση. ¨Οπως πχ. συμβαίνει στην Ευρώπη (στην οποία τυπικά και μόνον τυπικά ανήκουμε....) Αλλά αυτό σημαίνει αστυνομία να ΔΟΥΛΕΎΕΙ και όχι να αδιαφορεί.... Δεν θελω να παρω το μερος καμιας αστυνομιας, ωστοσο, πρεπει και οι πολιτες να συμμετεχουν οταν παρατηρουν παρανομιες σαν του πιτσιρικου εδω περα. Ενας βασικος λογος που αποθρασυνονται ολοι αυτοι, τυπου να μας ζητανε και τα ρεστα κι απο πανω, ειναι επειδη πονταρουν στην ταυτοχρονη ανυπαρξια τοσο της αστυνομιας οσο ομως κι ενεργων πολιτων που οχι απλα δε βοηθανε το εργο της αστυνομιας (καλωντας την οταν εντοπιζει τετοιου τυπου παρανομιες), αλλά κατακρινουν κιολας οποιον το κανει.
Black Demis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, kalmik είπε Θα σταματήσουν τα προβλήματα σαν παραπάνω όταν η Αστυνομία κάνει πλέον σωστά και ΠΑΝΤΑ τη δουλειά της. Δεν χρειάζονται εξοντωτικά πρόστιμα αλλά η βεβαιότητα του καταλογισμού της παράβασης, κάθε παράβασης και ΟΛΩΝ των παραβάσεων. Εδώ στο Ελλάντα το κράτος για να καλύψει τη διαχρονικη του ανικανότητα ([πρακτικά την ανικανότητα τόσων και τόσων υπουργών κυβερνήσεων που η μια διαδέχεται την επόμενη) επιμένει στον παραλογισμό των υψηλών προστίμων. Δηλ. άντε να αυξήσουμε και άλλο το πρόστιμο για την παραβίαση οτυ κόκκινου, του stop, της στάθμευσης σε θέση ΑΜΕΑ κοκ. Μόνο και τότε μόνο στην περίπτωση που θα υπάρχει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι αν παρκάρεις σε ΑΜΕΑ θέση, αν περάσεις κόκκινο, αν περάσεις stop, αν παραβιάσεις τη διπλή διαχωριστική κλπ. θα υποστείς την κύρωση, τότε θα στρώσει η κατάσταση. ¨Οπως πχ. συμβαίνει στην Ευρώπη (στην οποία τυπικά και μόνον τυπικά ανήκουμε....) Αλλά αυτό σημαίνει αστυνομία να ΔΟΥΛΕΎΕΙ και όχι να αδιαφορεί.... Αυτό δεν παίζει ειδικά στην Ελλάδα (λίγα άτομα έχουν)), σε παρα πολλές χώρες πχ Ελβετία έχουν χώσει σχεδόν παντού και αστυνομία βγαίνει μόνο όταν υπάρχει λόγος. Εκεί πραγματικά όλοι οδηγανε ρομπότ όλα κάνουν by the book γιατι ξέρουν ότι πανω από το κεφάλι τους υπάρχει τιμωρία
james01gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, BackFromHell είπε Δεν θελω να παρω το μερος καμιας αστυνομιας, ωστοσο, πρεπει και οι πολιτες να συμμετεχουν οταν παρατηρουν παρανομιες σαν του πιτσιρικου εδω περα. Ενας βασικος λογος που αποθρασυνονται ολοι αυτοι, τυπου να μας ζητανε και τα ρεστα κι απο πανω, ειναι επειδη πονταρουν στην ταυτοχρονη ανυπαρξια τοσο της αστυνομιας οσο ομως κι ενεργων πολιτων που οχι απλα δε βοηθανε το εργο της αστυνομιας (καλωντας την οταν εντοπιζει τετοιου τυπου παρανομιες), αλλά κατακρινουν κιολας οποιον το κανει. σήμερα πήγα βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης μου με το καρότσι και τον 14 μηνών γιο μου. τσακώθηκα με 2 μηχανάκια και 2 ΙΧ γιατί κυκλοφορούσαν στον πεζόδρομο (τουλάχιστον τα μηχανάκια περίμεναν να περάσω πρώτα). ο ένας μάλιστα από το αυτοκίνητο μου ζήταγε και τα ρέστα και κόντευε να βγει από το αυτοκίνητο να γίνουμε μπίλιες. τον κράτησε η γυναίκα του που ήταν δίπλα του. είχα μωρό μαζί μου, δεν το σεβάστηκε κανένας. πριν μία εβδομάδα είχε παρκάρει ένας μπροστά μου ακριβώς σε ράμπα την ώρα που ήθελα να περάσω τον δρόμο, πάλι έχοντας καρότσι μαζί μου. σταμάτησε να πάρει σουβλάκια, με είδε με το καρότσι, δεν ντράπηκε καν. του μίλαγα και με έγραφε, πιστεύω πραγματικά πως δεν καταλάβαινε πως μου έκλεινε τον δρόμο. το θέμα είναι πως έχω κουραστεί να μιλάω ήρεμα, δεν μπορώ να αντιδρώ ήρεμα όταν βλέπω τον άλλον να του μιλάω και αυτός/αυτή να μου δίνουν δικαιολογίες (και είναι σίγουρο πως κάποιος θα με πλακώσει κάποια στιγμή). μα δεν είμαι από εδώ, χάθηκα, βιάζομαι. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2 ώρες πριν, Black Demis είπε Εκεί πραγματικά όλοι οδηγανε ρομπότ όλα κάνουν by the book γιατι ξέρουν ότι πανω από το κεφάλι τους υπάρχει τιμωρία κάνεις λάθος. δεν είναι πως ξέρουν θα τους τιμωρήσουν αλλά γνωρίζουν πως δημιουργούν πρόβλημα στον δίπλα τους. σέβονται τον διπλανό τους. το να υπακούς τους κανόνες μίας κοινωνίας είναι εύκολο. στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε και όταν κάποιος μας τους υποδεικνύει νευριάζουμε κιόλας. δεν έχεις ιδέα πόσες φορές μου έχουν πει εάν κάποιος με διόρισε τροχονόμο... 7
Black Demis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, james01gr είπε κάνεις λάθος. δεν είναι πως ξέρουν θα τους τιμωρήσουν αλλά γνωρίζουν πως δημιουργούν πρόβλημα στον δίπλα τους. σέβονται τον διπλανό τους. το να υπακούς τους κανόνες μίας κοινωνίας είναι εύκολο. στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε και όταν κάποιος μας τους υποδεικνύει νευριάζουμε κιόλας. δεν έχεις ιδέα πόσες φορές μου έχουν πει εάν κάποιος με διόρισε τροχονόμο... ουτε κατά διάνοια ........ εκεί ζούσα...... οσο ειναι εκεί φέρονται ΑΨΩΓΑ με το που έρθουν σε καποια χώρα όπως ελλαδα κλπ ...... ο χάρος βγήκε παναγία πραγματικά ότι δεν εκαναν εκεί ξεσπάνε εδω καποια φάση ηρθε για διακοπές ένας φίλος μου από εκεί (δεν είχε ξανά έρθει ελλαδα) για να καταλάβεις εκεί μέσα σε 5 χρονια αυτός είχε μαζέψει 1 πρόστιμο και αυτό για κάτι πολύ άσχετο..... (εγώ είχα 7 μαζέψει που πάλι δεν ειναι τπτ τα περισσότερα ήταν για παραβίαση ταχύτητας κατά 2 η 3 χιλομετρα τα οποία μετά λύθηκαν όταν πήραν όχημα με cruize controll ετσι δεν ξέφευγα από το όριο με το limiter) και που λες ερχεται και με το που κατάλαβε οτι έλεγχος και παρακολούθηση συμπεριφοράς ειναι σχεδόν μηδενική εδω..... (δεν του πήρε πάνω από μια μέρα να καταλάβει) τι κόκκινα πυροβολούσε τι όρια ταχύτητας τι παρκάρισμα στην μέση του δρόμου και έπαιρνε φαγητό κλπ... ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ και από ντόπιους..... χοντρικά χοντρικά περισσότεροι ετσι ειναι οταν έρχονται εδώ (η όποια άλλη χώρα ειναι σε αυτή την κατάσταση) edit: τωρα διάβασα το πρώτο post σου,,,, άντε μηχανάκια να ειχαν παρκάρει σε καμία γωνία αυτοκίνητα τι εκαναν στο πεζοδρόμιο? 😯 Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από Black Demis
spectaculator Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, piraiasnai είπε Κλασικοί passive aggressive τύποι που σχολιάζουν αρνητικά ότι βρουν...είπα ότι έφαγα κλήση άδικα;Οτι δεν θα την πληρώσω ή οτι θα πάω να κάνω φασαρία στην τροχαία; Απλά εξηγώ τι έγινε και κάνω μία ερώτηση. Εφόσον δεν είχα χρόνο και δεν υπήρχε πάρκινγκ η άλλη λύση θα ήταν να το παρατήσω στη μέση του δρόμου. Έκανα μία ερώτηση,δεν παραπονέθηκα,αν δεν έχετε να πείτε κάτι χρήσιμο καλώς. Εσένα λεβέντη μου δεν έπρεπε να σου δώσουν καθόλου δίπλωμα! Τέσπα, μαθαίνεις έστω και σιγά-σιγά τις ευθύνες του οδηγού. Μισό βήμα τη φορά... Πλέον είναι το σύστημα απόλυτα μηχανογραφημένο και όλα τροχαία, υπουργεία διαμοιράζονται τα πάντα και άμεσα. Θα πας το προσωρινό και θα γίνει αναστολή έκδοσης του κανονικού για τόσο όσο διαρκεί η ποινή κράτησης του. Έκανες την πρώτη νωρίς-νωρίς πρόσεχε μην μπλέξεις περισσότερο.
NickTG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 5 hours ago, kalmik said: το αναγνώρισε Μέσα στην αναγνώριση όμως δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει πως βιαζόταν, ότι δεν είχε κλείσει όλη τη ράμπα και φυσικά ότι η τροχαία δεν περνάει κανονικά εκείνη την ώρα άρα κάποιος "προδότης" τον κάρφωσε. 4
phanispal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Εντάξει; Τα βγάλατε τα εσώψυχά σας οι γνωστοί άγνωστοι τέλειοι και αναμάρτητοι; Θα κοιμηθείτε ευχαριστημένοι που κράξατε; 4
NickTG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 5 minutes ago, phanispal said: Εντάξει; Τα βγάλατε τα εσώψυχά σας οι γνωστοί άγνωστοι τέλειοι και αναμάρτητοι; Θα κοιμηθείτε ευχαριστημένοι που κράξατε; Είσαι συχνά σε βιασύνη και αφήνεις και εσύ χώρο και παρεξηγήθηκες? Δεν είδα πάντως κάποιον παραπάνω να λέει πως είναι τέλειος. Είναι διαφορετικό αυτό με το να δέχεσαι απλά ότι έκανες βλακεία χωρίς να ψάχνεις περιττές δικαιολογίες. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, james01gr είπε σήμερα πήγα βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης μου με το καρότσι και τον 14 μηνών γιο μου. τσακώθηκα με 2 μηχανάκια και 2 ΙΧ γιατί κυκλοφορούσαν στον πεζόδρομο (τουλάχιστον τα μηχανάκια περίμεναν να περάσω πρώτα). ο ένας μάλιστα από το αυτοκίνητο μου ζήταγε και τα ρέστα και κόντευε να βγει από το αυτοκίνητο να γίνουμε μπίλιες. τον κράτησε η γυναίκα του που ήταν δίπλα του. είχα μωρό μαζί μου, δεν το σεβάστηκε κανένας. πριν μία εβδομάδα είχε παρκάρει ένας μπροστά μου ακριβώς σε ράμπα την ώρα που ήθελα να περάσω τον δρόμο, πάλι έχοντας καρότσι μαζί μου. σταμάτησε να πάρει σουβλάκια, με είδε με το καρότσι, δεν ντράπηκε καν. του μίλαγα και με έγραφε, πιστεύω πραγματικά πως δεν καταλάβαινε πως μου έκλεινε τον δρόμο. το θέμα είναι πως έχω κουραστεί να μιλάω ήρεμα, δεν μπορώ να αντιδρώ ήρεμα όταν βλέπω τον άλλον να του μιλάω και αυτός/αυτή να μου δίνουν δικαιολογίες (και είναι σίγουρο πως κάποιος θα με πλακώσει κάποια στιγμή). μα δεν είμαι από εδώ, χάθηκα, βιάζομαι. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ κάνεις λάθος. δεν είναι πως ξέρουν θα τους τιμωρήσουν αλλά γνωρίζουν πως δημιουργούν πρόβλημα στον δίπλα τους. σέβονται τον διπλανό τους. το να υπακούς τους κανόνες μίας κοινωνίας είναι εύκολο. στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε και όταν κάποιος μας τους υποδεικνύει νευριάζουμε κιόλας. δεν έχεις ιδέα πόσες φορές μου έχουν πει εάν κάποιος με διόρισε τροχονόμο... Τζαμπα κάθεσαι και φωναζεις. Δεν θα γίνει τίποτε.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 26 λεπτά πριν, phanispal είπε Εντάξει; Τα βγάλατε τα εσώψυχά σας οι γνωστοί άγνωστοι τέλειοι και αναμάρτητοι; Θα κοιμηθείτε ευχαριστημένοι που κράξατε; «Άνθρωπος» που επικροτεί όποιον κλείνει ένα νόμιμο με άδεια γκαραζ,δεν έχει φυσικά κανένα πρόβλημα όταν κλείνουν ραμπες ΑΜΕΑ. Αν βέβαια έχει δικό του άτομο σε καροτσάκι ή βρεθεί ο ίδιος θα αλλάξει απόψεις.
lector Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Black Demis είπε ουτε κατά διάνοια ........ εκεί ζούσα...... οσο ειναι εκεί φέρονται ΑΨΩΓΑ με το που έρθουν σε καποια χώρα όπως ελλαδα κλπ ...... ο χάρος βγήκε παναγία πραγματικά ότι δεν εκαναν εκεί ξεσπάνε εδω Αυτο το εχω παρατηρησει κι εγω... εχω δει πολλες φορες τουριστες (κυριως κεντρο αθηνας) ειτε πεζους ειτε οδηγους που αναρωτιεμαι αν θα συμπεριφερονταν ετσι στη χωρα τους που υποτιθεται οτι δεν ειναι μπ@#$λο σαν τη δικη μας. Για να μην αναφερω τι γινεται στα νησια το καλοκαιρι απο δαυτους... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, lector είπε Αυτο το εχω παρατηρησει κι εγω... εχω δει πολλες φορες τουριστες (κυριως κεντρο αθηνας) ειτε πεζους ειτε οδηγους που αναρωτιεμαι αν θα συμπεριφερονταν ετσι στη χωρα τους που υποτιθεται οτι δεν ειναι μπ@#$λο σαν τη δικη μας. Για να μην αναφερω τι γινεται στα νησια το καλοκαιρι απο δαυτους... Βλέπουν πως συμπεριφέρονται οι ντόπιοι,και σου λέει μπάχαλο είναι εδώ.Σε άλλη χώρα φυσικά θα είχαν άλλη συμπεριφορά. Το θέμα είναι ότι στη χώρα τους οι τουρίστες συμπεριφέρονται ανάλογα. Πάνε εσυ σαν τουριστας και πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ στην Ελβετία π.χ. Στο Καϊρο να πάει ο Έλληνας θα γίνει πιο καγκουρας από ότι είναι εδώ. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από jmmys
ObeyWario! Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Κάντε όποια παράβαση θέλετε, σε ένα μήνα έχουμε Πάσχα και εκλογές θα σας επιστραφούν τα πάντα
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Κάντε όποια παράβαση θέλετε, σε ένα μήνα έχουμε Πάσχα και εκλογές θα σας επιστραφούν τα πάντα Όχι το αλκοόλ,εκτός αν ο μπάτσος είναι γνωστός την στιγμή του τεστ. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις