Gingerbread Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Πόση σημασία έχει; Το λίαν καλώς ακούγεται πολύ καλύτερα από το καλώς όπως και το άριστα από το λίαν καλώς. Όμως στην ουσία αλλάζει κάτι; Δηλαδή ένας που έχει την Χ ειδικότητα, ας πουμε παθολόγος, νοιάζει κανέναν με τι βαθμό είχε το πτυχίο του;
FilipposMD Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Όση σημασία έχει και στις άλλες σχολές. Όταν πας σε γιατρό ή μηχανικό ή αρχιτέκτονα ή γεωπόνο, κοιτάς ή ρωτάς τι βαθμό είχε στο πτυχίο του; Προφανώς όχι. Ο βαθμός πτυχίου μετράει ως έναν σημείο για να συνεχίσεις τις σπουδές σου ή για την πρώτη σου δουλειά. Π.χ. αν θες να κάνεις διδακτορικό ή μεταπτυχιακό θα τον κοιτάξουν τον βαθμό σου και ορισμένα προγράμματα έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Ή αν θες να βρεις υποτροφία, κάποιες δίνονται μόνο σε άτομα με βαθμό άριστα. Αλλά στην Ελλάδα που ειδικότητα παίρνεις με βάση τη λίστα αναμονής, αν ο στόχος σου είναι να τελειώσεις τη σχολή, να κάνεις ειδικότητα και να ασκήσεις το επάγγελμα χωρίς να σε νοιάζουν διδακτορικά και τέτοια, ο βαθμός πτυχίου είναι εντελώς αδιάφορος. Σε κάθε περίπτωση, το βασικό που μετράει είναι η ουσία, δηλαδή να μάθεις αυτά που πρέπει να ξέρεις, αλλά καταλαβαίνω ότι μερικές φορές χρειάζεται μια ιδιαίτερη τακτική αν θες να πάρεις οπωσδήποτε και υψηλό βαθμό.
DrKatsikis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Αν ισχυσει αυτο που λεει η γκαγκα, δηλαδη η θεση σου στην αναμονη να ειναι συναρτηση του βαθμου σου, τοτε ναι μετραει πολυ. Θα ερθουν ολοι οι Βουλγαροσπουδαγμενοι με 9+ βαθμο και θα καπαρωσουν ολες τις θεσεις, σε χειροτερο βαθμο απο οτι τωρα. Δεν σου αρεσει η ΓΙ ή Παθαν; Κριμα, να διαβαζες περισσοτερο.
Gingerbread Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 49 λεπτά πριν, DrKatsikis είπε Αν ισχυσει αυτο που λεει η γκαγκα, Αυτό που λέει η γκάγκα ούτε στο όνειρο της δεν θα το δει. Χωρίς ενιαίες εξετάσεις τα παιδιά της Ιατρικής Αθηνών θα έχουν μάλλον τους υψηλότερους βαθμούς από τις άλλες ελληνικές σχολές (και φυσικά έχεις δίκιο για αυτούς στις ξένες σχολές) και στο τέλος θα είχε περισσότερη σημασία που πέρασες στις πανελλήνιες παρά οτιδήποτε άλλο. Έχω ακούσει πως εξετάζεται πρόταση για εξετάσεις στην εισαγωγή στην ειδικότητα (γιατί μάλλον δεν έχουμε αρκετές εξετάσεις) το οποίο θα μπορούσε να είναι ο τρόπος εισαγωγής στις ειδικότητες. Βγαίνω λίγο οφ τοπικ αλλά μαζί με τις μαλακίες του foundation year μόνη της θα μείνει 2 ώρες πριν, FilipposMD είπε Π.χ. αν θες να κάνεις διδακτορικό ή μεταπτυχιακό θα τον κοιτάξουν τον βαθμό σου και ορισμένα προγράμματα έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Επειδή είμαι με 2ο πτυχίο, έχω ήδη διδακτορικό και μαστερ (στην ιατρική) οπότε δεν με απασχολεί αυτό. 2 ώρες πριν, FilipposMD είπε Σε κάθε περίπτωση, το βασικό που μετράει είναι η ουσία, δηλαδή να μάθεις αυτά που πρέπει να ξέρεις, αλλά καταλαβαίνω ότι μερικές φορές χρειάζεται μια ιδιαίτερη τακτική αν θες να πάρεις οπωσδήποτε και υψηλό βαθμό. Έτσι θέλω να πιστεύω αλλά το γεγονός ότι βγάζω 7,5 με κάνει ναι νιώθω στόκος και μέχει λίγο καταβάλλει ψυχολογικά όσο και να ακούγεται χαζό και ότι όσο και να ξέρω θα βλέπουν οι μελλοντικοί εργοδότες το 7,5 και θα ακυρώνει όλα τα άλλα. Τεσπα ίσως είμαι υπερβολικός αλλά μέχει στεναχωρήσει αυτό (ενώ οκ στο χέρι μου ήταν).
xgol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Ε ρε τι διαβαζουμε απο μελλοντικους (?) συναδελφους..
velociraptoras Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 10:53 ΜΜ, Gingerbread είπε Αυτό που λέει η γκάγκα ούτε στο όνειρο της δεν θα το δει. Χωρίς ενιαίες εξετάσεις τα παιδιά της Ιατρικής Αθηνών θα έχουν μάλλον τους υψηλότερους βαθμούς από τις άλλες ελληνικές σχολές (και φυσικά έχεις δίκιο για αυτούς στις ξένες σχολές) και στο τέλος θα είχε περισσότερη σημασία που πέρασες στις πανελλήνιες παρά οτιδήποτε άλλο. Έχω ακούσει πως εξετάζεται πρόταση για εξετάσεις στην εισαγωγή στην ειδικότητα (γιατί μάλλον δεν έχουμε αρκετές εξετάσεις) το οποίο θα μπορούσε να είναι ο τρόπος εισαγωγής στις ειδικότητες. Βγαίνω λίγο οφ τοπικ αλλά μαζί με τις μαλακίες του foundation year μόνη της θα μείνει Επειδή είμαι με 2ο πτυχίο, έχω ήδη διδακτορικό και μαστερ (στην ιατρική) οπότε δεν με απασχολεί αυτό. Έτσι θέλω να πιστεύω αλλά το γεγονός ότι βγάζω 7,5 με κάνει ναι νιώθω στόκος και μέχει λίγο καταβάλλει ψυχολογικά όσο και να ακούγεται χαζό και ότι όσο και να ξέρω θα βλέπουν οι μελλοντικοί εργοδότες το 7,5 και θα ακυρώνει όλα τα άλλα. Τεσπα ίσως είμαι υπερβολικός αλλά μέχει στεναχωρήσει αυτό (ενώ οκ στο χέρι μου ήταν). Το 7,5 είναι μια χαρά. Το θέμα είναι οταν θα τελειώσεις τη σχολή αν θα σου εχουν μεινει εστω τα μισα από όσα εμαθες.
-Dimitris- Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 7:47 ΜΜ, Gingerbread είπε Πόση σημασία έχει; Σημασία έχει αν θα τελειώσεις τη σχολή στην ώρα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα