truman2193 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 11:57 ΜΜ, George_pzg21 είπε Ρε κάτσε διάβασε να πάρεις πτυχίο...μου θες ΗΠΑ κιόλας να κάνεις τον business man...δεν λέω τεράστια ευκαιρία αλλά άμα δεν σου κάτσει...20 χρονών χωρίς τίποτα στις ΗΠΑ ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου θα είσαι... To βρήκανε όλοι να γίνουν πετυχημένοι με τη μία... Υ.Γ Πως πήγες εξεταστική? γιατί και ένα φιλαράκι αυτά μου έλεγε από τη σχολή μου γιατί ήταν τεμπέλης και δεν ήθελε να στρώσει ποπό να διαβάσει... Μόνο Μαθηματικά κόπηκα, που το περίμενα δηλαδή. Πέρασα όλα τα υπόλοιπα με 7.5-8.
archer100 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2023 στις 5:09 ΜΜ, truman2193 είπε Καλησπερα σε ολους, πριν πω οτιδηποτε να σημειωσω οτι ειμαι 19 ετων και ειμαι φοιτητης 1ου ετους στο τμημα Ναυτιλιακων Σπουδων στο ΠΑ.ΠΕΙ. Ειμαι μισος Καναδος και σκεφτομουν μετα την αποφοιτηση μου και ισως μετα απο καποια χρονια στην Ελλαδα, να παρω ενα ρισκο, να βγαλω διαβατηριο και να φυγω προς τα εκει.. Τα Χριστουγεννα λοιπον, κατεβηκε ο θειος που λετε οπου τα τελευταια 10 χρονια μενει/εργαζεται μονιμα στην Αμερικη. Εχει κανει μια επιτυχημενη καριερα σαν μεσιτης και μετα απο μια πολυωρη συζητηση μου προτεινε να τα αφησω ολα και να παω εκει, να βγαλω διπλωμα μεσιτη και να δουλεψω μαζι του. Αρχικα του ειπα οχι καθως θεωρησα οτι ηταν κατι της στιγμης και δεν το εννοουσε οντως και απλα το ειπε απο ευγενεια, εξ'αλλου απο το 2013 που εφυγε απο Ελλαδα δεν ειχαμε καποια ιδιαιτερη σχεση. Οσο περναει ο καιρος ομως, οταν μιλαμε στο τηλ κλπ συνεχιζει να το αναφερει και με παροτρυνει να το σκεφτω. Η αληθεια ειναι πως ειναι ακρως δελεαστικο καθως οχι μονο με ενδιαφερει το αντικειμενο αλλα ξερω και οτι οι συνθηκες ζωης στην Αμερικη ειναι δεκα φορες καλυτερες απο εδω. Προφανως οταν ρωταω τους δικους μου ανθρωπους ακουω αρνητικες απαντησεις καθως ολοι θεωρουν οτι ειναι πολυ νωρις για κατι τετοιο και οτι αν φυγω στα 19 δεν υπαρχει γυρισμος κλπ κλπ. Η αληθεια ειναι πως θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη σαν ουδετεροι. Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Ομως επειδη καθε πολιτεια στην Αμερικη εχει αλλες συνθηκες ζωης και ουσιαστικα προκειται για 50 διαφορετικες χωρες, να σημειωσω οτι προκειται για τις πολιτειες της Πενσυλβανια και της Νεας Υορκης. Καταρχην ποιο ειναι το δελεαρ σε αυτο που σου προτεινει ο θειος; Τα σεναρια παιζουν απο το: "Ελα να δουλεψεις σε μενα ως υπαλληλος με βασικο μισθο και βρες να νοικιασεις μονος σου, αν δεν εισαι καλος στη δουλεια θα παρεις ποδι, επισης για βιζα και σπονσορινγκ δεν ενδιαφερομαι να σου κανω" που ουσιαστικα πας σαν ανειδικευτος εργατης απλα για να δουλευεις ολη μερα και να τα τρως ολα στο ενοικιο, μεροδουλι-μεροφαι. Το παραπανω σεναριο φυσικα δεν περιεχει τιποτε δελεαστικο και σε μερικους μηνες πιθανο να γυρισεις πισω με τα αυτια κατεβασμενα Το ευνοικοτατο σεναριο θα ηταν: "Ελα μαζι μου Αμερικη, εισαι παιδι του αδερφου μου, εγω παιδια δεν εχω, θα σε βαλω δεξι μου χερι με καλο μισθο συν ποσοστα και φυσικα θα μενεις στο 6 δωματιων σπιτι μου, με 2 στρεμματα αυλη. Οταν τα χρονια περασουν ολα οσα εχω χτισει θα μεινουν τελικα σε σενα, ως ανιψι μου και πλεον συνεταιρος μου" Σε αυτο το σεναριο, προφανως και πας με κλειστα ματια. Ενδιαμεσα παιζουν διαφορα σεναρια, αλλα ευνοικα, αλλα λιγοτερο. Αυτο που πρεπει να δωσεις βαρυτητα ειναι το τι ειδους ανθρωπος ειναι ο θειος σου και ποια η σχεση του μαζι σου; Ειναι αδερφος γονιου σου και εχετε καλες σχεσεις; Υπαρχει αγαπη, συχνα τηλεφωνα, περνατε μαζι γιορτες, κλπ; Ειναι απλας με τα λεφτα ή ειναι γνωστος τσιγγουνης και φτωχομπινες, και θα σου βγαλει το λαδι εκει για να σου δινει τον βασικο; Αυτα ειναι τα υποκειμενικα που πρεπει να δωσεις βαρος. Απο κει και περα αυτα που ειναι σιγουρα για την Αμερικη ειναι πως η δουλεια ειναι περισσοτερη, αν εισαι ανειδικευτος εκει θα δεινοπαθησεις, τα σπιτια ειναι πανακριβα, το ιδιο και η ζωη, φαγητο, περιθαλψη, μετακινησεις σιγουρα με αυτοκινητο, ειναι μακρια απο Ελλαδα οποτε καθε σου ταξιδι θα θελεις αρκετα χρηματα, κλπ Απο την αλλη ειναι χωρα ευκαιριων και μπορεις να φτιαχτεις οικονομικα πολυ γρηγορα και πολυ καλα. Επισης η φορολογια ειναι χαμηλη και αυτο θα φανει μακροχρονια στα οικονομικα σου. Στη θεση σου θα συνεχιζα τις σπουδες και θα πηγαινα αργοτερα, εχοντας καποιο χαρτι. Εναλλακτικα θα γραφομουν σε καποιο ονλινε πανεπιστημιο για να μη μεινω ανειδικευτος. Επαναλαμβανω ανειδικευτος στην Αμερικη θα δουλευεις σαν το σκυλο ισα για να επιβιωνεις και ανα πασα στιγμη θα κινδυνευεις αν μεινεις αστεγος αν μεινεις χωρις δουλεια. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από archer100 1
George_pzg21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, truman2193 είπε Μόνο Μαθηματικά κόπηκα, που το περίμενα δηλαδή. γιατί το περίμενες? 4 ώρες πριν, truman2193 είπε Πέρασα όλα τα υπόλοιπα με 7.5-8. Μπράβο! Συνέχισε έτσι και βγάλε το american dream απο το μυαλό σου
csontheline Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Στις 22/3/2023 στις 10:10 ΜΜ, George_pzg21 είπε Συνέχισε έτσι και βγάλε το american dream απο το μυαλό σου Και βάλε το greek dimosio dream στο μυαλό σου. /golfclap Διακοπή σπουδών για 6-12 μήνες, δοκιμή με τον θείο (αν τα πάτε καλά, όπως σου έγραψαν παραπάνω) και το ξανασυζητάς ύστερα που θα έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
-Dimitris- Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Στις 30/3/2023 στις 3:00 ΜΜ, csontheline είπε Και βάλε το greek dimosio dream στο μυαλό σου. Μου αρέσει που μερικοί εδώ μέσα, για να τα έχετε καλά με τον εαυτό και τις επιλογές σας, κάνετε γενικέυσεις. Δηλαδή τα μονοπάτια της ζωής είναι μόνο 2. Μετανάστευση ή ελληνικό δημόσιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα