Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα πατίνι για να μπορώ να πηγαινω εύκολα απο την μία δουλειά στην άλλη χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, μαξ 3 χλμ δηλαδή

Ποιό πατίνι έχετε να μου προτείνεται; Επίσης, μπορώ να εμπιστευτώ ένα μεταχειρισμένο πατίνι, ή θα μπλέξω με προβλήματα;

Ευχαριστώ πολύ

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 minutes ago, Grimmo said:

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα πατίνι για να μπορώ να πηγαινω εύκολα απο την μία δουλειά στην άλλη χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, μαξ 3 χλμ δηλαδή

Ποιό πατίνι έχετε να μου προτείνεται; Επίσης, μπορώ να εμπιστευτώ ένα μεταχειρισμένο πατίνι, ή θα μπλέξω με προβλήματα;

Ευχαριστώ πολύ

εφοσον το θες για μεταφορα στην δουλεια εγω δεν θα πηγαινα σε μεταχειρισμενο αφου σκοπευεις να το κρατησεις για πολυ καιρο

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, poulinos είπε

εφοσον το θες για μεταφορα στην δουλεια εγω δεν θα πηγαινα σε μεταχειρισμενο αφου σκοπευεις να το κρατησεις για πολυ καιρο

Σε ευχαριστώ πολύ, το λέω απο θέμα οικονομικό. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις ;

Δημοσ.
4 minutes ago, Grimmo said:

Σε ευχαριστώ πολύ, το λέω απο θέμα οικονομικό. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις ;

δυστυχως δεν εχω αποψη πανω σε καποιο συγκεκριμενο. καταλαβαινω οτι ενα μεταχειρισμενο θα βγει πιο καινουριο αλλα δεν ξερεις τι μπορει να εχει κανει ο αλλος.και επειδη λες οτι το θες για την δουλεια αρα θα το χρησιμοποιεις καθε μερα(αρα θα κανει και αποσβεση) για αυτο προτεινα να πας σε new. Παρα να χρειαστει καποια στιγμη μπαταριες κτλ. αν το επαιρνες με σκοπο να κανεις χαβαλε και να το χρησιμοποιεις αραια και που τοτε οκ πηγαινε και σε μεταχειρισμενο. καταλαβαινω οτι θα γλυτωσεις χρηματα αλλα με ενα νεο θα εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο.

• Like 1
Δημοσ.

γιατί πατίνι και όχι κάποιο ποδήλατο; με υποβοήθηση και με χειρόγκαζο φυσικά... κοστίζουν παραπάνω αλλά είναι ποιο άνετα και ασφαλές.. λογικά και ποιο future proof 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grimmo είπε

Δεν είναι έτσι απλά τα πράματα, παίζει σημαντικό ρόλο πόσο βάρος έχεις, αν θα κουβαλάς πράματα στην πλάτη, άρα ακόμα μεγαλύτερο βάρος, αν οι διαδρομές σου περιλαμβάνουν ανηφόρες, αν τα δρομολόγια σου θα είναι συνήθως σε καλό δρόμο ή εντελώς χάλια οδόστρωμα και αν θα το χρησιμοποιείς πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Δημοσ.

Εγώ δεν σου προτείνω πατίνι, τρομερά επικίνδυνο και πλήρως εκτεθειμένα, δεν συγχωρεί λάθη. Παρόλαυτα αν θες οποιαδήποτε ηλ. πατίνι θα πρέπει να υπολογίσεις το βάρος σου μαζί με ότι θα μεταφέρεις, ανηφόρες, κατηφόρες, οδόστρωμα, καιρικές συνθήκες, κίνηση και ασφάλεια. Αν το πατίνι δεν χρειάζεται να το παρκάρεις σε κάθε διαδρομή η όχι κλπ. Αντικειμενικά τα ηλ. πατίνια είναι ότι χειρότερο για μεταφορικό μέσο σε πόλη.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Zakzam είπε

Εγώ δεν σου προτείνω πατίνι, τρομερά επικίνδυνο και πλήρως εκτεθειμένα, δεν συγχωρεί λάθη.......... Αντικειμενικά τα ηλ. πατίνια είναι ότι χειρότερο για μεταφορικό μέσο σε πόλη.

Πλήρως εκτεθειμένα είναι τα πάντα που δεν περιλαμβάνουν μεταλλική κάψουλα γύρω από τον οδηγό, από απλά πατίνια, skateboard, hoverboard, ηλεκτ. πατίνια, ποδήλατα, μηχανάκια μέχρι ακόμα και μηχανές.
Παρόλα αυτά προσωπικά προτιμώ ένα ηλεκτρικό πατίνι ΜΕ τον περιοριστή ταχύτητας στα 25χλμ/ώρα βάση νομοθεσίας και το θεωρώ πολύ ποιό ασφαλές από ένα π.χ. μηχανάκι που άνετα θα πιάσει μια 70άρα-80άρα.

Τo παραπάνω με το σκεπτικό ότι ο οδηγός είναι προσεκτικός και δεν είναι αυτός ο οποίος θα δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση και ότι άλλη δυναμική έχουν τα 25 χλμ max από τα 70-80-...

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Grimmo είπε

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ

Αν έχεις απαιτήσεις να ανεβαίνεις ανηφόρες και/ή έχεις βάρος πάνω από 100kg πας σε 500w μοτέρ τουλάχιστον (πχ dualtron, laotie).

Αν κινείσαι μόνο σε ευθείες μπορείς να κάνεις δουλειά και με ένα xiaomi (ιδανικά pro).

Δημοσ.
Στις 4/3/2023 στις 5:21 ΜΜ, madnifestah είπε

γιατί πατίνι και όχι κάποιο ποδήλατο; με υποβοήθηση και με χειρόγκαζο φυσικά... κοστίζουν παραπάνω αλλά είναι ποιο άνετα και ασφαλές.. λογικά και ποιο future proof 

Είναι παραπάνω τα λεφτά για ποδήλατα για αυτο

Δημοσ.
Στις 4/3/2023 στις 3:43 ΜΜ, Grimmo είπε

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ

Πατίνι μόνο καινούργιο. Δες κριτικές για τα Xiaomi γιατί παίζουν πολλοί παράγοντες.

*Αν η δουλειά είναι καθιστική και μόνο 3 χμ, ξεκάθαρα να επιλέξεις το να πηγαίνεις με τα ποδια. Μόνο καλό θα σου κάνει κ ο χρονος ειναι ελάχιστος. Ως επιλογή θα σε αποζημιώσει μελλοντικά.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 4/3/2023 στις 6:07 ΜΜ, dpolal είπε

Δεν είναι έτσι απλά τα πράματα, παίζει σημαντικό ρόλο πόσο βάρος έχεις, αν θα κουβαλάς πράματα στην πλάτη, άρα ακόμα μεγαλύτερο βάρος, αν οι διαδρομές σου περιλαμβάνουν ανηφόρες, αν τα δρομολόγια σου θα είναι συνήθως σε καλό δρόμο ή εντελώς χάλια οδόστρωμα και αν θα το χρησιμοποιείς πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Ναι συμφωνώ σε αυτό, εγώ στα 75 κιλά είμαι και δεν θα έχω ιδιαίτερο βάρος που θα κουβαλάω.

γενικα δεν θα κάνω τεράστιες αποστάσεις με ανηφόρες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας το θελω

απλα θέλω να έχει Bluetooth 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Grimmo είπε

Ναι συμφωνώ σε αυτό, εγώ στα 75 κιλά είμαι και δεν θα έχω ιδιαίτερο βάρος που θα κουβαλάω.

γενικα δεν θα κάνω τεράστιες αποστάσεις με ανηφόρες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας το θελω

απλα θέλω να έχει Bluetooth 

Εδώ και 3 εβδομάδες έχω στην κατοχή μου το NIU KQi3 Pro το οποίο είναι τούμπανο για την περίπτωση μου, 90 κιλά + backpack και τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα απόσταση διαδρομές και θεωρείτε από τα top στην κατηγορία του.
Έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι τώρα.
Για τα δικά σου κιλά μπορείς να δείς το μοντέλο Sport που είναι φθηνότερο με λίγο μικρότερη αυτονομία.
Άλλες εταιρείες είναι η Xiaomi, Urban Glide, Seqway, κλπ.

Το app του δικού μου καταγράφει την διαδρομή με διάφορα στοιχεία μέσω ΒΤ και επίσης κρατάει αρχείο ανά ημέρα.
Π.Χ.:
aero_riding_share_img_1677650889147.jpg.5753d89ab130519f2367c20c06e9874e.jpg

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

*Αν η δουλειά είναι καθιστική και μόνο 3 χμ, ξεκάθαρα να επιλέξεις το να πηγαίνεις με τα ποδια. Μόνο καλό θα σου κάνει κ ο χρονος ειναι ελάχιστος. Ως επιλογή θα σε αποζημιώσει μελλοντικά.

Γνωρίζοντας ότι δεν προσφέρω τίποτα στο θέμα, δε συμφωνώ με αυτό που λες.

Το τελευταίο πράγμα που θες το πρωί που βιάζεσαι να πας στη δουλειά είναι να κάνεις έξτρα μισή ώρα με τα πόδια. Το περπάτημα καλό είναι, αλλά μπορεί να γίνει και άλλη ώρα.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Γνωρίζοντας ότι δεν προσφέρω τίποτα στο θέμα, δε συμφωνώ με αυτό που λες.

Το τελευταίο πράγμα που θες το πρωί που βιάζεσαι να πας στη δουλειά είναι να κάνεις έξτρα μισή ώρα με τα πόδια. Το περπάτημα καλό είναι, αλλά μπορεί να γίνει και άλλη ώρα.

Είτε με αμάξι, είτε με πατίνι, είτε με οποιοδήποτε τρόπο εντός πόλης για 3 χμ, θα κάνεις 15 λεπτά. Με τα πόδια θα κάνεις 30 και θα φτάσεις κ ξύπνιος στη δουλειά σου.

Αν πας για περπάτημα άλλη ώρα όπως λες, θα έχεις φάει τα 30 λεπτά απο / προς τη δουλειά και θα πρέπει να αφιερώσεις κ επιπλέον χρόνο για περπάτημα. Ενώ αν είχες πάει με τα πόδια, στο τέλος της ημέρας θα είχες εξοικονομήσει χρόνο. 

Και αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί λόγω μικρής ηλικίας, είναι οτι αν κάνεις καθιστική δουλειά και επιλέγεις για κοντινές μετακινήσεις αμάξια κλπ, μετά τα 35-40 θα αρχίζεις να εξαργυρώνεις τις επιλογές σου ιδιαίτερα επίπονα... 

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...