tzanakos1983 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Καλησπερα στο forum. Υπαρχει ενα ηχοσυστημα χειροποιητο που αποτελειται απο εναν ενισχυτη και 2 ηχεια 2 δρομων (tweeter και 12αρι μεγαφωνο). Το προβλημα ειναι οτι ενω τα μεγαφωνα παιζουν μια χαρα, τα tweeter δεν παιζουν καθολου και στα 2 ηχεια. Απο τις περιορισμενες γνωσεις που εχω δεν μπορω να διακρινω καποιο crossover (λογικα πρεπει να υπαρχει αλλα εγω δεν μπορω να το ξεχωρισω ποιο ειναι). Διαπιστωσα ομως οτι υπαρχει μια καμμενη αντισταση (δεν υπαρχει καθολου συρμα μεσα). Υπαρχουν 6 αντιστασεις μεσα στον ενισχυτη, 3 για το ενα καναλι και 3 για το αλλο. Λετε να φταιει η καμμενη αντισταση? Δε θα επρεπε ετσι ομως τουλαχιστον να δουλευει το ενα tweeter μιας και ολες οι αντιστασεις αυτου ειναι μια χαρα? Επισης τσεκαρα πυκνωτες πηνια κλπ και ειναι ολα στη θεση τους, δεν ειναι κατι στον αερα. Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα
Invader Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δεν είναι απαραίτητο να έχει crossover , μπορεί να έχει πυκνωτή σε σειρά.Το καμμένη αντίσταση που μάλλον εννοείς ασφάλεια επιβεβαιώνουν τις περιορισμένες γνώσεις που έχεις.Πρόσεχε μη κάνεις ζημιά...Το κείμενο δε βοηθάει , φώτο , καλύτερη περιγραφή μπας και κάποιος βοηθήσει. 1
tzanakos1983 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Ευχαριστω για την απαντηση. Ναι σωστα, λαθος δεν ειναι αντισταση, αλλα ασφαλεια. Με μια πιο προσεχτικη ματια παρατηρω οτι δεν ειναι καμμενη η ασφαλεια. Παραθετω φωτο με τις δυο ασφαλειες, οπου η αριστερη εχει ευθειο συρματακι (το μοναδικο απο τα 6 στο συνολο) https://postimg.cc/87tcFYtK, και μια φωτο με το εσωτερικο του ενισχυτη https://postimg.cc/67xKpfNj.
chios Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Τα tweeter το πιο πιθανόν είναι να έχουν καεί με ένα πολυμετρο θα μπορέσεις να τα τεστάρεις.
tzanakos1983 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, chios είπε Τα tweeter το πιο πιθανόν είναι να έχουν καεί με ένα πολυμετρο θα μπορέσεις να τα τεστάρεις. ευχαριστω για την απαντηση
giavra Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 12:59 ΜΜ, tzanakos1983 είπε Καλησπερα στο forum. Υπαρχει ενα ηχοσυστημα χειροποιητο που αποτελειται απο εναν ενισχυτη και 2 ηχεια 2 δρομων (tweeter και 12αρι μεγαφωνο). Το προβλημα ειναι οτι ενω τα μεγαφωνα παιζουν μια χαρα, τα tweeter δεν παιζουν καθολου και στα 2 ηχεια. Απο τις περιορισμενες γνωσεις που εχω δεν μπορω να διακρινω καποιο crossover (λογικα πρεπει να υπαρχει αλλα εγω δεν μπορω να το ξεχωρισω ποιο ειναι). Διαπιστωσα ομως οτι υπαρχει μια καμμενη αντισταση (δεν υπαρχει καθολου συρμα μεσα). Υπαρχουν 6 αντιστασεις μεσα στον ενισχυτη, 3 για το ενα καναλι και 3 για το αλλο. Λετε να φταιει η καμμενη αντισταση? Δε θα επρεπε ετσι ομως τουλαχιστον να δουλευει το ενα tweeter μιας και ολες οι αντιστασεις αυτου ειναι μια χαρα? Επισης τσεκαρα πυκνωτες πηνια κλπ και ειναι ολα στη θεση τους, δεν ειναι κατι στον αερα. Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα να ρωτησω εσυ εφτιαξες το χειροποιητο;
troi.g Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 12:59 ΜΜ, tzanakos1983 είπε Καλησπερα στο forum. Υπαρχει ενα ηχοσυστημα χειροποιητο που αποτελειται απο εναν ενισχυτη και 2 ηχεια 2 δρομων (tweeter και 12αρι μεγαφωνο). Το προβλημα ειναι οτι ενω τα μεγαφωνα παιζουν μια χαρα, τα tweeter δεν παιζουν καθολου και στα 2 ηχεια. Απο τις περιορισμενες γνωσεις που εχω δεν μπορω να διακρινω καποιο crossover (λογικα πρεπει να υπαρχει αλλα εγω δεν μπορω να το ξεχωρισω ποιο ειναι). Διαπιστωσα ομως οτι υπαρχει μια καμμενη αντισταση (δεν υπαρχει καθολου συρμα μεσα). Υπαρχουν 6 αντιστασεις μεσα στον ενισχυτη, 3 για το ενα καναλι και 3 για το αλλο. Λετε να φταιει η καμμενη αντισταση? Δε θα επρεπε ετσι ομως τουλαχιστον να δουλευει το ενα tweeter μιας και ολες οι αντιστασεις αυτου ειναι μια χαρα? Επισης τσεκαρα πυκνωτες πηνια κλπ και ειναι ολα στη θεση τους, δεν ειναι κατι στον αερα. Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα Από την ίδια γραμμή που παίρνουν τα γουφερ δε παίρνουν και τα Τουίτερ; Άρα θα έπρεπε να παίζουν. Είπες ότι δε βλέπεις κροσοβερ, έχουν πυκνωτές τα Τουίτερ, εάν όχι είναι βέβαιο να καουν.
Giorgos85thess Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) To crossover μεσα στα ηχεια μπαινει. Στη φωτο ειναι ο ενισχυτης. Δωσε σημα στον ενισχυτη απο καποιο tone generator 10.000hz και δες αν ακουγεται τπτ απο τα ηχεια. Και crossover να μην εχει, 10.000hz δεν μπορουνε να παιξουνε τα 12αρια. https://www.szynalski.com/tone-generator/ Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από Giorgos85thess
tzanakos1983 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Στις 5/3/2023 στις 6:24 ΜΜ, giavra είπε να ρωτησω εσυ εφτιαξες το χειροποιητο; Οχι, δεν ειναι καν δικα μου τα πραγματα. Ειναι Συλλογου που τα χειριζομαι εγω. Τα ειχε κανει δωρεα καποιος και ειναι χειροποιητα μας ειχε πει Στις 6/3/2023 στις 8:08 ΜΜ, troi.g είπε Από την ίδια γραμμή που παίρνουν τα γουφερ δε παίρνουν και τα Τουίτερ; Άρα θα έπρεπε να παίζουν. Είπες ότι δε βλέπεις κροσοβερ, έχουν πυκνωτές τα Τουίτερ, εάν όχι είναι βέβαιο να καουν. Καλησπερα, ναι απο την ιδια γραμμη παιρνουν σημα. Δεν εχω ανοιξει καν τα ηχεια για να δω εαν εχουν πυκνωτη τα τουητερ. Οταν ανεφερα για κροσοβερ, λογω της μεγαλης απειριας μου, υπεθεσα οτι τα κροσοβερ ειναι στον ενισχυτη γενικα, αλλα τελικα καταλαβα οτι γενικα ειναι στα ηχεια μεσα. Θα τα παω σε καποιον μαστορε εν τελη καποια στιγμη να τα κοιταξει. Απλα ελεγα μην ειναι κατι απλο και διορθωνεται. Οπως και να εχει ευχαριστω για το ενδιαφερον και την απαντηση Στις 6/3/2023 στις 8:42 ΜΜ, Giorgos85thess είπε To crossover μεσα στα ηχεια μπαινει. Στη φωτο ειναι ο ενισχυτης. Δωσε σημα στον ενισχυτη απο καποιο tone generator 10.000hz και δες αν ακουγεται τπτ απο τα ηχεια. Και crossover να μην εχει, 10.000hz δεν μπορουνε να παιξουνε τα 12αρια. https://www.szynalski.com/tone-generator/ Ωραια θα το δοκιμασω. Με τον τροπο αυτο λοιπον ακουγοντε μονο οι υψηλες συχνοτητες απ οτι καταλαβα, για να δω εαν ακουγοντε τα τουητερ. Τα γουφερ ετσι και αλλιως δεν θα δωσουν τιποτα. Να σαι καλα για την απαντηση! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα