Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, michael92 είπε

Πιο αποτυχημένη πεθαίνεις. Ήμουν νιος και γέρασα, βασικά ήμουν μωρό και έγινα 30:

Ε ναι μωρε τι να ξερουν τα γατακια οι Microsoft, Meta, Google, Sony, Nvidia, Unity, Epic Games, Valve, HTC, Samsung, Qualcomm, Apple...
Τσαμπα χρημα εριξαν, τι δεν ρωτουσαν εδω.

PS Αμα γερασες εσυ τι να πουμε και εμεις. Εγω πλεον οταν με ρωτανε λεω ειμαι μισου αιωνα 😂

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λένε πως όταν κάτι είναι δωρεάν το προϊόν είσαι εσύ. Ο Zuck σου ζητάει και 1000 δολάρια για είσαι το προϊόν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας το occulus rift εδώ και αρκετά χρόνια και έχοντας δει και παίξει αρκετές ώρες μπορώ να πω ότι το VR είναι το μέλλον . Απλά δεν έχει έρθει η στιγμή για αυτό. Θεωρώ ότι σε μερικά χρόνια από τώρα θα είναι πολύ ελαφριά και με πολλές ώρες αυτονομία και με πολλές έως και όλες οι εταιρείες να το υποστηρίζουν. Υπάρχουν ακόμα θέματα στην χρήση του VR που είναι η καλωδίωση για εμένα που έχω το rift , η ύπαρξη δυνατού υπολογιστή, ο όγκος των δεδομένων, και η κίνηση μέσα στο πρόγραμμα η στο παιχνίδι. Οι σκανδάλες δεν βοηθάνε τόσο πολύ , ένα γάντι με αισθητήρες θα ήταν καλύτερο. Το βάρος του headset αν μειωθεί αισθητά και η ανάλυση των οθονών αυξηθεί μπορεί να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή. Μερικά πράγματα θέλουν χρόνο, αλλά σίγουρα είναι το μέλλον.

Το κόστος δεν είναι το ζήτημα πιστεύω γιατί με τα iphone και τα Samsung των 1000+ ευρώ δεν είδα κανέναν να έχει πρόβλημα .

Επεξ/σία από soter79
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, immortalx είπε

Ε ναι μωρε τι να ξερουν τα γατακια οι Microsoft, Meta, Google, Sony, Nvidia, Unity, Epic Games, Valve, HTC, Samsung, Qualcomm, Apple...
Τσαμπα χρημα εριξαν, τι δεν ρωτουσαν εδω.

Δεν τους βλέπω να ρίχνουν λεφτά στο software πάντως που παραμένει για τα σκουπίδια. 

2 ώρες πριν, immortalx είπε

PS Αμα γερασες εσυ τι να πουμε και εμεις. Εγω πλεον οταν με ρωτανε λεω ειμαι μισου αιωνα 😂

Το point μου είναι ότι δεν μπορούμε να αποκαλούμε μια τεχνολογία που αναπτύσσεται πάνω από 3 δεκαετίες ότι είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμη. Επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για early adopters όταν υπάρχουν εμπορικές υλοποιήσεις εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, soter79 είπε

...Το κόστος δεν είναι το ζήτημα πιστεύω γιατί με τα iphone και τα Samsung των 1000+ ευρώ δεν είδα κανέναν να έχει πρόβλημα .

Μα τι λες τώρα ? Συγκρίνεις τα κινητά που έχουν γίνει (κακώς μεν, αλλά δε) προέκταση του χεριού, του μυαλού, και βασικό χαρακτηριστικό της διασκέδασης και της κοινωνικής συμπεριφοράς καθώς και απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και συναλλαγής με το σύστημα, του μισού παγκόσμιου πληθυσμού, με το VR ? Μέχρι και στα ακριβότερα κινητά σε σχέση με τα φθηνότερα, συγκρίνοντάς τα με το κόστος VR, μπορείς να βρείς ελαφρυντικά... - καλύτερη φωτογραφία, καλύτερη συνδεσιμότητα, μεγαλύτερη ασφάλεια, pull mour στην παρέα με πιθανό γκομενάκι bonus...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Eloy είπε

Μα τι λες τώρα ? Συγκρίνεις τα κινητά που έχουν γίνει (κακώς μεν, αλλά δε) προέκταση του χεριού, του μυαλού, και βασικό χαρακτηριστικό της διασκέδασης και της κοινωνικής συμπεριφοράς καθώς και απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και συναλλαγής με το σύστημα, του μισού παγκόσμιου πληθυσμού, με το VR ? Μέχρι και στα ακριβότερα κινητά σε σχέση με τα φθηνότερα, συγκρίνοντάς τα με το κόστος VR, μπορείς να βρείς ελαφρυντικά... - καλύτερη φωτογραφία, καλύτερη συνδεσιμότητα, μεγαλύτερη ασφάλεια, pull mour στην παρέα με πιθανό γκομενάκι bonus...

Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει mainstream το VR ίσως όχι μόνο του αλλά σε συνδυασμό με τα social media. Και γιατί όχι να συνεργάζεται με τα κινητά μας και να έχουμε VR social experience στο καφενείο του χωριού. Το παράδειγμα που έφερα με τα κινητά είναι για να υπερθεματίσω ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι καθαρά θέμα ζήτησης. Αν θα γίνει απαραίτητο για την καθημερινή μας ζωή και επικοινωνία τότε όλοι θα το αγοράσουμε ακόμα και αν κάνει 1000€ .

Απλά ακόμα κανείς δεν έχει πειστεί ότι το VR χρειάζεται , στην καθημερινότητα μας.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, michael92 είπε

Δεν τους βλέπω να ρίχνουν λεφτά στο software πάντως που παραμένει για τα σκουπίδια. 

Το point μου είναι ότι δεν μπορούμε να αποκαλούμε μια τεχνολογία που αναπτύσσεται πάνω από 3 δεκαετίες ότι είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμη. Επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για early adopters όταν υπάρχουν εμπορικές υλοποιήσεις εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Για το software η αποψη σου ειναι οτι ειναι για τα σκουπιδια προερχεται απο προσωπικη εμπειρια?

Για τα υπολοιπα: Εχω εξηγησει ηδη στις προηγουμενες σελιδες, οτι και το κινητο που κρατας στα χερια σου και το PC σου ειχαν εμπορικες υλοποιησεις δεκαετιες πριν το μαζικο adoption. Επισης πολλες τεχνολογιες χρειαστηκe να κανουν restarts γιατι ηρθαν νωριτερα απο την εποχη τους (Apple Newton, Microsoft Tablet PC). Το πρωτο εμπορικα διαθεσιμο headset συγχρονης γενιας ηρθε μετα το 2016 και μετα ακολουθησαν τα υπολοιπα. Ειχε δλδ περιπου 4 χρονια μεχρι την πανδημια, διαστημα στο οποιο σε πληροφορω τα πηγαν περιφημα. Ρωτα οσους εψαχναν headset εν μεσω πανδημιας, η ζητηση ηταν τεραστια και δεν εβρισκες ουτε για δειγμα. Λογικο ηταν να παγωσει μετα η αγορα αφου οι τιμες μετα εκτοξευτηκαν. (Quest 2 πριν: 300$, τωρα: ~450$).

Τελος παντων, ας συμφωνουμε να διαφωνουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν προχωρήσει η τεχνολογία του mind reader θα είχε ενδιαφέρον το VR + mind controled input

αν και τώρα που το σκέφτομαι μια AR λύση όπου μπορείς να φέρνεις στο προσκήνιο ότι σκέφτεσαι χωρίς input από κινητό ή με τα μάτια θα ήταν πολύ χρήσιμο για την καθημερινότητα

Επεξ/σία από dreamerchris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου ότι το vr (θα) έχει την ίδια τύχη με το 3d στον κινηματογραφο και την τηλεόραση (ειδικά στην δεύτερη).

Κάνεις δεν είναι έτοιμος για αυτό γιατί αυτό δεν είναι έτοιμο ακόμα. Όσο απαιτείται συσκευή επιπλέον για να μπορέσεις να απολαύσεις την εμπειρία και να έχεις χρήμα να το πάρεις μετά από 1-2 μήνες θα το παρατήσεις.

Πόσοι πήραν μάλιστα 3δ τηλεόραση με γυαλιά κλπ... Πόσοι βλέπουν οτιδήποτε σε αυτή σήμερα; ποντάρω κανένας. ΑΝ δεν ήθελες γυαλιά για την εμπειρία τότε θα πετύχαινε. Όταν το vr δεν θα απαιτεί κράνος αλλά θα γίνεται με κάποιο άλλο τρόπο (φαντάζομαι κάποιο πλέγμα σαν οθόνη γύρω από τον χρήστη ή κάτι ανάλογο) τότε ναι.

Έχω παίξει πολύ με το πρώτο oculus και το HTC vive γιατί τότε που είχαν βγει έκανα έρευνα στα 3δ γραφικά στην Νορβηγία το 2018-2020. Ε, μια που τα περιεργαστήκαμε μια που μπήκαν στα κουτιά τους πάλι...

Επεξ/σία από m3ltd0wn
Δημοσ.
13 hours ago, immortalx said:

2-3 χρονια? Συγνωμη αλλα δεν εγινε ετσι. Τα πρωτα home computers σε μορφη κιτ εμφανιστηκαν στα μεσα του 70. Για να επικρατησουν τα PC compatibles, που ηταν σημειο σταθμος για να αρχιζει να αγοραζει ο κοσμος μαζικα, χρειαστηκαν καμια 15αρια χρονια. Πριν τα μεσα του 90 η ιδεα του "καθε σπιτι να εχει εναν υπολογιστη" δεν υπηρχε καν. Οι πατεραδες των παιδιων εκεινης της εποχης ηθελαν... ειδικο "χειρισμο" για να τους πεισεις να σκασουν ενα 1000αρικο 😋 Χρειαστηκε δλδ καμια 20ετια συνολικα.
Για την κινητη τηλεφωνια η πρωτη κληση εγινε το 1973... Στα μεσα του 80 υπηρχαν ηδη δικτυα παροχων σε ξενες χωρες, και στα 90's η αγορα ειχε μεγαλωσει μεν σημαντικα, αλλα καμια σχεση με την υστερια που επικρατησε απο το 2000 και μετα με τα πρωτα smartphones.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η επικρατηση μιας τεχνολογιας δεν ειναι ευθεια γραμμη. Με την ιδια λογικη και η φουσκα του 2000 θα επρεπε να ειχε σημανει τη ληξη της εξαπλωσης του internet. Ολοι ειδαμε ομως μετα τι ακολουθησε...

Για την συνδεση των Meta/Ζουκενμπεργκ με το VR εχεις απολυτο δικιο. Εχουν κανει τετοιο κακο στην εικονα του VR που ο κοσμος ειναι δυσπιστος και βγαζει συμπερασματα προτου καν το δοκιμασει.

Ο χρόνος που χρειάστηκαν οι υπολογιστές του  '70 δεν έχει σχέση με το 2020. Είναι πολλάκις φορών ταχυριθμότερες οι εξελίξεις. Το ότι το  VR παραμένει στην θέση που βρίσκεται - δηλαδή στο ράφι, πάει αντίθετα με την ολοένα αυξανόμενα εξελεκτική κινητικότητα της τεχνολογίας. Έργκο, άπιαστο όνειρο. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, seithan είπε

Ο χρόνος που χρειάστηκαν οι υπολογιστές του  '70 δεν έχει σχέση με το 2020. Είναι πολλάκις φορών ταχυριθμότερες οι εξελίξεις. Το ότι το  VR παραμένει στην θέση που βρίσκεται - δηλαδή στο ράφι, πάει αντίθετα με την ολοένα αυξανόμενα εξελεκτική κινητικότητα της τεχνολογίας. Έργκο, άπιαστο όνειρο. 

Κατα κοινη ομολογια το ακριβως αντιθετο εγινε! Συγκρινεις τον φρενηρη ρυθμο των 90's + 00's που αν δεν εκανες εστω μερικο upgrade ανα 2-3 χρονια θεωρουσουν πρωτογονος, με τωρα που αρκετοι χρηστες παιζουν games σε PCs 6-8 ετων?
Τρανη αποδειξη οτι μπορω και παιζω VR (που ειναι super-απαιτητικο) με μια GTX 970. Καρτα 9 ετων... Ηταν αδιανοητο τοτε.

Και ηταν και λογικο. H παγκοσμια κριση του 2008, η τεραστια αυξηση κοστους παραγωγης chips, η κριση που βιωσαμε (και βιωνουμε ακομα)της πανδημιας, ειναι λογοι που μεχρι και η αγορα GPUs εφτασε σε 20ετες χαμηλο. Σε λιγο θα παψει να υφισταται μεχρι και ο νομος του Moore.

Οσο για το εαν το VR μενει στο ραφι: Μενει οσο οποιοδηποτε αλλο προιον για τους παραπανω λογους. Και αυτο μονο στο consumer-space που εννοειται το VR ειναι πολυ μικρη αγορα ακομη. Στο professional-space πιστεψε με ειναι αλλη ιστορια. Για τους περισσοτερους ειναι ενας αορατος κοσμος αλλα εκει παιζεται το στοιχημα για την επικρατηση του. Γι'αυτο υπαρχουν και headsets των 5000€+ (Varjo), οχι για εμενα και για εσενα. Με τον ιδιο τροπο θησαυρισε και η Microsoft, με τις αδειες χρησησς σε εταιρειες κι οχι απο εμας που (ισως...) να μην εχουμε δωσει δραχμη 😋

Τελος παντων, ο χρονος θα δειξει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Γνώμη μου ότι το vr (θα) έχει την ίδια τύχη με το 3d στον κινηματογραφο και την τηλεόραση (ειδικά στην δεύτερη).

Κάνεις δεν είναι έτοιμος για αυτό γιατί αυτό δεν είναι έτοιμο ακόμα. Όσο απαιτείται συσκευή επιπλέον για να μπορέσεις να απολαύσεις την εμπειρία και να έχεις χρήμα να το πάρεις μετά από 1-2 μήνες θα το παρατήσεις.

Πόσοι πήραν μάλιστα 3δ τηλεόραση με γυαλιά κλπ... Πόσοι βλέπουν οτιδήποτε σε αυτή σήμερα; ποντάρω κανένας. ΑΝ δεν ήθελες γυαλιά για την εμπειρία τότε θα πετύχαινε. Όταν το vr δεν θα απαιτεί κράνος αλλά θα γίνεται με κάποιο άλλο τρόπο (φαντάζομαι κάποιο πλέγμα σαν οθόνη γύρω από τον χρήστη ή κάτι ανάλογο) τότε ναι.

Έχω παίξει πολύ με το πρώτο oculus και το HTC vive γιατί τότε που είχαν βγει έκανα έρευνα στα 3δ γραφικά στην Νορβηγία το 2018-2020. Ε, μια που τα περιεργαστήκαμε μια που μπήκαν στα κουτιά τους πάλι...

Το ψευτο 3d των τηλεοράσεων ήταν καθαρά ένας τρόπος να πουλήσουν τηλεοράσεις . Αν σκεφτούμε ότι ουσιαστικά μια ταινία υποστήριξε το 3d που ήταν το AVATAR . Καθαρά marketing ήταν αυτό. Γιατί marketing σε όλες τις ταινίες που έχουν 3d τα μέρη της ταινίας που είναι ψευτο 3d είναι λίγα και μετρημενα. Το VR όμως είναι άλλη ιστορία. Να παραθέσω γιατί , μπορείς να δεις συμβατική ταινία μέσα από τα γυαλιά και να ορίσεις εσύ το μέγεθος της οθόνης που θα παρακολουθείς. Μπορείς να παίξεις παιχνίδια στα οποία οι εχθροί και η κίνηση σου είναι κυριολεκτικά 360μοιρες , μπορείς να δεις φωτογραφίες 360 η βίντεο 360. Social media με avatars και real time interaction. Τέλος πιστεύω ότι οι επόμενες γενιές παιδιών που έρχονται θα ορίσουν τελικά ποτε το VR θα έρθει στο προσκήνιο. Γιατί καλώς η κακώς υπάρχουν ήδη μωρά παιδάκια που το κινητό το χειρίζονται καλύτερα από τους γονείς τους, αυτά τα παιδιά είναι μάλλον οι καλύτεροι υποστηρικτές του VR στο μέλλον.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/3/2023 στις 7:29 ΠΜ, BRAXOS είπε

Οταν καποιος δοκιμασει simracing ή flight sim ή κανενα space fighting ή εστω ενα alyx ή ενα θριλερακι, ας μας πει μετα ποσο αποτυχημενο ειναι. Ειδικα σε αγωνες αυτοκινητων δεν γυρνας σε οθονη. Γνωμη μου παντα!

πεστα ρε φιλε, ολοι κριτικαρουνε και δεν εχει δοκιμασει σχεδον κανεις στην Ελλαδα......το εχω 4 χρονια τωρα και ειναι by far η καλυτερη αγορα & εμπειρια που ειχα με μηχανημα. Ειδικα για sim racing (παιζω Assetto Corsa απο τοτε που βγηκε) ή flight απλα δεν υπαρχει.. Τι να πω για το Alyx & τα mods του??  Μια ταινια που πρωταγωνιστεις εσυ.... 

Επεξ/σία από sellsoap
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, sellsoap είπε

πεστα ρε φιλε, ολοι κριτικαρουνε και δεν εχει δοκιμασει σχεδον κανεις στην Ελλαδα......το εχω 4 χρονια τωρα και ειναι by far.....

far cry παιζει?

Στις 4/3/2023 στις 10:45 ΠΜ, MDefender είπε

Θυμηθείτε για παράδειγμα (οι παλαιότεροι) τί έπρεπε να κάνετε για να εγκαταστήσετε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή με τις δισκέτες και να παίξει σωστά.Στην περίπτωση που δεν έπαιζε θυμηθείτε επίσης την αδυναμία υποστήριξης γιατί δεν είχαμε καν internet.....

Τωρα θες εναν ολοκληρο σκληρο για να χωρεσει, και καρτα γραφικων που στοιχιζει μια περιουσια για να παιζεις ενα game της κακιας ωρας

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...