Προς το περιεχόμενο

Μπάχαλο με καλώδια

Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι ένα κτήριο με 3 ορόφους. Στις αίθουσες υπάρχουν μπρίζες δικτύου και η καλωδίωση, η οποία καταλήγει στον 1ο όροφο όπου είναι και το router με το switch.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι τα καλώδια δεν είναι αριθμημένα και δε ξέρω πχ αυτό που πάει στην Port 1 σε ποια αίθουσα αντιστοιχεί. Οπότε θέλω να βάλω τάξη από την αρχή για να μπορούν να λύνονται πιθανά προβήματα στη συνέχεια

Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω, εκτός το κλασικό να συνδέω ένα ένα τα καλώδιο και να δω σε ποια μπρίζα θα δώσει δίκτυο; Σε αυτά τα πράγματα δεν έχω ιδέα.

υπάρχει κάποιο μηχανηματάκι που θα βοηθούσε να τελειώσω πιο γρήγορα; 

Σε κάποια μεγάλη εγκατάσταση τι κάνουν σε αυτή την περίπτωση;

αυτό εδώ τι κάνει, βοηθάει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιοδήποτε tester κάνει δουλειά αλλά είτε θα πηγαινοέρχεσαι πάνω-κάτω και σε κάθε πρίζα είτε θα χρειασθείς την βοήθεια κάποιου άλλου (ένας στην πρίζα και ο άλλος στον χώρο συγκέντρωσης των καλωδίων).

Υπάρχουν ακριβότερες συσκευές με πολλαπλά baluns για γρηγορότερο έλεγχο ή φθηνότερα από τα βάθη της Κίνας.

1 ώρα πριν, chios είπε

48 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Οποιοδήποτε tester κάνει δουλειά αλλά είτε θα πηγαινοέρχεσαι πάνω-κάτω και σε κάθε πρίζα είτε θα χρειασθείς την βοήθεια κάποιου άλλου (ένας στην πρίζα και ο άλλος στον χώρο συγκέντρωσης των καλωδίων).

Υπάρχουν ακριβότερες συσκευές με πολλαπλά baluns για γρηγορότερο έλεγχο ή φθηνότερα από τα βάθη της Κίνας.

καλά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 200€ για κάτι τέτοιο. Δεν είμαι επαγγελματίας και δε πρόκειται να το χρειαστώ ποτέ. Απλά τώρα εμφανίστηκε το πρόβλημα και μου γεννήθηκε η απορία. 

Οπότε η δουλειά θα γίνει με τη βοήθεια ενός άλλου ατόμου που θα είναι πάνω.

Θα αγόραζα όμως ένα τεστερ να υπάρχει. Αλλά θα ήθελα κάτι φθηνό γιατί όπως είπα μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ.

Για να μη δώσω 30+€, αυτά με 10€ δε κάνουν; Σαν αυτό που έστειλα ή σαν αυτό;

Αν είστε δύο άτομα θα κάνετε δουλειά και με αυτό, ένας θα βάζει τον πομπό στις αίθουσες και ο άλλος με τον δέκτη θα βρίσκει το σωστό καλώδιο, εγώ έχω αυτό και κάνω μια χαρά την δουλειά μου.

https://www.skroutz.gr/s/12946628/Uni-T-UT-681L-Tester-Καλωδίων-Δικτύου.html

35 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Για να μη δώσω 30+€, αυτά με 10€ δε κάνουν; Σαν αυτό που έστειλα ή σαν αυτό;

Όπως ήδη έγραψα, όλα τα tester κάνουν δουλειά, όπως αυτά που αναφέρεις.

Αν είστε δυο ατομα δεν χρειάζεται ούτε τεστερ, το τεστερ ειναι περισσότερο για να δεις να ειναι σωστά περασμένα τα φισιακια και όχι ποιο καλώδιο παει που. Οχι οτι δεν κανει και το τεστερ την δουλεια αυτη.

Για πιο φθηνά (χωρίς Test τερματισμού). Ακουστική γεννήτρια ή μπιτάκι όπως συνηθίζουμε να την λέμε. Κουμπώνει ο ένας στην πρίζα και με τον ανιχνευτή πιάνεις τον ήχο στο καλώδιο...

https://www.skroutz.gr/s/19350207/Uni-T-UT682D-Tester-Καλωδίων-Δικτύου.html

μπορεις να σημειωνεις τα καλωδια που πηγαινει ο ενας με το laptop και οταν βαζει/βγαζει θα κοιταζεις το λαμπακι απο το switch Που αναβοσβηνει.

ετσι μαρκαρεις το καλωδιο και αριθμιζεις το πριζακι με μηδενικο κοστος...

τελικά βγάλαμε άκρη με τον κλασικό χειροκίνητο τρόπο. έλεγχο ένα ένα τα καλώδιο και αρίθμηση με μαρκαδοράκι ώστε να ξέρουμε σε ποια θύρα-μπρίζα πάει το καθένα. Πήρε χρόνο γιατί 1-2 καλώδια είχαν θέμα και στο ένα είχε σπάσει το βύσμα και γλιστρούσε. Τελικά οκ.

Σε μεγάλες εγκαταστάσεις που έχουν τα racks πως βγάζουν άκρη; Οι θύρες έχουν αρίθμηση, οκ. Αλλά τα καλώδια; Βάζουν αυτοκόλλητα με αριθμούς πάνω στα καλώδια;

Μπορεί πχ να θέλεις να δώσεις δίκτυο ή να κόψεις το δίκτυο σε συγκεκριμένη μπρίζα. 
Τι κάνεις. Δε νομίζω να τα δοκιμάζεις ένα-ένα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ μπροστά σε rack, απλά μου γεννήθηκε η απορία.

Ψάχνω κάποιο video-tutorial τελείως εισαγωγικό να δω πως δουλεύει. Βασικά θα με ενδιέφερε να αποκτήσω κάποιες βασικές γνώσεις σε αυτό το κομμάτι. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο... Απλά πγάματα να πάρω μια ιδέα θέλω

ήδη κοιτάω στο youtube, έχει αρκετά

Τοποθετείται σχετική ετικέτα σε κάθε καλώδιο σε διαφορετικές μορφές (εκτυπωμένη, θερμική, πρεσαριστή κλπ) ενώ είθισται να γίνεται χρήση διαφορετικού χρωματισμού καλωδίωσης ανάλογα την υπηρεσία (LAN, VoIP κλπ) ή συγκεντρωτικά σε τμήματα της επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση τα εργαλεία και ο εξοπλισμός είναι επαγγελματικός κόστους 4ψήφιου ποσού που μετρά ταυτόχρονα πολλά τερματικά σημεία αλλά και ελέγχει πληθώρα στοιχείων και όχι μόνον σωστό τερματισμό της καλωδίωσης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 05/03/2023 at 17:00, Bitbit said:

τελικά βγάλαμε άκρη με τον κλασικό χειροκίνητο τρόπο. έλεγχο ένα ένα τα καλώδιο και αρίθμηση με μαρκαδοράκι ώστε να ξέρουμε σε ποια θύρα-μπρίζα πάει το καθένα. Πήρε χρόνο γιατί 1-2 καλώδια είχαν θέμα και στο ένα είχε σπάσει το βύσμα και γλιστρούσε. Τελικά οκ.

Σε μεγάλες εγκαταστάσεις που έχουν τα racks πως βγάζουν άκρη; Οι θύρες έχουν αρίθμηση, οκ. Αλλά τα καλώδια; Βάζουν αυτοκόλλητα με αριθμούς πάνω στα καλώδια;

Μπορεί πχ να θέλεις να δώσεις δίκτυο ή να κόψεις το δίκτυο σε συγκεκριμένη μπρίζα. 
Τι κάνεις. Δε νομίζω να τα δοκιμάζεις ένα-ένα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ μπροστά σε rack, απλά μου γεννήθηκε η απορία.

Ψάχνω κάποιο video-tutorial τελείως εισαγωγικό να δω πως δουλεύει. Βασικά θα με ενδιέφερε να αποκτήσω κάποιες βασικές γνώσεις σε αυτό το κομμάτι. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο... Απλά πγάματα να πάρω μια ιδέα θέλω

ήδη κοιτάω στο youtube, έχει αρκετά

οταν τερματιζαμε 48 utp καλωδια σε datacenter σε καθε rack βαζαμε label πανω στο καλωδιο απο ετικετογραφο. γενικα labels επαιζαν. και μπαινουν και εξτρα labels οτι το  rack 1 port 1 εως 48 καταληγει πχ στο rack 10 patch panel a 1 -48.και ολα μια χαρα και βρισκεις ακρη σρ χρονο μηδεν συν ευκολο να γινει καταγραφη που παει τι.κοντα στα 20 racks με 24/48 καλωδια το καθε rack

panduit patch panels panduit keystones. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...