9-11 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Μία βοήθεια για κάτι εξαιρετικά απλό, που όμως δεν λειτουργεί... θέλω να κόψω μερικά δευτερόλεπτα (ή frames αντίστοιχα) από την αρχή και το τέλος ενός Mpeg1 stream ΧΩΡΙΣ να γίνει re-encoding όλου του αρχείου, για ευνόητους λόγους Το video είναι VCD PAL compliant, εκτός -ίσως-, από το bitrate όπου αντί για το default 1150 είχα επιλέξει 2000, δεδομενου ότι η χρονική διάρκεια του δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά και άρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα να χωρέσει σε ένα CD Και ενώ θέτω mark in & mark out και κάνω trim, το παραγόμενο αρχείο ΔΕΝ παίζει (σε κανένα player) :evil: Θυμάμαι ότι κάποιος είχε αναφερθεί στη χρήση του MPEG-VCR... Marios1957/Γιάννης_Platano σ'εσάς δουλεύει κανονικά;
wraeththu Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 TMGEncoder pou dinei dokimastiki ekdosi 30 imerwn se kaluptei mia xara ;-)
9-11 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Έχω ΗΔΗ εγκατεστημένα τα: TMPGEnc Plus v2.521 TMPGEnc v3.0 XPress Το προβλημα, όμως, είναι ότι για να αφαιρέσω αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που θέλω μέσω των TMPGEnc xxx, απαιτείται επεξεργασία (re-encoding) ΟΛΟΥ του video... κάτι πολύ χρονοβόρο Εκτός και αν κάνω λάθος...
marios1957 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 TMPGEnc-->File-->MpegTools-->Merge+Cut-->Add και βάζεις το mpg σου.Πιθανώς να θυμάσαι πως το κωδικοποίησες,ούτως ώστε να βάλεις την επικεφαλίδα(header).Διπλοκλικάρεις πάνω στο αρχείο(που έχεις κάνει add μέσω του TMPGEnc) και σου βγάζει ένα καινούργιο παραθυράκι.Με το slider πας εκεί που θες να αρχίσει και με το άγκιστρο τσεκάρεις αρχή.Μετά,πάλι με το βελάκι πας εκεί που θες να τελειώσει και πατάς το άγκιστρο του τέλους.Δίνεις path και πατάς Run. ΔΕΝ κάνει re-encoding...
9-11 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Thanks marios1957, θα το δοκιμάσω και θα σου πω (αν και συμβουλή δική σου είναι συνώνυμο εγγύησης, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί :wink: )
PeLLaRaS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Το video είναι VCD PAL compliant, εκτός -ίσως-, από το bitrate όπου αντί για το default 1150 είχα επιλέξει 2000 Το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει για να είναι VCD compliant είναι 1150kbps. Μπορεί να έχει μικρότερο αλλά ποτέ μεγαλύτερο. Δεν πρόκειται να παίξει με τίποτα στο επιτραπέζιο σου, εκτός και αν το επανα-συμπιέσεις! Απλά το buffer του standalone δεν σχεδιαστικέ για να "χωράει" τέτοιο bitrate :wink:
Kserolas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 PeLLaRas, se normal synthikes exeis dikio, alla den einai apolyto ayto pou les. Isos to DVD tou mporei na to anaparagei eksartatai apo to mixanima.... Yparxoun dvd players ta opoia paizoun mpeg1/ 2 kai jpeg arxeia xoris kan, na xreiastei na ta kaneis author (vcd-svcd kai dvd)
PeLLaRaS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 PeLLaRas' date=' se normal synthikes exeis dikio, alla den einai apolyto ayto pou les. Isos to DVD tou mporei na to anaparagei eksartatai apo to mixanima.... Yparxoun dvd players ta opoia paizoun mpeg1/ 2 kai jpeg arxeia xoris kan, na xreiastei na ta kaneis author (vcd-svcd kai dvd)[/quote'] Ναι, αλλά μου δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωσε ότι κάτι δοκίμασε αλλά δεν δούλεψε στο dvd player του! Για αυτό και αναφέρθηκα στο "δικό του" επιτραπέζιο! Τώρα που το ξαναδιαβάζω βλέπω ότι αλλά κατάλαβα! Φαίνεται είμαι ακόμη επηρεασμένος από την νίκη της εθνικής! (χεχε, προσπάθεια να δικαιολογηθώ :oops: )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.