Antreasvv Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Καλημερα σας επειδη ειμαι ανεργος ανασφαλιστος μου ειπαν στο εφκα οτι εχω ιατρικη περιθαλψη δωρεαν με καλυπτει ο νομος ανασφαλιστων και μου εδωσαν ενα τηλεφωνο του εοπυυ που δεν το σηκωνουν ποτε οσες προσπαθειες εχω κανει θα ηθελα να ρωτησω το εξης γιατι στο παρελθον δεν χρειαστηκε να χρειαστω ιατρικη περιθαλψη. Εαν καποιος γνωριζει που ειναι ανασφαλιστος να μου πει παρακαλω μεχρι να σηκωσουν το τηλεφωνο.Η εαν εχει καποιο αριθμο που το σηκωνουν και απαντανε εκει στον εοπυυ Διαβασα στο ιντερνετ που λεει :Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας λογικα ειναι τα νοσοκομεια ? και το αλλο τι ειναι ? Πρωτον υπαρχει καποια διαδικασια για να με καλυπτει αυτος ο νομος να στειλω καπου ?καποια βεβαιωση?πχ οτι ειμαι ανεργος/ανασφαλιστος Δευτερον θα χρειαστει να κανω καποιες φυσικοθεραπειες μονο σε δημοσιο μπορω δωρεαν ? η και σε ιδιωτικο φυσικοθεραπευτικο κεντρο μπορω δωρεαν η με καποιο μικρο κοστος? Τριτον εαν χρειαστει καποιο φαρμακο να αγορασω μπορει να μου το γραψει και ενας ιδιωτης γιατρος δωρεαν η με ενα μικρο κοστος? η μονο γιατρος απο το δημοσιο μπορει να μ το γραψει 😀
Tsino Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 1. εννοεί κέντρα υγείας, ιατρεία ΕΦΚΑ και φυσικά δημόσια νοσοκομεία 2. Δε στέλενεις πουθενά τίποτα. φαίνεται στην καρτέλα σου του ΕΦΚΑ 3. Δωρεάν μπορείς μόνο σε δημόσιες δομές. Ιδιωτικά πληρώνεις όλο το ποσό μόνος σου. Καμια συμμετοχή απο τον ΕΦΚΑ 4. Μόνο ιατρός του δημοσίου μπορεί να σου γράψει φάρμακα. Από ιδιώτη ιατρό τα πληρώνεις μόνος σου όλο το ποσό . 1
dimigar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Ωραίο κράτος.. Για πήγαινε στη Γερμανία και μείνε ανασφάλιστος...Πρόστιμο..Δεν νοείται καν να είναι κάποιος ανασφάλιστος.. 1
korakios Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Στις 3/3/2023 στις 9:17 ΠΜ, Tsino είπε 4. Μόνο ιατρός του δημοσίου μπορεί να σου γράψει φάρμακα. Από ιδιώτη ιατρό τα πληρώνεις μόνος σου όλο το ποσό . και μόνο γενόσημα
james01gr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Στις 5/3/2023 στις 11:15 ΜΜ, dimigar είπε Ωραίο κράτος.. Για πήγαινε στη Γερμανία και μείνε ανασφάλιστος...Πρόστιμο..Δεν νοείται καν να είναι κάποιος ανασφάλιστος.. Τι σημαίνει ανασφάλιστος; όταν σου δίνει πρόσβαση σε νοσοκομεία, γιατρούς και φάρμακα που είναι ο ανασφάλιστος; δεν σου αναγνωρίζει ιδιώτη γιατρό και εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια. στην Ολλανδία από φίλο που έχω, του πλήρωνε το κράτος την ασφάλεια μέχρι να βρει δουλειά. Στις 5/3/2023 στις 11:19 ΜΜ, korakios είπε και μόνο γενόσημα Τι εννοείς; όλα τα φάρμακα δραστική ουσία αναφέρουν... Στο εξωτερικό υπάρχουν ΜΌΝΟ γενοσημα
korakios Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, james01gr είπε Τι εννοείς; όλα τα φάρμακα δραστική ουσία αναφέρουν... Στο εξωτερικό υπάρχουν ΜΌΝΟ γενοσημα εννοώ θα πάρει ότι του δώσουν και όχι brand που επιθυμεί . Πχ αντί για panadol/depon θα πάρει "ξεπονέξ" γιατί αυτό καλύπτει (παράδειγμα ήταν)
SB_1957 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 23 λεπτά πριν, james01gr είπε Τι σημαίνει ανασφάλιστος; όταν σου δίνει πρόσβαση σε νοσοκομεία, γιατρούς και φάρμακα που είναι ο ανασφάλιστος; δεν σου αναγνωρίζει ιδιώτη γιατρό και εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια. στην Ολλανδία από φίλο που έχω, του πλήρωνε το κράτος την ασφάλεια μέχρι να βρει δουλειά. Τι εννοείς; όλα τα φάρμακα δραστική ουσία αναφέρουν... Στο εξωτερικό υπάρχουν ΜΌΝΟ γενοσημα Μάλλον εννοεί μετά τα άπειρα επιδόματα που ήδη δίνονται στους διάφορους "αναξιοπαθούντες" να δίνεται και ιδιωτική ασφάλεια με σουΐτα, προσωπικούς γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, άπειρες νοσοκόμες, πανάκριβες αποκλειστικές θεραπείες κ.λπ. κ.λπ.! Μισές δουλειές θα κάνουμε? Ή όλα ή τίποτα!
phanispal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Εγώ δεν έχω καταλάβει πού σταματάει αυτό το δωρεάν υγεία στην Ελλάδα. Συνάδελφος διαγνώστηκε με θεματάκι στο νωτιαίο μυελό και για εξετάσεις συμβατότητας με τον αδελφό του τού ζήτησαν 700€ σε δημόσιο νοσοκομείο, πάλι καλά που βρέθηκε υψηλό στέλεχος και τον βοήθησε και δεν πλήρωσε τίποτα.
sakura22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, korakios είπε εννοώ θα πάρει ότι του δώσουν και όχι brand που επιθυμεί . Πχ αντί για panadol/depon θα πάρει "ξεπονέξ" γιατί αυτό καλύπτει (παράδειγμα ήταν) Είσαι σίγουρος πως ισχύει αυτό; Παλαιότερα τουλάχιστον πλήρωνες την διαφορά (πχ αν το ξεπονεξ έχει 3 και το ντεπόν 6, πληρώνεις την διαφορά τους για να πάρεις το ντεπον + συμμετοχή που θα πλήρωνες για το ξεπονεξ (αναλόγως της κατηγορίας ανασφάλιστου που είσαι)
korakios Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, sakura22 είπε Είσαι σίγουρος πως ισχύει αυτό; Παλαιότερα τουλάχιστον πλήρωνες την διαφορά (πχ αν το ξεπονεξ έχει 3 και το ντεπόν 6, πληρώνεις την διαφορά τους για να πάρεις το ντεπον + συμμετοχή που θα πλήρωνες για το ξεπονεξ (αναλόγως της κατηγορίας ανασφάλιστου που είσαι) είμαι σίγουρος στο οτι σε καλύπτει για "ξεπονέξ" (να το πατεντάρω? 😁 ) και δε πληρώνεις κάτι για το αν παίρνεις ντεπόν και τσοντάρεις τη διαφορά , δε γνωρίζω
sakura22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Το ότι καλύπτει το πιο φθηνό ισχύει ανεξαρτήτως του αν είσαι ασφαλισμένος. Δεν ισχύει οτι δεν πληρώνεις κάτι ακόμα και για το ξεπονέξ. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανασφάλιστων/ παθήσεων και αναλόγως πληρώνεις 0%,10%, 25% συμμετοχή κλπ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Στις 5/3/2023 στις 11:15 ΜΜ, dimigar είπε Ωραίο κράτος.. Για πήγαινε στη Γερμανία και μείνε ανασφάλιστος...Πρόστιμο..Δεν νοείται καν να είναι κάποιος ανασφάλιστος.. Δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο για ανασφάλιστους στη Γερμανία.Μην λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Απλα αν θέλει κάποιος καποια στιγμή να ασφαλιστεί για πλήρη πρόσβαση στη δημόσια υγεία,πρέπει να πληρώσει αναδρομικά για σχεδόν ολα τα προηγούμενα χρόνια. Δωρεάν περίθαλψη έχουν και εκεί οι ανασφάλιστοι για σοβαρά θέματα,δηλαδή σε πολύ δυνατούς πόνους ή όταν κινδυνεύει η ζωή τους.
korakios Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 24 λεπτά πριν, sakura22 είπε Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανασφάλιστων/ παθήσεων και αναλόγως πληρώνεις 0%,10%, 25% συμμετοχή κλπ. αυτό δεν το γνώριζα . Θα δει τότε ο @Antreasvv σε ποια κατηγορία είναι
dimigar Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, jmmys είπε Δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο για ανασφάλιστους στη Γερμανία.Μην λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Απλα αν θέλει κάποιος καποια στιγμή να ασφαλιστεί για πλήρη πρόσβαση στη δημόσια υγεία,πρέπει να πληρώσει αναδρομικά για σχεδόν ολα τα προηγούμενα χρόνια. Δωρεάν περίθαλψη έχουν και εκεί οι ανασφάλιστοι για σοβαρά θέματα,δηλαδή σε πολύ δυνατούς πόνους ή όταν κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτό εννοούσα ως πρόστιμο.. Να πληρώσει κανείς αναδρομικά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις