AnastD Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα! Δυστυχώς ή ευτυχώς αποφάσισα ότι θα ήθελα να ασχοληθώ ερευνητικά με το αντικείμενο των σπουδών μου αν και είναι αρκετά νωρίς στην όλη πορεία. Αρχίζω να ανησυχώ με τα πιο βαρβάτα μαθήματα να ξεπροβάλουν και να απειλούν τον μέχρι τώρα καλό ΜΟ μου (8,25). Πέρα από τον χαρακτηρισμό "λίαν καλώς" στο πτυχίο που είναι προαπαιτούμενο σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που με αφορούν ξέρω ότι για πολλά δεν θα προτιμηθώ εν δυνάμει συγκριτικά με συναδέλφους με καλύτερο τελικό βαθμό πτυχίου. Εδώ θα φανεί το πόσο ανίδεος είμαι: Είμαι σε σχολή με αρκετά καλό μέσο όρο πτυχίου αλλά μεγάλο ποσοστό βγαίνει αμέσως στην αγορά εργασίας και ακόμα μεγαλύτερο σταματά μεταπτυχιακά προφανώς. Έστω ότι βρίσκω άκρη με ένα τίμιο μεταπτυχιακό (στην Ελλάδα πάντα) έχοντας έναν μέτριο για την σχολή βαθμό πτυχίου στην πλάτη. Πόσο θα έπρεπε να προετοιμάζομαι για πόρτα στο διδακτορικό; Είναι μόνο χρόνος αναμονής και γενικότερα σειρά προτεραιότητας ή μπορεί πολύ απλά και στεγνά να μου αρνηθεί η δυνατότητα να επιδιώξω ένα διδακτορικό; Σίγουρα θα του δώσω να καταλάβει στα μαθήματα που απομένουν, όσο διάσημα βάρβαρα κι αν είναι. Για το πόσο αλύπητα βαράει ένα διδακτορικό τα έχω ακούσει, δεν προσποιούμαι ότι τα ξέρω στην πληρώτητά τους αλλά έχω κάτι μαζοχιστικές τάσεις να το ανακαλύψω απο μόνος μου. Νομίζω πως ζητώ είτε ένα reality check είτε ένα χαλάρωσε ρε μπαγλαμά (και τα δυο είναι ευπρόσδεκτα). Ίσως απλά θέλω να γκρινιάξω για το ότι ο ΜΟ της σχολής μου είναι κάπου στο 7.4, είναι τρελοί αυτοί... Ευχαριστώ προκαταβολικά, καλό βράδυ σε όλους!!!
Haldol Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Να σε βοηθήσω τρομερά δε μπορώ, αλλά χαίρομαι που γνωρίζεις ότι ένα διδακτορικό είναι χρήσιμο όταν έχεις σκοπό ν' ασχοληθείς με την έρευνα ή/και την εκπαίδευση. Διότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξέρω θα στόχευαν να "μπουν" σε ένα διδακτορικό (ασχέτως του αν θα "βγουν" ποτέ) με την ελπίδα να τους ανοίξει "πόρτες" σε άλλους τομείς, εκτός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Παρόλα αυτά, να βάλω και το "λιθαράκι" μου, λέγοντας ότι ο μέσος όρος δεν είναι το μοναδικό κριτήριο που κοιτάνε για την επιλογή σ' ένα μεταπτυχιακό, και ίσως ούτε καν το κυρίαρχο. Προσωπικά μπήκα στο μεταπτυχιακό μου (στο ΕΚΠΑ) με μόλις 7,20 από το βασικό πτυχίο, και μάλιστα από (πρώην) ΤΕΙ. Αλλά είχα να επιδείξω μπόλικα σχετικά project (στο ίδρυμα του βασικού πτυχίου), είχα σχετική εργασιακή εμπειρία, αλλά και δύο (κλειστές) συστατικές. Με όσα παρατήρησα (αν και πάντα μπορεί να 'χω καταλάβει λάθος) θα τολμούσα να πω ότι έχεις πιο πολλές ελπίδες να σε πάρουν αν δείξεις γνώσεις και εμπειρία, παρά "φυτουκλίκι" (αν μου επιτρέπεται ο όρος). 2
AnastD Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Να σε βοηθήσω τρομερά δε μπορώ, αλλά χαίρομαι που γνωρίζεις ότι ένα διδακτορικό είναι χρήσιμο όταν έχεις σκοπό ν' ασχοληθείς με την έρευνα ή/και την εκπαίδευση. Διότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξέρω θα στόχευαν να "μπουν" σε ένα διδακτορικό (ασχέτως του αν θα "βγουν" ποτέ) με την ελπίδα να τους ανοίξει "πόρτες" σε άλλους τομείς, εκτός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Παρόλα αυτά, να βάλω και το "λιθαράκι" μου, λέγοντας ότι ο μέσος όρος δεν είναι το μοναδικό κριτήριο που κοιτάνε για την επιλογή σ' ένα μεταπτυχιακό, και ίσως ούτε καν το κυρίαρχο. Προσωπικά μπήκα στο μεταπτυχιακό μου (στο ΕΚΠΑ) με μόλις 7,20 από το βασικό πτυχίο, και μάλιστα από (πρώην) ΤΕΙ. Αλλά είχα να επιδείξω μπόλικα σχετικά project (στο ίδρυμα του βασικού πτυχίου), είχα σχετική εργασιακή εμπειρία, αλλά και δύο (κλειστές) συστατικές. Με όσα παρατήρησα (αν και πάντα μπορεί να 'χω καταλάβει λάθος) θα τολμούσα να πω ότι έχεις πιο πολλές ελπίδες να σε πάρουν αν δείξεις γνώσεις και εμπειρία, παρά "φυτουκλίκι" (αν μου επιτρέπεται ο όρος). Βεβαίως επιτρέπεται και ευχαριστώ πολύ! Πρέπει να μπορέσω να αποσπάσω αρκετά δυνατές συστατικές υποθέτω και η έρευνα είναι αρκετά εύκολη σε διαδικαστικά (κλινικά που μπορώ κάπου να χώσω κάπου το όνομα μου) θέματα αν κάτι τέτοιο εννοείς με τα project. Η αισιοδοξία σου και μόνο... ευχαριστώ επαναλαμβάνω xD
csontheline Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Ανάλογα το αντικείμενό σου, το διδακτορικό μπορεί να γίνεται στα πλαίσια της έρευνας της εργασίας σου και όχι ως ακαδημαϊκό κομμάτι για να βρεις καλύτερη εργασία από την περίπτωση να μη το είχες (και έως τότε δεν είχες καθόλου εργασιακή εμπειρία). Εξάλλου, αν δεν απατώμαι, τα διδακτορικά έχουν αυτόν τον σκοπό, να ερευνήσουν κάτι νέο το οποίο χρηματοδοτείται είτε από ΕΕ, είτε από εταιρίες.
The_Judas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα ερωτήματά σου είναι πολύ γενικά. Δεν ξέρουμε καν τι σχολή είσαι, σε ποιο μεταπτυχιακό θέλεις να μπεις. Υπάρχουν μεταπτυχιακά που δεν συμπληρώνουν καν τις θέσεις, άλλα είναι συνεχώς γεμάτα. Υπάρχουν μεταπτυχιακά με 100+ θέσεις άλλα με 20. Στο μεταπτυχιακό θεωρώ δύσκολο να φας πόρτα εκτός και αν είναι κάποιο με τεράστια ζήτηση και πολύ χαμηλό κόστος. Θεωρώ ότι το μεταπτυχιακό είναι σημαντικότερο για την μετέπειτα πορεία σου γιατί εκεί θα φανεί αν θέλεις να συνεχίσεις την εξειδίκευση στο αντικείμενο. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα