Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κανείς που κυμαίνονται οι μισθοί των ERP Consultants σε θέση Entry Level, δηλαδή εκεί που ξεκινάς όταν προσληφθείς..; 

Δημοσ.

Εξαρτάται την εταιρεία.. Σε κάποιες που γνωρίζω entry level είναι 700 καθαρά αλλά σε άλλες μπορεί να φτάσει και 850.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bougatsas είπε

Εξαρτάται την εταιρεία.. Σε κάποιες που γνωρίζω entry level είναι 700 καθαρά αλλά σε άλλες μπορεί να φτάσει και 850.

700-850 για ERP consultant?! Εστω και σε εισαγωγικη θεση. Πολυ λιγα δεν ειναι?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Αν γνωρίζεις ήδη τα βασικά και μπορεί να σε αξιοποιήσει άμεσα εταιρία σε "εύκολες" δουλειές είναι συνήθως από 800 έως 1000

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι λέξεις "Entry level" και "consultant" γενικώς είναι λίγο αντιφατικό να μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Για να είσαι σε θέση να συμβουλεύσεις για οτιδήποτε συνήθως σημαίνει ότι το 'χεις φάει πρώτα με το κουταλάκι και έχεις αποκτήσει μια γερή εμπειρία πάνω σ' αυτό. Με τους μισθούς που αναφέρονται παραπάνω συνήθως παίρνει κανείς κάποιον που 'χει γνώσεις ERP προκειμένου να το χρησιμοποιήσει. Αλλά το να ξέρεις απλώς να χρησιμοποιείς ένα ERP προφανώς δεν θεωρείται θέση consultant.

Για να γίνεις "consultant" σε ERP σημαίνει ότι ξέρεις να το σχεδιάζεις, να το παραμετροποιείς και να το προσαρμόζεις στις ανάγκες του πελάτη, γενικώς να το παίζεις στα δάχτυλα αλλά και παράλληλα να 'χεις εμπεριστατωμένες γνώσεις γύρω από το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες, να γνωρίζεις από λογιστικό σχέδιο, να 'χεις γνώσεις logistics κλπ κλπ κλπ. Αυτά δεν τα μαθαίνεις σε κάποια σχολή που βγάζει "consultants", αλλά "τρίβεσαι" μ' αυτά στην αγορά εργασίας. Οπότε όταν στο τέλος αποκτήσεις μπόλικη εμπειρία σε όλο αυτό, μπορείς να χτυπήσεις θέσεις consultant και να βγάζεις περίπου τα ποσά που ανέφεραν παραπάνω, αλλά με άλλο ένα μηδενικό στο τέλος.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω εντοπίσει και μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον θέσεις εργασίας ERP consultants από διάφορες ERP εταιρίες. Έχοντας χρησιμοποιήσει ERP προγράμματα ως πελάτης τους για χρόνια, έχω διαβάσει για αυτά και για τον τρόπο λειτουργίας τους, όσον αφορά γενικά τον προγραμματισμό καθώς προηγουμένως δεν είχα ασχοληθεί. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ομολογήσω πως θέλω να στραφώ επαγγελματικά στον τομέα των ERP και ήδη βρίσκομαι στο τελευταίο σκαλί πριν μπω σε κάποια εταιρία. Η ερώτηση μου ήταν πολύ ρηχή τελικά για το άνοιγμα της συζήτησης αλλά η απάντηση σου @Souls33k μου διαλευκάνει την κατάσταση. Εγώ, εάν όλα πάνε κατ'ευχήν, άμεσα θα βρίσκομαι σε μια ERP εταιρία και απλά ήθελα να μάθω περίπου τι να περιμένω για αρχή. Οι απορίες μου δεν αφορούν απλά το οικονομικό κομμάτι, αλλά και αυτό είναι κάτι που δεν γνώριζα που θα κυμαινόταν. Κατανοώ ότι η έννοιες Consultant και Entry Level είναι αντίρροπες, αλλά φαντάζομαι πως είσαι entry level τη στιγμή που προσλαμβάνεσαι σε μια εταιρία ως "ανειδίκευτος", θα τολμήσω να πω, στη θέση εργασίας ERP Consultant καταχωρημένη από την εταιρία που σε προσλαμβάνει. Τα είπες ωραία, έχω πολλές γενικές απορίες, αλλά πιστεύω πως μόνο όταν μπω στη θέση θα μου λυθούν!! :)

Δημοσ.
Στις 21/3/2023 στις 8:37 ΠΜ, Souls33k είπε

Οι λέξεις "Entry level" και "consultant" γενικώς είναι λίγο αντιφατικό να μπαίνουν στην ίδια πρόταση.

Αντιφατικό άλλα σύνηθες, θέλουν consultant αλλά να πληρώνεται σαν entry

Δημοσ.
4 ώρες πριν, hln3 είπε

Αντιφατικό άλλα σύνηθες, θέλουν consultant αλλά να πληρώνεται σαν entry

Δεν νομίζω να 'ναι τόσο σύνηθες γιατί δεν το 'χω συναντήσει πουθενά, τουλάχιστον στον κλάδο των ERPs.

Αν εννοείς προγραμματιστές και γενικώς εξοικειωμένους σε ERP τεχνικούς τότε ναι, είναι σύνηθες (αυτοί όμως δεν είναι επ' ουδενί consultants). Μάλιστα παίζει μεγάλο νταβατζιλίκι με τις εταιρείες (που δεν είναι και πολλές) σ' αυτόν το χώρο γιατί ενώ συνήθως τους τεχνικούς τους πληρώνουν πενιχρά, αντίθετα τους πελάτες τους χρεώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους. Και πραγματικά προκαλεί θλίψη γιατί βλέπεις από ένα σημείο και μετά να παίζουν και οι ίδιοι οι τεχνικοί αυτό το παιχνίδι. Να κάνουν π.χ. τεχνικά λάθη και μετά να χρεώνουν τον πελάτη για τις ώρες που τους πήρε να διορθώσουν τα λάθη τους.

Πάντως οι consultants αμείβονται καλά, κάποιες φορές δε υπερβολικά καλά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/3/2023 στις 4:44 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Από την δικία μου εμπειρία για κάποιον που μόλις τελειώσε τις σπουδές του τόσο είναι ο μισθός. Τώρα αν έχεις και 1 χρόνο εμπειρία αλλάζει το θέμα. Αλλά γενικά απόφοιτους με 0 εμπειρία βρίσκουν πανεύκολα και με τον βασικό μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...