Maurikycli Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Εκείνος μου είπε ότι: Ο χήρος/ χήρα μπορεί να πάρει ως εξαίρετο ένα από τα δυο οχήματα ( σε περίπτωση που ο θανών είχε και αμάξι και μηχανάκι) και όχι και τα δύο οχήματα. Άσχετα αν έχει κάνει αποποίηση ή αποδοχή. Δεν μπορεί δηλαδή μια χήρα που πήρε το αμάξι του θανόντος συζύγους , να πάει να πάρει ως εξαίρετο και το μηχανάκι Αν είχε δύο αυτοκίνητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Κάνουμε τώρα και επίκληση στην αυθεντία του υπαλλήλου! Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε. Ζήτησα πριν μία διάταξη για να μην μιλάμε στον αέρα. Ο καθένας εδώ πέρα, ότι του κατέβει στο κεφάλι το κάνει νόμο και κονόνα επειδή του το είπε ένα έμπιστος άνθρωπος που του το είπε ένας άλλος έμπιστος που του το είπε ένας άλλος κ.ο.κ. Χαλασμένο τηλέφωνο έχετε παίξε ποτέ; Πάμε λίγο στο άρθορ 1820 του Α.Κ. όπου όντως στην κληρονομιά θεωρεί εξαίρετο έπιπλα, σκεύη, αυτοκίνητα ( όχι το ένα ή το άλλο, ΟΛΑ ), ενδύματα , οικοσκευές. Ωστόσο όλα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην επαγγελματική δραστηριότητα του θανόντος. Κλασική τέτοια περίπτωση είναι το αγροτικό, μπορεί όμως και ένα ΙΧ που χρησιμοποιούνταν στην ατομική επιχείρηση να υπόκεινται στην ίδια περίπτωση. Με το ίδιο άρθρο λαμβάνονται και οι ανάγκες των τέκνων. Ο φίλος σου που δήθεν ξέρει πριν εκδώσει "Πιστοποιητικό Δ.Ο.Υ νομίμων κληρονόμων οχήματος", πρέπει πρώτα να βεβαιώσει ότι τα τέκνα δεν μπορούν για παράδειγμα να οδηγήσουν ή να έχει κάποια γραπτή βεβαίωση από αυτά (συνήθως ΥΔ). Αγωγές διαζυγίου επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψιν(άρθρο 1822 ΑΚ) καθώς μπορούν να αποκλείσουν την σύζυγο απ' την κληρονομιά γενικότερα, όχι μόνο απ' το εξαίρετο που περιγράφει το άρθο 1820. Εδώ δεν ξέρω η αλήθεια είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να εκδοθεί το ανάλογο πιστοποιητικό απ' την αρμόδια δικαστική αρχή. Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν όταν μιλάμε για εξ' αδιαθέτου κληρονομιά. Αν υπάρχει διαθήκη και γράφει ότι το αμάξι πάει στον ανιψιό μου τον Πάρη η σύζυγος όσο και να χτυπιέται αμάξι δεν θα πάρει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeKatz Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Ευχαριστώ για την βοήθεια από το νήμα. Επιβεβαιώνω την διαδικασία του εξαίρετου οχήματος Ι.Χ. στον χήρο/χήρα με κόστος 75 ευρώ. Spoiler Εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα και έκανα μεταβίβαση σε 3ο άτομο μέσα από https://drivers-vehicles.services.gov.gr 8 ημέρες μετά το δυστυχές γεγονός. Χρησιμοποίησα τους κωδικούς taxis του θανόντα και επιβεβαίωση SMS στο κινητό του. Ολα πήγαν καλά, ένα πρόβλημα λιγότερο για τους κληρονόμους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 10 ώρες πριν, GeorgeKatz είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα και έκανα μεταβίβαση σε 3ο άτομο μέσα από https://drivers-vehicles.services.gov.gr 8 ημέρες μετά το δυστυχές γεγονός. Χρησιμοποίησα τους κωδικούς taxis του θανόντα και επιβεβαίωση SMS στο κινητό του. Ολα πήγαν καλά, ένα πρόβλημα λιγότερο για τους κληρονόμους. Σου πήρε τόσο καιρό η διαδικασία; Δηλαδή ένα χρόνο και κάτι; Και αν δεν έχεις πρόσβαση στο κινητό του ή στους κωδικούς taxis τότε τι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeKatz Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου On 14/05/2024 at 08:40, manolis940 said: Σου πήρε τόσο καιρό η διαδικασία; Δηλαδή ένα χρόνο και κάτι; Και αν δεν έχεις πρόσβαση στο κινητό του ή στους κωδικούς taxis τότε τι; Εγώ ειμαι άλλη περίπτωση από τον αρχικό νηματοθέτη. Εμένα μου πήρε 15 λεπτά μέσω gov. Αν δεν έχεις πρόσβαση στο κινητό του, τότε πας με ένα από τα παρακάτω: - με την διαδικασία του του εξαίρετου οχήματος Ι.Χ. - αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους (με ή χωρίς διαθήκη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα