lector Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 17 ώρες πριν, Haldol είπε Γενικότερα, όπως έγραψα και πριν, υπάρχει μία τάση "δαιμονοποίησης" των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας (και σ' αρκετές ... κοντινές χώρες), αλλά πολύς κόσμος φτάνει να δαιμονοποιεί ακόμα και την κερδοφορία σαν έννοια. Πρωτον δεν ειναι "δαιμονοποιηση" το να καταδικαζεις τη διασπαθιση δημοσιου χρηματος και το ξεπουλημα για ενα κομματι ψωμι, και δευτερον δε δαιμονοποιειται η κερδοφορια αλλα η αισχροκερδεια σε συνδυασμο με τη μειωμενη ποιοτητα προϊοντων/υπηρεσιων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, lector είπε Πρωτον δεν ειναι "δαιμονοποιηση" το να καταδικαζεις τη διασπαθιση δημοσιου χρηματος και το ξεπουλημα για ενα κομματι ψωμι, και δευτερον δε δαιμονοποιειται η κερδοφορια αλλα η αισχροκερδεια σε συνδυασμο με τη μειωμενη ποιοτητα προϊοντων/υπηρεσιων. Την ιδιωτικοποίηση έβαλες όμως στο στόχαστρο, ενώ το πρόβλημα μας εδώ είναι η μπανανία και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, τι ιδιωτικοποιούμε και τι εγγυήσεις δίνονται απ τον ή τους ιδιώτες που θα αναλάβουν από δω και πέρα το έργο. Προσπαθώντας να φέρω λίγο και το topic στο θέμα του, στην μπανανία αυτή δεν είμαστε ικανοί, να έχουμε ένα υπάλληλο που θα ψάξει και θα μας δώσει 5 πληροφορίες για το ζήτημα μας. Και γιατί να το κάνει; Τρέμει η καρέκλα του; Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει δεν θα μπει ο μισθός του; Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ωστόσο αυτά δεν περνάνε. Στις 11/3/2023 στις 3:33 ΜΜ, Maurikycli είπε Άρα: άνθρωπος+ΠΕ= Παν/κής εκπαίδευσης Απόφοιτος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Απόφοιτος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Είναι κάποια από αυτές τις φράσεις λάθος; Ο απόφοιτος άνθρωπος δεν είναι; Αν ναι, δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε, είμαι και γω λάθος μαζί με το μισό Internet εκεί έξω. Όπως και να χει, εγώ έγραψα την συντομογραφία ΠΕ. Επειδή παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψα, έδωσα μια διευκρίνηση στο τι εννοώ. Τι κόπλεξ τύπου grammar nazi σέρνετε μαζί σας μερικοί, δεν μας αφορά. Καταπιείτε το και πείτε κάτι σχετικό με το θέμα αν έχετε να πείτε! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2023 από manolis940 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, manolis940 είπε Απόφοιτος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Απόφοιτος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Είναι κάποια από αυτές τις φράσεις λάθος; Ο απόφοιτος άνθρωπος δεν είναι; Αν ναι, δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε, είμαι και γω λάθος μαζί με το μισό Internet εκεί έξω. Όπως και να χει, εγώ έγραψα την συντομογραφία ΠΕ. Επειδή παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψα, έδωσα μια διευκρίνηση στο τι εννοώ. Τι κόπλεξ τύπου grammar nazi σέρνετε μαζί σας μερικοί, δεν μας αφορά. Καταπιείτε το και πείτε κάτι σχετικό με το θέμα αν έχετε να πείτε! Το ότι οι μισοί είστε λάθος είναι δική σου στατιστική αλλά αν ισχύει μάλλον έτσι θα μείνεις αν αντί να μοιράζεις χαρακτηρισμούς διάβαζες με ψυχραιμία ποιός απαντάει και τί λέει. Ουδέποτε σε χαρακτήρισα και ούτε χρειάζεται αντίθετα θα περίμενα μια επανόρθωση. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι είμαστε εκτός θέματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 29 λεπτά πριν, manolis940 είπε Απόφοιτος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Απόφοιτος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Οι κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου είναι συγκεκριμένες εδώ και δεκαετίες. Εσύ έγραψες πρώτος πως ΠΕ σημαίνει πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το διορθώσαμε 1,2,3 φορές κι εσύ επιμένεις. Ε.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, Doubt είπε Οι κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου είναι συγκεκριμένες εδώ και δεκαετίες. Εσύ έγραψες πρώτος πως ΠΕ σημαίνει πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το διορθώσαμε 1,2,3 φορές κι εσύ επιμένεις. Ε.. Γκραμμαροναζι κι εσύ; 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Spoiler 56 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Το ότι οι μισοί είστε λάθος είναι δική σου στατιστική αλλά αν ισχύει μάλλον έτσι θα μείνεις αν αντί να μοιράζεις χαρακτηρισμούς διάβαζες με ψυχραιμία ποιός απαντάει και τί λέει. Το ΠΕ το wiki το αναφέρει ως Πρωτοβάθμια και Πουθενά πανεπιστημιακή, το link στο έδωσα το άνοιξες; Τι άλλο πρέπει να σας κάνει κάποιος να έρθει και να σας πατήσει το κουμπί; By the way εγώ δεν λέω πουθενά ότι το ένα ή το άλλο είναι λάθος, Κάνα search με τους παραπάνω όρους έκανες να δεις σε πόσα κείμενα δημόσια, επίσημα ή μη εμφανίζονται και τα δύο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, manolis940 είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Το ΠΕ το wiki το αναφέρει ως Πρωτοβάθμια και Πουθενά πανεπιστημιακή, το link στο έδωσα το άνοιξες; Τι άλλο πρέπει να σας κάνει κάποιος να έρθει και να σας πατήσει το κουμπί; By the way εγώ δεν λέω πουθενά ότι το ένα ή το άλλο είναι λάθος, Κάνα search με τους παραπάνω όρους έκανες να δεις σε πόσα κείμενα δημόσια, επίσημα ή μη εμφανίζονται και τα δύο; Spoiler Όπως ξανααναφέρθηκε συζητήθηκε το προσοντολόγιο των Δ.Υ. (=δημοσίων υπαλλήλων) και όχι γενικά τα αρκτικόλεξα. Σε αυτό το πλαίσιο μία είναι η σημασία του Π.Ε. διαφορετικά αν συνεχίσουμε απεριόριστα θα φτάσουμε στην Περιορισμένη Ευθύνη. Αν βρίσκεσαι πχ σε ένα στρατόπεδο και δεις το Αν/χης δεν ειναι καλή ιδέα να πας και να τον αποκαλέσεις αντιπεριφεριάρχη παρόλο που σαν όρος γενικά δεν είναι λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Ρε παιδια η πρωτοβαθμια εκπαιδευση στις βαθμιδες του δημοσιου αναφερεται ως ΥΕ (υποχρεωτικη εκπαιδευση) δεκαετιες τωρα, τι συζηταμε ακριβως; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, lector είπε Ρε παιδια η πρωτοβαθμια εκπαιδευση στις βαθμιδες του δημοσιου αναφερεται ως ΥΕ (υποχρεωτικη εκπαιδευση) δεκαετιες τωρα, τι συζηταμε ακριβως; Νομίζω προ του '79 ταυτιζόταν Μετά για να θεωρήσαι ΥΕ έπρεπε να έχεις τελειώσει γυμνάσιο δηλαδή να έχεις ολοκληρώσει 3 χρόνια από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τώρα δεν ξέρω τί ισχύει ακριβώς. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2023 από Maurikycli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 @Joshua21 και οι υπόλοιποι, κοιτάξτε να δείτε τι παίζει με το εξαίρετο γιατί πήγα στην ΑΑΔΕ και τα ρώτησα στο αντίστοιχο τμήμα. Εαν ο χήρος/χήρα, είτε κάνει αποποίηση είτε αποδοχή, πολύ σωστά παίρνει κάποια πράγματα ως εξαίρετο. Αν πάρει το αμάξι ως εξαίρετο, δεν δικαιούται το μηχανάκι όπως και το αντίστροφο. Δηλαδή δεν μπορεί να πάρει και τα δύο, ακόμα και αν ο θανών είχε και αμάξι και μηχανάκι. Συνεπώς η χήρα, θα διαλέξει ποιο από τα δυο θέλει και θα το πάρει ως εξαίρετο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 @airtrelomike13 δεν λέει κάτι αυτό, έχει ξανατύχει πολλές φορές κάποιος από το αρμόδιο τμήμα της εφορίας να πει κάτι που δεν ισχύει. Άλλωστε και εσύ ο ίδιος επισήμανες μερικά post πιο πίσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην εφορία δεν ξέρουν τι τους γίνεται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε @airtrelomike13 δεν λέει κάτι αυτό, έχει ξανατύχει πολλές φορές κάποιος από το αρμόδιο τμήμα της εφορίας να πει κάτι που δεν ισχύει. Άλλωστε και εσύ ο ίδιος επισήμανες μερικά post πιο πίσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην εφορία δεν ξέρουν τι τους γίνεται... προφανως στον συγκεκριμένο που πήγα και ρώτησα, δεν είναι τυχαίος. Δηλαδή δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα θα παω εκεί και όποιον βρω θα ρωτήσω.... Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις, αλλα ο συγκεκριμένος που μου απάντησε δεν είναι τυχαίος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε προφανως στον συγκεκριμένο που πήγα και ρώτησα, δεν είναι τυχαίος. Δηλαδή δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα θα παω εκεί και όποιον βρω θα ρωτήσω.... Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις, αλλα ο συγκεκριμένος που μου απάντησε δεν είναι τυχαίος Δηλαδή τι, το πέρασες από οντισιόν πρώτα? Πάντως σε περίπτωση που ξέρω από πρώτο χέρι η χήρα πήρε το αυτοκίνητο ως εξαίρετο χωρίς να έχει κάνει ούτε αποδοχή ούτε αποποίηση... οπότε τουλάχιστον το ένα από αυτά που σου είπε ο "μη τυχαίος" δεν ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δηλαδή τι, το πέρασες από οντισιόν πρώτα? Πάντως σε περίπτωση που ξέρω από πρώτο χέρι η χήρα πήρε το αυτοκίνητο ως εξαίρετο χωρίς να έχει κάνει ούτε αποδοχή ούτε αποποίηση... οπότε τουλάχιστον το ένα από αυτά που σου είπε ο "μη τυχαίος" δεν ισχύει. Εκείνος μου είπε ότι: Ο χήρος/ χήρα μπορεί να πάρει ως εξαίρετο ένα από τα δυο οχήματα ( σε περίπτωση που ο θανών είχε και αμάξι και μηχανάκι) και όχι και τα δύο οχήματα. Άσχετα αν έχει κάνει αποποίηση ή αποδοχή. Δεν μπορεί δηλαδή μια χήρα που πήρε το αμάξι του θανόντος συζύγους , να πάει να πάρει ως εξαίρετο και το μηχανάκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα