Joshua21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ναι και έπιπλα, σκέυη κλπ, ασχέτως αν η χήρα έχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Γι αυτό λέγεται ΕΞΑΙΡΕΤΟ. Βέβαια ο νόμος είναι και λίγο αστείος, γιατί δίνει στην χήρα ως εξαίρετο το αυτοκίνητο, τα σκέυη κλπ, αλλά το μηχανάκι δεν διευρινίζει αν το δίνει, και σε περίπτωση αποποίησης λόγω μη σαφήνειας, πάει στους κληρονόμους που θα αποδεχτούν τη κληρονομιά Μα ο νόμος δεν διευκρινίζει ούτε το αυτοκίνητο, γενικότερα λέει για "οικιακά αντικείμενα που είτε χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης είτε και οι δύο σύζυγοι", και κατ΄ επέκταση οποιοδήποτε όχημα ΙΧ (και όχι μόνο αυτοκίνητο) μπορεί να πάει ως εξαίρετο στη σύζυγο επειδή θεωρείται ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοικοκυριού: "Εκείνος από τους συζύγους που επιζεί καλείται, ως κληρονόμος εξ αδιαθέτου, με τους συγγενείς της πρώτης τάξης στο τέταρτο και με τους συγγενείς των άλλων τάξεων στο μισό της κληρονομίας. Επί πλέον παίρνει ως εξαίρετο, ανεξάρτητα από την τάξη με την οποία καλείται, τα έπιπλα, σκεύη, ενδύματα και άλλα τέτοια οικιακά αντικείμενα που τα χρησιμοποιούσαν είτε μόνος εκείνος που επιζεί είτε και οι δύο σύζυγοι. Αν όμως υπάρχουν τέκνα του συζύγου που πέθανε, λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και αυτών, εφόσον το επιβάλλουν οι ειδικές περιστάσεις για λόγους επιείκειας" https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-1820-astikos-kodikas-syzygos-poy-epizei Άλλο που το σύνηθες είναι να παίρνει η σύζυγος ως εξαίρετο αυτοκίνητο, και γιατί ο θανών σύζυγος σπανίως έχει και μηχανάκι, και επειδή η σύζυγος όταν υπάρχει δεν το χρησιμοποιεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μα ο νόμος δεν διευκρινίζει ούτε το αυτοκίνητο, γενικότερα λέει για "οικιακά αντικείμενα που είτε χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης είτε και οι δύο σύζυγοι", και κατ΄ επέκταση οποιοδήποτε όχημα ΙΧ (και όχι μόνο αυτοκίνητο) μπορεί να πάει ως εξαίρετο στη σύζυγο επειδή θεωρείται ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοικοκυριού: "Εκείνος από τους συζύγους που επιζεί καλείται, ως κληρονόμος εξ αδιαθέτου, με τους συγγενείς της πρώτης τάξης στο τέταρτο και με τους συγγενείς των άλλων τάξεων στο μισό της κληρονομίας. Επί πλέον παίρνει ως εξαίρετο, ανεξάρτητα από την τάξη με την οποία καλείται, τα έπιπλα, σκεύη, ενδύματα και άλλα τέτοια οικιακά αντικείμενα που τα χρησιμοποιούσαν είτε μόνος εκείνος που επιζεί είτε και οι δύο σύζυγοι. Αν όμως υπάρχουν τέκνα του συζύγου που πέθανε, λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και αυτών, εφόσον το επιβάλλουν οι ειδικές περιστάσεις για λόγους επιείκειας" https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-1820-astikos-kodikas-syzygos-poy-epizei Άλλο που το σύνηθες είναι να παίρνει η σύζυγος ως εξαίρετο αυτοκίνητο, και γιατί ο θανών σύζυγος σπανίως έχει και μηχανάκι, και επειδή η σύζυγος όταν υπάρχει δεν το χρησιμοποιεί. Εγώ όταν είχα πάει στο Συγκοινωνιών και στην ΑΑΔΕ για να το ρωτήσω αυτό , μου είπαν ότι παίρνει ως εξαίρετο το αυτοκίνητο και όχι το μηχανάκι. Και μάλιστα το εξαίρετο του αυτοκινήτου θα το έπαιρνε έτσι και αλλιώς, διότι η μητέρα μου ήδη είχε 50% του αμαξιού όταν ζούσε ο πατέρας μου ( το είχαν 50-50) και μετά όταν απεβίωσε πήρε και το υπόλοιπο 50%. Για το μηχανάκι ήταν κάθετοι ( από το Συγκοινωνιών) και μου είπαν ότι δεν το παίρνει ως εξαίρετο. Τώρα τι να σου πω. Ίσως και εγώ να μη το έψαξα τόσο. Το μηχαναάκι εντομεταξύ είναι κάτω από το σπίτι, σκεπασμένο και περιμένει τους κληρονόμους να έρθουν αν και ποτέ να το παραλάβουν. Ίσως κάποια στιγμή το ψάξω πιο έντονα, μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι. Ακόμα και να το έπαιρνε η μητέρα μου, θα πήγαινε στην ανακύκλωση, διότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτά είναι τα αρνητικά από έναν ξαφνικό θάνατο. Τα περισσότερα δεν είναι τακτοποιημένα και τρέχουν άλλοι μετά να τα ξεμπερδέψουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoss1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, manolis940 είπε Μήπως έκανες κάτι ακόμα και στο μεταβίβασαν και οι υπόλοιποι κληρονόμοι; Μήπως εσύ και τα υπόλοιπα αδέρφια σου κάνατε μία υπεύθυνη δήλωση όπου συμφωνήσατε την μεταβίβαση του οχήματος στην μητέρα σας για παράδειγμα; Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Όχι, τίποτα απολύτως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 54 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Για το μηχανάκι ήταν κάθετοι ( από το Συγκοινωνιών) και μου είπαν ότι δεν το παίρνει ως εξαίρετο. Το συγκοινωνιών είναι αναρμόδιο για τέτοια θέματα, η δουλειά του είναι να εκτελεί τις εντολές που θα του δώσει η εφορία, και η προσωπική άποψη ενός υπαλλήλου είναι εντελώς αδιάφορη. Αν πάει κάποιος με μια βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ η οποία λέει ότι είναι κληρονόμος του τάδε οχήματος ως εξαίρετου και ότι δεν χρωστάει φόρο κληρονομιάς, τότε είναι υποχρεωμένη να του το μεταβιβάσει. Εγώ πάντως στάθηκα στην λανθασμένη εντύπωση που είχες ότι ο νόμος προβλέπει ως εξαίρετο αυτοκίνητο αλλά όχι μηχανάκι, όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου δεν λέει καν για οχήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το συγκοινωνιών είναι αναρμόδιο για τέτοια θέματα, η δουλειά του είναι να εκτελεί τις εντολές που θα του δώσει η εφορία, και η προσωπική άποψη ενός υπαλλήλου είναι εντελώς αδιάφορη. Αν πάει κάποιος με μια βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ η οποία λέει ότι είναι κληρονόμος του τάδε οχήματος ως εξαίρετου και ότι δεν χρωστάει φόρο κληρονομιάς, τότε είναι υποχρεωμένη να του το μεταβιβάσει. Εγώ πάντως στάθηκα στην λανθασμένη εντύπωση που είχες ότι ο νόμος προβλέπει ως εξαίρετο αυτοκίνητο αλλά όχι μηχανάκι, όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου δεν λέει καν για οχήματα. Καλά μη νομίζεις ότι και στην εφορία ότι είναι τσακάλια. Με μια επίσκεψη θα το καταλάβεις. Οι περισσότεροι είναι ΔΕ, που μπήκαν επί ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρουν τι τους γίνεται... Θα πρέπει να πετύχεις κάποιον που είναι αρκετά ενημερωμένος, διαβασμένος και φυσικά να στο κάνει, για να πάει στο Συγκοινωνιών και να ολοκληρωθεί η διαδικασία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Indalx Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Στις 3/3/2023 στις 2:58 ΜΜ, Nera1 είπε Δεν είσαι στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια; Ήρεμα ρωτάω. Η δήλωση ως κλεμμένο, είναι η καλυτερη επιλογή σου,αν δεν θες να πληρωσεις. Τι σχέση έχει αυτό; Και εγώ ήρεμα απαντάω ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόστιμο για τα πάντα και δεν γίνεται κάποιος να τα γνωρίζει όλα και ειδικά αν δεν έχει καν αμάξι για να ξέρει για τα τέλη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nera1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Indalx είπε Τι σχέση έχει αυτό; Και εγώ ήρεμα απαντάω ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόστιμο για τα πάντα και δεν γίνεται κάποιος να τα γνωρίζει όλα και ειδικά αν δεν έχει καν αμάξι για να ξέρει για τα τέλη. Κάθε χρόνο, μία στο τέλος του και μία στο τέλος Φλεβάρη του επόμενου,ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης της χώρας,10+ δελτια ειδήσεων x3 φορες την ημέρα και καμμια χιλιάδα σαιτ, αναφέρουν πως θα πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και πως το πρόστιμο μετά θα είναι το διπλάσιο του τέλους. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από Nera1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Indalx είπε Τι σχέση έχει αυτό; Και εγώ ήρεμα απαντάω ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόστιμο για τα πάντα και δεν γίνεται κάποιος να τα γνωρίζει όλα και ειδικά αν δεν έχει καν αμάξι για να ξέρει για τα τέλη. Ενταξει. Άμα δεν έχεις καν αμάξι ποτέ σου και δεν γνωρίζεις για τα τέλη. Μπορώ να σε δικαιολογήσω. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με ότι είπε ο/η Nera1, το ξέρουν μέχρι και οι κατσαρίδες αυτό με τα τέλη κυκλοφορίας. Ακόμα κι αμάξι να μην είχες ο ίδιος μπορεί να έχεις ασχοληθεί με τέτοια θέματα και να ψάξεις για αμάξια γονέων αδερφών κτλ, εγώ πχ γνωρίζω διαφορα τέτοια θέματα από το αμάξι της μητέρας μου που το είχε παρατημένο. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Θέλει απίστευτη υπομονή. Για το αυτοκίνητο του πατέρα μου που περνάει στη μητέρα μου, έγινε η δήλωση κληρονομίας τον Ιούλιο μόνο για αυτό καθώς δεν είχε κάτι άλλο στο όνομά του και σήμερα ήρθε η βεβαίωση για μεταβίβαση από την ΔΟΥ. Πριν ξεκινήσω την μεταβίβαση στο μεταφορών μοιράζομαι πρώτα εδώ το νέο. 8 μήνες κι ακόμα δεν τελειώσαμε. Υποτίθεται ότι έγιναν όλα ηλεκτρονικά 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Στις 6/3/2023 στις 9:09 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Καλά μη νομίζεις ότι και στην εφορία ότι είναι τσακάλια. Με μια επίσκεψη θα το καταλάβεις. Οι περισσότεροι είναι ΔΕ, που μπήκαν επί ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρουν τι τους γίνεται... Θα πρέπει να πετύχεις κάποιον που είναι αρκετά ενημερωμένος, διαβασμένος και φυσικά να στο κάνει, για να πάει στο Συγκοινωνιών και να ολοκληρωθεί η διαδικασία Ντρέπεσαι να πεις ΠΕ; 😆 Στις 7/3/2023 στις 1:03 ΜΜ, Maurikycli είπε Θέλει απίστευτη υπομονή. Για το αυτοκίνητο του πατέρα μου που περνάει στη μητέρα μου, έγινε η δήλωση κληρονομίας τον Ιούλιο μόνο για αυτό καθώς δεν είχε κάτι άλλο στο όνομά του και σήμερα ήρθε η βεβαίωση για μεταβίβαση από την ΔΟΥ. Πριν ξεκινήσω την μεταβίβαση στο μεταφορών μοιράζομαι πρώτα εδώ το νέο. 8 μήνες κι ακόμα δεν τελειώσαμε. Υποτίθεται ότι έγιναν όλα ηλεκτρονικά 😕 Γενικά έχουμε κάνει ηλεκτρονικό το κράτος για να γίνουμε πιο αργοί από ποτέ. Τις περισσότερες φορές εξαρτάτε σε ποιον θα πέσει ο φάκελος σου, σε ποια υπηρεσία αναφέρεσαι κτλ, πχ καμία σχέση ΔΟΥ Ηλιούπολης με ΙΓ Αθηνών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, manolis940 είπε Ντρέπεσαι να πεις ΠΕ; oxi γιατι σχεδον όλοι οι ΔΕ είναι αμόρφωτοι, και μπήκαν επί Ανδρέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 ^ Μην είσαι σίγουρος. Ένα τσακάλι ΔΕ μπορεί να βάλει κάτω 2-3ΠΕ υπό προϋποθέσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, Maurikycli είπε ^ Μην είσαι σίγουρος. Ένα τσακάλι ΔΕ μπορεί να βάλει κάτω 2-3ΠΕ υπό προϋποθέσεις! ενα στα 100 ειναι αυτό. Δουλεύω σε Δ.Υ με ΣΟΧ αυτή τη περίοδο και βλέπω όσοι είναι ΔΕ που μπήκαν είτε επί Ανδρέα, είτε έγιναν αορίστου με κάτι προγράμματα και διεκδικήσεις, οι περισσότεροι όχι απλά δεν στροφάρουν , δημιουργούν και προβλήματα στην εργασία. Από τους 30 ΔΕ έχω συναντήσει 2 μόνο που βάζουν κάτω 2-3 ΠΕ που λές. Οι υπόλοιποι είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα ο ορισμός της Μπανανίας. Αλεξιπτωτιστές και πάει λέγοντας. ΤΟ σωστό πάντως έγινε. Πλεον κανένας ΔΕ δεν θα μπαίνει εύκολα στο δημόσιο καθώς θα προηγούνται οι ΠΕ-ΤΕ. Δεν θα γίνουμε όλοι ίσα και όμοια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 18 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε oxi γιατι σχεδον όλοι οι ΔΕ είναι αμόρφωτοι, και μπήκαν επί Ανδρέα 14 ώρες πριν, Maurikycli είπε ^ Μην είσαι σίγουρος. Ένα τσακάλι ΔΕ μπορεί να βάλει κάτω 2-3ΠΕ υπό προϋποθέσεις! Κάτσετε ρε παιδιά να συνεννοηθούμε. ΠΕ= Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όχι Πανεπιστημιακή. Δύσκολο πολύ όμως ένα Δευτεροβάθμιας να βάλει κάτω έναν πανεπιστημιακής ή Τριτοβάθμιας ειδικά αν αυτός εργάζεται σε σχετικό αντικείμενο των σπουδών του. Είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στις χίλιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, manolis940 είπε Κάτσετε ρε παιδιά να συνεννοηθούμε. ΠΕ= Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όχι Πανεπιστημιακή. Δύσκολο πολύ όμως ένα Δευτεροβάθμιας να βάλει κάτω έναν πανεπιστημιακής ή Τριτοβάθμιας ειδικά αν αυτός εργάζεται σε σχετικό αντικείμενο των σπουδών του. Είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στις χίλιες. Ελάχιστες φορες συμβαίνει. Λόγω πείρας και καταστάσεων. Αλλα΄είναι ελάχιστες περιπτώσεις που θα τις συναντήσεις αρκετά σπάνια. Γνώμη μου να μην μπαίνει κανένας ΔΕ στο Δημόσιο και να μπαίνουν μόνο ικανοί πτυχιούχοι μετά από σειρά εξετάσεων κλπ. Ακόμα και θέσεις που δεν απαιτούν πτυχίο ας ιδιωτικοποιηθούν. Ποιος ο λόγος να υπάρχουν καθαρίστριες στα υπουργεία και δεν τα δίνουν σε ιδιώτη. Ποιος ο λόγος να υπαρχουν φύλακες στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους και δεν τα δίνουν σε εταιρίες security. Αυτά όλα είναι επιβάρυνση για το προϋπολογισμό του κράτους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα