Προς το περιεχόμενο

Διαγραφη Αυτοκινητου θανοντος.

Indalx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

^Δεκτό, αλλά μην δοθεί η εντύπωση ότι γενικά ξεμπερδεύεις με τα απλήρωτα αν το πας για ανακύκλωση αυτές τις μέρες.

Η συζήτηση ξεκίνησε απο τον φίλο που νόμιζε ότι για να πάει ανακύκλωση ένα όχημα ζητάνε πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

51 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η συζήτηση ξεκίνησε απο τον φίλο που νόμιζε ότι για να πάει ανακύκλωση ένα όχημα ζητάνε πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Που δεν χρειάζεται, αλλά χρειάζεται να είναι ιδιοκτήτης, που δεν είναι. Πάντα όταν απαντάμε λαμβάνουμε υπόψην και το τι έχει προυποθεί πάνω στο θέμα, ειδάλλως η συζήτηση καταλήγει όπως παραπάνω.

1 ώρα πριν, cyberguy είπε

έτυχε ίδια υπόθεση σε συγγενή, όπου μάλιστα δεν γνωρίζαν ότι το αμάξι ήταν παρατημένο σε κάποιο συνεργείο και νόμιζαν οτι ο παππούς το είχε αποσύρει. ήταν και δίλιτρο (παμπάλαιο 30+ ετών) που ήταν για πέταμα οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να πληρωθούν τα τέλη για να αποσυρθεί. βρέθηκε παλιατζής, που το έκανε κομμάτια, καταστρέψαν αριθμό πλαισίου και πινακίδες και μετά το δηλώσαν κλοπή και ξέμπλεξαν. 

Καλό είναι όταν λέμε την δικιά μας περίπτωση, να αναφέρουμε και την χρονική περίοδο.

3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Που δεν χρειάζεται, αλλά χρειάζεται να είναι ιδιοκτήτης, που δεν είναι. Πάντα όταν απαντάμε λαμβάνουμε υπόψην και το τι έχει προυποθεί πάνω στο θέμα, ειδάλλως η συζήτηση καταλήγει όπως παραπάνω.

Καλό είναι όταν λέμε την δικιά μας περίπτωση, να αναφέρουμε και την χρονική περίοδο.

πριν 5 χρονια έγινε. Και αυτοι το ίδιο πρόβλημα είχαν, δεν μπορούσαν να το φέρουν στο όνομα καποιου κληρονόμου για να το κάνουν διαγραφή χωρις να πληρώσουν τα τέλη 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η αποδοχή δε γίνει εντός του έτους, το πρόστιμο σε κάθε κληρονόμο για την εκπροθεσμη  αποδοχή πέραν του ετους (που την  κάνουν όλοι μαζί χειρόγραφα σε ένα χαρτί της εφοριας) είναι 100€ το κεφάλι, οπότε γίνει αυτή. Σκεφτείτε να είναι δέκα κληρονόμοι (π.χ. ανήψια) τι έχει να γίνει.  

Επεξ/σία από gpapadakis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Αν η αποδοχή δε γίνει εντός του έτους, το πρόστιμο σε κάθε κληρονόμο για την εκπροθεσμη  αποδοχή πέραν του ετους (που την  κάνουν όλοι μαζί χειρόγραφα σε ένα χαρτί της εφοριας) είναι 100€ το κεφάλι, οπότε γίνει αυτή. Σκεφτείτε να είναι δέκα κληρονόμοι (π.χ. ανήψια) τι έχει να γίνει.  

Ισχύει. Εφαγα το κατοστάρικο στην μάπα για να μπορέσω να κάνω μεταβίβαση το αμάξι της θανούσας μητέρας μου εκ των υστέρων.

Επεξ/σία από piiii

Ο πρώτος κληρονόμος είναι η,ο, σύζυγος.Αν δεν υπάρχει τότε παιδιά κλπ.

Του συγχωρεμενου του πατέρα μου το γύρισα στη μάνα και μετά κατέθεσα πινακίδες,πριν 5 χρόνια.

Τώρα δεν ξέρω αν για να βγάλει πινακίδες θα πρέπει να πληρώσει τίποτα έξτρα εκτός τα τέλη...

19 ώρες πριν, panoss1 είπε

Ούτε καν. Κατά το 1/4 είναι η σύζυγος και κατά τα 3/4 τα τέκνα.

21 ώρες πριν, panoss1 είπε

Του συγχωρεμενου του πατέρα μου το γύρισα στη μάνα και μετά κατέθεσα πινακίδες,πριν 5 χρόνια.

Τώρα δεν ξέρω αν για να βγάλει πινακίδες θα πρέπει να πληρώσει τίποτα έξτρα εκτός τα τέλη...

Το αυτοκίνητο πηγαίνει στη σύζυγο με συνοπτικές διαδικασίες ως εξαίρετο.

Όσο για αυτό της μητέρας σου που είναι σε ακινησία 5 έτη εκτός από τα τέλη θα χρειαστεί να πληρώσεις παράβολο για νέες πινακίδες (οι παλιές πιθανότατα θα έχουν καταστραφεί), πριν την άρση πρέπει να το έχεις ασφαλίσει, και μόλις κάνεις άρση θα πρέπει να το περάσεις από ΚΤΕΟ μέσα σε 20-30 ημέρες.

• Like 1

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το αυτοκίνητο πηγαίνει στη σύζυγο με συνοπτικές διαδικασίες ως εξαίρετο.

Όσο για αυτό της μητέρας σου που είναι σε ακινησία 5 έτη εκτός από τα τέλη θα χρειαστεί να πληρώσεις παράβολο για νέες πινακίδες (οι παλιές πιθανότατα θα έχουν καταστραφεί), πριν την άρση πρέπει να το έχεις ασφαλίσει, και μόλις κάνεις άρση θα πρέπει να το περάσεις από ΚΤΕΟ μέσα σε 20-30 ημέρες.

Για να το μεταβιβάσω σε μένα (το θέλω για ενθύμιο),πρέπει να βγάλει πινακίδες λογικά;

4 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ούτε καν. Κατά το 1/4 είναι η σύζυγος και κατά τα 3/4 τα τέκνα.

Το έκανα πριν λίγα χρόνια για αυτό το γράφω.

Αν άλλαξε κάτι τώρα,δεν ξέρω.

58 λεπτά πριν, panoss1 είπε

Για να το μεταβιβάσω σε μένα (το θέλω για ενθύμιο),πρέπει να βγάλει πινακίδες λογικά;

Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό περί ενθυμίου, εννοείς πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ ξανά? Αν ναι, ποιος ο λόγος να ξοδέψεις χρήματα ώστε να μεταβιβαστεί σε σένα?

Όσο για την μεταβίβαση η εφορία μόλις κάνεις άρση θα σου δώσει μια βεβαίωση ότι έχει καταστρέψει τις πινακίδες για να τη χρησιμοποιήσεις στο μεταφορών, δεν ξέρω αν στο μεταξύ το σύστημα σου επιτρέπει μεταβίβαση χωρίς να εκδοθεί νέα άδεια με νέο αριθμό κυκλοφορίας. Αν δεν επιτρέπει τότε αναγκαστικά θα βγάλεις πινακίδες πρώτα πληρώνοντας παράβολο 60€.

3 ώρες πριν, panoss1 είπε

Άλλο έκανες εσύ και άλλο λέει ο φίλος, στη δική σου περίπτωση το όχημα το κληρονόμησε η σύζυγος ως εξαίρετο, ενώ ο φίλος λέει για κληρονομιά εξ αδιαθέτου. Και όχι, δεν έχει αλλάξει κάτι τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό περί ενθυμίου, εννοείς πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ ξανά? Αν ναι, ποιος ο λόγος να ξοδέψεις χρήματα ώστε να μεταβιβαστεί σε σένα?

Όσο για την μεταβίβαση η εφορία μόλις κάνεις άρση θα σου δώσει μια βεβαίωση ότι έχει καταστρέψει τις πινακίδες για να τη χρησιμοποιήσεις στο μεταφορών, δεν ξέρω αν στο μεταξύ το σύστημα σου επιτρέπει μεταβίβαση χωρίς να εκδοθεί νέα άδεια με νέο αριθμό κυκλοφορίας. Αν δεν επιτρέπει τότε αναγκαστικά θα βγάλεις πινακίδες πρώτα πληρώνοντας παράβολο 60€.

Άλλο έκανες εσύ και άλλο λέει ο φίλος, στη δική σου περίπτωση το όχημα το κληρονόμησε η σύζυγος ως εξαίρετο, ενώ ο φίλος λέει για κληρονομιά εξ αδιαθέτου. Και όχι, δεν έχει αλλάξει κάτι τώρα.

Όχι για κυκλοφορία,πιθανόν ΦΙΛΠΑ.

Με κάλυψες, ευχαριστώ.

Επεξ/σία από panoss1

Στις 4/3/2023 στις 2:51 ΜΜ, panoss1 είπε

όπως σου είπε ο Joshua το αυτοκίνητο του θανόντος πάει ως εξαίρετο στη χήρα σύζυγο. Το είχε κάνει η μητέρα μου ( που είχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς του θανόντος και το είχαμε πει και στο Συγκοινωνιών και στην ΑΑΔΕ και μας είπαν ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο).

ΑΝ έχεις καταθέσει τις πινακίδες και έχουν περάσει 2 χρόνια, αυτές καταστρέφονται και για να βγάλεις καινούριες πρέπει να πας να πληρώσεις 30 ευρώ παράβολο, πράγμα που δεν αξίζει αν το πας γαι απόσυρση στην ανακύκλωση. Εμείς επειδή το είχαμε σε ακινήσια, οι πινακίδες είχαν καταστραφεί από τη ΔΟΥ και το είπαμε στην ανακύκλωση όταν το πήγαμε για απόσυρση, δείχνοντας το χαρτί που ανέφερε ότι είχαν καταστραφεί και μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε καινούριες .

ΑΝ το θες για να το κυκλοφορειτε βγαλε , 30 ευρω εχουν. Αν το θες για ανακυκλωση δεν αξιζει. Δειξε στην ανακυκλωση το χαρτι που λεει οτι εχουν καταστραφει οι πινακιδες

• Like 1

2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

το αυτοκίνητο του θανόντος πάει ως εξαίρετο στη χήρα σύζυγο

Να προσθέσω, πως όλη η κινητή περιουσία πάει αυτόματα στην χήρα σύζυγό. Όπως και οι βάρκες!

18 ώρες πριν, panoss1 είπε

Μήπως έκανες κάτι ακόμα και στο μεταβίβασαν και οι υπόλοιποι κληρονόμοι; Μήπως εσύ και τα υπόλοιπα αδέρφια σου κάνατε μία υπεύθυνη δήλωση όπου συμφωνήσατε την μεταβίβαση του οχήματος στην μητέρα σας για παράδειγμα;

Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό.

16 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Να προσθέσω, πως όλη η κινητή περιουσία πάει αυτόματα στην χήρα σύζυγό. Όπως και οι βάρκες!

ναι και έπιπλα, σκέυη κλπ, ασχέτως αν η χήρα έχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Γι αυτό λέγεται ΕΞΑΙΡΕΤΟ.

Βέβαια ο νόμος είναι και λίγο αστείος, γιατί δίνει στην χήρα ως εξαίρετο το αυτοκίνητο, τα σκέυη κλπ, αλλά το μηχανάκι δεν διευρινίζει αν το δίνει, και σε περίπτωση αποποίησης λόγω μη σαφήνειας, πάει στους κληρονόμους που θα αποδεχτούν τη κληρονομιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...