Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Ειχα μια θεια που απεβιωσε το 2010, ειχε ενα αμαξι.

Ρωτησα την εφορια και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωθουν τα τελη κυκλοφοριας των τελευτεων 6 ετων ωστε να μπορεσει να γινει μεταβιβαση.

Στην διαθηκη δεν αναφεροταν πουθενα το αυτοκινητο.

Τι μπορω να κανω ωστε να μην πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας ενος αμαξιου που δεν χρησιμοποιω καν?

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Indalx είπε

Καλησπερα σας. Ειχα μια θεια που απεβιωσε το 2010, ειχε ενα αμαξι.

Ρωτησα την εφορια και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωθουν τα τελη κυκλοφοριας των τελευτεων 6 ετων ωστε να μπορεσει να γινει μεταβιβαση.

Στην διαθηκη δεν αναφεροταν πουθενα το αυτοκινητο.

Τι μπορω να κανω ωστε να μην πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας ενος αμαξιου που δεν χρησιμοποιω καν?

Εσύ γιατί να πληρώσεις;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εσύ γιατί να πληρώσεις;

Γιατι ειμαι ενας απο τους κληρονομους και θελουμε να ξεφορτωθουμε το αυτοκινητο ωστε να μην χρωσταμε.

Δημοσ.

Τωρα δεν γινεται διαγραφη , πρεπει να κανετε αποδοχη του αυτοκινητου , να πληρωσετε οτι ειναι να πληρωσετε , και μετα να κανετε καταθεση πινακιδων και διαγραφη μεσω ανακυκλωσης 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ένα παρόμοιο θέμα με ένα αυτοκίνητο της πεθεράς μου που σαπίζει στην αυλή μας και θέλω να το στείλω για ανακύκλωση. Στις φορολογικές δηλώσεις του πεθερού μου όπως και της γυναίκας μου δεν φαίνεται ( όταν πέθανε η πεθερά μου οι δηλώσεις ήταν χειρόγραφες και μάλλον κάπου ξεχάστηκε να μεταβιβαστεί ως κληρονομιά) αλλά έχει πινακίδα και φαίνεται ενεργό στην τροχαία. Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Για να πάει ανακύκλωση δεν τους νοιάζει αν έχει πληρώσει τέλη.Αλλά αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος ποιος θα το παραδώσει;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jimmyl είπε

Τωρα δεν γινεται διαγραφη , πρεπει να κανετε αποδοχη του αυτοκινητου , να πληρωσετε οτι ειναι να πληρωσετε , και μετα να κανετε καταθεση πινακιδων και διαγραφη μεσω ανακυκλωσης 

Όταν έγινε αποδοχή έγινε για το σπίτι που είχε η θεία αλλά όχι για το αυτοκίνητο.Τι γίνεται σ αυτην την περιπτωση;

Δημοσ.

Γνωστο πρόβλημα που έχουμε βρεθεί αρκετοί όταν θελήσαμε να ξεφορτωθούμε αμάξια είτε αποβιωσαντων που αυτοί τα είχαν ήδη παρατημένα χωρίς ακινησια και δεν πλήρωναν τέλη, η τα είχαν όλα εντάξει αλλά δεν δηλωθηκε τίποτε στην εφορία κατά τον θάνατο και το πρόβλημα εμφανίζεται μετά με απαίτηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τα γνωστά. 

Οι εταιρείες ανακύκλωσης θέλουν να κάνουν και διαγραφή το αμάξι από το μητρώο του υπουργείου και δεν το παιρνουν έτσι απλά. Οπότε πρώτα θα κάνεις την μεταβίβαση στο όνομα σου και μετά θα γίνει η διαδικασία της διαγραφης. 

Τα τέλη 5 έτη πίσω που ζητάει η εφορία θα τα πληρώσεις και εις διπλούν λόγω του προστίμου. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Γνωστο πρόβλημα που έχουμε βρεθεί αρκετοί όταν θελήσαμε να ξεφορτωθούμε αμάξια είτε αποβιωσαντων που αυτοί τα είχαν ήδη παρατημένα χωρίς ακινησια και δεν πλήρωναν τέλη, η τα είχαν όλα εντάξει αλλά δεν δηλωθηκε τίποτε στην εφορία κατά τον θάνατο και το πρόβλημα εμφανίζεται μετά με απαίτηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τα γνωστά. 

Οι εταιρείες ανακύκλωσης θέλουν να κάνουν και διαγραφή το αμάξι από το μητρώο του υπουργείου και δεν το παιρνουν έτσι απλά. Οπότε πρώτα θα κάνεις την μεταβίβαση στο όνομα σου και μετά θα γίνει η διαδικασία της διαγραφης. 

Τα τέλη 5 έτη πίσω που ζητάει η εφορία θα τα πληρώσεις και εις διπλούν λόγω του προστίμου. 

Κάτσε,ποιου προστίμου;

49 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για να πάει ανακύκλωση δεν τους νοιάζει αν έχει πληρώσει τέλη.Αλλά αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος ποιος θα το παραδώσει;

Αυτό για τα τέλη ισχύει τελικά ή όχι,γίνεται απόσυρση και με απλήρωτα τέλη;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Indalx είπε

Μπορείς μόνος να το βρεις,θα κοιτάξεις στα sites των εταιριών που κάνουν ανακύκλωση .Εκεί γράφουν τα δικαιολογητικά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορείς μόνος να το βρεις,θα κοιτάξεις στα sites των εταιριών που κάνουν ανακύκλωση .Εκεί γράφουν τα δικαιολογητικά.

Επειδή κοίταξα σε αρκετά και δεν αναφέρει κανείς κάτι για τέλη ρωτάω μιας και είπες ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα τέλη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Indalx είπε

Επειδή κοίταξα σε αρκετά και δεν αναφέρει κανείς κάτι για τέλη ρωτάω μιας και είπες ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα τέλη.

Ουτε και για αντιτετανικό εμβόλιο γράφουν  κάτι.

Άρα;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Indalx είπε

Κάτσε,ποιου προστίμου;

Τα τέλη κυκλοφοριας αμα δεν πληρωθούν μέχρι την προθεσμία που μπορείς να τα πληρώσεις μπαίνει πρόστιμο το οποίο είναι ίσο με το ύψος του κάθε τέλους. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Indalx είπε

Άρα υπέθεσα ότι κάτι θα ξέρεις για να το γράφεις αλλά μάλλον δεν γνωρίζεις.

Αρα αφού δεν το γράφουν δεν το ζητάνε.Δεν ξέρω γιατί δεν  σου γίνεται αντιληπτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...